Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koliko ?

• Odbacio bih

glasova: 7 21,2%
  • Ne bih odbacio

glasova: 15 45,5%
  • Cudni su putevi Gospodnji

glasova: 4 12,1%
  • Nije ni bitno

glasova: 7 21,2%

• Ukupno glasova
    33
meni nije a teorija nije ni dokazana.. ne zaboravi da se nauka prvenstveno zasniva na dokazima..

kako ćeš dokazati da je svet nastao iz velikog praska?
kako ćeš dokazati da je majmun sišao sa drveta i tako je postao čovek?

znači, radi se o pretpostavkama
Veliki prasak nema veze sa evolucijom.
Majmun nije sisao sa drveta i postao covek.
Evolucija ne tvrdi da je covek postao od majmuna, vec da covek i majmun dele istog pretka.
Mnogo je nepreciznosti, i zato su ljudi zbunjeni.

Teorija evolucije je dokazana sa bezbroj dokaza. Ali bezbroj, jako je tesko izbrojati ih jer ih ima toliko mnogo :)

Ne znam na šta misliš.
The Bible distinguishes humans from animals by highlighting that humans are created in God's image and given dominion over other creatures. Genesis 1:26-28 describes God's creation of humanity, stating, "Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion...". This passage emphasizes a unique relationship between God and humans, setting them apart from the animal kingdom.

Prelaznik oblika imamo na stotine , bukvalno vidimo stvaranje coveka fosil po fosil.
evo jedan od tih prelaznih oblika ( majmun - čovek ) koji su Darvinisti lažirali pa su posle priznali da su lažirali:

Radi se o krivotvorenju tzv. "piltdaunskog čovjeka" (polumajmun - polučovjek), koji je započeo 1912. godine. U vezi s tim, akteri su izradili fosil lobanje, sklopljen iz skeleta ljudske lobanje i čeljusti majmuna orangutana, u koje su usađeni ljudski zubi. Lobanju su prikazali kao "uzorak koji nedostaje u nizu etapa evolucije i da je to karika između stadija majmuna i čovjeka". Taj postupak krivotvorenja je obmanuo čak i velike naučnike biologe i stomatologe, koji su krivotvorenu lobanju ispitivali narednih četrdeset godina. U vezi s tim napisane su hiljade knjiga, urađene brojne doktrorske disertacije. Objavljeno je oko milion naslova s raspravama o tome. Godine 1949. naučnik Kenet Pejdž Oukli, s Oksfordskog univerziteta, na toj lobanji je uradio flourescentni opit na osnovu kojeg je ustanovio da lobanja nije stara onoliko koliko se tvrdilo (prethodno se tvrdilo da je stara preko pola miliona godina). Nakon što je urađena detaljna pretraga putem x-zraka ustanovljeno je lobanja sasvim krivotvorena i podmetnuta. U izvještaju 1953. godine, u vezi s tim slučajem, iznosi se sljedeće:

"Piltdaunski čovjek nije ništa drugo nego plod krivotvorenja i podvale vješto izvedene od strane profesionalaca. Lobanja pripada savremenom čovjeku, a što se tiče kostiju majmunske čeljusti, ona je pripadala desetogodišnjem majmunu orangutanu. Zubi su ljudski, vještački umetnuti i nasađeni na čeljusne kosti. Ispostavilo se, također, da su kosti podvrgnute postupku hemijskog nagrizanja rastvorom kalijevog dihromata, da bi se proizveli tragovi pjega i otisaka koji im daju drevan historijski izgled."

Koliko vas bi odbacilo veru u slucaju da je evolucija cinjenica ?​

Lepo si postavio pitanje...''da je evolucija činjenica''....

Nije činjenica uprkos napretku nauke. Naprotiv, sve veće upuštanje u molekularnu biologiju, govori suprotno. Postoji 0% šanse da se određeni procesi dese sami od sebe.

Uzmeš kockicu za jamb i 1.000.000 puta za redom moraš baciti keca...pa tako i dvojku, trojku...itd...
Davno odbacio, ne treba mi niko da skontam, procitao i Bibliju i Kuran nikakve veze ni sa cim.

Postoji oko 10 miliona mesta u genomu gde ti virusi mogu da se zakace , mi delimo oko 90% tih virusa na istim mestima kao i simpanze , bukvalno matematicki nemoguce bez zajednickog pretka sa njima.
Mozda nas je Bog stvorio iz istog izvora, to ti je ko programeri koju su od half life source-a napravili 5 igrica,ako ne i vise,ali te igrice nisu iste kao half life samo je izvor isti

evo jedan od tih prelaznih oblika koji su Darvinisti lažirali pa su posle priznali da su lažirali:

Radi se o krivotvorenju tzv. "piltdaunskog čovjeka" (polumajmun - polučovjek), koji je započeo 1912. godine. U vezi s tim, akteri su izradili fosil lobanje, sklopljen iz skeleta ljudske lobanje i čeljusti majmuna orangutana, u koje su usađeni ljudski zubi. Lobanju su prikazali kao "uzorak koji nedostaje u nizu etapa evolucije i da je to karika između stadija majmuna i čovjeka". Taj postupak krivotvorenja je obmanuo čak i velike naučnike biologe i stomatologe, koji su krivotvorenu lobanju ispitivali narednih četrdeset godina. U vezi s tim napisane su hiljade knjiga, urađene brojne doktrorske disertacije. Objavljeno je oko milion naslova s raspravama o tome. Godine 1949. naučnik Kenet Pejdž Oukli, s Oksfordskog univerziteta, na toj lobanji je uradio flourescentni opit na osnovu kojeg je ustanovio da lobanja nije stara onoliko koliko se tvrdilo (prethodno se tvrdilo da je stara preko pola miliona godina). Nakon što je urađena detaljna pretraga putem x-zraka ustanovljeno je lobanja sasvim krivotvorena i podmetnuta. U izvještaju 1953. godine, u vezi s tim slučajem, iznosi se sljedeće:

"Piltdaunski čovjek nije ništa drugo nego plod krivotvorenja i podvale vješto izvedene od strane profesionalaca. Lobanja pripada savremenom čovjeku, a što se tiče kostiju majmunske čeljusti, ona je pripadala desetogodišnjem majmunu orangutanu. Zubi su ljudski, vještački umetnuti i nasađeni na čeljusne kosti. Ispostavilo se, također, da su kosti podvrgnute postupku hemijskog nagrizanja rastvorom kalijevog dihromata, da bi se proizveli tragovi pjega i otisaka koji im daju drevan historijski izgled."
Ta prevara je otkrivena od strane naucnika koji prihvataju evoluciju , ovaj primer je isto kao kad bi ja rekao da Hriscanstvo nije tacno jer je u nekoj crkvi lazirano neko cudo.

The Bible distinguishes humans from animals by highlighting that humans are created in God's image and given dominion over other creatures. Genesis 1:26-28 describes God's creation of humanity, stating, "Let us make man in our image, after our likeness: and let them have dominion...". This passage emphasizes a unique relationship between God and humans, setting them apart from the animal kingdom.
Da. Ali u biološkom smislu nema mnogo razlike...na to sam mislio.

Dodaju elemente koji se nisu desili.
Sa kojim je vernikom bio u debati, kada se ta debata desila i gde?
Geri Habermas, 2004 te na nekom faksu ( kog boli krac na kom ) gde se inače debate organizuju..
oš da ti odgovorim i u kolko sati i da li je taj dan padala kiša?

brt nebitno..očigledno da je najveći Ateista svih vremena promenio mišljenje i priznao da Bog postoji

Geri Hamermas, 2004 te na nekom faksu gde se inače debate organizuju..

brt nebitno..očigledno da je najveći Ateista svih vremena promenio mišljenje i priznao da Bog postoji
Možda najistaknutiji ateista među filozofima, ali da li ti stvarno misliš da je to znači biolozima koji bolje poznaju svoje polje rada od tebe, mene i Flua?
Proveriću ovo, pa ću da ti kažem da li su te slagali.

Možda najistaknutiji ateista među filozofima, ali da li ti stvarno misliš da je to znači biolozima koji bolje poznaju svoje polje rada od tebe, mene i Flua?
Proveriću ovo, pa ću da ti kažem da li su te slagali.
već sam proverio, uštedi sebi vreme..
hoćeš da kažeš da biolozi ne veruju u Boga, da većina biologa ne veruje u Boga ( imaš neku anketu ? ) ,da baš svi bilozi veruju u Darvinovu teoriju ( anketa? )

Moguce , ali evolucija ostaje cinjenica.
Zanimljivo je to da mi svi proizilazimo iz istog genetskog koda, sto znaci da zivot kakav znamo je najverovatnije rezervisan samo za ovu planetu, ili za planete koje imaju zivotne uslove kao nasa planeta,ali velika je veratnoca da je samo nasa planeta u pitanju.
Znaci mi na ovom planeti smo svi stvoreni od istog programerskog jezika, samo su kodovi malo drugaciji :D

već sam proverio, uštedi sebi vreme..
Nešto nisi dobro proverio...tvoj tajmlajn se ne slaže sa činjenicama.

"Tokom devet meseci nakon debate dr Flu je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor."

Međutim on je Habermasa obavestio u januaru 2004. da razmišlja da odustane od ateizma.
Tako da nikako nije moglo da prođe 9 meseci.

Hoćeš li da nastavimo sa proverom gde sve grešiš?
hoćeš da kažeš da biolozi ne veruju u Boga, da baš svi bilozi veruju u Darvinovu teoriju?
:D
Ne...niti je to tema razgovora.

Poslednja izmena:

Back