Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koliko ?

• Odbacio bih

glasova: 7 21,2%
  • Ne bih odbacio

glasova: 15 45,5%
  • Cudni su putevi Gospodnji

glasova: 4 12,1%
  • Nije ni bitno

glasova: 7 21,2%

• Ukupno glasova
    33
Mnogi hriscani , cak i covek koji je mapirao ljudski genom u bukvalno video evoluciju svojim ocima je 100% Hriscanin , veruje da je zmija pricala itd. ali prihvata evoluciju kao nacin na koji je Bog odlucio da nas stvori , prirodno a ne kroz blato i rebra , koje je vase misljenje ?
Evolucija je imbecilna moronsko-kretensko-debilska teorija, namenjena totalnim budalama.
Sve činjenice govore protiv nje i samo retardirani ljudi, kojima je bitno uzeti platu svaki mesec - a ne šta je istina, mogu da veruju u nju.

Ja sam odrasla u verničkoj porodici.
S obzirom da sam orijentisana ekstremno ka prirodnim naukama i logici, u nekom momentu je moralo da dođe do sukoba ta dva uverenja.
Momenat tog sukoba je bio proces koji je trajao neko vreme i nije imao konkretno veze TE ali je i TE među ostalim činjenicama bila jedan od faktora.

Bilo mi je teško da odbacim veru, ali nisam mogla ni da odbacim zdrav razum i dozvolim iracionalnom da mi upravlja mozgom.

Imaš grešku u naslovu teme... "u slučaju da je evolucija činjenica". Evolucija jeste činjenica.

A na pitanje ne mogu da odgovorim, pošto sam sa odrastanjem sve manje verovao, i potpuno prestao kad sam pročitao Bibliju. :lol:
I kod mene je čitanje Biblije bio jedan od presudnih faktora.

Čak mislim i da sam uzela da je čitam kako bih utvrdila poljuljanu veru. Kad ono... :mrgreen:

Mnogi hriscani , cak i covek koji je mapirao ljudski genom u bukvalno video evoluciju svojim ocima je 100% Hriscanin , veruje da je zmija pricala
...ili da su prvi ljudi ljudi stekli utisak da im govori zmija sto nije isto,zar ne ?
itd. ali prihvata evoluciju kao nacin na koji je Bog odlucio da nas stvori , prirodno a ne kroz blato i rebra , koje je vase misljenje ?
Covek je stvoren na prirodan nacin u smislu da je Bog iskoristio nezivog materijala iz prirode kako bi stvorio savrseno bice po svom oblicju !
...nevernicima tesko da ovo progutaju jer im se tada o vrat kaci obaveza prema tom Stvoritelju,zar ne ?

Po kojim je to tačno kriterijumima čovek savršeno biće?
Odlicno pitanje.
Ovo je pre svega ekskluzivan zakljucak Svetog Pisma jer se tamo izricito nalaze da je JEDINO covek stvoren po Bozjem oblicju i to direktnom intervencijom "Bozjih ruku",sto je razlicit mehanizam od onog koji je Bog koristio dok je stvarao sav ostali zivi svet na planeti (Bojim nalogom se zivot formirao iz zemlje).
A sto se tice nivoa savrsenosri,jedino je ljudsko bice obdareno tolikim intelektom s kojim je drasticno uticao na Zemaljski ambinenat u tolikoj meri da je sve to uvelikom prevazislo sve druge kapacitete ostalih zivih vrsta.
Ovo je blagi uvod ukoliko smatras da trebamo vise -mozemo uzduz i popreko do mile volje.

Odlicno pitanje.
Ovo je pre svega ekskluzivan zakljucak Svetog Pisma jer se tamo izricito nalaze da je JEDINO covek stvoren po Bozjem oblicju i to direktnom intervencijom "Bozjih ruku",sto je razlicit mehanizam od onog koji je Bog koristio dok je stvarao sav ostali zivi svet na planeti (Bojim nalogom se zivot formirao iz zemlje).
A sto se tice nivoa savrsenosri,jedino je ljudsko bice obdareno tolikim intelektom s kojim je drasticno uticao na Zemaljski ambinenat u tolikoj meri da je sve to uvelikom prevazislo sve druge kapacitete ostalih zivih vrsta.
Ovo je blagi uvod ukoliko smatras da trebamo vise -mozemo uzduz i popreko do mile volje.
A ok. Ne interesuje nas definicija iz Sv Pisma. Bica niti su "savrsena" niti su "nesavrsena". Intelekt je samo jedna od osobina zivih bica.

Mnogi hriscani , cak i covek koji je mapirao ljudski genom u bukvalno video evoluciju svojim ocima je 100% Hriscanin , veruje da je zmija pricala itd. ali prihvata evoluciju kao nacin na koji je Bog odlucio da nas stvori , prirodno a ne kroz blato i rebra , koje je vase misljenje ?
To sto kazete video, nije evolucija. Nije mrav postao konj, vec je mrav ostao mrav, samo se prilagodio u kontekstu svog genetskog zapisa.
Vise od tog zapisa ne moze da mrdne.
Dolaskom kompjutera, vreme religije evolucije je vreme proslo.

To sto kazete video, nije evolucija. Nije mrav postao konj, vec je mrav ostao mrav, samo se prilagodio u kontekstu svog genetskog zapisa.
Ovo nije bas potpuno tacno. Npr. jedan od "real time" dokaza evolucije je Lenski eksperiment sa bakterijama.

Odlicno pitanje.

Čovek trenutno jeste jedino biće za koje mi znamo da je sposobno da u tolikoj meri utiče na svoj ambijent. Naglasak je na "trenutno" i "za koje mi znamo".

Čak i tako - koliko su ljudske akcije na sopstvenu dobrobit? Čovek pokazuje jako puno evolutivnih bagova koji ga teraju da se ponaša iracionalno.

Samo jedan primer - odnos prema globalnom zagrevanju koje čovek izaziva, i koje je sasvim realna i u ovom trenutku najveća pretnja za opstanak ljudske civilizacije, možda i vrste. Kako se većina čovečanstva prema tome odnosi? Ili poricanjem, ili stavljanjem kratkoročnog interesa na prvo mesto, makar on vodio i u katastrofu.

Čovek trenutno jeste jedino biće za koje mi znamo da je sposobno da u tolikoj meri utiče na svoj ambijent. Naglasak je na "trenutno" i "za koje mi znamo".

Čak i tako - koliko su ljudske akcije na sopstvenu dobrobit? Čovek pokazuje jako puno evolutivnih bagova koji ga teraju da se ponaša iracionalno.

Samo jedan primer - odnos prema globalnom zagrevanju koje čovek izaziva, i koje je sasvim realna i u ovom trenutku najveća pretnja za opstanak ljudske civilizacije, možda i vrste. Kako se većina čovečanstva prema tome odnosi? Ili poricanjem, ili stavljanjem kratkoročnog interesa na prvo mesto, makar on vodio i u katastrofu.
I šta bi se desilo kada bi nam u posetu došli vanzemaljci koji su "savršeniji" od nas? Da li bi to značilo da ipak nismo mi napravljeni po "liku božijem" nego neko drugi? 😁

Evolucija je imbecilna moronsko-kretensko-debilska teorija, namenjena totalnim budalama.
Sve činjenice govore protiv nje i samo retardirani ljudi, kojima je bitno uzeti platu svaki mesec - a ne šta je istina, mogu da veruju u nju.
Mozes li da nabrojis jednu jedinu cijenicu koja ide protiv nje a u isto vreme i dokaz za globalno naucno/politicku zaveru , bio bih zahvalan :)

Imaš grešku u naslovu teme... "u slučaju da je evolucija činjenica". Evolucija jeste činjenica.

A na pitanje ne mogu da odgovorim, pošto sam sa odrastanjem sve manje verovao, i potpuno prestao kad sam pročitao Bibliju. :lol:
Naravno da je evolucija cinjenica , pitao sam iz ugla vernika , zato sam tako stavio naslov.

koje ti debilizme pišeš...verovatno iz šatora u pionirskom parku

Tako je , nastavi da kucas i pokazujes svoj manjak znanja , nista vise ne ide u korist obrazovanju nego kada nego ko porice cinjenicu evolucije kaze da mrav nijepostao krava tako da sve pada u vodu :)

Back