miskov
Aktivan član
- Poruka
- 1.086
Sve vise se spominje Srbija kao monarhija,pa me interesuje i da se to ikad desi, pa ko bi bio kralj?Ne verujem da bi iko razuman pomislio da bi to mogao biti prestolonaslednik Aleksandar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Wilkołak:Ma kakva monarhija!!! Sinovi bizmismena koji je valjao svinje Ugarima da bude KRALj??? Izes tak'u zemlju!
DukeofSerbia:Појасни своје вулгарне и назови доказе.
Живела монархија!!!
Иако сам ја приватно да то постане кнез Александар Павла Карађорђевић. И Јелисавета би била одлична краљица - српска Елизабета.
Elvin:aleksandar zna srplish to je jedinstven jezik kojiim samo on govori...
ja sam za monarhiju,monarh bi mogao da bude šešelj,a toma namesnik u njegovom odsustvu...ili eventualno neki vladika,filaret i pahomije su idealni kandidati....
Wilkołak:Nisu mi drazi potomci Krstasa, to nigde nisam rekao, ali da su Karadjordjevici od plemenitog soja, NISU i TACKA !!!
Iz zemlje SELjAKA (kakva je Srbija bila u XIX veku) ne mozemo izdvojiti PLEMENITOG, to je DISKRIMINACIJA ostalih! Najdrazi su mi strucni ljudi koji dobro rade ono za sta su se skolovali! Ostali me ne zanimaju! Prema tome, mene ne zanima ni Aleksandar i balavurdija!
Wilkołak:Nisu mi drazi potomci Krstasa, to nigde nisam rekao, ali da su Karadjordjevici od plemenitog soja, NISU i TACKA !!!
Iz zemlje SELjAKA (kakva je Srbija bila u XIX veku) ne mozemo izdvojiti PLEMENITOG, to je DISKRIMINACIJA ostalih! Najdrazi su mi strucni ljudi koji dobro rade ono za sta su se skolovali! Ostali me ne zanimaju! Prema tome, mene ne zanima ni Aleksandar i balavurdija!
Nexus 6:celokupna POENTA monarhije je da ne mozemo ti, ja, ni bilo ko drugi, da odlucujemo o tome ko ce da bude kralj...dakle, ako bidne monarhije, nema biranja...simple as that...
ja apsolutno razumem nekog republikanca koji moze da postavi pitanje ko ce biti prestolonaslednik, ali ono sto me fascinira je to sto ovde ima veliki broj monarhista, koji kazu: "Pa nece, valjda, Aleksandar...On ne zna ni srpski"
e, pa, gospodo...malko ste se za'ebali...
eremita:А Ти сада као можеш нешто да бираш ??????????? Хе хехеееееееееее......![]()
С ВЕРОМ У БОГА, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !
СЛОБОДА - ИЛИ СМРТ !
п.с. То је већ одлучено - на месту на коме се о томе одлучује... само вас још
о томе нису обавестили... :razz:
commodore:kad smo kod referenduma, sad kad se montenigeri "otcijepe" i naprave Duklju, vreme je da i mi vratimo krunu.... krajnje vreme.
a sto se tice apanaze, racunica je jasna - nas predesdnicki izbori SADA kostaju 2 000 000 evra svake cetiri godine - to je skoro 42 000 evra mesecno. Za te 4 godine.
Nek kralju placamo 41 000 evra (3 600 000 din) apanazu pa smo na dobitku posle 5 godina.
Posto kraljevska apanaza sigurno nece biti tolika, (ljudi su to odavno rekli) nego oko milion dinara mesecno, ostatak od toga - 2 600 000 din moze svakog meseca da se utrosi u razvoj malih preduzeca. Ili nesto drugo.
...
MIslim ovo je veoma prosta racunica. MONARHIJA JE JEFTINIJA. Jer postoji samo KRALJEVSKA PORODICA A NE PLEMSTVO.
...
Bez kralja ne valja
eremita:
С ВЕРОМ У БОГА, ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !
СЛОБОДА - ИЛИ СМРТ !
Istina da sve bolje priča, ali ponekad je nerazumljiv.commodore:а) Његово Краљевско Височанство Принц Престолонаследник Александар 2 Карађорђевић говори српски. Сасвим разумљиво. Све боље.
A od kojih para ćemo izdržavati Kralja i kraljevsku porodicu? Je li znate zašto je Aleksandar I Karađorđević bio jedan od najuglednijih vladara Evrope (ako ne i sveta)? Zato što je on imao najveću platu od svih evropskih vladara. Jeste da potomak skoro nikad ne može biti isti kao njegove predak. Ali... Kad se pogleda Beli Dvor; tu je nešto sumnjivo.commodore:б) Не очекујем ништа, подаци о томе постоје у крунском савету и Краљевској Канцеларији