Da li naucnik moze da bude vernik i da veruje da je sve istina sto pise u Bibliji ?

Ako si ti bukvalista nisu odabrani bukvalisti, ima ko će razumeti

Nisi mi ništa odgovorio za neabrahamske religije, odabrani. 😄

Kako si tako siguran da si baš ti u pravu, a ne neko od milijardi ljudi koji sa podjednakim žarom i ubedjenjem veruju u učenja koja su u kontradikciji sa ovim koje si ti prigrlio? :)

Zašto je Bog odabrao baš vas da vam otkrije istine, a tolike druge ljude drži u zabludama? Je l mu dosadno, pa tako za’ebava ljudski rod? 😁

Poslednja izmena:
Intelektu nije u interesu da postoji Bog koji od čoveka traži da bude moralan, zato se i trudi da dokažed a Bog ne postoji.

Šta je mene privuklo Bogu, Pa upravo ta ideja o dobroti.
Takvu knjigu intelektualci nisu mogli da napišu.
To je meni najveći dokaz da Bog postoji i da stoji iza Hristovog učenja.

E ovo mi je vrhunski. Stavljanje tapije na moralnost i dobrotu… i svrstavanje intelekta na suprotnu stranu, pride! 😄

Da citiram nepoznatog autora: “ako ti je potrebna pretnja paklom da bi se ponašao kao dobar čovek jer se plašiš pakla, onda nisi dobar čovek, nego loš čovek na lancu!”

Vidi, prijatelju - ako Bog postoji, on nam je i dao intelekt ta bismo ga upotrebljavali, sigurno ne da bismo ga potiskivali i proglašavali neprijateljem dobrote i moralnosti. Ako Bog i Djavo postoje, jedno ti mogu sa sigurnošću tvrditi - ovo insistiranje da vernici treba da se klone intelekta i da se vrlina krije u utapanju u nemisleće stado - to sigurno ne dokazi od Boga!

Nije Dante bio lud što je pakao ispunio sveštenstvom. 😁

Poslednja izmena:
Nisi mi ništa odgovorio za neabrahamske religije, odabrani. 😄

Kako si tako siguran da si baš ti u pravu, a ne neko od milijardi ljudi koji sa podjednakim žarom i ubedjenjem veruju u učenja koja su u kontradikciji sa ovim koje si ti prigrlio? :)

Zašto je Bog odabrao baš vas da vam otkrije istine, a tolike druge ljude drži u zabludama? Je l mu dosadno, pa tako za’ebava ljudski rod? 😁
Ne zaebava Bog ljudski rod nego ljudi vole zabludu više od istine. Ljudi biraju zabludu jer mogu da se ponašaju neodgovorno prema društvu u kojem žive. Jer šta je nemoral? to je neodgovoran odnos pojedinca prema ostatku društva.
A ljudi vole da budu neodgovorni, da laži kradu, varaju, daju mito...i zato sami biraju zabludu ne drži ih Bog U zabludi. Pa Bog je poslao Sina svog da spase ljude i da ih izvede iz zabluda a ljudi su ga ubili.
Vidiš kako đavo u tebi, tvoj intelekt izvrće stvari, e tako i zavede ljude da veruju u zabludu.
A šta je zabluda? To je istina nastala posle bluda.
Još dok se spremamo da damo mito milicioneru ili doktoru mi u svom umu opravdavamo to svoje bludno delo i gradimo zabludu u svom umu.
A kada se spremamo da uradimo neko dobro delo mi u svom umu opravdavamo to i gradimo istinu.
Kada sudimo o svemu šta nam se dešava u životu mi se oslanjamo na tu našu istinu. Pa kad sudimo kroz zabludu, ako je naš bog bog zablude, mi imamo misli koje u naš život donose ljutnju, mržnju, jad, strahove, brige. živimo pod stresom što nas vodi u bolest i na kraju smrt.
A kad sudimo kroz Istinu, ako je naš bog Bog istine, Onda imamo misli koje donose osećanja milosti, ljubavi zahvalnosti a to u naš život donosi zdtavlje i večni život.
Umesto da pitaš kako se postaje odabran ti se podsmevaš? Šta treba da se radi da bi se postalo odabran, to je pravo pitanje kojeg jedan intelektualac nikada neće da se seti

Ne zaebava Bog ljudski rod nego ljudi vole zabludu više od istine. Ljudi biraju zabludu jer mogu da se ponašaju neodgovorno prema društvu u kojem žive. Jer šta je nemoral? to je neodgovoran odnos pojedinca prema ostatku društva.
A ljudi vole da budu neodgovorni, da laži kradu, varaju, daju mito...i zato sami biraju zabludu ne drži ih Bog U zabludi. Pa Bog je poslao Sina svog da spase ljude i da ih izvede iz zabluda a ljudi su ga ubili.
Vidiš kako đavo u tebi, tvoj intelekt izvrće stvari, e tako i zavede ljude da veruju u zabludu.
A šta je zabluda? To je istina nastala posle bluda.
Još dok se spremamo da damo mito milicioneru ili doktoru mi u svom umu opravdavamo to svoje bludno delo i gradimo zabludu u svom umu.
A kada se spremamo da uradimo neko dobro delo mi u svom umu opravdavamo to i gradimo istinu.
Kada sudimo o svemu šta nam se dešava u životu mi se oslanjamo na tu našu istinu. Pa kad sudimo kroz zabludu, ako je naš bog bog zablude, mi imamo misli koje u naš život donose ljutnju, mržnju, jad, strahove, brige. živimo pod stresom što nas vodi u bolest i na kraju smrt.
A kad sudimo kroz Istinu, ako je naš bog Bog istine, Onda imamo misli koje donose osećanja milosti, ljubavi zahvalnosti a to u naš život donosi zdtavlje i večni život.
Umesto da pitaš kako se postaje odabran ti se podsmevaš? Šta treba da se radi da bi se postalo odabran, to je pravo pitanje kojeg jedan intelektualac nikada neće da se seti
Toliko reči da se ne odgovori na pitanje.

Dakle - neabrahamske religije - zašto si ti u pravu a oni nisu?

Ako može konkretno i bez logoreje.

E ovo mi je vrhunski. Stavljanje tapije na moralnost i dobrotu… i svrstavanje intelekta na suprotnu stranu, pride! 😄

Da citiram nepoznatog autora: “ako ti je potrebna pretnja paklom da bi se ponašao kao dobar čovek jer se plašiš pakla, onda nisi dobar čovek, nego loš čovek na lancu!”

Vidi, prijatelju - ako Bog postoji, on nam je i dao intelekt ta bismo ga upotrebljavali, sigurno ne da bismo ga potiskivali i proglašavali neprijateljem dobrote i moralnosti. Ako Bog i Djavo postoje, jedno ti mogu sa sigurnošću tvrditi - ovo insistiranje da vernici treba da se klone intelekta i da se vrlina krije u utapanju u nemisleće stado - to sigurno ne dokazi od Boga!

Nije Dante bio lud što je pakao ispunio sveštenstvom. 😁
Do promene uma, do promene od zablude ka Istini dolazi samo kada čovek radi od svoje slobodne volje, ne iz straha ili pod pretnjom. Bogu ne trebaju sinovi koji ga se plaše već koji ga vole.
A još jedna od zabluda kojima je intelekt prevario ljude je da moraju nešto da rade da bi nasledili carstvo nebesko. Istina je da ništa što se mora nije od Boga nego je od Boga samo ono šta radimo iz ljubavi, milosti, zahvalnosti. Od svoje slobodne volje.
Kad čovek radi iz straha to nije od slobodne volje i Bog mu to neće priznati za dobro delo.
Ti osuđuješ Boga za stvari u koje te je tvoj intelekt ubedio a ne za ono kakav je stvarno Bog.
Eto zašto treba da se kloniš intelekta, on te drži u zabludi a ti misliš da je to istina.

Do promene uma, do promene od zablude ka Istini dolazi samo kada čovek radi od svoje slobodne volje, ne iz straha ili pod pretnjom. Bogu ne trebaju sinovi koji ga se plaše već koji ga vole.
A još jedna od zabluda kojima je intelekt prevario ljude je da moraju nešto da rade da bi nasledili carstvo nebesko. Istina je da ništa što se mora nije od Boga nego je od Boga samo ono šta radimo iz ljubavi, milosti, zahvalnosti. Od svoje slobodne volje.
Kad čovek radi iz straha to nije od slobodne volje i Bog mu to neće priznati za dobro delo.
Ti osuđuješ Boga za stvari u koje te je tvoj intelekt ubedio a ne za ono kakav je stvarno Bog.
Eto zašto treba da se kloniš intelekta, on te drži u zabludi a ti misliš da je to istina.

Aha - ako sam te dobro razumeo, hrišćanstvo nema večnu kaznu u svojoj mitologiji? Ili, ako ima, njen cilj nije da zastraši?

Okruglo pa na ćoše… i tako već dva milenijuma. 😁

Kad budeš naučio da pratiš svoje misli, da ih analiziraš, proveravaš, onda ćeš razumeti da se spasenje onosi na to da se čovek izbavi iz zagrljaja svojih pokvarenih misli koje uništavaju njegov život.
Ta promena se dešava kroz promenu uma, kroz promenu od zablude prema Istini kroz činjenje dobra od slobodne volje i opravdavanj istog u svom umu.
I kad vidiš da to baš tako funkcioniše onda ćeš shvatiti zašto su druge religije ljudska tvorevina i da su samo zagrebale priču o duhovnosti a da u srž problema ne ulaze.
A srž problema je promena uma koji nam život boji sivim bojama i život u ljubavi ispunjen radošću.

Kad budeš naučio da pratiš svoje misli, da ih analiziraš, proveravaš, onda ćeš razumeti da se spasenje onosi na to da se čovek izbavi iz zagrljaja svojih pokvarenih misli koje uništavaju njegov život.
Ta promena se dešava kroz promenu uma, kroz promenu od zablude prema Istini kroz činjenje dobra od slobodne volje i opravdavanj istog u svom umu.
I kad vidiš da to baš tako funkcioniše onda ćeš shvatiti zašto su druge religije ljudska tvorevina i da su samo zagrebale priču o duhovnosti a da u srž problema ne ulaze.
A srž problema je promena uma koji nam život boji sivim bojama i život u ljubavi ispunjen radošću.

Pokušaj ponovo 😄:

Aha - ako sam te dobro razumeo, hrišćanstvo nema večnu kaznu u svojoj mitologiji? Ili, ako ima, njen cilj nije da zastraši?

Okruglo pa na ćoše… i tako već dva milenijuma. 😁
Čovek sam sebe osudi na večnu kaznu birajući zabludu. jer će zabluda večno u njegov život donositi, gnev, bes, ljutnju, jad, patnju, nezadovoljstvo. A ta osećanja su paklena vatrica na kojoj se kuva bezbožnik.
Pakao je mesto u našem umu gde žive misli koje donose gnev i sva ta pakllena osećanja. I kad smo svojom pažnjom tamo mi se nalazimo u paklu.
A kada smo svojom pažnjom među mislima koje donose ljubav, mir, radost, zahvalnost, milost... onda smo u raju.
Pakao se nalazi u centru Zemlje, A zemlja je u duhovnom svetu naš zemaljski način mišljenja naš intelekt,
Dok se raj nalazi na nebu, Naš nebeski način mišljenja dolazi od desne moždane hemisvere i kad smo svojom pažnjom tamo mi se nalazimo na nebu u raju.
Evo pričam ti stvari koje ti ni na kraj pameti nisu bile, koje intelektualci ne mogu ni smisliti, a Bog je to sakrio za one koji ga ljube.
Tebi se sve to čini kao glupost jer je Bog u Glupost sakrio mudrost da je ne nađu oni koji nisu dostojni.
Evo ja ti iznosim Božiju mudrost ali ti to nećeš prihvatiti kao mudrost nego kao glupost i ostaće mudrost skrivena u gluposti.
Glup čovek u svemu nalazi glupost a mudar svuda nađe mudrost.

Čovek sam sebe osudi na večnu kaznu birajući zabludu. jer će zabluda večno u njegov život donositi, gnev, bes, ljutnju, jad, patnju, nezadovoljstvo. A ta osećanja su paklena vatrica na kojoj se kuva bezbožnik.
Pakao je mesto u našem umu gde žive misli koje donose gnev i sva ta pakllena osećanja i kad smo svojom pažnjom tamo mi se nalazimo u paklu.
A kada smo svojom pažnjom među mislima koje donose ljubav, mira, radost, zahvalnost, milost... onda smo u paklu.
Pakao se nalazi u centru Zemlje, A zemlja je u duhovnom svetu naš zemaljski način mišljenja naš intelekt,
Dok se raj nalazi na nebu, Naš nebeski način mišljenja dolazi od desne moždane hemisvere i kad smo svojom pažnjom tamo mi se nalazimo na nebu u raju.
Evo pričam ti stvari koje ti ni na kraj pameti nisu bile, koje intelektualci ne mogu ni smisliti, a Bog je to sakrio za one koji ga ljube.
Tebi se sve to čini kao glupost jer je Bog u Glupost sakrio mudrost da je ne nađu oni koji nisu dostojni.
Evo ja ti iznosim Božiju mudrost ali ti to nećeš prihvatiti kao mudrost nego kao glupost i ostaće mudrost skrivena u gluposti.
Glup čovek u svemu nalazi glupost a mudar svuda nađe mudrost.

“Ima večnih muka, ali sam si sebe na njih osudio - nemamo mi ništa s tim!” 😆

“Intelekt je glupost, a verovanje mudrost”

Best-of vrhunske manipulacije za nižnje duhom. 😄

Šta ponovo. Nema instant razumevanja. nego moraš da razmišljaš o čemu sam ja to pisao kako bi se u tvom umu rodila ideja koja će to da objasni. ne mogu ti ja dati razumevanje oko njega moraš da se potrudiš. Pa ti bre ništa ne znaš o duhovnosti

Probaj ponovo. Konkretno pitanje - neabrahamske religije.

Ne zanima me palamudjenje i besmislice uvijene u oblandu velikih, teško dokučivih kvazi-mudrosti. Samo konkretan odgovor.

Pa ti bre ništa ne znaš o duhovnosti

Aha, ja koji poznajem bar tri religije više od tebe ne znam ništa o duhovnosti, a ti si autoritet tako što poznaješ samo jednu religiju - svoju - a o svim ostalim znaš samo da su lažne ljudske tvorevine. 😄

Očigledno ne razumeš suštinu pitanja - zašto bi svemogući Bog baš tebi i tvojima pokazao istinu, a sve druge držao u zabludi?! Kako znaš da nije suprotno? Sve što od tebe dobijam kao odgovor su prazne floskule bez trunke promišljanja.

Kad neko ne razume stvari onda se on poziva na ego. A ego nije ništa drugo nego naš identitet koji smo izgradili u društvu u kojem živimo.
Mi imamo potrebu za uspehom da pokažemo da smo vredni u očima drugog pola, drugih ljudi. Da bi smo sebi obezbedili bolje uslove u igri šepurenja radi razmnožavanja, da bi smo sebi obezbedili bolje mesto u društvu.
Pa kad čovek nema unutrašnje vrednosti poput milosti, ljubavi, praštanja, krotosti, zahvalnosti, hrabrosti...onda on počinje da se kiti spolja. Kupuje skup telefon, besna kola, pravi veliku kuću s bazenom.
Neki se dokazuju znanjem, neki imanjem,
Lepa žena je kao cvet na reveru. To što je ku"va nema veze
Ja sam veliki zvezdaš, sa uspehom zvezde i ja sam veći.
Ja obožavam Noleta, Cecu i ostale zvezde.
Gradimo svoj identitet i ponosimo se njime, A kad nas lepa žena napusti mi smo povređeni. Zašto smo povređeni? pa ruši nam se identitet, mi ne volimo nju već svoj identitet. I ljubav povređenog egoiste pređe u mržnju.
Evo ti se ovde praviš pametan na forumu, izgradio si identitet, I sad dođem ja i rušim ti to šta si izgradio.
Više nije važno da li sam ja u pravu ili ne, Mora da se brani identitet
Čoveku koji je izgradio identitet na tome da Boga nema više nisu važni dokazi, njega samo zanima da zaštiti svoj identitet svoj ego.
Ti si izgradio svoj identitet na priči o inverziji i sada te pogađa kada neko govori i dokazuje da to nije baš tako.

Tvoj komentar je zanimljiv jer pokušava da objasni ego, ali ga zapravo u potpunosti promašuje. Govoriš o egu kao o identitetu izgrađenom na društvenim ulogama, šepurenju, vrednovanju sebe kroz materijalne ili statusne simbole — i da, sve to jeste deo ega. Ali to je spoljašnji, površinski sloj. Pravi ego nije telefon, kola ili dokazivanje pred drugima. Pravi ego je unutrašnja struktura koja misli da je centar sveta, struktura koja odbija da prizna da postoji nešto dublje od nje same.

Zanimljivo je da tvrdiš da "ne rušiš moj identitet", a sve vreme pišeš upravo iz te pozicije — kao neko ko misli da može “srušiti” nečiji pogled na realnost. To pokazuje da veruješ da se istina ponaša kao zgrada: da kad je dovoljno gurneš, padne. Ali istina ne pada. Samo se otkriva ili se ne vidi.

Tvrdiš da sam izgradio identitet na inverziji. To je pokušaj da uđeš u psihološku etiketu, da sve svedeš na nivo lične psihodinamike, jer tako izbegavaš da se baviš argumentima. Inverzija nije nečiji identitet.

Inverzija je jedan od fundamentalnih principa prirode
– dualiteti, oscilacije, frekvencije, vremensko-prostorne simetrije, ritmovi biologije i fizike, pa čak i duhovni simboli. Ako bi neko “srušio” princip inverzije, ne bi srušio moj pogled na svet nego strukturu univerzuma. Tvoje osporavanje toga nije rušenje – to je samo negiranje zbog tebi nepoznatog koncepta.

Onda tvrdiš da neko ko izgradi identitet na tome da “Boga nema” više ne traži dokaze. Ali to isto važi i za onoga ko izgradi identitet na tome da “Bog postoji u obliku koji mu je servirala dogma”. Identitet koji si opisao nije isključivo ateistički – može biti i religijski. Ti si zapravo opisao upravo ono što pokušavaš da kritikuješ: vezivanje za definiciju Boga, za određenu tradiciju, za određeni narativ, i onda reagovanje defanzivno kada ga neko preispita.

Priča o „vrednostima“ — ljubav, milost, krotkost — deluje lepo, ali se potpuno poništava kada se koristi kao oružje da se pobedi druga osoba u raspravi. To onda nije duhovnost. To je ego obučen u religioznu odeću.

Ego koji se maskira u “smirenost” i “duhovnost” je najopasniji oblik, jer misli da je svetlost dok zapravo radi iz straha.

Kažeš da ja “gradim identitet na pametovanju”, ali svaki put kad kažeš nekome da rušiš njegov identitet, ti zapravo braniš svoj. To je čist paradoks: tvrdiš da je drugome ego problem, dok ti sam reaguješ identično — zaštitom uverenja, ne istraživanjem istine.

I dolazimo do ključne stvari: hrišćanstvo u obliku dogme nije izvor istine nego simbolički prikaz unutrašnjih procesa čoveka. Dok god ga uzimaš doslovno i kao neupitnu istinu, ti nisi prevazišao ego — ti si ga cementirao. Jer ego obožava da se sakrije iza nečega što proglašava apsolutnim. To mu daje savršeni štit.

Egoizam jeste demon
. Ali najveći demon nije srebroljublje, gordost, blud, ovo ili ono. Najveći demon je samopotvrđujuća iluzija — ona koja kaže: “Moje viđenje Boga je ispravno, tvoje treba srušiti.”

Kad neko razume inverziju, vidi da je svet sastavljen od dinamičnih suprotnosti, oscilacija i ritmova, ne od dogmatskih apsoluta. I upravo zato tvoja tvrdnja ne može da “sruši” ništa — jer nije u pitanju struktura koju možeš oboriti, nego princip koji stoji ispod svega.

Kad neko ne razume stvari onda se on poziva na ego. A ego nije ništa drugo nego naš identitet koji smo izgradili u društvu u kojem živimo.
Mi imamo potrebu za uspehom da pokažemo da smo vredni u očima drugog pola, drugih ljudi. Da bi smo sebi obezbedili bolje uslove u igri šepurenja radi razmnožavanja, da bi smo sebi obezbedili bolje mesto u društvu.
Pa kad čovek nema unutrašnje vrednosti poput milosti, ljubavi, praštanja, krotosti, zahvalnosti, hrabrosti...onda on počinje da se kiti spolja. Kupuje skup telefon, besna kola, pravi veliku kuću s bazenom.
Neki se dokazuju znanjem, neki imanjem,
Lepa žena je kao cvet na reveru. To što je ku"va nema veze
Ja sam veliki zvezdaš, sa uspehom zvezde i ja sam veći.
Ja obožavam Noleta, Cecu i ostale zvezde.
Gradimo svoj identitet i ponosimo se njime, A kad nas lepa žena napusti mi smo povređeni. Zašto smo povređeni? pa ruši nam se identitet, mi ne volimo nju već svoj identitet. I ljubav povređenog egoiste pređe u mržnju.
Evo ti se ovde praviš pametan na forumu, izgradio si identitet, I sad dođem ja i rušim ti to šta si izgradio.
Više nije važno da li sam ja u pravu ili ne, Mora da se brani identitet
Čoveku koji je izgradio identitet na tome da Boga nema više nisu važni dokazi, njega samo zanima da zaštiti svoj identitet svoj ego.
Ti si izgradio svoj identitet na priči o inverziji i sada te pogađa kada neko govori i dokazuje da to nije baš tako.
Tvoja tvrdnja da sam „izgradio identitet na priči o inverziji“ pokazuje da uopšte ne razumeš šta inverzija jeste. Inverzija nije filozofska ideja koju neko bira kao hobi. Inverzija je strukturni princip postojanja. Sve što postoji funkcioniše kroz oscilaciju, polaritet, reciprocitet, ritam i suprotnost: plus–minus, svetlo–tama, ekspandiranje–kontrakcija, udah–izdah, talas–protitalas. Bez toga ne postoji energija, kretanje, prostor, vreme, materija ni život.

Ako bi neko „srušio“ inverziju, srušio bi osnovu na kojoj stoji univerzum. To nije rušenje ideje — to je rušenje realnosti. Kada bi prestala inverzija, odmah bi nestala:
• svaka frekvencija,
• svaki talas,
• svaki kvark,
• svaka sila,
• svaka ćelija,
• svaki dah,
• svaka misao,
• svaki atom.

U tom trenutku bi nestao i onaj ko pokušava da je „ruši“. Dakle, ne možeš srušiti princip na kojem stojiš, isto kao što ne možeš preseći granu na kojoj sediš a da ne padneš.

Ti zapravo ne osporavaš inverziju — ti osporavaš moje tumačenje stvarnosti, jer te uznemirava ono što ne poznaješ. Ali inverzija te ne pita da li je prihvataš. Ona funkcioniše bez tvoje dozvole. Ona drži tebe u životu. Tvoje srce kuca jer se steže i opušta. Pluća ti rade jer uzimaju i puštaju. Elektron postoji jer osciluje između stanja. Čak i tvoja religijska priča zavisi od dualnosti: Bog–čovek, dobro–zlo, duh–telo.

Inverzija te određuje mnogo pre nego ti nju. Ne možeš je „srušiti“. Možeš samo da je ne razumeš.

Zato tvoja rečenica nije argument, nego pogrešna pretpostavka. Moj identitet ne stoji na inverziji — inverzija stoji ispod svega što ti i ja jesmo. Ako bi ona pala, ti ne bi imao ni identitet, ni misao, ni forum, ni ime, ni telo. Ne bi imao ni mogućnost da negiraš. Jer ne bi postojao.

Drugim rečima:
Ne možeš oboriti ono što te drži u postojanju.
Možeš samo da shvatiš ili da žmuriš.

1. Bog kao izvor signala – Biblija često opisuje Boga kao svetlost, Logos, ili životnu snagu. To može da se vidi kao “talas” ili frekvenciju koju Bog emituje. On/ona je izvor, “signal” koji vibrira kroz vreme i prostor, i kroz ljude se manifestuje.
  2. Jedinstvo i inverzija – Kada Pismo govori da smo svi jedno, ili da Bog živi u nama, to je slično ideji da talas koji Bog emituje ulazi u nas i mi postajemo deo njega. Inverzija ovde može da se vidi kao suprotnost koja nije potpuna suprotnost – npr. svetlost i tama, život i smrt, greh i iskupljenje – one su delovi iste frekvencije, različiti izrazi istog talasa.
  3. Prošlost, sadašnjost i budućnost – Pismo naglašava večnost Boga i Njegovu prisutnost u svemu. Ako gledamo kroz vibracije, vreme je “rezultat inverzije” signala: ono što je prošlo i što će doći zapravo je već prisutno u frekvenciji Božijoj. To je slično tvom objašnjenju: prostor = vreme kroz inverziju.
  4. Patnja, svrha, život – Sve što se dešava u ljudskom iskustvu je deo rezonantnog talasa života. Pojedinačni događaji (patnja, radost) su “oscilacije” talasa. Kao u Bibliji: Bog dopušta iskušenja i radosti jer one učestvuju u velikoj frekvenciji života i uče nas harmoniji.
  5. Poziv da budemo kao On – To je “usklađivanje frekvencije” s izvorom. Kada čovek živi u skladu sa principima Boga, njegova lična vibracija postaje u harmoniji s Božijom, što je u suštini princip inverzije i integracije: ja + On = jedinstvo talasa.
Ok ima logike. Moglo bi se ovo raščlaniti, ali ja ne bih u tom smeru.

Po tebi Bog nije ličnost, već bezlična sila...ili šta već, ako možeš ukratko i precizno.
Ima li On kao takav svoj plan?...da li smo mi deo tog plana ili delovanje i spoj bezličnih sila/vibracija?

Ok ima logike. Moglo bi se ovo raščlaniti, ali ja ne bih u tom smeru.

Po tebi Bog nije ličnost, već bezlična sila...ili šta već, ako možeš ukratko i precizno.
Ima li On kao takav svoj plan?...da li smo mi deo tog plana ili delovanje i spoj bezličnih sila/vibracija?
Nije ličnost ali postoji svest, preko svega i svih nas. Mi smo svi Bog, svi smo jedno i deo toga bića. Imanentno. Mi smo u njemu, on je u nama. Jedno biće.

Nije ličnost ali postoji svest, preko svega i svih nas. Mi smo svi Bog, svi smo jedno i deo toga bića. Imanentno. Mi smo u njemu, on je u nama. Jedno biće.
Ok, sve si ti u pravu...jeste tako. Samo ja mislim da je ličnost.

Zato ne mogu zanemariti duhovnost u nama...da to tako nazovem.
Mi smo, velika većina zapravo, umrtvili Boga u sebi. Ono što mislimo radimo, ide nasuprot toj frkvenciji koja struji u nama. Naša dela nas odaju. Ako uzmemo prirodu kao reper, koja pulsira u ritmu Božanske frekvencije, mi smo sve samo nismo deo tog bića...Izopštili smo se. A sve ima svoju cenu...pre ili kasnije ćemo je platiti. A bojim se da je već plaćamo.

Ok, sve si ti u pravu...jeste tako. Samo ja mislim da je ličnost.

Zato ne mogu zanemariti duhovnost u nama...da to tako nazovem.
Mi smo, velika većina zapravo, umrtvili Boga u sebi. Ono što mislimo radimo, ide nasuprot toj frkvenciji koja struji u nama. Naša dela nas odaju. Ako uzmemo prirodu kao reper, koja pulsira u ritmu Božanske frekvencije, mi smo sve samo nismo deo tog bića...Izopštili smo se. A sve ima svoju cenu...pre ili kasnije ćemo je platiti. A bojim se da je već plaćamo.
Slažem se. Bez inverzije je lenjost i bolest, plus poroci. Iz egoizma. A u kom smislu ličnost?

Slažem se. Bez inverzije je lenjost i bolest, plus poroci. Iz egoizma. A u kom smislu ličnost?
Ako Boga gledaš kroz sebe, u tom smislu.

Svi mi krećemo od deteta kao savršena bića, da kažem savršena. Kaže da su tri stvari ostale iz Edena.
Zvezdano nebo, miris cveća i oči deteta.

Kada se zagledaš u te oči možeš videti Boga. Samo čistina i bistrina u svakom pogledu.
Naravno, mi se trudimo... kao sveznajući, da to biće pokvarimo...i kako koji naraštaj dolazi sve mu to bolje polazi za rukom. Sve smo dalje od tog bića sa kristalnim očima. Ubijamo Boga u sebi. O tome je i Isus govorio. Deca su pečat Boga.

Ako Boga gledaš kroz sebe, u tom smislu.

Svi mi krećemo od deteta kao savršena bića, da kažem savršena. Kaže da su tri stvari ostale iz Edena.
Zvezdano nebo, miris cveća i oči deteta.

Kada se zagledaš u te oči možeš videti Boga. Samo čistina i bistrina u svakom pogledu.
Naravno, mi se trudimo... kao sveznajući, da to biće pokvarimo...i kako koji naraštaj dolazi sve mu to bolje polazi za rukom. Sve smo dalje od tog bića sa kristalnim očima. Ubijamo Boga u sebi. O tome je i Isus govorio. Deca su pečat Boga.
E vidi sada, ja imam čistu dušu, nepokvarenu. Zato mislim da primam jak signal od Boga. Pravedan sam, čojstven, častan, imam obraz, pošten sam, iskren, dobar, ljubazan, altruista...za mene kažu da imam dušu deteta a mudrost starca.
Infj tip ličnosti, jako retko. Ne hvalim se nego se ponosim. Anima Candida.
Jedino što dete ne sme da se iskvari pa da bude egoista. Jer u deci pored čistote, postoji i leglo egoizma. Pre bih uporedio sa psima. Oni su anđeli i čiste duše. Nema egoizma kao kod većine dece.

Back