Da li naucnik moze da bude vernik i da veruje da je sve istina sto pise u Bibliji ?

Izvor — nazovi ga Viša sila, Bog, Polje, Singularnost, Sveukupnost — nije statičan. Ne „stoji“ nego zrači, „pušta signal“.
Taj signal nije svetlost kao foton, nego prvobitni talas, fundamentalna vibracija.
Ako nešto postoji — mora da treperi. To je zakon.

I sad dolazi glavna fora:
Ne može da postoji frekvencija bez inverzije.
Zašto?
Jer samo jedan talas ništa ne stvara.
Tek dva talasa— jedan „gore“, jedan „dole“, jedan ka +, jedan ka – — daju:

• ritam
  • puls
  • prostor
  • vreme
  • energiju
  • materiju

Drugim rečima:

Inverzija = postojanje.

Kad se ta dva talasa presreću i prepliću, ti dobijaš:

• torus (kao energetsko kolo)
  • Fibonacci (raste samo ono što se širi u jednoj + i jednoj – krivoj)
  • dvostruku DNK spiralu (klasika: heliks + kontraheliks)
  • strukturu atoma
  • strukturu galaksija
  • život

Bukvalno sve u kosmosu je dva talasa u večnom preplitanju, a sve ostalo su njihove posledice.

I nauka — koliko god se pravila pametna — zapravo upravo to juri.
Pod različitim imenima:

• vibracija u kvantnoj mehanici
  • strune u teoriji struna
  • spin kvarkova
  • oscilacije gluona
  • talasna funkcija elektrona
  • rezonanca molekula

I kad sve to razvučeš do kosmičke skale, dobiješ opet isto:

Jedinica – proti-jedinica → interakcija → forma.

KOSMIČKI PRINCIP INVERZIJE

Sve što postoji u univerzumu — od kvarka do galaksije — nastaje iz jednog jedinog procesa:

1. Izvor (Viša sila / Bog / Polje) emituje talas.

Nema postojanja bez vibracije.
Izvor pušta signal.
Taj signal nije reč, nije slika, nije materija — to je prvobitni talas.

Talas = oscilacija.
Oscilacija = frekvencija.
Frekvencija = postojanje.

Gde nema talasa, nema ničega.

2. Da bi talas postao frekvencija — moraju da postoje dva pola.

Jedan talas sam po sebi ne pravi ritam.
Da bi se formirala frekvencija, mora da postoji:

• i –
  • „gore“ i „dole“
  • ekspanzija i kontrakcija
  • impuls i povratni impuls

To je inverzija.

Inverzija nije „suprotnost“.
To je osnovni princip postojanja: dva talasa koja se međusobno presreću i okreću jedan u drugi.

Bez ovog: nema vibracije, nema energije, nema strukture, nema sveta.

3. Inverzija stvara prostor i vreme.

Kako?

Kad jedan talas ide napred, a drugi „ka njemu“, između njih se stvara razmak = prostor.
Kad oni osciluju u ritmu, dobijaš trajanje = vreme.

Zato je prostor = vreme.
Jedno bez drugog ne postoji.

4. Talasi u inverziji stvaraju energiju i materiju.

Kada se dve vibracije prepliću, dobijaš:

• rezonanciju → energija
  • koagulaciju → materija

Zato je energija = materija (E=mc²).
Samo dva talasa u savršenoj inverziji.

5. Sve forme u prirodi su spiralni produžetak ovog procesa.

Kad se talasi prepliću, oni prave torus — najosnovniji oblik postojanja:

• galaksije
  • elektromagnetna polja
  • atomi
  • planete
  • čak i srce i mozak

Sve je torus, jer je torus najstabilniji oblik preplitanja dve frekvencije.

Zatim ide:

• Fibonacci spirala — prirodni rast iz inverzije
  • dvostruki DNK heliks — dve suprotne spirale koje se prepliću
  • magnetni dipol — sever–jug
  • spin protona i kvarkova

Uvek dva talasa.
Uvek inverzija.

6. Nauka upravo ovo pokušava da „uhvati“.

Oni to ne zovu „viša sila“, nego:

• strune
  • vibracioni modovi
  • talasne funkcije
  • kvark–gluon plazma
  • oscilacije polja
  • kvantna vakuumska energija

Ali suština je ista:

Sve se svodi na dve vibracije koje stoje u savršenom odnosu inverzije.

7. Život je najviši oblik tog obrasca.

DNK je doslovno torus u spirali, dve frekvencije koje se prepliću i prenose informaciju.
Ti si skup vibracija koje su se organizovale u samosvesni torus.

Zato sve misli, emocije, percepcije, organi i sistemi rade na frekvencijama.

ZAKLJUČAK

Univerzum nije nastao iz slučajnosti.
Nije nastao ni iz haosa.

Nastao je iz osnovnog zakona inverzije:

Izvor emitije talas → talas se dvostruko preokreće → frekvencija → energija → materija → život.

Sve što postoji je interakcija dva talasa, dve strane jednog izvora, dve vibracije u savršenom plesu.

Izvor ne pušta “neki signal”. Izvor pušta sebe.
Nema odvojenosti. Nema distance. Nema Boga tamo negde i nas ovde.
Talas koji ide kroz sve — jeste sam Izvor u kretanju.

IZVOR JE TALAS, TALAS JE IZVOR, A MI SMO TAJ TALAS

Kad kažem „Bog pušta signal“, već sam napravio razdvajanje.
Kao da postoji On… pa onda taj signal… pa onda mi.

Ali nema te podele.

Izvor nema alat, nema instrument, nema sredstvo.
On nema nešto što pušta — on pušta sebe.
Talas koji prolazi kroz prostor i vreme nije poruka, nije energija „napravljena“ od nečega drugog —
to je sama suština Izvora u oscilaciji.

Zato je najdublja istina jednostavna:

Talas = Izvor u kretanju.

Vibracija = Izvor koji diše.

Frekvencija = Izvor koji govori.

Mi = deo tog istog talasa.

Nismo odvojeni.
Nismo „stvoreni“.
Mi smo produžena verzija Izvora koja je postala svesna sebe u jednoj tački univerzuma.

Sve je jedno jer sve je isti talas u različitim fazama.

Zato:

• kvark
  • gluon
  • atom
  • voda
  • mozak
  • svest
  • prostor
  • vreme
  • i samo postojanje

…sve je to jedan te isti talas, samo u različitom „tonu“ i amplitudi.

Mi smo Izvor koji se posmatra iznutra.
On, ona, to — kako god ga nazoveš — nije izvan univerzuma.
To je univerzum sam, u stanju samooscilacije.

I zato rečenica pogađa samu srž:

Mi smo On ili Ona, jer talas koji nas formira jeste ta ista sila.

Nema dve stvari.
Ima jedan proces u različitim fazama, kao voda koja može biti led, para i reka — ali je uvek voda.

Jel ti možeš da shvatiš da ta dva talasa o kojima govoriš moraju da imaju svoj uzrok. E taj uzrok pokreće inverziju. Dakle nije inverzija osnova nego uzrok te inverzije je početak. Inverzije nema bez uzroka.
Život je uzrok što udišemo i izdišemo.
Smisao nas pokreće na razne akcije čovek bez smisla je ko drvo koje vene.
Prirodan čovek nalazi smisao u reprodukciji, pa se šepuri pred drugim polom, dobrim kolima, skupim telefonima, Kućerinama...sve mu to ima smisla u igri šepurenja iako on toga nije svestan jer ga nagon za održanjem vrste nagoni na sve to.
Duhovni čovek osmišljava svoj život i on kao um je izvor smisla, jer u svom umu on osmišljava svoj život. Logos je Smisao.

Kako tačno stvari koje neupitno postoje, koje možemo čak i izmeriti predstavljaju... u stvari, šta bi po ovome trebalo da predstavljaju?! Valjda nekakav dokaz da postoji nešto što zahteva bezrezervnu veru jer je nedokazivo? :lol:
Šta je nedokazivo? Da u sebi imaš istinu, (sve ono u šta veruješ) i da ta istina određuje kako ćeš da sudiš o stvarima i događajima, a kako sudiš takve misli imaš.
Kakve misli takva osećanja
A kakva osećanja takvo ponašanje. Kako se ko oseća tako se i ponaša.
Kako se ponašaš tako okolina reaguje na tebe, okolina je tvoje ogledalo.
Dakle je istina bog koji ti daje život ili te vodi u smrt ako živiš u zabludi.
Šta je nedokazivo? nedokazive su one predrasude koje imaš o Bogu.

Jel ti možeš da shvatiš da ta dva talasa o kojima govoriš moraju da imaju svoj uzrok. E taj uzrok pokreće inverziju. Dakle nije inverzija osnova nego uzrok te inverzije je početak. Inverzije nema bez uzroka.
Prirodan čovek nalazi smisao u reprodukciji, pa se šepuri pred drugim polom, dobrim kolima, skupim telefonima, Kućerinama...sve mu to ima smisla u igri šepurenja iako on toga nije svestan jer ga nagon za održanjem vrste nagoni na sve to.
Duhovni čovek osmišljava svoj život i on kao um je izvor smisla, jer u svom umu on osmišljava svoj život. Logos je Smisao.
Pa slažem se, nisam ni rekao da je osnova nego posledica ili manifestacija. Mi smo svi logos ili Bog, viša sila, sve kruži u nama i kroz nas i pored nas. Ali nema veze sa biblijom, religijom i hrišćanstvom ili islamom ili bilo kojom religijom, religije su samo filozofije koje govore mudre stvari ali ne potiče viša sila i Bog iz njih. Oni samo pričaju o tome kroz neke bajke.

1.Bog je izvor informacije, jer informacija je svetlost za um . i mi imamo levu , intelektualnu, i desnu hemisveru koja je deo Oca u nama. Te dve hemisvere ne misle isto i informacije i ideje koje dobijamo s desna su božanska otkrovenja, informacija u kojoj je život.
2. Bog je logos, Um, Božanski um, a mi smo ćelije tog uma za koje je Bog stvorio svet u kojem će da žive i stiču iskustva. ovaj svet realno ne postoji, postoji u Božijoj mašti i mi svi živimo u Božijem umu u njegovoj mašti, ili kako bi moderna nauka rekla u simulaciji koja se odvija u Božijem umu. Ta simulacija ima svoje zakonitosti po kojima se odvija i to bi mogli nazvati zakonima života.
5. Mi kao ćelije Božanskog uma imamo sve što sam otac ima i kao umovi smo sposobni za velike stvari, ali ako neko veruje da je nastao od majmuna on će se prema svom umu odnositi tako i nikada se neće roditi kao duhovno biće kao sin jednog Božanskog uma.
Isus je Božanski um u kome je smišljeno sve to i došao je da nam ukaže na zakone koji važe u simulaciji koji ako se pridržavamo imaćemo večni život
Isus je bio običan čovek ili vizionar, mudrac, koji je učio od istoka pa se vratio da propoveda. Nema veze sa Bogom. OBIČAN je čovek bio. Samo mudriji. Kao ja, na primer. Hehe Ali on nije trebao da govori da je on put. Nego da put govori iz njega kao što ja pričam da priroda priča iz mene. Biblija je mudra knjiga. Ali to su ljudi smislili i napisali. Nije viša sila ili Bog. Razgraniči to. Više je Bog pričao iz LAO CE - a, isto običnog čoveka, mudraca, filozofa koji bolje objašnjava inverziju i frekvenciju kroz Jin i Jang, komplementarnost dualnosti. Možda Bog priča kroz sve nas, ali kao "nemate" dokaz. Ja imam dokaz, osećam i znam. Ali Isus nije bio ništa bolji ili gori od Lao Ce - a ili Tesle. Utuvi to. Mani se DOGME!
Sve religije pričaju isto, o dualnosti, inverziji, frekvenciji, komplementarnosti ali kroz njihove filozofije. Ali nauka, matematika i logika je dokazala prisustvo Boga ili više sile u svemu. Dok ti i dalje veruješ a nećeš i ne želiš da znaš.

Poslednja izmena:
Ahahahah... Bog knjigu namenio odabranima! To je prosto test da vidi šta od onoga što je stvorio vredi a šta ne vredi, je l da?

"Ja sam odabran - tako je Bog rekao! A ko si ti da protivurečiš Bogu?!" :lol:

A onda ti odabrani da one koji nisu odabrani prosvetle kako znaju i umeju - ognjem i mačem ako treba. :lol:

Nego, jako me zanima tvoje objašnjenje - šta će svemoćnom biću odabrani da šire njegovi reč?! Zašto svoju svemoć nije upotrebio da direktno prenese svakom čoveku i istinu i šta želi od ljudi - jasno, nedvosmisleno, otvoreno? Zašto mu je potrebna mistika? Zašto mu je potrebna bezrezervna vera? Zašto mu je potrebno obožavanje kao da je neki iskompleksirani junoša, a ne biće na neopisivo višem nivou od nas, njegove kreacije?! Ovako se doveo u opasnost da sve to izgleda kao da su ga izmislili ljudi koji su u toj izmišljotini prepoznali moćan mehanizam da potčinjavaju masu svojim interesima. :D

Da citiram Bonhofera, čoveka kojeg izuzetno cenim iako je bio sveštenik: "Glupost je mnogo opasnija po čovečanstvo od zla!"
Ili Voltera, kojeg je često citirao i Mark Tven: "Prva religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu!"
Šta lupetaš. Kakva bezrezervna vera, takva vera se zove slepa vera, a Bogu nisu potrebni sinovi koji slepo veruju svaku reč, takve će i Đavo lako prevariti. Bogu su potrebni razboriti ljudi naučeni rasuđivanju, preispitivanju, proveravanju svega, a ne slepi vernici. To sa bezrezervnom verom raznim autoritetima su izmislile crkve a ne Bog.
A odabrani nisu tu da šire reč nego da upućuju ljude da otkriju Boga u sebi kako bi Bog bio njihov učitelj koji ih neće prevariti kako ih ljudi varaju.
Jer piše na jednom mestu u Bibliji da će u zadnje vreme svi biti od Boga poučeni.
Desiće se jedno veliko prosvetljenje koje će zahvatiti sve ljude, Bog će sam objašnjavati ljudima duhovne stvari kroz Božanska otkrovenja,
Božanska otkrovenja su ideje koje se rađaju u umu a kojima Bog čoveku objašnjava duhovne stvari.
Tada će se najverovatnije ljudi podeliti na one koji će prihvatiti te ideje koje se rađaju u njihovim umovima, i na one koji će ih odbaciti kao gluposti.
Kakve sve gluposti meni padaju na pamet reći će sebi i odbaciti Božanska otkrovenja.
A što se tiče gluposti to je sasvim normalna pojava.
Mudrost je retka pojava, jedan od milion i ređe.
Kako kažu u Alan Fordu: da bi neko postao star i mudar treba prvo da bude mlad i glup.
Glup čovek za sebe misli da je pametan, I to svi misle. A mudar za sebe ne misli da je pametan nego preispituje sebe i ideje koje se rađaju u njegovom umu svestan da kako Bog s njim komunicira kroz misli i ideje tako i Đavo.

Šta je nedokazivo? Da u sebi imaš istinu, (sve ono u šta veruješ) i da ta istina određuje kako ćeš da sudiš o stvarima i događajima, a kako sudiš takve misli imaš.
Kakve misli takva osećanja
A kakva osećanja takvo ponašanje. Kako se ko oseća tako se i ponaša.
Kako se ponašaš tako okolina reaguje na tebe, okolina je tvoje ogledalo.
Dakle je istina bog koji ti daje život ili te vodi u smrt ako živiš u zabludi.
Šta je nedokazivo? nedokazive su one predrasude koje imaš o Bogu.

Mani me religijskog mambo-džamba. Vrlo je jednostavno - nedokazivo je da Tvorac postoji. Nedokazivo je da, ako i postoji, da je intervencionističke prirode.

Da nisi možda počeo sa starim zavetom a do novog nisi ni došao. Ja sam slučajno krenuo od novog zaveta i to daje jednu sasvim drugu sliku
Svi koji krenu sa starim zavetom imaju problem sa razumevanjem.

A Bibliju čini samo Novi Zavet? Zašto je onda Stari uopšte ostavljen u njoj? Hrišćanstvo je prihvatilo i preuzelo Judaističku mitologiju postanja.

A Bibliju čini samo Novi Zavet? Zašto je onda Stari uopšte ostavljen u njoj? Hrišćanstvo je prihvatilo i preuzelo Judaističku mitologiju postanja.
Kad čovek u Novom zavetu nađe smisao onda mu je lako da se snađe u starom zavetu. A obrnuto ne ide. Ti ko političari. prilepiš nečemu etiketu i to je to. Ajde nemoj da si neozbiljan, da ne upotrebim neku jaču reč da bih opisao takvo ponašanje.

Šta lupetaš. Kakva bezrezervna vera, takva vera se zove slepa vera, a Bogu nisu potrebni sinovi koji slepo veruju svaku reč, takve će i Đavo lako prevariti. Bogu su potrebni razboriti ljudi naučeni rasuđivanju, preispitivanju, proveravanju svega, a ne slepi vernici. To sa bezrezervnom verom raznim autoritetima su izmislile crkve a ne Bog.
A odabrani nisu tu da šire reč nego da upućuju ljude da otkriju Boga u sebi kako bi Bog bio njihov učitelj koji ih neće prevariti kako ih ljudi varaju.
Jer piše na jednom mestu u Bibliji da će u zadnje vreme svi biti od Boga poučeni.
Desiće se jedno veliko prosvetljenje koje će zahvatiti sve ljude, Bog će sam objašnjavati ljudima duhovne stvari kroz Božanska otkrovenja,
Božanska otkrovenja su ideje koje se rađaju u umu a kojima Bog čoveku objašnjava duhovne stvari.
Tada će se najverovatnije ljudi podeliti na one koji će prihvatiti te ideje koje se rađaju u njihovim umovima, i na one koji će ih odbaciti kao gluposti.
Kakve sve gluposti meni padaju na pamet reći će sebi i odbaciti Božanska otkrovenja.
Kako kažu u Alan Fordu: da bi neko postao star i mudar treba prvo da bude mlad i glup.
Glup čovek za sebe misli da je pametan, I to svi misle. A mudar za sebe ne misli da je pametan nego preispituje sebe i ideje koje se rađaju u njegovom umu svestan da kako Bog s njim komunicira kroz misli i ideje tako i Đavo.

Bogu nije potrebno ništa. Čak i da Tvorac postoji i da je nekim slučajem abrahamska mitologija tačna u onom delu u kom tvrdi da je svemoguć - vrlo verovatno takvom biću ni tada ne bi bilo potrebno ništa od toga. Ljudi bi bili samo jedna od njegovih kreacija koja u svojoj aroganciji i svojim deluzijama sebi daje mnooogo više značaja nego što stvarno imaju. Misliti da smo baš mi najbitnija stvorenja biću sposobnom da stvori čitav Univerzum je, u najmanju ruku, smešno. Ako Bog postoji (što je samo po sebi jedno veliko AKO), vrlo verovatno je potpuno nezainteresovan za pojedinačne živote. Šansa da je zainteresovan za naša lična dela i probleme je ravna šansi da je neko ko uzgaja mrave u onom kućnom mravinjaku oivičenom staklom zainteresovan za svakog mrava ponaosob.

Dakle Bogu, postojao on ili ne, verovatno ni cela ljudska vrsta uopšte nije ni potrebna ni interesantna, a pojedince da i ne pominjemo. Obrnuto je - ljudima je potreban Bog. I Đavo. I sva ostala mitologija oko toga.

U svetu danas postoji 4.200 religija sa preko 18.000 različitih bogova koje neko aktivno obožava. I medjusobno se suštinski razlikuju. A ipak ne može biti preko 4.000 istina, zar ne - istina je samo jedna, nadam se da se bar oko toga možemo složiti. Zašto si ti toliko siguran u to da je tvoje verovanje ispravno, a ne nekoga ko veruje u nešto skroz suprotno od tebe?

A kroz istoriju je bilo na desetine hiljada religija, od kojih je velika većina danas zaboravljena. Ti si potpuno ubeđen u hrišćansko učenje podjednako koliko su i ti koji su verovali u te religije koje su danas svima smešne bili ubeđeni da je to njihovo sve neupitna istina.

Poslednja izmena:
Kad čovek u Novom zavetu nađe smisao onda mu je lako da se snađe u starom zavetu. A obrnuto ne ide. Ti ko političari. prilepiš nečemu etiketu i to je to. Ajde nemoj da si neozbiljan, da ne upotrebim neku jaču reč da bih opisao takvo ponašanje.

Evo ja se neću libiti da upotrebim reč koja se meni vrzma po glavi dok čitam ovo tvoje - čisto palamudjenje!

Pri tom ne želim da vređam, ja verujem da ti svim srcem veruješ u to što pišeš... ali svima koji nisu u tvojoj religiji ovo sve deluje podjednako smešno koliko tebi sad deluju bogovi sa Olimpa.

Da ponovim - zašto tek u zadnje vreme? Zašto svemogući Bog nije odmah krenuo sa tim, nego mu trebaju posrednici da prenose njegovu reč na Zemlji?

I zašto mu je toliko bitno da poverujem tim posrednicima ako me već nije on sam prosvetlio, da im daje mandat i da me spale na lomači ako sam skeptičan?!

Suština je jednostavna: Bog ili viša sila dokazuju sebe kroz inverziju u frekvenciji. To je taj kosmički princip — kao disanje. Širenje i skupljanje. Ekspanzija i kompresija. Dva talasa koja stvaraju vreme, prostor, energiju, materiju, život. To nije teorija, to je logičan obrazac prirode, isti na svim nivoima od kvarkova do galaksija.

A mi? Mi smo deo tog disanja. Mi smo frekvencije tog istog izvora, Logos, viša sila u fragmentima. Zato ’svi smo jedno’ ima smisla, ali ne u religijskom smislu, nego u fizičkom, prirodnom, univerzalnom.

I tu dolazimo do religija. One su samo pokušaji ljudi da opišu isto to — kroz priče, parabole, metafore, legende. To je njihov jezik. Mudre su, imaju pouke, ali nisu izvor. Nisu one stvorile Boga, nego su ga pokušale razumeti na način vremena u kom su nastale. Zato izgledaju bajkovito.

Viša sila ne potiče iz religija. Religije samo pričaju o njoj svojim rečima. Invertuju ideju, prepričavaju je, ali princip je stariji od svih knjiga i svih svetova.“

Da ponovim - zašto tek u zadnje vreme? Zašto svemogući Bog nije odmah krenuo sa tim, nego mu trebaju posrednici da prenose njegovu reč na Zemlji?

I zašto mu je toliko bitno da poverujem tim posrednicima ako me već nije on sam prosvetlio, da im daje mandat i da me spale na lomači ako sam skeptičan?!
Ti izgleda ne čitaš pažljivo ili imaš problema sa razumevanjem
evo ponovo isti odgovor ali ovaj put čitaj pažljivo.
Kakva bezrezervna vera, takva vera se zove slepa vera, a Bogu nisu potrebni sinovi koji slepo veruju svaku reč, takve će i Đavo lako prevariti. Bogu su potrebni razboriti ljudi naučeni rasuđivanju, preispitivanju, proveravanju svega, a ne slepi vernici. To sa bezrezervnom verom raznim autoritetima su izmislile crkve a ne Bog.
Kaži ako treba nešto da ti pojasnim, koji te deo buni.
Da ponovim - zašto tek u zadnje vreme?
Zato što svest ljudi u ranijim vekovima nije bila na tom nivou da može razumeti stvari koje trebaju biti otkrivene.
Drugim rečima: ne možeš detetu iz prvog razreda dati udžbenik za osmi.
I zašto mu je toliko bitno da poverujem tim posrednicima ako me već nije on sam prosvetlio,
Bog živi u tebi i sigurno je pokušavao da ti ubaci ideje koje bi ti rekle nešto o svemu, ali ti si vaspitan da ne veruješ u takve stvari i odbacivao si te ideje koje su dolazile od Boga. Verovatno ti se čini suludim da na šamar okreneš i drugi obraz. Da blagosiljaš kad te kunu, Da kad daš na zajam ne tražiš svoje nazad. Bog te je verovatno pozivao da praštaš onima koji su te povredili, ali si ti to odbacio kao glupost. I onda božiji glas postaje sve tiši i tiši dok ga skroz ne utišaš. I posle dođeš ovde da pričaš kako Boga nema i slično.

1.Bog je izvor informacije, jer informacija je svetlost za um . i mi imamo levu , intelektualnu, i desnu hemisveru koja je deo Oca u nama. Te dve hemisvere ne misle isto i informacije i ideje koje dobijamo s desna su božanska otkrovenja, informacija u kojoj je život.
2. Bog je logos, Um, Božanski um, a mi smo ćelije tog uma za koje je Bog stvorio svet u kojem će da žive i stiču iskustva. ovaj svet realno ne postoji, postoji u Božijoj mašti i mi svi živimo u Božijem umu u njegovoj mašti, ili kako bi moderna nauka rekla u simulaciji koja se odvija u Božijem umu. Ta simulacija ima svoje zakonitosti po kojima se odvija i to bi mogli nazvati zakonima života.
5. Mi kao ćelije Božanskog uma imamo sve što sam otac ima i kao umovi smo sposobni za velike stvari, ali ako neko veruje da je nastao od majmuna on će se prema svom umu odnositi tako i nikada se neće roditi kao duhovno biće kao sin jednog Božanskog uma.
Isus je Božanski um u kome je smišljeno sve to i došao je da nam ukaže na zakone koji važe u simulaciji koji ako se pridržavamo imaćemo večni život
Isus je, po svemu sudeći, bio običan čovek — vizionar, mudrac, učitelj. Neko ko je učio od istoka, poneo znanje i vratio se da ga deli. Nema to veze sa time da je ’Bog lično’. Bio je čovek, samo mudriji od proseka. Kao i svaki mudrac u istoriji.

Problem nastaje kada se njegove reči pretvore u dogmu. Isus nije trebao da kaže ’ja sam put’, nego da put govori kroz njega. Kao što ja danas kažem: priroda priča kroz mene. To je ista logika — izvor je isti, čovek je samo kanal.

Biblija jeste mudra knjiga. Ali su je napisali ljudi, ne Bog. To mora da se razgraniči. Viša sila nije sedela pisaljkom pa zapisivala.

Ako već tražimo čistiju, precizniju priču o inverziji, frekvenciji i dualnosti — onda je Lao Ce bolji primer. Običan čovek, mudrac, filozof. I mnogo bolje objašnjava komplementarnost dualnosti (jin–jang) od bilo koje dogmatske interpretacije. To je ista stvar koju ti odbijaš da vidiš: Bog može da priča kroz svakog čoveka. Razlika je što ja to osećam i znam, jer imam unutrašnji dokaz — a ti se i dalje držiš verovanja bez razumevanja.

Ni Isus nije bio bolji od Lao Ce-a, ni Lao Ce od Tesle. To su samo različiti ljudi koje je ista frekvencija dodirnula.

Sve religije govore isto — o dualnosti, inverziji, frekvenciji, komplementarnosti — samo svojim stilom. Ali nauka, matematika i logika su danas već dovoljno duboko ušle u strukturu univerzuma da pokažu da viša sila postoji u samoj arhitekturi postojanja.

Razlika je što ja želim da znam, a ti želiš da veruješ.

Ti izgleda ne čitaš pažljivo ili imaš problema sa razumevanjem
evo ponovo isti odgovor ali ovaj put čitaj pažljivo.

Kaži ako treba nešto da ti pojasnim, koji te deo buni.

Zato što svest ljudi u ranijim vekovima nije bila na tom nivou da može razumeti stvari koje trebaju biti otkrivene.
Drugim rečima: ne možeš detetu iz prvog razreda dati udžbenik za osmi.

Bog živi u tebi i sigurno je pokušavao da ti ubaci ideje koje bi ti rekle nešto o svemu, ali ti si vaspitan da ne veruješ u takve stvari i odbacivao si te ideje koje su dolazile od Boga. Verovatno ti se čini suludim da na šamar okreneš i drugi obraz. Da blagosiljaš kad te kunu, Da kad daš na zajam ne tražiš svoje nazad. Bog te je verovatno pozivao da praštaš onima koji su te povredili, ali si ti to odbacio kao glupost. I onda božiji glas postaje sve tiši i tiši dok ga skroz ne utišaš. I posle dođeš ovde da pričaš kako Boga nema i slično.

"Šta ti nije jasno u ovim nabacanim besmislicama?"

2.000 godina usavršavano prodavanje magle i veštinu manipulacije ne treba potcenjivati! :D

Poslednja izmena:
Demon ne postoji, van čoveka, egoizam je jedini demon koji postoji u čoveku.

Demon ne postoji, van čoveka, egoizam je jedini demon koji postoji u čoveku.
Demoni ili zli duhovi. To ti je kao softver koji izvršava osećanja, Ako imamo loša osećanja poput gneva, besa, ljutnje pali se softver za izvršavanje tih osećanja i mi počinjemo da se ponašamo u duhu naših osećanja. Demoni su duhovi, gneva, besa, ljutnje, straha....a anđeli su duhovi milosti, ljubavi, praštanja, zahvalnosti. https://forum.krstarica.com/threads/sta-to-znaci-ziveti-u-svetom-duhu.882448/unread

Demoni ili zli duhovi. To ti je kao softver koji izvršava osećanja, Ako imamo loša osećanja poput gneva, besa, ljutnje pali se softver za izvršavanje tih osećanja i mi počinjemo da se ponašamo u duhu naših osećanja. Demoni su duhovi, gneva, besa, ljutnje, straha....a anđeli su duhovi milosti, ljubavi, praštanja, zahvalnosti. https://forum.krstarica.com/threads/sta-to-znaci-ziveti-u-svetom-duhu.882448/unread
Pogledaću blog. Tačno je to što si rekao, ali moram dodati da su ti demoni niske frekvencije, a anđeli visoke.

https://forum.krstarica.com/threads/demon-kao-ego-jedini-pravi-protivnik-boga.1034932/ Pročitaj sve važno ili relevantno, ako te ne mrzi.

"Šta ti nije jasno u ovim nabacanim besmislicama?"

2.000 godina usavršavano prodavanje magle i veštinu manipulacije ne treba potcenjivati! :D
Za smislom se traga, reči ne mogu da ga prenesu. A ti bi sve na izvolte.
E toga nema u duhovnosti.
Ti si brate promašio forum.
Bog je smisao sakrio u besmisao.
Svetlost je sakrio u tamu.
Mudrost je sakrio u glupost
Čistoću je omotao prljavštinom
da ih ne nađu oni koji nisu dostojni

Đavo je taj koji je se usavršio u prodavanju magle, tvoj intelekt kome je mrska dobrota, poštenje, moral pa mu treba zabluda da bi mogao opušteno da bude nemoralan.
Šta misliš ko kockara nagovori da ode u kockarnicu? Njegov intelekt
Ili misliš da je neki drugi deo mozga tako vešt u zavođenju?
Ko čoveka nagovori da krade, laže, bude prevarant?
Ne dolazi li to sve od intelekta? Tog đavola koji je deo nas

Intelektu nije u interesu da postoji Bog koji od čoveka traži da bude moralan, zato se i trudi da dokažed a Bog ne postoji.

Šta je mene privuklo Bogu, Pa upravo ta ideja o dobroti.
Takvu knjigu intelektualci nisu mogli da napišu.
To je meni najveći dokaz da Bog postoji i da stoji iza Hristovog učenja.

Za smislom se traga, reči ne mogu da ga prenesu. A ti bi sve na izvolte.
E toga nema u duhovnosti.
Ti si brate promašio forum.
Bog je smisao sakrio u besmisao.
Svetlost je sakrio u tamu.
Mudrost je sakrio u glupost
Čistoću je omotao prljavštinom
da ih ne nađu oni koji nisu dostojni

Đavo je taj koji je se usavršio u prodavanju magle, tvoj intelekt kome je mrska dobrota, poštenje, moral pa mu treba zabluda da bi mogao opušteno da bude nemoralan.
Šta misliš ko kockara nagovori da ode u kockarnicu? Njegov intelekt
Ili misliš da je neki drugi deo mozga tako vešt u zavođenju?
Ko čoveka nagovori da krade, laže, bude prevarant?
Ne dolazi li to sve od intelekta? Tog đavola koji je deo nas

Intelektu nije u interesu da postoji Bog koji od čoveka traži da bude moralan, zato se i trudi da dokažed a Bog ne postoji.

Šta je mene privuklo Bogu, Pa upravo ta ideja o dobroti.
Takvu knjigu intelektualci nisu mogli da napišu.
To je meni najveći dokaz da Bog postoji i da stoji iza Hristovog učenja.

“Bog je smisao sakrio u besmisao!” 😄

Jebemti… i Gebels i Vučić da vam samo skinu kapu, duboko se naklone i kažu - “Gospodari, ni do kolena vam nismo!”

Kad neko ne razume stvari onda se on poziva na ego. A ego nije ništa drugo nego naš identitet koji smo izgradili u društvu u kojem živimo.
Mi imamo potrebu za uspehom da pokažemo da smo vredni u očima drugog pola, drugih ljudi. Da bi smo sebi obezbedili bolje uslove u igri šepurenja radi razmnožavanja, da bi smo sebi obezbedili bolje mesto u društvu.
Pa kad čovek nema unutrašnje vrednosti poput milosti, ljubavi, praštanja, krotosti, zahvalnosti, hrabrosti...onda on počinje da se kiti spolja. Kupuje skup telefon, besna kola, pravi veliku kuću s bazenom.
Neki se dokazuju znanjem, neki imanjem,
Lepa žena je kao cvet na reveru. To što je ku"va nema veze
Ja sam veliki zvezdaš, sa uspehom zvezde i ja sam veći.
Ja obožavam Noleta, Cecu i ostale zvezde.
Gradimo svoj identitet i ponosimo se njime, A kad nas lepa žena napusti mi smo povređeni. Zašto smo povređeni? pa ruši nam se identitet, mi ne volimo nju već svoj identitet. I ljubav povređenog egoiste pređe u mržnju.
Evo ti se ovde praviš pametan na forumu, izgradio si identitet, I sad dođem ja i rušim ti to šta si izgradio.
Više nije važno da li sam ja u pravu ili ne, Mora da se brani identitet
Čoveku koji je izgradio identitet na tome da Boga nema više nisu važni dokazi, njega samo zanima da zaštiti svoj identitet svoj ego.
Ti si izgradio svoj identitet na priči o inverziji i sada te pogađa kada neko govori i dokazuje da to nije baš tako.

Back