Skydancer
Elita
- Poruka
- 23.426
Srbijanac zvuci rogobatno.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nema tu nista rogobatno, ali kako hoces.
Ja da sam iz (uze) Srbije ne bih imao nikakvih problema sa tim nazivom, jos bih vjerojatno bio i ponosan na tradiciju.

Па да. И мени кад год сам чуо да га употребљавају што у Босни или Хрватској имао је лагани погрдан призвук. Де си бре , комшинице? Јел си видела како је лепо, снежно и не много хладно јутро? Идила.

Srbijanac i Hrvacanin?

Ako je revansizam odgovor, go for it.
 Ako je revansizam odgovor, go for it.Meni svejedno, iskreno.Ako je revansizam odgovor, go for it.
 Sto bi rekla moja majka, zovi me i loncem, ali me nemoj razbiti.
 Sto bi rekla moja majka, zovi me i loncem, ali me nemoj razbiti.Salim se malo.Sto bi rekla moja majka, zovi me i loncem, ali me nemoj razbiti.
Па да. И мени кад год сам чуо да га употребљавају што у Босни или Хрватској имао је лагани погрдан призвук. Де си бре , комшинице? Јел си видела како је лепо, снежно и не много хладно јутро? Идила.

ma brate samo se radi o tome sto srbi izvan srbije zele da se zovu srbi a mi koji zivimo u srbiji za njih smo srbijanci....da bi sebe zvali srbi nas mogu malo i da ponize sa tim srbijanci...
Najjace od svega je da sam izraz "Srbijanci" u stvari ni po cemu nije uvredljiv, kakvim ga neki pokusavaju predstaviti.
No homogenizacija srpskog naroda na kojoj vec stoljece i pol insistira SPC i intelektualna (citaj: ideoloska) elita srpskog naroda ne trpi nikakav drugi izraz sem zbirnog i uopcenog naziva Srbi, a kako drugacije zaustaviti upotrebu naziva Bosanac, Srbijanac, Vojvodjanin, itd. nego plasirati u narod pomno razradjenu tezu o tome kako su to uvredljivi nazivi koje su njihovi neprijatelji smislili da ih omalovaze, podijele i oslabe, zavade, kako je to ustaska podmetacina, i Boga pitaj sto sve ne.
Pri tome se spremno pogaziti i vlastitu povijest, Vuka, Maticu Srpsku, narodni govor i pjesme, samo da bi se dostigao krajnji cilj opisan u floskuli "samo sloga Srbe spasava".
Ako iskaces iz kalupa nametnutog od strane SANU i SPC nisi dobar Srbin i treba te cekicem u glavu da se vratis u kalup ili ugines, treceg nema. Nema vi kaj da mislite svojom glavom, tu su akademici i popovi da to rade za vas, vi ima samo da slusate sto vam je receno i klimate glavom.
Najjace od svega je da sam izraz "Srbijanci" u stvari ni po cemu nije uvredljiv, kakvim ga neki pokusavaju predstaviti.
ovde vidis nesto ponizavajuce, ili smatras da ovo pevaju prekodrinci ???
Срби из:
- Војводине
- Славоније
- Лике, Кордуна, Баније
- Далмације
- Херцеговине
- Босне
- Црне Горе
Дакле, већина Срба.
Нисам чуо "у Србију, бре!", али сам у Србији чуо.
2 милиона грађана Србије (Војводина) тако зове Србе из Централне Србије или пореклом одатле, не рачунајући Београд.
ПС. Је л' сте вас неколико Срба из Централне Србије стварно толико слепи и толико немате појма о другим Србима у другим српским земљама, или се овде мало зеките?
Srbijanci ne postoje , To je nakaradan termin koji je Grog Andrasi izvukao iz jeednog mrtvog ugla Vukovg jrecnika , u zla namere to jest specijalnom ratu protiv Srbije , koji je vodjen posle aneksije Bosne , kako bi se Srbi iz danasnje Bosne i Srbi iz danasnje hrvatske mogli lakse mobilisati protiv Srbije . Ro je , mislili su , lakse uraditi , u koliko se stekne utisak da su u pitanju razliciti narodi .Jedni Srbi , a drugi Srbijanci .
Taj termin nije koristen izmedju dva rata , al su ga aktivirali komunisti opet , iz rdjave namere .. Al je pravu ekspanziju dozive posle raspada Jugoslavije , . Sada kga masovno koriste svi srobomrsci , neprijatelji strpskog naroda , in ostali LDPovci . A i inace , koristi se sa poptuno razlicitim znacenjima , te za jednae to znaci jedno , a zadruge drugo .
Na zalost , moram reci da ga iz neznanja , neobrazovanja ili jenostavne gluposti koriste i mnogi Srbi .
U samoj Srbiji , termin se nem koristi , all i sami uSrbi u Srbiji cesto grese po tom pitanju , kao sto se mozde videti na ovakvim temama . To je do nekle zbog toga sto su Srbi u Srbiji neverovatno naivni . A moze biti da su Srbi u Srbiji arogantni i gordi, te da se ne boje nestanka, pa usled toga nema nikoga da ulozi pn otu na primer hrvtskoj ambasadi , zbog uvredljivog nazivanja srpskih institucija .
Е сад, по прекодринским крајевима, по Босни, Херцеговини, Црној Гори, Крајини... има доста Срба који не воле Србијанце и сматрају их неким "полу-Циганима", не воле србијански ни говор, ни културу, ни обичаје... ништа.-
Yebiga, Pajo, tebi tko god sto kaze nesto sto ti nije po volji, tebe ne zanima.
Ti si bas neki nezainteresiran i konzervativan lik, a?
Која средина? Моја средина. Моја породица. Моји пријатељи. Моје колеге. Моја шира и даља родбина. Моја улица у Панчеву. Моје насеље у Панчеву. Цело Панчево. Цела јбена панчевачка општина. Цео Јужнобанатски округ. Цео Банат. Цела Војводина. Цела Војводина + Славонија. Цела Војводина + Славонија + Босна + Хрватска + Далмација + Херцеговина + Црна Гора. Сви ван Централне Србије. Сви Срби на овом форуму који су пореклом са територија ван Централне Србије.
Потврде имаш горе, у литератури од пре 200 година до данас. А и не треба ти то, довољно је да ми верујеш на реч, ја те барем никад не бих лагао.
Srbijanac nije samo geografsko obelezje coveka....Srbijaci imaju svoj govor, kulturu, jezek, koji se razlikuje recimo od bosansko...Imaju svoju istoriju...U prvom ratu Solunski front dok su prekodinci sluzili Austrugarima.....I ide i dalje jer su na prostorima dasnje Srbija nastali i prvi kraljevi-Nemanjici, nesto stro drugi Srbi nemaju....Imaju oni svoje..Kulin bana i sl....Sv Sava je od loze Nemanjica nastale na teritoriji prve Srbijanske drzave.......Prva Srbijanska drzava nastala je na postorima stare Raske kako se i zvala prva srpska drzava sa Nemanjicima na celu.....
sta si hteo da kazes ovim postom..??
Tebe bi bilo svejedno, nema te nacije koja bi od tebe načinjela čoeka.Pa znas , Pajo , potpisao se hrvatskim potpisom . Znas kako je to kod njih . Kad se radjaju redovno ostano malo vise bez kiseonika ,pa im vijuge ne vijugaju .
Ta kombinacija zaista uvek sokira , zar ne Pajo . Glup , a pokvaren . Zajedno ... jednostavno samo hrvat .
Tebe bi bilo svejedno, nema te nacije koja bi od tebe načinjela čoeka.