Žena domaćica može a muškarac "domaćin" ne!?

Ne bih generalizovao, ali mislim da smo mi nit tamo nit vamo. Niti smo to moderno liberalno društvo, ravnopravnost polova, indivualnost ... niti smo to staro tradicionalno društvo gde se znaju prava i ibaveze zene, kao i privilegije i obrnuto. Drugim recima nit smrdimo, nit mirisemo.
Meni je uvek bilo laksve u vezi sa strankinjama, jer tacno znas na cemu si.

Poslednja izmena:
Pa dobro ove zene ovde to ne vole, vole ovu muskarcinu i to, ja sam jbga za neku zapadnjakinju. Nije mi problem da sredim gajbu, spremim nesto za stomak, postavim sto lepo, napravim atmosferu sto da ne. Kako ko voli, to je super i na startu znati i da saznam to od potencijalne partnerke da to smatra gej ili papucom da znam da se ne trudim. Nije svako za svakoga i nema tu hard feelingz.
Ja volim da uzivam i romanticno sa svojom partnerkom i da delimo sve. I volim da pricinim neka sitna zadovoljstva.

Pa dobro ove zene ovde to ne vole, vole ovu muskarcinu i to, ja sam jbga za neku zapadnjakinju. Nije mi problem da sredim gajbu, spremim nesto za stomak, postavim sto lepo, napravim atmosferu sto da ne. Kako ko voli, to je super i na startu znati i da saznam to od potencijalne partnerke da to smatra gej ili papucom da znam da se ne trudim. Nije svako za svakoga i nema tu hard feelingz.
Ja volim da uzivam i romanticno sa svojom partnerkom i da delimo sve. I volim da pricinim neka sitna zadovoljstva.

Pitanje je da li bi bio kući svaki dan, dok te tvoja žena izdržava.
Ne romantične večere već svakodnevica.
Čekaš da ženi legne plata, spremite se i u nabavku.
Znači, ne radiš, nemaš primanja.

Kada žena ne radi i svoj život posveti kuvanju, čuvanju dece i spremanju kuće to je u redu a takvog istog muškarca bi 99,9 posto žena smatrali mlakonjom, neradnikom i slabićem. Mnogi muškarci ne bi imali problem da izdržavaju "svoju lepšu polovinu" a 99,9 posto žena bi imalo problem da izdržavaju "svoju jaču polovinu". Gde je tu ravnopravnost za koju se žene toliko zalažu? I posle muškarci su najgori i ništa ne valjaju kad krenu ove feministinje da viču.
Druže, to je isto kao kad bi opravdao da npr u praistorijskom dobu žena izadje iz pećine sa mocugom da ubije bivola dok muškarac sedi i čeka da mu ona donese.
Jednostavno- ne ide

. Gde je tu ravnopravnost za koju se žene toliko zalažu? I posle muškarci su najgori i ništa ne valjaju kad krenu ove feministinje da viču.
domacice su bile dok se u kuci, DOMU radjalo, i cuvala deca, odatle tak izraz prevashodno za zene, a kada su otvorena porodilista i jaslice, one su sve manje domacice, ne mozemo mi da ih zamenimo prosto ljudi su sve manje domaci/kucevni, a kuca podrazumeva i plac, njivu itd, ovde ranch...
moras da imas kucu kao dom, sa okucnicom, i kao moj komsija da napravis kokosinjac i cuvas kokoske, a imas neki povremeni posao van kuce, ili te zena izdrzava, samo je to malo verovatno, malo degute
99,9 posto žena smatrali mlakonjom, neradnikom i slabićem.
moras da imas pare, pa budi neradnik, ali domacini to nisu, ako govorimo o kucebnim ljudima, paorima, ratarima, a na drugoj strani imas lovce ili pastire, u najsirem kontekstu reci, ali oni su jos dalje od tvog vidjenja sveta i svog mesta u njemu

Druže, to je isto kao kad bi opravdao da npr u praistorijskom dobu žena izadje iz pećine sa mocugom da ubije bivola dok muškarac sedi i čeka da mu ona donese.
Jednostavno- ne ide
Sve ja to znam, nego hoću da pkkažem ženama da biti muškarac nije samo privilegija nego sa sobom nosi i određenu težinu ovog života.

Sve ja to znam, nego hoću da pkkažem ženama da biti muškarac nije samo privilegija nego sa sobom nosi i određenu težinu ovog života.
Znam da nisi mene citirao ali da se ubacim.
Svaki život nosi određenu težinu sa sobom.
Niko nije rekao da je život normalnog, prosečnog muškarca lagodan i lišen odgovornosti. Naprotiv.
Džabalebaroši vam kvare prosek, manjina su.

Još da kažeš da umeš da voziš i helikopter pa da te nazovemo ko preleta u otpisanima "BALANSERO"
Uopšte ne moraš da veruješ u ono što sam napisala o tome šta umem. Nešto jer mi je struka, nešto jer me je život primorao da naučim, ...
I mnogo ima sličnih primera.
Kao i muškaraca boljih kuvara od mene, npr.
Neko nešto nauči jer mora da preživi, neko jer u tome pronadje nešto da ga pokrene, ima nas sa različitim pričama...

Uopšte ne moraš da veruješ u ono što sam napisala o tome šta umem. Nešto jer mi je struka, nešto jer me je život primorao da naučim, ...
I mnogo ima sličnih primera.
Kao i muškaraca boljih kuvara od mene, npr.
Neko nešto nauči jer mora da preživi, neko jer u tome pronadje nešto da ga pokrene, ima nas sa različitim pričama...
a ti ono rece da si devojce mlado...

pa kud pre postade ko prle balansero...

o necemu:
mlada sam, moji su u insotranstvu . ja sam ovde. pa onda ja sam izvan srbije... ja sam ...
Piše mi koliko imam godina, to ne krijem. Ne bi trebalo da iznosiš javno ono što sam napisala tebi privatno u poruci sa nadom da prestaneš sa prozivanjem mene na kontu toga odakle sam.

Sramotno je to čime se baviš. A ja nemam ništa za sakrivanje, više za ponos.
Izvestiću te posebno ukoliko se bilo šta promeni.

Budi dobar prema ljudima, kako bi i tebi bilo dobro, besplatan savet :) .

Piše mi koliko imam godina, to ne krijem. Ne bi trebalo da iznosiš javno ono što sam napisala tebi privatno u poruci sa nadom da prestaneš sa prozivanjem mene na kontu toga odakle sam.

Sramotno je to čime se baviš. A ja nemam ništa za sakrivanje, više za ponos.
Izvestiću te posebno ukoliko se bilo šta promeni.

Budi dobar prema ljudima, kako bi i tebi bilo dobro, besplatan savet :) .
LJUDI u pravom smislu tog epiteta, ne lazu.
nisu cas odavde cas odanle, cas su iz srbije cas su u inostranstvu ili van Srbije.

LJUDI imaju jednu istinu. Jednu pricu.
Kod nekih ima vise prica, izlete se . A to nisi meni pisala privatno. To je pisano na forumu. Pa treba sve to pohvatati.

Pa baš zato što težimo ravnopravnosti, ne doživimo svog muškarca muškarcem, ako trajno odluči biti domać.
(Po meni, a ja sam u svojim snovima lingvista (samo u snovima i isključivo tamo), reč domaćin nosi patrijarhalno ruho i označava ne zanimanje nego titulu, položaj, moć. Sa druge strane, domaćica je i žena domaćina, ali i zanimanje koje ima samo ženski rod. Moramo izvesti muški rod, pa to onda nije domaćin nego domać. Jao što sam ponosna na sebe, ovoliko pametna sam poslednji put bila kad sam pročitala Belu grivu)
Jer, mi, žene sposobne i nezavisne, obrazovane i emancipovane i tako to, želimo da radimo i istaknemo svoj intelekt, talente, veštine...zapravo da dobijemo platu, ali nek bude sa je do intelekta samo i veština i bla bla, i želimo da dozvolimo muškarcu da dokaže da može da nam parira i bude ravnopravan.
Ono, verovatno tačno da ne može i da realno i nije za bolje no da nam opere noge kad dođemo sa posla, aliiiii...dok ne dođe to sve na svoje, mi vama dozvoljavamo da radite i ponosne smo što radite i slobodno zarađujte više od nas i podelite svoj novac sa nama, Amin, a u slobodno vreme budite domaći koliko zelite.

A malo i do toga sto ste kompleksaši pa objasni ti prosečnom muškom biću sa brdovitog Balkana da treba da pita zenu da mu da pare za uloške. Pardon, kladionicu.

San i želja (potajno ili ne) svakog muškarca sa ovih prostora je da zaradjuje više od žene.
To što su žene danas emancipovanije i nezavisnije ne ide im baš egu u korist. Nema tog muškarca koji ne sanja o svakodnevnom toplom obroku, kolaču i toplini doma ...

Moguće da sam sve udaljila od teme, ovo mi je trenutna asocijacija na nešto malopre pročitano.

Pogrešna postavka.
Muškarci kad hoće da istaknu svoj neravnopravan položaj u odnosu na žene (iako je to statistički daleko manje zastupljeno, ne računajući pojedinačne slučajeve), redovno to rade kroz neadekvatne aspekte odnosa.

Žena koja je domaćica je to zbog dece dok su mala. To pre svega.

Onda, ona koja nema visoko obrazovanja ne može da zaradi kao muškarac koji može da bude majstor, recimo. U tom slučaju je stvar proste ekonomije- umesto da žena radi za oboje kao recimo prodavačica, dok on troši svoju mušku energiju na kuvanje i brisanje prašine- situacija je s razlogom, obrnuta - on koristi tu svoju snagu za plaćenije poslove, dok ona radi kućne poslove za koje joj ne treba neka snaga (koju i nema)

Treće, te raspodele poslova su još uvek relikti patrijarhalnog sistema i uopšte, vremena kad žena nije mogla da ispolji svoje poslovne mogućnosti. I to se menja, ali ne može preko noći.

Na kraju, biti domaćica bez preke potrebe, tj. ne raditi nigde, odavno više nije u trendu. Ako je reč o sponzorušama i muškarcima koji ih finansiraju- to je već posebna priča koja ima svoje razloge, a ti razlozi se otprilike svode na pitanje zašto se žene bave prostitucijom a muškarci ne.

Back