Kraljevina Srbija

Џејмс, прочитај мало боље наше постове о монархији. Краљ у парламентарној монархији нема власт, нема војску, нема полицију. Шта ти ту смета?
Да монархија није можда назадна? Британија, Канада, Шпанија, Шведска, Норвешка, Јапан, ...Зар су то назадне земље? Тлаче ли њихови владари поданике?
Мани се холивудских филмова и читај мало.

Taj deo i meni nije jasan Dovla... Kunu se u Evropu... a nece Kralja.... Ne kapiram... Lepo si ga pitao... jel' Svedska mozda nazadna zemlja... ili Norveska... posebno Norveska...
...
o Velikoj Britaniji je iluzorno govoriti... Samo cu reci Oxford... Necu reci Camebridge...

E, sad kad sam saznao da ce Srbija cim krunise Goozatog Saleta biti kao Svedska, Norveska ili GB..............upisite me ZA !!!!!!!

Ustvari, jedini problem Srbije je sto Goozonja nije kralj......sve ostalo je cool !!!!! Mashala

ZA GOOZU !!!!!!! ZIVEO KRALJ...........................dobicemo i Oxford, jeeeeeeeeeeee....

Nexus 6:
ljudi, bre...jel' moguce da poredite zemlju po drzavnom uredjenju?
sumnjam da bi u Norveskoj bile stvari drugacije da je republika...kao sto sumnjam da bi ovde bilo drugacije da smo monarhija...
Cekaj Neksuse, majke ti, jesam li ja to rekao?
Koliko znam nisam. Kod nas nista nece biti mnogo drugacije preko noci. Kapitalizam nije zaziveo, i narod se jos nije pravilno raslojio. Tek kad to bude, onda ce da bude stabilnija situacija... Za sada samo fukara ima pare, a to je plodno tle za svaku vrstu sranya.
...
Ali, cudi me (ili ne) da to nisi hteo da vidis, i da ovakvo moje misljenje uzmes u obzir kao kontekst za napisano...
....
Jednostavno sam postavio pitanje. Dakle, kako je moguce da se neko zalaze za evropske vrednosti a da ne priznaje da je pola zemalja u Evropi MONARHIJA.
...
I jos nesto. Kad vec kazes tako nesto... Nisam poredio, ali hajde i to da uradim...
...
Moj argument je sledeci,
Jel pola zapadnoevropskih drzava Monarhije? Jeste.
Jel Srbija bila Monarhija do komunista? Jeste.
Jel tad imala bolji medjunarodni polozaj? Jeste.
Jel imala saveznike? Jeste
U zapadno-evropskim Monarhijama? Naravno.
Jel joj dinar vredeo 15 dolara? Jeste
Jel Srbija i rodbiniskim vezama povezana sa evropskim monarhijama? Jeste.
Jel republikanstvo u Srbiju doslo sa komunizmom? Jeste.
Jel Monarhija ukinuta nasilno tom prilikom? Jeste.
Jel zbog komunizma prestala da bude saveznik zapadnoevropskim monarhijama? Jeste.
...
Vi ste prvi za Zapadnu Evropu. Ja sam vise za Ruse... Ali, u Evropu moze, ali kao Monarhija. Ne moze kao Republika. Kao Republika, moze samo u ZND...

commodore:
Cekaj Neksuse, majke ti, jesam li ja to rekao?
Koliko znam nisam. Kod nas nista nece biti mnogo drugacije preko noci. Kapitalizam nije zaziveo, i narod se jos nije pravilno raslojio. Tek kad to bude, onda ce da bude stabilnija situacija... Za sada samo fukara ima pare, a to je plodno tle za svaku vrstu sranya.
...
Ali, cudi me (ili ne) da to nisi hteo da vidis, i da ovakvo moje misljenje uzmes u obzir kao kontekst za napisano...
....
Jednostavno sam postavio pitanje. Dakle, kako je moguce da se neko zalaze za evropske vrednosti a da ne priznaje da je pola zemalja u Evropi MONARHIJA.
...
I jos nesto. Kad vec kazes tako nesto... Nisam poredio, ali hajde i to da uradim...
...
Moj argument je sledeci,
Jel zbog komunizma prestala da bude saveznik zapadnoevropskim monarhijama? Jeste.
...
Vi ste prvi za Zapadnu Evropu. Ja sam vise za Ruse... Ali, u Evropu moze, ali kao Monarhija. Ne moze kao Republika. Kao Republika, moze samo u ZND...

kapiram ja tebe, i sve to stoji...
ali kada se sredi to stanje u zemlji...zar ce onda biti bitno dal' je monarhija ili republika? mislis da ce tada narod hteti da menja nesto?
i mislis da je moguce povratiti "poverenje" zapne evrope ponovnim uspostavljanjem monarhije...posle svega sto se izdesavalo?
evolutivni proces ja razumem...al' opet ne vidim monarhiju kao kulminaciju tog procesa...

Adlav:
Шта ти ту смета?
Šta mi smeta? Pa pogledajte i vi malo moje razloge, videćete da ni ja nisam naivan. To što mi smeta ima veze sa samim postankom monarhija, dolaženja kralja na vlast i njegovog održavanja na vlasti. Naime, kada pogledate te razloge, mogu samo da vam kažem da ja ne želim da novac, koji ja dajem za državu, uzima jedna lenština koja ničemu ne služi kako bi sebi napravio ogromnu vilu u kojoj će živeti bezbedan. I onda dok narod shvata da napredak privrede nema veze sa uređenjem države, počinju svi da gladuju a kralja baš briga.
Eto šta mi smeta.

Adalv:
Британија, Канада, Шпанија, Шведска, Норвешка, Јапан, ...Зар су то назадне земље?
Pogledajte njihovu privredu... Da li je ona nastala pod uticajem njihovih dinastija? Nije, nego je to nastalo zahvaljujući teškim mukama ljudi koji su radili.

Adalv:
Мани се холивудских филмова и читај мало.
Ako je ovo još jedna neslana šala na račun mog korisničkog imena, onda samo mogu da kažem da ja čitam gospodine, više nego što mislite.

commodore:
Taj deo i meni nije jasan Dovla... Kunu se u Evropu... a nece Kralja....
Pa sad, kakve veze ima to koje je naše državno uređenje sa ulaskom u Evropsku Uniju? Ne razumem, stvarno ne razumem. Kakve veze imaju druge kraljevine sa nama?

commodore:
Moj argument je sledeci,
Shvatam ja to gospodine, ali imam i ja nešto da kažem. Kralj ili predsednik imaju više obavezu kada dođu na vlast, a to nije samo predstavljanje države i biti maneken. Naime ta odgovornost je daleko veća: oni vode spoljnu politiku, oni vode vojsku, oni treba da podstiču ljude da rade, oni treba da sarađuju sa vladom protive korupcije.
Za to je potrebna velika odgovornost, koju mora neko da prihvati. Predsednik je bolji od kralja, jer on se kandiduje jer on želi da prihvati odgovornost koju kralj ne želi da prihvati. Premijer možda vodi državne poslove, ali predsednik i dalje komanduje.

A sada i ja imam pitanja, koja postavljam, a na koja imam odgovore:

Kada je bilo bombardovanje 1999. godine, da li je kralj pokušao to da spreči? Nije.
Kada je bila recesija 90-tih godina, da li je kralj poslao bilo kakvu pomoć narodu koji je gladovao? Nije.
Kada su uvedene sankcije, da li je kralj reagovao na to? Nije.
Kada su bile demonstracije 17. marta 2004. godine, da li je kralj išta pokušao da spreči to? Nije.
Kada su bile demonstracije protiv Miloševića, da li se kralj borio protiv Miloševića? Nije.
Kada su bile demonstracije protiv Miloševića, da li se kralj uopšte borio? Nije.

I sada mi recite, zar je ovo dobro? Da dovodimo kralja na vlast, za koju se uopšte nije borio; na čelu naroda, za koji se uopšte nije brinuo; da vodi državu, za koju ništa nije uradio; jer je to deo tradicije, koja je prestala da važi od kada je on svrgnut?

Ja sam dao svoje razloge, sada čekam vaše odgovore.

James 007:
Kada je bilo bombardovanje 1999. godine, da li je kralj pokušao to da spreči? Nije.
Gresis. Jeste. Imam i snimak njegovih intervjua koje je davao zapasnim medijima u kojima im se veoma kulturno nahebao majke, sto napadaju suverenu zemlju. i rekao da je razgovarao sa ostalim monarsima u evropi i da su ovi vrsili pritisak na svoje vlade da ne bombarduju civilne ciljeve...
James 007:
Kada je bila recesija 90-tih godina, da li je kralj poslao bilo kakvu pomoć narodu koji je gladovao? Nije.
Molim? Ovo je najgora glupost koju sam ikad cuo. Fond Princeze katarine je poklonio preko 1400 inkubatora za porodilista u Srbiji. Skoro svaki inkubator u Srbiji je poklonio Kralj... Sad vidim da lupas k'o maksim po diviziji.
James 007:
Kada su uvedene sankcije, da li je kralj reagovao na to? Nije.
Jeste. Takodje. On je izdejstvovao da na Zapad dodju nasi opozicioni politicari koji su objasnjavali da sankcije pogadjaju iskljucivo narod, a ne vlast.
James 007:
Kada su bile demonstracije 17. marta 2004. godine, da li je kralj išta pokušao da spreči to? Nije.
Molim? Opet mosha... Kupi satelitsku antenu. Brate, otisao kod Kofija Anana u Ujedinjene Nacije i trazio audijenciju... e moj batice... pojma ti nemas... :lol:
James 007:
Kada su bile demonstracije protiv Miloševića, da li se kralj borio protiv Miloševića? Nije.
E... moj brate... UVEK PROTIV KOMUNJARE je odgovor na ovo... :roll:
James 007:
Kada su bile demonstracije protiv Miloševića, da li se kralj uopšte borio? Nije.
Nemam komentar. Do ovog trenutka sam mislio da si ozbiljan. Sad vidim da ne znas nista, ni o cemu... Na zalost.

Opusteno. Ili si tendenciozan i maliciozan ili si negde van Srbije u glavi...
Brate, ljudi vuku koliko god mogu. Sponzorisu studente, daju stipendije, dele pomoc, dovode strane kompanije, rade diplomatiju koliko mogu...
a ti tako... NISTA NIKAD NIJE DAO, i NISTA NIKAD NIJE URADIO... Stvrano nema smisla.

James 007:
To što mi smeta ima veze sa samim postankom monarhija, dolaženja kralja na vlast i njegovog održavanja na vlasti. Naime, kada pogledate te razloge, mogu samo da vam kažem da ja ne želim da novac, koji ja dajem za državu, uzima jedna lenština koja ničemu ne služi kako bi sebi napravio ogromnu vilu u kojoj će živeti bezbedan.

Зар управо сада не дајеш новац за читав батаљон ленштина?

Ево једне занимљивости:
izbori3jq.jpg

Па један, други, трећи круг...па видите колико је то пара.
А овако, имаш краља - немаш изборе на сваких пар година. Будеш великодушан и даш му невиђену месечну плату од 1.000.000 динара, што је опет далеко, далеко, далеко, далеко,... мањи издатак.
А функција иста.
Мислите о томе.

П.С. Нисам алудирао на твој ник, већ на твоје схватање монархије. Наиме, твоја представа монархије је заправо апсолутистичка, а не парламентарна монархија. А ту представу си могао да добијеш само гледајући филмове, односно западноевропске монархије, што са Србијом нема ама баш никакве везе.

П.П.С. За Билија,
Није ти ово избор лепоте, па да ти смета дебелгузи...

JABUCHILO:
sad bez zezanja, zao mi je kralja koji bi primio takvu krunu i naroda koji bi takvog krunisao. bez uvrede, ali takav nema savesti ni da bude gradjanin a kamo li kralj. pa koji kralj moze da prihvati da bude engleska kraljica, ako sada izostavimo njenu diskutabilnu 'prosto ceremonijalnu' ulogu u nacionalnoj i globalnoj politici.

Morao sam da se sad ponovo ukljucim mada nisam sve procitao, samo da odgovorim na ovo za englesku kraljicu i da zamolim da ne komentarisemo stvari u globalu, jer iako neke stvari izgledaju ceromonijalne one samo tako "IZGLEDAJU" PREPORUCIO BIH SVIMA DA PROCITAJU KNJIGU "Hijararhija zaverenika KOMITET 300", a samo kao potvrdu navoda iz knjige mogu da provere na Internet strani:

http://www.tavinstitute.org/index.php

Neznam dali su ove stvari dobre ili lose, ali su logicne, pa i u tom smislu treba posmatrati ulogu Srpskog Kralja, kao veoma bliskog rodjaka Engleske Kraljice, sto je verovatno od presudnog znacaja za Srbiju.

Necu nastavljati dalje, ali verovatno je Cercil imao jak razlog sto nas je prepustio Stanjunu, posmatratje to u sirim okvirima medjunarodne politike, gde Nasa Kraljevska porodica verovatno ima svoju ulogu, pri tome moram kazati jednu stvar, naravno koju kao laik nisam znao pre citanja i proveravanja gore navedene knjige, a koja je postala ocita onim nesrecnim pozarom u Hilandaru, dali se neko seca da je prvi britanski princ uputio znatnu finansijsku pomoc za obnovu Hilandara, dali to ukazuje na neke specijalne veze britanske kraljevske porodice i Srpske Pravoslavne Crkve , pa verovatno da, dali je ta veza i prema Dinastiji Karadjordjevica, pa verovatno da i naravno sada se u postavlja jedno drugo pitanje:

50 godina komunizma, a SPC je opstala, necu nikada zaboraviti da su Srbi iz bosne kolonisti posle drugog svetskog rata porusili sve crkve u selima u okolini mog rodnog grada gde su bili kolonizirani, necu takodje nikada zaboraviti price svojih starih kumova da smo tajno ujutro noseni u crkvi da bi nas krstili, i da je bilo sramota slaviti bozic, uskras i krsnu slavu, i a mnogi od VELIKIH SRBA, KOJI SADA NEVOLE KRALJA NISU NI ZNALI KOJA IM JE SLAVA, A DA JE NAMA DECI BILO ZABRANJENO DA GOVORIMO O TOME DA SMO KRSTENI, DA SU POPOVI TAJNO DOLAZILI NA SLAVE I DA SU IM NEKE DEMOKRATE SADASNJE BRKOVE CUPALI I OSEDLAVALI I JAHALI IH KAO KONJE.

Neka od ovih pamcenja nisam doziveo, PRICAO MI JE POKOJNI DEDA I OTAC KADA SAM DOVOLJNO PORASTAO DA MOGU TO DA RAZUMEM.

Ali sam i onda sebi postavljao pitanje a kako to crkva uspeva da prezivi, od cega zive svestenici i ko im daje platu, nemojmo zaboraviti da je tada krstenje bilo besplatno, a sada se kod ns placa 100 evra, naravno kao i sahrana, ali to jedruga tema, ali ko je to pomagao Srpsku Pravoslavnu Crkvu, nisam siguran ali odgovor mi stigao sa onim nesrecnim pozarom u Hiladaru, ili Vi mozda mislite da se Varam?

Naravno, iz ovoga sada se moze izvuci logican zakljucak, koji vodi ka ono besu koji neki pretvaraju u pitanje, a od cega ste nas to oslobodili gospodo 1945, od KRALJA KOJI JE GARANTOVAO NASU IMOVINU?

Ovo je odgovor svima onima koji pitaju cemu KRALJ? Da brani IMOVINU NARODA, da se meni nebi desilo kao mom pradedi 1945 da mi oduzmu tri maksima zemljei jato od 3000 gusaka, i da mi sinove posalju na sremski front zato nam treba KRALJ.

Na zalost, srbima se oduzimanje imovine desilo 3 puta u XX veku prvi put 1945, drugi put 1993 sa hiper inflacijom i treci put sada u vreme ove vlade kada je raditi i imati neso zlocin a biti privatnik znaci po defaultu LOPOV, a samo zbog dnevno politickih potreba, e zato nam treba KRALJ, DA BUDEM SIGURAN DA MI DRZAVA NECE UZETI MOJE, ZA DRUGE ME NE INTERESUJE! I onda naravno da nece biti raznih Karica ali ni Dinkicam ni Toma ili Kostinica, BICE KRALJ I ON JE DUZAN DA VODI RACUNA DA SE NIKO NE POMAMLJUJE I NE PRETVARA U OCA NACIJE KAO SLOBA STO JE URADIO, KRALJ JE DUZAN DA IH ZATVORI I ONEMOGUCI DA UZIMAJU NASE, jer sutra ce uzeti i njegovo to nas KRALJ jako dobro zna iz istorijskog iskusta svoje pordice i VERUJEM DA CE DOBRO VLADATI!!!

commodore:
Mi Neksuse moramo da uradimo ono sto je ISPRAVNO, a ne ono sto nam odgovara. I to je sva sustina moje i tvoje polemike. Oportunista ce uvek uraditi ono sto mu odgovara. Ja cu ga uvek prezirati zbog toga. Ja verujem u "bolje ti je izgubiti glavu nego svoju izgubiti dusu"... a ne u "he who risks - profits"...

broz i obrenovici su dusegubka. oni su vanzavetna strana srbije. to nije srbija za srbe. to je srbija za sve osim za srbe. to je po meni najgori deo naseg naroda - ta panonska srbija kako je ja zovem. koja se ugleda na cehe i hrvate. to nikako. nikako. nikad.
...
samo srbija koja se ugleda na ruse je u redu srbija.
...
znam da me ne razumes i da se ne slazes... samo mi nije jasno zasto. Ja sam za pravoslavnu srbiju za srbiju koja je pravoslavna isto onoliko koliko je pravoslavna Rusija. (sto je sustinski drugacije od onog sto trazi bl... da se odmah razumemo) dakle SAMO ISTO KAO RUSIJA. ni manje ni vise. Kad rusija udje u nato i mi cemo. POSLE RUSIJE. kad rusija zabrani Crkvi da se mesa u drzavne poslove i mi treba. POSLE TOGA. samo to. Sta uradi Rusija, a mi isto. Sa te strane ja razumem zasto je narod posao za komunizmom. Jer je posla Rusija. I naka smo. nije problem.... jer nismo to uradili sto volimo komunizam, nego zato sto volimo Ruse... i hvala Bogu da je tako... zovu se kao mi (i mi kao oni), pisu kao mi i krste se kao mi...

Moram sam ponovo da se ukljucim, cisto zbog one opaske Panonske Srbije, necu je komentarisati, ali mi Srbi iz Banata i vojvodine ipak smatramo jednu stvar da ako cemo se mmi Srbi prvi deliti na vojvodjane, sumadince, bosance, kosovare, ili kako vec ko hoce onda nam NETREBA DRZAVA SRBIJA.

nemojte nas deliti ja postujem i volim svoju zemlju i ona se zove Srbija i neka tako ostane , a inace ta podela srba je nastala od Broza i njegovog UN ambasadora i cudi me da ti commodore padas na te komusticke fazone cija je glavna poenta Zavadi Srbe i vladaj. Nemoj to da radis.

Inace RUSI nam nikada nisu bili prijatelji i nikada nam NISU POMOGLI, GLEDALI SU SVOJA POSLA I TRPALI U SVOJE DZEPOVE ZRTVOVALI SRBIJU ZBOG SVOJIH INTERESA, NEMOJ SADA DA TI NABRAJAM KOLIKO PUTA NAS JE RUSIJA IZDALA!

Ti isti rusi su 1944 napravili takve pokolje u banatu koje ni BROZ nije mogao da zamisli, mogu ti poslati KNJIGU, ISPOVESTI I ZRTAVA RUSA 1944, VERUJMI NISU UBIJANI NEMCI FOLKSDOJCERI NEGO PRAVOSLAVNI SRBI, MOJI LALOSI I NE UBIJANI NEGO KASAPLJENI, ANTE PAVELIC BI IM POZAVIDEO, TO SU NASA BRACA RUSI.
HITLEROVE SS JEDINICE NAM TO NISU URADILE VERUJ MI!!! NISU SILOVALE TRUDNE ZENE I SEKLE PRST PO PRST DECI, TO SU TI RUSI.

Ali neka, oprostili smo im, neka bog sudi onima koji su zgresili, a Srbija treba treba da je prijatelj sa svima kao sto je to BROZ radio, sa nikim preblizu i sa nikim predaleko, i netreba nam ulasci ovde i onde TREBA NAM KRALJ DA VODI SRBIJU I DA OD NJE NAPRAVI ZEMLJU U KOJOJ SE MOZE ZIVETI , RADITI I VOLETI kao sto je Britanija, a ja se nesacam da je britanija uvela EVRO jos uvek imaju funtu, i nama treba da ostane dinar samo treba staviti Kralj na taj dinar, pa da vidis oce li nam biti dinar vredan ili ne!

commodore:
Jabucilo, mislim da si, a nije mi jasno zasto, upropastio temu o Monarhiji pricom o sahu. Iako isti mnogo volim... cak sam na nekoj temi sa efendijom pokrenuo partiju saha ali nismo odmakli daleko... sprecili nas da igramo sah dusmani... ali sah nije tema... nego Srbi i Monarhija. Kraljevina srpska.
...
vidim da si to tendenciozno rusio, ali mi nije jasno zasto.
...
vidim takodje da 007 nije razumeo da ja pricam da su nam nepotrebni PREDSEDNICKI izbori kad vec imamo parlamentarne. Parlament ostaje. To se ne menja. Vlada, Premijer i Ministri ce se birati u demokratskom procesu. Isto kao i do sada.
Ali na celu stoji Kralj.
...
Takodje vidim da 007 ima problem, kao i neksus sa konceptom Srbina. Znaci, da i njemu ponovim : Srbi se prezivaju na ИЋ, i / ili slave Djurdjevdan i Nikoljdan, pisu ЋИРИЛИЦУ i krste se sa tri prsta.
nema drugih Srba... ima gradjana Srbije... koliko 'oces... ali to NISU SRBI.
...
uostalom, znaju Srbi sta ja pricam...
...
Bog na Nebu, Kralj na zemlji,
bez Kralja ne valja.

Dali je i Stjepan Mesic Srbin?

Ja STVARNO pozivam sve da posete sajt Kraljevske kuce http://www.royalfamily.org i da tamo lepo procitaju sta Kraljevski Dom i Kancelarija Prestolonaslednika radi.
...
Moguce je takodje i pregledati filmove i slike iz Dvora, intervjue i posete stranim Drzavama i Drzavnicima.
...
Monarhija postoji, ponavljam po poslednji put. U srcu svakog Srbina. Ne moze je niko odatle iscupati.

С` вером у Бога, за Краља и Отаџбину !
Без Краља не ваља !
Живела Краљевина Србија !

@ спидернет

ок. нису нам Руси браћа. не могу више да се расправљам. браћа су нам немци и рвати, американци, бошњаци и французи... а не Руси.
...
месић није Православац. Срби су само Православци. Ко то не зна, ја му не могу помоћи.
...
и тако то...

commodore:
Jabucilo, mislim da si, a nije mi jasno zasto, upropastio temu o Monarhiji pricom o sahu. Iako isti mnogo volim... cak sam na nekoj temi sa efendijom pokrenuo partiju saha ali nismo odmakli daleko... sprecili nas da igramo sah dusmani... ali sah nije tema... nego Srbi i Monarhija. Kraljevina srpska.
...
vidim da si to tendenciozno rusio, ali mi nije jasno zasto.
...
vidim takodje da 007 nije razumeo da ja pricam da su nam nepotrebni PREDSEDNICKI izbori kad vec imamo parlamentarne. Parlament ostaje. To se ne menja. Vlada, Premijer i Ministri ce se birati u demokratskom procesu. Isto kao i do sada.
Ali na celu stoji Kralj.
...
Takodje vidim da 007 ima problem, kao i neksus sa konceptom Srbina. Znaci, da i njemu ponovim : Srbi se prezivaju na ИЋ, i / ili slave Djurdjevdan i Nikoljdan, pisu ЋИРИЛИЦУ i krste se sa tri prsta.
nema drugih Srba... ima gradjana Srbije... koliko 'oces... ali to NISU SRBI.
...
uostalom, znaju Srbi sta ja pricam...
...
Bog na Nebu, Kralj na zemlji,
bez Kralja ne valja.
Napisacu ovo pa taman me izbacili sa foruma, dakle nemojte LUPATI, nesto sto neznate ili nemate dokaza za to DISKREDITUJETE IDEJU KRALJEVINE SRBIJE, posto si ti mene zamolio da ja procitam forum od pocetka, a bolje da nisi, ja cu sada tebe zamoliti da odes u neku biblioteku i procitas neku istorijsku knjigu iz recimo lingvistike, koja ce ti objasniti daSrbi do srednjeg veka kao i tvoji omiljeni rusi koji imaju 3 imena, odnos ime , ime oca i prezime odnosno prezime im se kasnije stvara od ocevog imena pa tako recimo nemanjici imaju oca nemanju, a brankovici oca branka, pre toga su srbi kao i rusi i bugari i svi slovenski narodi prezimena odredjivali po bratstvu, iz jednog jedinog razloga zato sto su imali plemnske saveze i plemensko drustveno uredjenje, pa se tako mnogi srvi i danas prezivaju recimo Markov, sto znaci da su braca Markova odnosno iz Markova plemena.

Molim te idi i procitaj nemoj vise da LUPAS, IMAM OSECAJ DA SI UDBAS, KOJI SAMO PROVOCIRA A SA CILJEM DA DISKREDITUJE MONARHIJU, A NE DA JE VRATI!!!

I samo jos nesto, ono sto ti pricas pricaju Sloba i Seseljetu, a znamo gde nas je to odvelo, i nesto se nesecam da oni ZELE KRALJA, odnosno oni zele da su oni KRALJEVI - DIKTATORI.

E zato nam treba kraljevina, da smo svi jednaki pod kraljem, kao sto su indijci u kanadjani jednaki u britanskom komonveltu, pod britanskom kraljicom, to je sustina price!

Ali veruj mi da ako nemoze MI LALOSI CEMO PRVI SRUSITI ZEMUSKI MOST, PA RADITE STA HOCETE, NAMA JE STVARNO DOSTA, MI ZA SEBE IMAMO NAFTE, HRANE I VREDNE LJUDE, PA AKO MI NISMO SRBI SAMO ZATO STO SMO SA DRUGE STRANE DUNAVA ILI ZATO STO SE OVDE VECINI PREZIME ZAVRSAVA NA OV ONDA CEMO NAPRAVITI LALANDIJU, PA SE BAR SA NIKIM NECEMO SVADJATI, A KRALJ MOZE ONDA DOCI KOD NAS, JER SVE STO JA ZNAM U LALANDIJI ZELE MONARHIJU I PRIZNAJU KRALJA.

commodore:
@ спидернет

ок. нису нам Руси браћа. не могу више да се расправљам. браћа су нам немци и рвати, американци, бошњаци и французи... а не Руси.
...
месић није Православац. Срби су само Православци. Ко то не зна, ја му не могу помоћи.
...
и тако то...

Mi SRBI moramo da shvatimo da u Svetskoj politici nema BRACA I SESTARA, IMA PRIJATELJA I NEPRIJATELJA, IMA VELIKIH I MALIH, ZNACI ONI SA NUKLEARNIM ORUZJEM I ONI BEZ.

SAD, Britanija, RUSIJA, Kina , su velike jake zemlje, nuklearne sile i NISU NAM NI BRACA NI SESTRE NITI NAS VOLE NITI NAS MRZE, KOD NJIH SE PLANIRA 100 GODINA UNAPRED (primer hong konga), A NE OD DANAS DO SUTRA kao u Srbiji.

E zato nam treba kralj, da ima neko ko ce nas nauciti da planiramo za 100 godina unapred, podseticu Vasgospodo da je Hitler u Mein Kamfu napisao da ce Nemacka za 50 godina imati 80 miliona stanovnika , on je to pisao 30 godina XX veka u 80-tim godina XX veka Kol nastavlja pricu i Nemacka u trenutku ujedinjenja stvarno ima 80 miliona stanovnika, zato nam treba KRALJ, jedino tako srbi dugorocno mogu opstanu kao narod a ne da nas pojede bela kuga.

Zato nemojte parafrazirati moje reci, budite pragmatik, kao kralj Pera ili kao pokojni premijer Djindjic i kazite ono sto jeste, a ne ono sto bi Vi voleli dabude ili jos gore ono sto narod zeli da cuje, jeste to nekad nepopularno, ali mi moramo prvo da se suocimo sa samim sobom, ZATO NAM TREBA KRALJ.

spidernet:
Napisacu ovo pa taman me izbacili sa foruma, dakle nemojte LUPATI, nesto sto neznate ili nemate dokaza za to DISKREDITUJETE IDEJU KRALJEVINE SRBIJE, posto si ti mene zamolio da ja procitam forum od pocetka, a bolje da nisi, ja cu sada tebe zamoliti da odes u neku biblioteku i procitas neku istorijsku knjigu iz recimo lingvistike, koja ce ti objasniti daSrbi do srednjeg veka kao i tvoji omiljeni rusi koji imaju 3 imena, odnos ime , ime oca i prezime odnosno prezime im se kasnije stvara od ocevog imena pa tako recimo nemanjici imaju oca nemanju, a brankovici oca branka, pre toga su srbi kao i rusi i bugari i svi slovenski narodi prezimena odredjivali po bratstvu, iz jednog jedinog razloga zato sto su imali plemnske saveze i plemensko drustveno uredjenje, pa se tako mnogi srvi i danas prezivaju recimo Markov, sto znaci da su braca Markova odnosno iz Markova plemena.

Molim te idi i procitaj nemoj vise da LUPAS, IMAM OSECAJ DA SI UDBAS, KOJI SAMO PROVOCIRA A SA CILJEM DA DISKREDITUJE MONARHIJU, A NE DA JE VRATI!!!

I samo jos nesto, ono sto ti pricas pricaju Sloba i Seseljetu, a znamo gde nas je to odvelo, i nesto se nesecam da oni ZELE KRALJA, odnosno oni zele da su oni KRALJEVI - DIKTATORI.

E zato nam treba kraljevina, da smo svi jednaki pod kraljem, kao sto su indijci u kanadjani jednaki u britanskom komonveltu, pod britanskom kraljicom, to je sustina price!

Ali veruj mi da ako nemoze MI LALOSI CEMO PRVI SRUSITI ZEMUSKI MOST, PA RADITE STA HOCETE, NAMA JE STVARNO DOSTA, MI ZA SEBE IMAMO NAFTE, HRANE I VREDNE LJUDE, PA AKO MI NISMO SRBI SAMO ZATO STO SMO SA DRUGE STRANE DUNAVA ILI ZATO STO SE OVDE VECINI PREZIME ZAVRSAVA NA OV ONDA CEMO NAPRAVITI LALANDIJU, PA SE BAR SA NIKIM NECEMO SVADJATI, A KRALJ MOZE ONDA DOCI KOD NAS, JER SVE STO JA ZNAM U LALANDIJI ZELE MONARHIJU I PRIZNAJU KRALJA.

Спидернет,
погрешно си (по мом мишљењу) протумачио Комодореа, када он помиње презимена на ИЋ - он то мисли фигуративно, а ево како је испало, без везе.

Иначе, што се тиче презимена потпуно си у праву (ја мало имам неке везе са лингвистиком), наиме ПРЕЗИМЕНА СУ КОД НАС ДЕМИНУТИВИ, тј. Марко - па неко ЊЕГОВ тј. Марков, или баш у деминутиву као ПРСТ па ПРСТИЋ што би било Марко па Марков-ић... Срби у Војводини то најбоље знају... зато мислим да си се непотребно овим поводом наљутио...

...е, сад до таквог тумачења презимена је дошло због Македонаца и Бугара који имају СКИ и ОВ ... зато то многе људе збуњује... јер заборављају на СЕОБУ СРБАЉА ПОД АРСЕНИЈЕМ... 8-)

п.с. ... и зајеби затварање моста ИМА ОВДЕ ДОСТА МОНАРХИСТА :lol:

Jesam, UDBAS sam. Priznajem... Long live drug Krcun... :lol:
...
a volite vi Monarhiju... da... al' Habsbursku...
...
...
...
Srbi su pre svega pripadnici Srpske Pravoslavne Crkve. Oko toga smo vec nebrojeno puta lomili koplja. ako to ne prihvatas onda sve ostalo nema potrebe ni da elaboriramo. Dakle Srbin = Pravoslavac. Da ili Ne... Sto se tice prezimena, naravno da mislim isto kao ti. Kad sam rekao "Srbi se prezivaju na IC" naravno da sam podrazumevao i prezimena kojima se lako ic moze dodati... koja su posledica austrijske transripcije srpskih prezimena.. (petrov, pavlov, mirkov)
...
dakle, sto se toga tice, galamio si na pogresnu adresu.
...
sto se tice panonskog evropejstva... ono je u svojoj sustini pogresno... to je cesko, poljsko i hrvatsko evropejstvo katolickih slovena... na koje su (posto su njim okruzeni) naseli vojvodjanski Srbi...
...
ali to su ozbiljne stvari, i ne pada mi na pamet da sa tobom razglabam ovde o tome... Pitaj Marlona i Jabucila i Duha Sekire... pa ako budu imali vremena nek ti objasne to polako i natenane...

commodore:
Jesam, UDBAS sam. Priznajem... Long live drug Krcun... :lol:
...
a volite vi Monarhiju... da... al' Habsbursku...
...
...
...
Srbi su pre svega pripadnici Srpske Pravoslavne Crkve. Oko toga smo vec nebrojeno puta lomili koplja. ako to ne prihvatas onda sve ostalo nema potrebe ni da elaboriramo. Dakle Srbin = Pravoslavac. Da ili Ne... Sto se tice prezimena, naravno da mislim isto kao ti. Kad sam rekao "Srbi se prezivaju na IC" naravno da sam podrazumevao i prezimena kojima se lako ic moze dodati... koja su posledica austrijske transripcije srpskih prezimena.. (petrov, pavlov, mirkov)
...
dakle, sto se toga tice, galamio si na pogresnu adresu.
...
sto se tice panonskog evropejstva... ono je u svojoj sustini pogresno... to je cesko, poljsko i hrvatsko evropejstvo katolickih slovena... na koje su (posto su njim okruzeni) naseli vojvodjanski Srbi...
...
ali to su ozbiljne stvari, i ne pada mi na pamet da sa tobom razglabam ovde o tome... Pitaj Marlona i Jabucila i Duha Sekire... pa ako budu imali vremena nek ti objasne to polako i natenane...

A ja kazem da ima srba i muslimanske veroispovesti, dakle, cuveni danak u krvi, i jos cuvenija prva bracna noc na koju je imao prava svaki turski spahija sa svim tek udatim zenama koje nisu bile muslimanke, znaci sa pravoslavni Srpkinjama, Bugarkama, Grkinjama, Crno Gorkama (citaj Gorski Venac Njegos lepo pise) ... Zato pravoslavne glave porodica prelaze u drugu veru, muslimansku da nebi celog zivota gledali tudje prvo dete u dvoristu, pa smo zato mi Srbi sa Crnom kosom a nasa "braca Rusi " plavi, kao i muslimani iz bosne i ako cemo po tome odnosno po genetici oni su veci Srbi od nas i veca "braca sa Rusima" nego mi!

I ajde da nebude samo po Srbima, pogledaj grcke bogove koji su pravljeni prema prosecnom Starom Grku, ili junake opisane u Ilijadi i Odiseji oni su Visoki, i Plavi, homer kaze da imaju kosu kao sunce, a kakvi su dansnji Grci? Plavi i Viisoki, ili Crni i Niski?

Nemoj misliti da ja mislim da je ovo mana, ne to je prednost mesanje rasa i kultura nama je pomoglo da stvorimo i svoj Srpski identitet, a sem toga i nas Kralj je pomalo Hasburg, pogledaj malo porodicna stabla, pa ne stidim se ja svoga Kralja zato sto je u rodu sa Nemcima i Englezima, a da ne govorimo o Rumunima i sad na kraju krajeva kada smo kod toga i Sa pokojnim ruskim carem Nikolajem je nas Kralj Petar, bio u srodstvu preko engleskio dvora, zar ne?

E to Internacionalizam, znas ja znam da se u Titovo vreme nije ucila Istorija Srba, ali nikada nije kasno, niko od nas netrazi da sve znamo, ali nemojmo biti iskljucivi, ti mozes terati stvari na svoju stranu i biti iskljuciv ali to nas narod nevodi negde, mi moramo biti fleksibilniji kao narod, da nas 2,5 miliona nije izginulo u I i II svetskom ratu danas bi nas bilo 50 miliona, a ne 10 miliona, a jednu drzavu cini pre svega narod, pa zatim granice u kojima zivi, i jezik kojim govori, a slozices se mi skoro da nemamo nista od toga.
Naroda je sve manje, granice neznamo, a prvi i zadnji Srpski recnik je napisao Vuk Karadzic, a nasi akademici sto neko reci ovde na forumu sve drugo rade samo ne vode racuna o nacionalno jeziku, a to je pre svega uloga nacionalne akademije.
I zato ja mislim da ti akademici u krunskom savetu i vecu su tu samo da bi se kasnije okoristili i da nista nerade da Srbija bude monarhije, ili bar da je to slucaj sa vecinom od njih, jer da rade Srbija bi bila Monarhija jos 1989, kako su onda znali da listom daju podrsku Milosevicu neka JE SADA DAJU KRALJU, STA CEKAJU GOSPODA AKADEMICI, DA NAS VISE NEMA?

Back