- Poruka
- 33.118
Mogu ja da budem kralj?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Samo ako ne dođete nasilno na vlast i ako obećate da ćete koristiti novac od poreza za razvoj privrede.jomini:Mogu ja da budem kralj?
James 007:Samo ako ne dođete nasilno na vlast i ako obećate da ćete koristiti novac od poreza za razvoj privrede.
James 007:A car nije jednak pred svima. je li?
Nađite mi, molim vas, jednog kralja koji je došao na vlast bez nasilja.
Dobro, dosta sa šalama, molim.Zilot cacanski:IMAMO I PRVOG MINISTRA........ODBRANE.......
James 007:A car nije jednak pred svima. je li?
James 007:Nađite mi, molim vas, jednog kralja koji je došao na vlast bez nasilja.
A ko je onda država ako nije narod?JABUCHILO:a car nije jednak pred svima. on je valjda jednak pred drzavom![]()
Pa nemaju. To i pokušavam da kažem.jomini:Koja je svrha kraljevina kad kralj nema nikakvu funkciju?
Elvin:@ eremita
ako hoćeš da živiš u 1930 ili 1230 godini počni da praviš vremeplov...pre ćeš ti napraviti vremeplov,nego što će u srbiji vladati mrister aleksandar...
Ja sam ozbiljno pitao. Šta kralj radi? Čemu služi? Koja je funkcija?JABUCHILO:svrha kraljevine je kralj.
to je sad kao da pitas koja je svrha boga kad nema nikakvu funkciju... pa i najveci ateisti iz vremena malogradjanske revolucije bi ti priznali - ako boga ne bi bilo trebalo bi ga...?
Ja propadoh objasnjavajuci i umesto hvala............iskljuci Capsjomini:Isključi Caps Lock
Znači kralj je pojam koji je isti kao bog? Znači treba da mu se pokoravamo jer je najjači? Kraljevi možda jesu stvorili države, ali su trgovci, zanatlije, zemljoradnici (uopšte narod) stvorili gradove.JABUCHILO:svrha kraljevine je kralj.
to je sad kao da pitas koja je svrha boga kad nema nikakvu funkciju ... pa i najveci ateisti iz vremena malogradjanske revolucije bi ti priznali - ako boga ne bi bilo trebalo bi ga...?
Kraljevi nikad nisu bili ljudi koji su vladali jer su želeli najbolje svojem narodu. Oni su jedino vladali jer su hteli stvari za sebe i imali su mogućnosti to da urade (imali su vojsku).JABUCHILO:ja cu da se ponovim sa jedne teme gde sam bio opsirniji, verujem da si citao - monarh ima ulogu da olicava (i formalno i sustinski) autokratiju (samovlasce, nezavisno odlucivanje) jednog naroda. da demokratiju svog naroda spreci da postane tudja monarhija ali za taj najdemokratskiji cin, narod mora da zrtvuje svoju jednakost, i najpre jednakost sa njim. svesno. ne govorim ni okakvim misterioznim i paradoksalnim stvarima. najprostiji seoski knez jos od pre 150 godina bi to jos mnogo jednostavnije srocio... ali nema... sve smo potrosili
James 007:Znači kralj je pojam koji je isti kao bog? Znači treba da mu se pokoravamo jer je najjači? Kraljevi možda jesu stvorili države, ali su trgovci, zanatlije, zemljoradnici (uopšte narod) stvorili gradove.
Kraljevi nikad nisu bili ljudi koji su vladali jer su želeli najbolje svojem narodu. Oni su jedino vladali jer su hteli stvari za sebe i imali su mogućnosti to da urade (imali su vojsku).
Ali samo zato što je neko vladar, ne mora da znači da se njemu treba pokoravati. To je kao da mi prihvatamo sve što od nas traže roditelji; mi se ne slažemo, jer mislimo da oni često greše. Ista je stvar i sa vlastima.JABUCHILO:pa da ti kazem ovako. tako kako na zalost danas mislimo o bogu bilo bi bolje da mislimo o vladaru. o bogu, naravno, ne bi trebalo tako da mislimo. na kraju krajeva, najjaci je bio vec u startu, pa sta tu onda ima da se ceni
Ja se trudim da ne rasuđujem na osnovu toga, ali duboko u korenu vladanja je samovolja. To se teško poriče.JABUCHILO:a sto se tice motiva kraljeva za kraljevanje, pa ne bi ja bas tako gresio dusu... ili sudio ishodeci iskljcivo iz svog licnog osecaja vlasti i njene uloge.
Naravno da je bilo, ali ih je bilo toliko malo da mogu da ih nabrojim na prste (možda sam preterao ovde).JABUCHILO:pa bio je valjda makar jedan fini, a?