slavka69
Veoma poznat
- Poruka
- 11.604
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da Srbiji ne treba vojska.Pošto živimo u vremenu sadašnjem,poželjno je da po principu rent a car iznajmimo američku ili rusku vojsku.Vremena su miroljubiva,niko ne otima teritorije,niti cepa države,dovoljno je da pevamo ''Mir brate,mir!''.
Ne razumeš se ti ni u fudbal i ne znam zašto uzimaš učešće na ovim temama.
Ni jedan rat u kome sam učestvovao nije izgubljen na bojnom polju, i da se pitalo nas sa puškom u ruci svaki bi veoma kratko trajao. Ali yebeš ga, kad u tri dana tri puta zauzimaš jedan grad, a uveče ti stiže naredba da se povučeš...
Evo za sve jedna ekskluziva.
Prisustvovao sam sceni 1993. na Igmanu, kada je Mladić hteo da ubije Karadžića, u čemu su ga sprečili, gen. Galić i puk. Milošević.
Mnogi će se setiti da je tad bila pokrenuta ofanziva na Igman, jer je mesecima predstavljao područje preko koga su muslimanske jedinice iz Sarajeva vršile napade.
Plan je bio da se preuzme kontrola nad Igmanom da bi se to prekinulo.
Krenuli smo u zoru. Do nešto iza podne smo se već spuštali sa druge strane prema Sarajevu.
Naši obaveštajci iz Sarajeva su javljali da je u gradu neviđena panika, haos i rasulo u muslimanskoj vojsci. Muslimani su sakrivali oružje i uniforme kako bi se predstavljali da nisu učestvovali u ratu, kad mi zauzmemo grad.
Jedini otpor koji se očekivao je bilo u jednom prigradskom naselju naseljenom pre rata sandžaklijama, a u ratu i mudžahedinima. Procena je bila da bi se slomio taj zadnji otpor da je potrebno oko 4 sata.
Ne mogu vam opisati to uzbuđenje. Svi smo bili svesni da taj dan završava rat, jer kad bi palo Sarajevo ostali delovi Bosne bi se munjevito smirili.
Tad počinje najprljavija scena kojoj sam prisustvovao.
Sleće helikopter sa Karadžićem, koji se malo pre toga vratio sa pregovora u Ženevi.
Karadžić izdaje naredbu da se obustavi ofanziva i vojska povuče sa Igmana, jer je on dogovorio da će Igman kontrolisati UNPROFOR i da više neće biti muslimanskih upada.
Mladić ga gleda u neverici i govori mu: "Radovane, kakav Igman? Ja za 4 sata zauzimam Sarajevo i završavam rat".
Karadžić je počeo da sere da to ne sme da se uradi jer je on dao reč da će se ofanziva obustaviti.
Mladić nije hteo ni da čuje, na šta je Karadžić počeo da histeriše da je on vrhovni komandant srpske vojske i da mu preti hapšenjem i sudom za veleizdaju.
Mladić, crven ko paprika od besa, potegne škorpion na Karadžića. Odmah su na njega skočila ova dva gore pomenuta oficira i razoružali ga. Karadžić je seo u svoj helikopter i otišao, a Mladića su strpali u drugi. Gen. Galić je izdao naredbu za povlačenje.
Bilo je strašno teško gledati kako ljudi bacaju puške i plačući se vraćaju niz Igman.
Nije mi nikada bilo jasno kako je Mladić posle tog incidenta ostao na čelu vojske.
Eto tako smo mi gubili ratove.
nikako da razumem zasto vi Hrvati pljujete na komunizam
pa najvise ste koristi imali od toga, Srbi nisu nikako. Vas je Tito bio na vlasti u tom komunizmu koji pljujes i on vam je nacrtao granice zemlje u kojoj zivis
da je stvano bilo po volji Srba, ne bi nikada onaj olos uradio sta je uradio, ali goli otok neka cuva tajne . Tamo su svi koji mogu da kazu suprotno od tvog laprdanja
zasto ne pustite Srbe da se vrate i zasto im ne vratite imovinu ako ste takvi kao sto pricas
tvoje lepe zelje su ipak samo zelje a ne i realnost
Brate sto ovo napisa,cele noci necu moci da zaspim od muke!!E ako je ovo istina e onda onog skota Karadzica u Hag!!
Pred izbore stranke ne biraju sredstva kako da osvoje srca napaćenih gradjana. Oni znaju da smo mi paćenici i da kao sundjer upijamo sve njihove biblijske izjave. Ko bolje pripoveda dobije koji glas više. Nije važno o čemu je reč bitno da upali.
Elem, povod za raspravu je čuvena fraza:"Ove demokrate uništiše onako jaku vojsku".
Autor ove fraze je brkajući vreme i dogadjaje mislio na onu vojsku od one države.
U toj jakoj vojsci koje više nema i za kojom se kuka, nije na odmet podsetiti se koju je sve činio.
Tu je bilo Srba, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Crnogoraca i Bosanaca. Takodje u njoj su služili i Romi, Madjari, Rusini, Česi, Slovaci i mnogi drugi. To je bila ta jaka vojska. Bila četvrta u svetu. I to samo zato što nismo imali nuklearku.
Medjutim, raspadom države izgubismo jaku vojsku. Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Bosanci i Makedonci više ne služe u jakoj armiji već u nekim svojim slabim. Vetar da ih oduva slabašne. Ali nam oni ne trebaju. Šta će nam kada su rasturili jaku državu i jaku vojsku?
Ovo sada je sramota da vojska uspavljuje decu i stiče očinske instinkte. Da čisti tanjiriće i sprema krevetiće.
Bolje je kopati rovove u koje ćemo posle tri piva iz kantine leći i čvariti se na suncu a gaće i čarape promeniti kada dodje mlada vojska - na svaka tri meseca.
Znamo ko su Hrvati. Znamo ko su Bosanci. Ne znamo baš najjasnije ko su Slovenci. Otrpilike znamo ko su Makedonci. Nikako da se dogovorimo ko su Crnogorci.
I tako to je bila ta jaka vojska koju su demokrate uništile.
Nama trebaju priče o dalekim zemljama i jakoj vojsci koju su demokrate uništile.
Tu vojsku će ponovo ujediniti nova vlast čim demokrate izgube izbore.
Ponovo ćemo imati jaku vojsku.
ко их није упознао у оригиналном издању у кућу би их позвао,на славу да му дођу.
Došli bi ti oni nepozvani.....znaju da kod nas važi pravilo - na slavu se ne zove. Zato kad slaviš slavu, ako ti banu na vrata nepoznate face.....odmah....ausvajs bite 8)ко их није упознао у оригиналном издању у кућу би их позвао,на славу да му дођу.
Prosle godine sam bila u Vukovar bio je Petrovdan,slava.Ne znam da li si gledala onu emisiju gde Vukovarci obelezavaju godisnjicu i sad oni idu ulicama a ono sa strane sve kuce izresetane na nekim cak idalje nema prozora!!Ja sam ono gledao ovako :shock:!!
ја се не стидим својих година као на пример неке певачице![]()
Hrvati i Slovenci s obzirom da se najvise ovde oni pominju , u rat devedesetih usli su sa vrlo jasnim ciljevima i politicki poprilicno jedinstveni. Hrvati su usli u rat za neovisnu drzavu Hrvatsku, poglavnika i svetog oca papu. Mi Srbi smo usli sa Slobom, Vukom, Seseljem, Arkanom, Babicem, Marticem , Karadzicem , itd. Pre toga uredno ispranog mozga jugoslovenstvom i ostalim sranjima. Da je pobuna u cilju raspada bivse SFRJ krenula iz Beograda tvrdim vam odgovorno da bi srpski oficiri bez ustrucavanja raspalili po Srbima. Da jodleri i ujeke pucaju jedni po drugima malo morgen. Dalje,nasi srpski politicari su veliki usranci , pokazite mi jednog sina domacih politicara koji je sluzio vojsku ili vuko muda po ratistima. Normalno ima tu i oblika specijalnog rata gde su strane agenture preko ranoraznih sredstava informisanja sirile negativnu sliku o vojsci i povremeni teroristicki napadi na kasarne i ubijanje vojnika nase vojske koje nikad nije rasvetljeno po kasarnam doprinelo je o losoj slici nase vojske i afirmisanju civilnog sluzenja sto je za pedere a ne za Srbe. Posebna prica je sto je unistavanje domace vojske i unistavanje ekonomije zapoceo Sloba a dovrsavaju ga ovi aktuelni , mislim i na Tadica i Kostunicu i Nikolica. Sve go frazer do frazera . Tesko mi je ko Srbinu da priznam ali smo mi iz cele price izvukli deblji kraj i ono sto me jos vise plasi je to da se sve ovo sranje nastavlja bez obzira ko ce dobiti izbore 11.05. jer su i jedni i drugi velike drkadzije. Zuiti i G17 su ortodoksne lopuze a ovi drugi su suvise umisljeni i ograniceni.
Pobrkao si neke stvari, prvo, ne misli se na JNA (koja nikada nije bila 4 u svetu, osim u glavama nekih crvenih sektaša), već se misli na Vojsku Jugoslavije, koja je brojala oko 100000 ljudi (sadašnja vojska je na oko 20% od tog broja, uz to ništa nije modernija, jer koristi isto naoružanje i vojnu opremu koje je koristila i VJ). Pa sad zapitajmo se, ako neko vrši reformu, i smanji brojno stanje vojske za 80%, ostavi naoružanje i vojnu opremu istu kao što je imala i ta prethodna vojska, da li se povećala borbena gotovost (odnosno operativna sposobnost po novoj terminologiji), ili smanjila, odgovor je jasan svakom ko ima više od 2 sive ćelije u glavi.Pred izbore stranke ne biraju sredstva kako da osvoje srca napaćenih gradjana. Oni znaju da smo mi paćenici i da kao sundjer upijamo sve njihove biblijske izjave. Ko bolje pripoveda dobije koji glas više. Nije važno o čemu je reč bitno da upali.
Elem, povod za raspravu je čuvena fraza:"Ove demokrate uništiše onako jaku vojsku".
Autor ove fraze je brkajući vreme i dogadjaje mislio na onu vojsku od one države.
U toj jakoj vojsci koje više nema i za kojom se kuka, nije na odmet podsetiti se koju je sve činio.
Tu je bilo Srba, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Crnogoraca i Bosanaca. Takodje u njoj su služili i Romi, Madjari, Rusini, Česi, Slovaci i mnogi drugi. To je bila ta jaka vojska. Bila četvrta u svetu. I to samo zato što nismo imali nuklearku.
Medjutim, raspadom države izgubismo jaku vojsku. Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Bosanci i Makedonci više ne služe u jakoj armiji već u nekim svojim slabim. Vetar da ih oduva slabašne. Ali nam oni ne trebaju. Šta će nam kada su rasturili jaku državu i jaku vojsku?
Ovo sada je sramota da vojska uspavljuje decu i stiče očinske instinkte. Da čisti tanjiriće i sprema krevetiće.
Bolje je kopati rovove u koje ćemo posle tri piva iz kantine leći i čvariti se na suncu a gaće i čarape promeniti kada dodje mlada vojska - na svaka tri meseca.
Znamo ko su Hrvati. Znamo ko su Bosanci. Ne znamo baš najjasnije ko su Slovenci. Otrpilike znamo ko su Makedonci. Nikako da se dogovorimo ko su Crnogorci.
I tako to je bila ta jaka vojska koju su demokrate uništile.
Nama trebaju priče o dalekim zemljama i jakoj vojsci koju su demokrate uništile.
Tu vojsku će ponovo ujediniti nova vlast čim demokrate izgube izbore.
Ponovo ćemo imati jaku vojsku.
Veći deo te vojske je bio regrutni sastav, koji ne iziskuje velike troškove, prema tome ekonomija je mogla da izdrži, jer više košta 20.000 profesionalaca (plate, socijalno i sl) nego 80.000 vojnika. Mnogi će reći da je profesionalna vojska bolja, sa čime ću se složiti, ali je očigledno da je gomila tupana vodila reforme, tako da je pre vremena izbačen regrutni sastav, time što je gotovo svako dobio mogućnost civilnog služenja, a sa druge strane vojska nije modernizovana, kako bi 20.000 vojnika imalo istu vatrenu moć kao onih 100.000..da ali ima i drugo pitanje:da li ekonomija ove drzave moze da izdrzava 100 000 vojnika???odgovor je da ne moze
Nije ni sada, i dalje je preko 80% profesionalaca bez stana, žive kao podstanari, a ni plate im nisu mnogo veće u odnosu na one pre 2000. Uzgred, već sam ti spomenuo gore da jedan profesionalac troši kao 4-5 vojnika regruta (oni ne primaju platu, niti im se uplaćuje u penzioni fond).jeste ali sada se redovno servisiraju penzije koje odnose trecinu budzeta.plate su sada redovne sto nije bio slucaj nekada.vracaju se dugovi koje je vojska napravila.tako da eto de je taj visak otisao i kako je zivelo 100 000 ljudi nekada koji su imali otprilike isti ako ne i manju budzet nego danas.prva modernizacija bilo cega odvija se danas.nije sve samo u broju vojnika i tenkova.moras i tim vojnicima da obezbedis neki zivot,sto nije bio slucaj do skoro
Brate sto ovo napisa,cele noci necu moci da zaspim od muke!!E ako je ovo istina e onda onog skota Karadzica u Hag!!
Ne razumeš se ti ni u fudbal i ne znam zašto uzimaš učešće na ovim temama.
Ni jedan rat u kome sam učestvovao nije izgubljen na bojnom polju, i da se pitalo nas sa puškom u ruci svaki bi veoma kratko trajao. Ali yebeš ga, kad u tri dana tri puta zauzimaš jedan grad, a uveče ti stiže naredba da se povučeš...
Evo za sve jedna ekskluziva.
Prisustvovao sam sceni 1993. na Igmanu, kada je Mladić hteo da ubije Karadžića, u čemu su ga sprečili, gen. Galić i puk. Milošević.
Mnogi će se setiti da je tad bila pokrenuta ofanziva na Igman, jer je mesecima predstavljao područje preko koga su muslimanske jedinice iz Sarajeva vršile napade.
Plan je bio da se preuzme kontrola nad Igmanom da bi se to prekinulo.
Krenuli smo u zoru. Do nešto iza podne smo se već spuštali sa druge strane prema Sarajevu.
Naši obaveštajci iz Sarajeva su javljali da je u gradu neviđena panika, haos i rasulo u muslimanskoj vojsci. Muslimani su sakrivali oružje i uniforme kako bi se predstavljali da nisu učestvovali u ratu, kad mi zauzmemo grad.
Jedini otpor koji se očekivao je bilo u jednom prigradskom naselju naseljenom pre rata sandžaklijama, a u ratu i mudžahedinima. Procena je bila da bi se slomio taj zadnji otpor da je potrebno oko 4 sata.
Ne mogu vam opisati to uzbuđenje. Svi smo bili svesni da taj dan završava rat, jer kad bi palo Sarajevo ostali delovi Bosne bi se munjevito smirili.
Tad počinje najprljavija scena kojoj sam prisustvovao.
Sleće helikopter sa Karadžićem, koji se malo pre toga vratio sa pregovora u Ženevi.
Karadžić izdaje naredbu da se obustavi ofanziva i vojska povuče sa Igmana, jer je on dogovorio da će Igman kontrolisati UNPROFOR i da više neće biti muslimanskih upada.
Mladić ga gleda u neverici i govori mu: "Radovane, kakav Igman? Ja za 4 sata zauzimam Sarajevo i završavam rat".
Karadžić je počeo da sere da to ne sme da se uradi jer je on dao reč da će se ofanziva obustaviti.
Mladić nije hteo ni da čuje, na šta je Karadžić počeo da histeriše da je on vrhovni komandant srpske vojske i da mu preti hapšenjem i sudom za veleizdaju.
Mladić, crven ko paprika od besa, potegne škorpion na Karadžića. Odmah su na njega skočila ova dva gore pomenuta oficira i razoružali ga. Karadžić je seo u svoj helikopter i otišao, a Mladića su strpali u drugi. Gen. Galić je izdao naredbu za povlačenje.
Bilo je strašno teško gledati kako ljudi bacaju puške i plačući se vraćaju niz Igman.
Nije mi nikada bilo jasno kako je Mladić posle tog incidenta ostao na čelu vojske.
Eto tako smo mi gubili ratove.
j) može samo da zaključi da se ratovi ipak ne vode samo na bojištu, već odlučuje i politika.