Koju su to vojsku demokrate uništile?

Naravno da Srbiji ne treba vojska.Pošto živimo u vremenu sadašnjem,poželjno je da po principu rent a car iznajmimo američku ili rusku vojsku.Vremena su miroljubiva,niko ne otima teritorije,niti cepa države,dovoljno je da pevamo ''Mir brate,mir!''.

u danasnji svet svaki narod je dobio odredjen zadatak.amerikanci su policajci arapi teroristi rusi mafijasi kinezi emigranti mi srbi demonstranti siptari sverceri. al mi se cini da ce bidnemo sve ovo sto sam nabrojao.

Ne razumeš se ti ni u fudbal i ne znam zašto uzimaš učešće na ovim temama.

Ni jedan rat u kome sam učestvovao nije izgubljen na bojnom polju, i da se pitalo nas sa puškom u ruci svaki bi veoma kratko trajao. Ali yebeš ga, kad u tri dana tri puta zauzimaš jedan grad, a uveče ti stiže naredba da se povučeš...

Evo za sve jedna ekskluziva.
Prisustvovao sam sceni 1993. na Igmanu, kada je Mladić hteo da ubije Karadžića, u čemu su ga sprečili, gen. Galić i puk. Milošević.
Mnogi će se setiti da je tad bila pokrenuta ofanziva na Igman, jer je mesecima predstavljao područje preko koga su muslimanske jedinice iz Sarajeva vršile napade.
Plan je bio da se preuzme kontrola nad Igmanom da bi se to prekinulo.
Krenuli smo u zoru. Do nešto iza podne smo se već spuštali sa druge strane prema Sarajevu.
Naši obaveštajci iz Sarajeva su javljali da je u gradu neviđena panika, haos i rasulo u muslimanskoj vojsci. Muslimani su sakrivali oružje i uniforme kako bi se predstavljali da nisu učestvovali u ratu, kad mi zauzmemo grad.
Jedini otpor koji se očekivao je bilo u jednom prigradskom naselju naseljenom pre rata sandžaklijama, a u ratu i mudžahedinima. Procena je bila da bi se slomio taj zadnji otpor da je potrebno oko 4 sata.
Ne mogu vam opisati to uzbuđenje. Svi smo bili svesni da taj dan završava rat, jer kad bi palo Sarajevo ostali delovi Bosne bi se munjevito smirili.

Tad počinje najprljavija scena kojoj sam prisustvovao.
Sleće helikopter sa Karadžićem, koji se malo pre toga vratio sa pregovora u Ženevi.
Karadžić izdaje naredbu da se obustavi ofanziva i vojska povuče sa Igmana, jer je on dogovorio da će Igman kontrolisati UNPROFOR i da više neće biti muslimanskih upada.

Mladić ga gleda u neverici i govori mu: "Radovane, kakav Igman? Ja za 4 sata zauzimam Sarajevo i završavam rat".

Karadžić je počeo da sere da to ne sme da se uradi jer je on dao reč da će se ofanziva obustaviti.
Mladić nije hteo ni da čuje, na šta je Karadžić počeo da histeriše da je on vrhovni komandant srpske vojske i da mu preti hapšenjem i sudom za veleizdaju.

Mladić, crven ko paprika od besa, potegne škorpion na Karadžića. Odmah su na njega skočila ova dva gore pomenuta oficira i razoružali ga. Karadžić je seo u svoj helikopter i otišao, a Mladića su strpali u drugi. Gen. Galić je izdao naredbu za povlačenje.

Bilo je strašno teško gledati kako ljudi bacaju puške i plačući se vraćaju niz Igman.

Nije mi nikada bilo jasno kako je Mladić posle tog incidenta ostao na čelu vojske.

Eto tako smo mi gubili ratove.

Brate sto ovo napisa,cele noci necu moci da zaspim od muke!!E ako je ovo istina e onda onog skota Karadzica u Hag!!

nikako da razumem zasto vi Hrvati pljujete na komunizam

pa najvise ste koristi imali od toga, Srbi nisu nikako. Vas je Tito bio na vlasti u tom komunizmu koji pljujes i on vam je nacrtao granice zemlje u kojoj zivis
da je stvano bilo po volji Srba, ne bi nikada onaj olos uradio sta je uradio, ali goli otok neka cuva tajne . Tamo su svi koji mogu da kazu suprotno od tvog laprdanja

zasto ne pustite Srbe da se vrate i zasto im ne vratite imovinu ako ste takvi kao sto pricas

tvoje lepe zelje su ipak samo zelje a ne i realnost

ко их није упознао у оригиналном издању у кућу би их позвао,на славу да му дођу.

Brate sto ovo napisa,cele noci necu moci da zaspim od muke!!E ako je ovo istina e onda onog skota Karadzica u Hag!!

A, šta misliš, kako to da uspeva tako dobro da se "krije" po Bosni koju kontroliše NATO, i da Amerikanci pored svega što im je na raspolaganju ne mogu da ga uhvate?

On sad u nekom mondenskom letovalištu uživa plodove svojih dela, a Ameri nas sve prave majmunima.

Pred izbore stranke ne biraju sredstva kako da osvoje srca napaćenih gradjana. Oni znaju da smo mi paćenici i da kao sundjer upijamo sve njihove biblijske izjave. Ko bolje pripoveda dobije koji glas više. Nije važno o čemu je reč bitno da upali.

Elem, povod za raspravu je čuvena fraza:"Ove demokrate uništiše onako jaku vojsku".
Autor ove fraze je brkajući vreme i dogadjaje mislio na onu vojsku od one države.
U toj jakoj vojsci koje više nema i za kojom se kuka, nije na odmet podsetiti se koju je sve činio.

Tu je bilo Srba, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Crnogoraca i Bosanaca. Takodje u njoj su služili i Romi, Madjari, Rusini, Česi, Slovaci i mnogi drugi. To je bila ta jaka vojska. Bila četvrta u svetu. I to samo zato što nismo imali nuklearku.

Medjutim, raspadom države izgubismo jaku vojsku. Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Bosanci i Makedonci više ne služe u jakoj armiji već u nekim svojim slabim. Vetar da ih oduva slabašne. Ali nam oni ne trebaju. Šta će nam kada su rasturili jaku državu i jaku vojsku?

Ovo sada je sramota da vojska uspavljuje decu i stiče očinske instinkte. Da čisti tanjiriće i sprema krevetiće.
Bolje je kopati rovove u koje ćemo posle tri piva iz kantine leći i čvariti se na suncu a gaće i čarape promeniti kada dodje mlada vojska - na svaka tri meseca.

Znamo ko su Hrvati. Znamo ko su Bosanci. Ne znamo baš najjasnije ko su Slovenci. Otrpilike znamo ko su Makedonci. Nikako da se dogovorimo ko su Crnogorci.
I tako to je bila ta jaka vojska koju su demokrate uništile.
Nama trebaju priče o dalekim zemljama i jakoj vojsci koju su demokrate uništile.

Tu vojsku će ponovo ujediniti nova vlast čim demokrate izgube izbore.
Ponovo ćemo imati jaku vojsku.

a ti gvozdeni il si prespavo socijalizam il si tad bio embrijon.koja bre 4 vojska u svet.to su komunisticke lazi.jaka vojska je samo ona koja ima jaku politicku pozadinu.pa ta cuvena vojska kapitulirala je pred 20 iljada lako naoruzani slovenacki teritorijalci.jna avijacija sa migovi 21 i 29izgubila je rat protiv hrvatski poljoprivredni dvokrilni avijoni.pa i milicija bila sposobnija od tu vojsku.da nam je vojska bila tolko jaka danas bi ja bez vizu mogo i dalje da prodajem papriku i bostan u izolu i pulu.

Ne znam da li si gledala onu emisiju gde Vukovarci obelezavaju godisnjicu i sad oni idu ulicama a ono sa strane sve kuce izresetane na nekim cak idalje nema prozora!!Ja sam ono gledao ovako :shock:!!
Prosle godine sam bila u Vukovar bio je Petrovdan,slava.
Granicu sam presla kod Loka,od granice do Vukovara ima 40km.
Kada sam usla u Vukovar isto sam ocekivala kao i ti:shock:medjutim iznenadila sam se kada sam videla da je grad veom sredjen i nije onakav razrusen...itd.
Elem,vec sam naglasila da je ostao samo toranj koji je bio najvise bomardovan i sa jedne i sa druge strane koliko sam cula na tornju su bili Hrvat. snajperisti a ovi su ga rusili sa minobacacima..itd.
Uzasnula me samo pomisao da prolazim pored polja koji vodi put ka Osjeku pun ostataka nagaznih mina,proslo mi je kroz glavu,,Ne daj boze da se nekom ide kad prolazi tuda nocu( posto nema obavestenja da je minsko polje)da se olaksa sta bi se desilo.:shock::shock:

Sećam se reportaže po zauzimanju Vukovara, gde neki kapetan pokazuje da su u katakombama ispod grada naišli na nekog balzamovanog sveca. Scena je bila zadivljujuća, bar meni koji obožava arheologiju.

Taj svetac je sedeo kao na nekom tronu, obučen u oklop sa zlatnim i srebrnim ukrasima, a na glavi mu je bila kruna sa mnoštvom dragulja. U ruci je držao mač gadar, isto sa savršeno ukrašenim balčakom. Oko tog trona je bilo još bukvalno hrpa raznih relikvija i dragocenosti.

Sve je podsećalo na scenu iz Konana kad on ulazi u onu grobnicu i nalazi Kroma na prestolu od koga uzima mač.

Taj kapetan je tada to pokazivao govoreći da nije istina da pljačkaju i kao dokaz pokazao to blago.

Mnogo puta sam se pitao sve ove godine šta li se sa tim desilo.

Za Slavoniju pitanje. O kom se svecu radi i kako to da se za takvu atrakciju pre rata nije znalo?

Hrvati i Slovenci s obzirom da se najvise ovde oni pominju , u rat devedesetih usli su sa vrlo jasnim ciljevima i politicki poprilicno jedinstveni. Hrvati su usli u rat za neovisnu drzavu Hrvatsku, poglavnika i svetog oca papu. Mi Srbi smo usli sa Slobom, Vukom, Seseljem, Arkanom, Babicem, Marticem , Karadzicem , itd. Pre toga uredno ispranog mozga jugoslovenstvom i ostalim sranjima. Da je pobuna u cilju raspada bivse SFRJ krenula iz Beograda tvrdim vam odgovorno da bi srpski oficiri bez ustrucavanja raspalili po Srbima. Da jodleri i ujeke pucaju jedni po drugima malo morgen. Dalje,nasi srpski politicari su veliki usranci , pokazite mi jednog sina domacih politicara koji je sluzio vojsku ili vuko muda po ratistima. Normalno ima tu i oblika specijalnog rata gde su strane agenture preko ranoraznih sredstava informisanja sirile negativnu sliku o vojsci i povremeni teroristicki napadi na kasarne i ubijanje vojnika nase vojske koje nikad nije rasvetljeno po kasarnam doprinelo je o losoj slici nase vojske i afirmisanju civilnog sluzenja sto je za pedere a ne za Srbe. Posebna prica je sto je unistavanje domace vojske i unistavanje ekonomije zapoceo Sloba a dovrsavaju ga ovi aktuelni , mislim i na Tadica i Kostunicu i Nikolica. Sve go frazer do frazera . Tesko mi je ko Srbinu da priznam ali smo mi iz cele price izvukli deblji kraj i ono sto me jos vise plasi je to da se sve ovo sranje nastavlja bez obzira ko ce dobiti izbore 11.05. jer su i jedni i drugi velike drkadzije. Zuiti i G17 su ortodoksne lopuze a ovi drugi su suvise umisljeni i ograniceni.

Hrvati i Slovenci s obzirom da se najvise ovde oni pominju , u rat devedesetih usli su sa vrlo jasnim ciljevima i politicki poprilicno jedinstveni. Hrvati su usli u rat za neovisnu drzavu Hrvatsku, poglavnika i svetog oca papu. Mi Srbi smo usli sa Slobom, Vukom, Seseljem, Arkanom, Babicem, Marticem , Karadzicem , itd. Pre toga uredno ispranog mozga jugoslovenstvom i ostalim sranjima. Da je pobuna u cilju raspada bivse SFRJ krenula iz Beograda tvrdim vam odgovorno da bi srpski oficiri bez ustrucavanja raspalili po Srbima. Da jodleri i ujeke pucaju jedni po drugima malo morgen. Dalje,nasi srpski politicari su veliki usranci , pokazite mi jednog sina domacih politicara koji je sluzio vojsku ili vuko muda po ratistima. Normalno ima tu i oblika specijalnog rata gde su strane agenture preko ranoraznih sredstava informisanja sirile negativnu sliku o vojsci i povremeni teroristicki napadi na kasarne i ubijanje vojnika nase vojske koje nikad nije rasvetljeno po kasarnam doprinelo je o losoj slici nase vojske i afirmisanju civilnog sluzenja sto je za pedere a ne za Srbe. Posebna prica je sto je unistavanje domace vojske i unistavanje ekonomije zapoceo Sloba a dovrsavaju ga ovi aktuelni , mislim i na Tadica i Kostunicu i Nikolica. Sve go frazer do frazera . Tesko mi je ko Srbinu da priznam ali smo mi iz cele price izvukli deblji kraj i ono sto me jos vise plasi je to da se sve ovo sranje nastavlja bez obzira ko ce dobiti izbore 11.05. jer su i jedni i drugi velike drkadzije. Zuiti i G17 su ortodoksne lopuze a ovi drugi su suvise umisljeni i ograniceni.

Potpisujem.

P.S. Ubuduće nemoj tako gusto kucati. Razdvajaj malo.

Pred izbore stranke ne biraju sredstva kako da osvoje srca napaćenih gradjana. Oni znaju da smo mi paćenici i da kao sundjer upijamo sve njihove biblijske izjave. Ko bolje pripoveda dobije koji glas više. Nije važno o čemu je reč bitno da upali.
Elem, povod za raspravu je čuvena fraza:"Ove demokrate uništiše onako jaku vojsku".
Autor ove fraze je brkajući vreme i dogadjaje mislio na onu vojsku od one države.
U toj jakoj vojsci koje više nema i za kojom se kuka, nije na odmet podsetiti se koju je sve činio.
Tu je bilo Srba, Hrvata, Slovenaca, Makedonaca, Crnogoraca i Bosanaca. Takodje u njoj su služili i Romi, Madjari, Rusini, Česi, Slovaci i mnogi drugi. To je bila ta jaka vojska. Bila četvrta u svetu. I to samo zato što nismo imali nuklearku.
Medjutim, raspadom države izgubismo jaku vojsku. Slovenci, Hrvati, Crnogorci, Bosanci i Makedonci više ne služe u jakoj armiji već u nekim svojim slabim. Vetar da ih oduva slabašne. Ali nam oni ne trebaju. Šta će nam kada su rasturili jaku državu i jaku vojsku?
Ovo sada je sramota da vojska uspavljuje decu i stiče očinske instinkte. Da čisti tanjiriće i sprema krevetiće.
Bolje je kopati rovove u koje ćemo posle tri piva iz kantine leći i čvariti se na suncu a gaće i čarape promeniti kada dodje mlada vojska - na svaka tri meseca.
Znamo ko su Hrvati. Znamo ko su Bosanci. Ne znamo baš najjasnije ko su Slovenci. Otrpilike znamo ko su Makedonci. Nikako da se dogovorimo ko su Crnogorci.
I tako to je bila ta jaka vojska koju su demokrate uništile.
Nama trebaju priče o dalekim zemljama i jakoj vojsci koju su demokrate uništile.
Tu vojsku će ponovo ujediniti nova vlast čim demokrate izgube izbore.
Ponovo ćemo imati jaku vojsku.
Pobrkao si neke stvari, prvo, ne misli se na JNA (koja nikada nije bila 4 u svetu, osim u glavama nekih crvenih sektaša), već se misli na Vojsku Jugoslavije, koja je brojala oko 100000 ljudi (sadašnja vojska je na oko 20% od tog broja, uz to ništa nije modernija, jer koristi isto naoružanje i vojnu opremu koje je koristila i VJ). Pa sad zapitajmo se, ako neko vrši reformu, i smanji brojno stanje vojske za 80%, ostavi naoružanje i vojnu opremu istu kao što je imala i ta prethodna vojska, da li se povećala borbena gotovost (odnosno operativna sposobnost po novoj terminologiji), ili smanjila, odgovor je jasan svakom ko ima više od 2 sive ćelije u glavi.

da ali ima i drugo pitanje:da li ekonomija ove drzave moze da izdrzava 100 000 vojnika???odgovor je da ne moze
Veći deo te vojske je bio regrutni sastav, koji ne iziskuje velike troškove, prema tome ekonomija je mogla da izdrži, jer više košta 20.000 profesionalaca (plate, socijalno i sl) nego 80.000 vojnika. Mnogi će reći da je profesionalna vojska bolja, sa čime ću se složiti, ali je očigledno da je gomila tupana vodila reforme, tako da je pre vremena izbačen regrutni sastav, time što je gotovo svako dobio mogućnost civilnog služenja, a sa druge strane vojska nije modernizovana, kako bi 20.000 vojnika imalo istu vatrenu moć kao onih 100.000..

vojska ni nece moci da se modernizuje dok bude bila jaca ekonomija kako to ne mozete da shvatite.u zemlji u kojoj ima brdo ne zaposlenih ovde se prica o nekim silnim milijardama eura za modernizaciju odakle??pa koja je zemlja u okruzenju izvrsila ogromnu modernizaciju??...ja se slazem sa civilnim sluzenjem medjutim od toga je napravljena baljezgarija i da je drugacije koncipirana bila bi od velike koristi..

Upravo to i govorim, ovakva vojska sa skoro 20.000 profesionalaca više troši nego ona u kojoj je veliku većinu činio regrutni sastav, a uz to je tada operativna sposobnost takve vojske bila veća. Prema tome, takav tip vojske kao ekonomičniji i efikasniji je trebao da se zadrži sve dok zemlja ne ojača, a ne da gomila likova koji nemaju pojma o vojsci navodno izvrše reformu stvarajući vojsku koja više ne bi mogla da se suprostavi ni Albancima sa Kosova.

jeste ali sada se redovno servisiraju penzije koje odnose trecinu budzeta.plate su sada redovne sto nije bio slucaj nekada.vracaju se dugovi koje je vojska napravila.tako da eto de je taj visak otisao i kako je zivelo 100 000 ljudi nekada koji su imali otprilike isti ako ne i manju budzet nego danas.prva modernizacija bilo cega odvija se danas.nije sve samo u broju vojnika i tenkova.moras i tim vojnicima da obezbedis neki zivot,sto nije bio slucaj do skoro

Svi su zaboravili na australijski model služenja vojske, koji je predlagan od prevremeno penzionisanih generala, koji bi smanjio troškove i uvećao borbenu moć vojske.

Evo kako izgleda taj vid služenja.
Regrut se ne šalje stotinama km od kuće nego služi u svom, odnosno najbližem mestu.
Ne obitava u kasarni, nego se ujutro javlja na smotru kao na radno mesto. Nakon završenog radnog dana odlazi kući.

Troškovi su minimalni. Broj vojnika nesmanjen. Rezervne jedinice identične onima koje su bile za vreme služenja. Svi se savršeno poznaju kroz služenje i vojne vežbe, pa ako dođe do sranja ne moraju da se plaše svog saborca više od neprijatelja ispred.

jeste ali sada se redovno servisiraju penzije koje odnose trecinu budzeta.plate su sada redovne sto nije bio slucaj nekada.vracaju se dugovi koje je vojska napravila.tako da eto de je taj visak otisao i kako je zivelo 100 000 ljudi nekada koji su imali otprilike isti ako ne i manju budzet nego danas.prva modernizacija bilo cega odvija se danas.nije sve samo u broju vojnika i tenkova.moras i tim vojnicima da obezbedis neki zivot,sto nije bio slucaj do skoro
Nije ni sada, i dalje je preko 80% profesionalaca bez stana, žive kao podstanari, a ni plate im nisu mnogo veće u odnosu na one pre 2000. Uzgred, već sam ti spomenuo gore da jedan profesionalac troši kao 4-5 vojnika regruta (oni ne primaju platu, niti im se uplaćuje u penzioni fond).

Ne razumeš se ti ni u fudbal i ne znam zašto uzimaš učešće na ovim temama.

Ni jedan rat u kome sam učestvovao nije izgubljen na bojnom polju, i da se pitalo nas sa puškom u ruci svaki bi veoma kratko trajao. Ali yebeš ga, kad u tri dana tri puta zauzimaš jedan grad, a uveče ti stiže naredba da se povučeš...

Evo za sve jedna ekskluziva.
Prisustvovao sam sceni 1993. na Igmanu, kada je Mladić hteo da ubije Karadžića, u čemu su ga sprečili, gen. Galić i puk. Milošević.
Mnogi će se setiti da je tad bila pokrenuta ofanziva na Igman, jer je mesecima predstavljao područje preko koga su muslimanske jedinice iz Sarajeva vršile napade.
Plan je bio da se preuzme kontrola nad Igmanom da bi se to prekinulo.
Krenuli smo u zoru. Do nešto iza podne smo se već spuštali sa druge strane prema Sarajevu.
Naši obaveštajci iz Sarajeva su javljali da je u gradu neviđena panika, haos i rasulo u muslimanskoj vojsci. Muslimani su sakrivali oružje i uniforme kako bi se predstavljali da nisu učestvovali u ratu, kad mi zauzmemo grad.
Jedini otpor koji se očekivao je bilo u jednom prigradskom naselju naseljenom pre rata sandžaklijama, a u ratu i mudžahedinima. Procena je bila da bi se slomio taj zadnji otpor da je potrebno oko 4 sata.
Ne mogu vam opisati to uzbuđenje. Svi smo bili svesni da taj dan završava rat, jer kad bi palo Sarajevo ostali delovi Bosne bi se munjevito smirili.

Tad počinje najprljavija scena kojoj sam prisustvovao.
Sleće helikopter sa Karadžićem, koji se malo pre toga vratio sa pregovora u Ženevi.
Karadžić izdaje naredbu da se obustavi ofanziva i vojska povuče sa Igmana, jer je on dogovorio da će Igman kontrolisati UNPROFOR i da više neće biti muslimanskih upada.

Mladić ga gleda u neverici i govori mu: "Radovane, kakav Igman? Ja za 4 sata zauzimam Sarajevo i završavam rat".

Karadžić je počeo da sere da to ne sme da se uradi jer je on dao reč da će se ofanziva obustaviti.
Mladić nije hteo ni da čuje, na šta je Karadžić počeo da histeriše da je on vrhovni komandant srpske vojske i da mu preti hapšenjem i sudom za veleizdaju.

Mladić, crven ko paprika od besa, potegne škorpion na Karadžića. Odmah su na njega skočila ova dva gore pomenuta oficira i razoružali ga. Karadžić je seo u svoj helikopter i otišao, a Mladića su strpali u drugi. Gen. Galić je izdao naredbu za povlačenje.

Bilo je strašno teško gledati kako ljudi bacaju puške i plačući se vraćaju niz Igman.

Nije mi nikada bilo jasno kako je Mladić posle tog incidenta ostao na čelu vojske.

Eto tako smo mi gubili ratove.

Iz svega napisanog čovek ženskog pola koji se ne razume u fudbal i ratovanje ali ima malo preostalog zdravog razuma (moj sluča :)j) može samo da zaključi da se ratovi ipak ne vode samo na bojištu, već odlučuje i politika.
I to, posebno u slučaju malih zemalja kakva je naša - međunarodna politika.
Svako ko smatra da Srbija bez podrške jakih može da dobije bilo kakav rat, pa i gerilski (u kome smo je li svetski prvaci) -- ima problem sa zaključivanjem,
Još veći problem je to što neki ovde, i posle svega, imaju volju da testiraju sreću iznova.
Ti reče da si se vratio iz Vukovara, ja znam neke koji nisu. Ceni malo svoju sreću.

Ako sam ja dobro razumela, postavljač teme, je čiknuo one koji to tvrde da i dokažu tezu koja se učestalo ponavlja u javnosti da su demokrate uništile vojsku. I usput se zapitao, koju to vojsku tačno? Vi ste se zapetljali ko pile u kučine odgovarajući na ta pitanja :D

I, usput, demokrate pojedinačno, uglavnom, ne pametuju, već znaju šta znaju a šta ne. Ne trče na gooogle, pa da posle cut&paste tekstove od 9000 karaktera, da dokažu svoje kzv.poznavanje materije.
Radikali na ovom pdf, najčešće znaju sve o svemu: od toga šta je mislio knez Lazar dva sata pre boja, preko obogaćenog uranijuma, nuklearne fizike i sudske medicine, planovima cia, ekonomiji tibeta, švalerkama i novčanicima ovog ili onog, planovima zapada za narednih tri triliona godina, propasti the usa, božjim poslovima itd isl.
I to svaki zasebno - zna sve. Mašala :mrgreen:

Back