Srbija je pozvana u BRICS

A EU hoće da nas bije zato što ne ulazimo? :kafa:
nahuskati na rusiju, pa da se ugazi za vek i vekov, rusi se hvale da imaju najjace oruzje na svetu - sad je momenat da se resimo eu ropske barbarske kao "civilizacije", ionako bi da konkurise americi - saseci, fck eu, sto rece viki

srbiji ce da bude dobro u bricsu, ali nema ulazenja dok ove ne satremo, - ce da nas biju a? ajde?!
 
Jasno je promeniti sve ce biti tesko i bolno. Ljudima mora biti jasno da sve veci deo rast BNP ne ide na potrosnju nego za investicije i izvoz.

Da se dugovi prema inostranstvu moraju vratiti pre nego sto raste standard. I sto vise se ceka sto teze ce biti. Vec je mnogo uradjeno bankarski sektor je tu samo da bi stranci zaradili pare to mu je zadatak, vec je sve zivo prodato strancima, standard je vec takav da tekstil i slicne industrije ne mogu se razviti, skolstvo je unisteno mora iz nova, moral je unisten.

Najgore je da degeneraciju vidimo sad i u zapadnoj Evropi posebno u Nemackoj, a mene brine jer Austrija zavisi od Nemaca.
 
Inace, ekonomija se razvila kao zasebna nauka, izmedju ostalog i na kritici merkantilizma.

To zaostalo stanoviste koje su zastupale sve Drzave do 18-og veka, imamo i danas, naravno; u procentualno manjoj meri, ali svugde gde se na izvoz gleda kao sto to vi mislite, imamo zaostavstine merkantilizma. SFRJ je zbog tog stanovista npr. subvencionisala izvozne gubitase, citavi sektori su unisteni zbog toga. Svaki laik i prosecan politicar koji ne razume ekonomiju kao apstraktnu nauku, vec kao zdravorazumsko racunovodstvo, gleda na istu sa merkantilistickih pozicija. Merkantilizam ne moze da shvati trgovinu van tih zero sum game racunovodstvo vidjenja ekonomije. Sama ekonomska nauka se izmedju ostalog razvila kritikujuci isti, kao sto rekoh.

Sto se tice trosenja deviznih rezervi na potrosnju, uglavnom budzetsku, to je modernije ekonomsko shvatanje od ovog merkantilizma, koje se pokazalo kao fenomenalno u masi primera, al' kad bi se zezali.
 
Niko ne prica o trosnju za konsum nego za investicije.

Makroekonomija u Srbiji nije nauka nego pseudonauka, njeni aksiomi su oboreni istorijom.

Ali ja bi smanjivao potrosnju u Srbiji posebno robe iz uvoza, ako nije za nove fabrike, elektrane i slicno gde ce se pare vratiti.
 
Srbi nece da se bave poljoprivrednom. I to je to. Srpski seljak ce vecito da smatra da je cena rada na selu suvise niska. Uvek, i u svim vremenima.

Mozes ti da pravis velike planove razvoja i trosis i 45 milijardi evra godisnje da bi to promenio, ali srpski seljak ce vecito da kuka, i ti ces da mu dajes sve vece i vece subvencije, ali sve ima svoju granicu, cak i za vas intervencioniste.

Ниси ти никада био у селу...

Види се да не познајеш проблем, исто говориш као Вучић и Брнабич.
 
Srbija nije zanimljiva BRICS kao ekonomska sila, već zbog svog geostrateškog položaja. Okružena je zemljama EU i NATO i uzeti takav komad iz njihovih kandži i napraviti neku svoju bazu sigurno mora biti zanimljivo.

Права авантура за Србе

Али неће прецедник марионетске банана републике Србије.
 
evo šta pišu, ovo treba prijaviti :evil:

1711915655444.png
 

Back
Top