Srbija izlazi na more?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.020
155713139465cc8247df9f4599849728_w640.jpg

Srbiji je potrebna luka zbog izvoza koji će biti veći i važno nam je da koristimo kapacitete i Soluna i Pireja, da kupimo deo luke.To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Srpsko-grčkog poslovnog foruma u Palati Srbija.

"Važno nam je da koristimo kapacitete i Soluna i Pireja, da kupimo deo luke, nemamo problem da zakupljujemo luke. Kada povećamo automobilsku proizvodnju,
sa rudnicima, železarom to će nam biti potrebno. Od Crne Gore smo tražili pristup Luke Bar, ali nam je potreban i brži izvoz u svet", rekao je tada Vučić.

Preduslov za vezu sa lukama Pirej i Solun je pruga koja se gradi od Mađarske, preko Srbije i Severne Makedonije, do Grčke budući da će ona omogućiti ne samo lakši prevoz ljudi, nego i brži prevoz roba.

Luke Pirej i Solun su jedne od najvećih i najznačajnijih luka u Grčkoj. Od 2020. godine, luka Pirej je u većinskom vlasništvu kineskog COSCO-a, a luku Solun drži South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).
90232158665cc82480b003165055561_w640.jpg

link

Samo jedno nisam razumela iz izlaganja našeg predsednika „Kada povećamo automobilsku proizvodnju, sa rudnicima, železarom to će nam biti potrebno.“
Koja automobilska industrija, koji ili ciji rudnici i željezare ?
Može li ovo neko da objasni ?
 
Srpski mercedes i oni leteći autobusi i leteći automobili šta smo se sa Kinezima uortačili: oni nama leteće autobuse i leteće automobile, mi njima svinjske glave i papke. Šta misliš da je slučajno izabran Pirej koji je 70ak % u vlasništvu Kineza?
 
Samo još uvek nije poznato koji je dogovoreni kurs, ali po meni to bi trebalo da bude 1 : 1; znači dva para papaka i jedna svinjska glava za jedan leteći automobil, ispod toga ne može da idemo. U proseku, šta ostane od jedne svinje nakon šta smo, jelte, uzeli šta nama treba, mora da bude u protuvrednosti i kad ukalkulišemo prevoz, inflaciju pa manipulativne troškove, jedan leteći automobil.
Ima Orlić da leti, ko orlić...
 
Zato sto su luku dobili Kinezi kao naplatu duga od Grcke, pa ce proknjiziti kupovinu kako odgovara Vucku , sto ce reci koliko nula, aha...dobro evo stize...

Дакле, Грчка није имала лову да врати Кинезима, па су Кинези узели луку,

и сад, да би повратили лову, они ће нашој држави да продају део (или целу) луке?

И на тај начин ће да поврате лову коју Грчка није имала да им плати?

А шта ће нама власништво у тој луци? Ако је лука профитабилна, задржали би је кинези и зарађивали од луке, а не нама да дају да зарађујемо од луке.

Мада, вероватно ће да нам продају само део луке, да би нам узели лову, а они ће да задрже пакет акција који им је довољан да сами бирају менаџмент (мсм..неће ваљда Срби боље да изаберу менаџмент од Кинеза).

Ако се кинезима исплати да продају део луке, сигурно ће да нам је продају по већој цени од тржишне. Опет ћемо да будемо у минусу.

А луку користе сви трговци који самој луци плаћају таксу за услуге луке. Није то...моја је лука, само ћу ја да је користим, већ свако ко плати таксу, може да користи луку. Буквално, ова прича о авионима, камионима, аутомобилима, руди и железари је да се превари народ, како би Кинези од нас извукли лову коју нису извукли Грцима.
 
Mislim kao i kod Aerodroma...
Prodas Srbiji utovar i istovar, a zadrzis putnicki deo za francuze i onda manjak je na srpskoj strani , a visak na francuskoj...tj ministarskoj srpskoj..

Ili prodas odelenje cistacica investitoru u neki klinicki centar, a tu ima da se okoze od rada, i nije sigurno isplativo , a zadrzis kardiologiju i hirurgiju i dijagnostiku CT i IMR , sto je sve unosno za sebe....
 
А луку користе сви трговци који самој луци плаћају таксу за услуге луке. Није то...моја је лука, само ћу ја да је користим, већ свако ко плати таксу, може да користи луку. Буквално, ова прича о авионима, камионима, аутомобилима, руди и железари је да се превари народ, како би Кинези од нас извукли лову коју нису извукли Грцима.
Можда и неки дил са кинеским рудницима и железари, да кад буду извозили руду преко Солуна, да плаћају ниже лучке таксе.
 
Pa da bi koristio luku mora da plaćaš da bi roba mogla da prolazi kroz luku.

А ако будемо ми власници луке, онда Кинези кад буду извозили руду неће плаћати лучке таксе?

Дакле, Кинези нас терају да купимо луку, да не би плаћали таксе на робу из Србије (руде)?
 
А ако будемо ми власници луке, онда Кинези кад буду извозили руду неће плаћати лучке таксе?

Дакле, Кинези нас терају да купимо луку, да не би плаћали таксе на робу из Србије (руде)?
Pa ne znam što ne bi plaćali kada bi Srbija dala svoje ,,žive" pare da kupi tu luku. Neka izaberu šta im više odgovara, Luka Bar, Drač, Kostanca, Pirej... Omda ni Fijat ne bi trebao da plaća taksu, i on je izvozno preduzeće koje posluje u Srbiji. I tako redom...
 
Pa ne znam što ne bi plaćali kada bi Srbija dala svoje ,,žive" pare da kupi tu luku. Neka izaberu šta im više odgovara, Luka Bar, Drač, Kostanca, Pirej... Omda ni Fijat ne bi trebao da plaća taksu, i on je izvozno preduzeće koje posluje u Srbiji.

Дакле, луке могу да се користе без обзира на власништво.

Зашто бисмо онда куповали луку?

И зашто лаже да нам је власништво потребно због аутомобила, руде и железаре?
 

Back
Top