prvepruge
Iskusan
- Poruka
- 5.667
Nisi ti ljudi polupismeni u smislu struke, oni su obrazovani, pitanje je koliko su talentovani ali je sigurno da su se zapustili i nisu tu struku radili zato sto je vole te se drzali principa te struke. Oni su kroz politicke igre i uticaje a ne napredak u struci pravili svoje karijere i zauzeli budzake iz kojih su pucali na one koji su hteli stvarno da se bave tim strukama. Koliko ljudi iz struke je tu smenjeno, koliko je imalo blokadu u napredovanju samo zato sto nisu hteli da se povinuju politickim naredbama onih iznad, naredbama u vezi korupcije i usluga onima na jos visim pozicijama. Zato vam se i desio pad nadstresnice u NS, neko je potpisao i uradio nesto sto nije smeo ali je ili nateran na to ili i sam bio deo korupcione masinerije.U mnogo čemu se ne slažem s tobom, ali sa ovim se slažem. Ne radi se tu ni o arhitekturi ni o spomenicima nego o stručnosti i političkoj upotrebljivosti. Zato se u Srbiji i ne koriste ovi administrativni stručnjaci nego stranci.
Dakle, cela ta ekipa polupismenih gradjevinskih stručnjaka i umetničkih arhitekata odjednom se pojavila na temi o zgradi generalštaba, ali ćute o pitanju nadstrešnice gde bi trebalo da kao nešto znaju...a nemaju pojma jer im mafijaški stručnjaci rektora i ostalih ne dozvoljavaju...
Zašto ovo pišem kao uvod? Zato što su "stručnjaci" napravili političko pitanje, a ne ni ekonomsko ni gradjevinsko ni istorijsko. Naravno da je moguć svaki od navedenih izbora i da nije problem u ekonomskoj isplativosti, ali ako već treba da bude političko pitanje onda je opravdano da amerikanci naprave hotel na kome će stajati tabla da su ga oni srušili i da su podigli novu zgradu.
Uostalom, sva ta "stručna" javnost je mogla da uradi šta hoće sa tom zgradom dok su bili na političkoj vlasti, ali nisu imali para, a narod su doveli na ivicu opstanka. Sada iako imaju faktičku vlast moraju da traže pare, pa je cela priča oko nastavka korupcije. Dok su ti stručnjaci vlast u srbiji sve projekte trba davati strancima...manje košta i više se isplati, a sigurnije je da će biti uradjeno...
Kad su me zadnji put smenili iz tadasnje gradske skupstine sam se pokupio i otisao iz te drzave. Bila je sad vec daleka 2007-ma.