Gde su nestali migovi 21?

Zapadni avioni generacije Miga21 poput F5 i F4, francuskih Miraga, još lete i to su avioni koji nešto vrijede jer imaju dobar radar i mogu nositi moderno naoružanje.
Mig 21 i svi drugi sovjetski avioni do Su27 se nisu mogli nositi s njima.

Najbolji Mig 21 su bili rumunjski koje su modernizirali Izraelci. Dobio je moderan radar i navođeno oružje, bio je bolji od većine Migova 29.

Siguran sam da se Mig 21 još proizvodi imao bi kupca. Da je bilo dijelova za njih Hrvatska vjerojatno ne bi kupila Rafale.

Gde su nestali migovi 21? Nijednog NEMA na pripremama za vojnu paradu!
Eno ih na vojnom aerodromu u Batajnici.

1000007448.jpg

Sta je poenta ove teme?
Ajde negde istorijski da se raspravlja.
Ali sta znaci recenice
gde su Migovi 21 na paradi?
msm znam ja da autor troluje temom radi to godinama
po celom forumu
ali brate mili
Pa te kante su povucene odavno iz svih avijacija nije to za paradu
tamo ide valjda ono sto je u upotrebi a ne muzejski primerci.

MiG-21 je bio gospodar neba u svojoj eri, ali nema više šta da traži na nebu Srbije ili bilo koje druge zemlje, a pogotovo mu nije mesto na nekom bojištu danas.
Ali svejedno treba očuvati nekoliko primeraka MiG-21 Bis varijante za muzej vazduhoplovstva, jer koliko vidim na njihovom sajtu u muzeju imaju samo raniju F-13 varijantu. Možda grešim...

I J-22 Orlovima i G-4 Galebovima je odavno vreme za zasluženu penziju, ali i eskadrili MiG-29 polako ističu resursi i moći će da brane nebo još nekih 10 godina gore-dole, tako da je vreme za ozbiljnu modernizaciju lovačke eskadrile.

Rumunija i Grčka nabavljaju nevidljive F-35A, Bugarskoj stižu najnoviji F-16 Block 70, Hrvatska je već nabavila Rafale, a mi ćemo naše Rafale videti na nebu tek za nekih 3 godina.

Sta je poenta ove teme?
Ajde negde istorijski da se raspravlja.
Ali sta znaci recenice
gde su Migovi 21 na paradi?
msm znam ja da autor troluje temom radi to godinama
po celom forumu
ali brate mili
Pa te kante su povucene odavno iz svih avijacija nije to za paradu
tamo ide valjda ono sto je u upotrebi a ne muzejski primerci.
Migovi 21 kante a orlovi i galebovi nisu? Ne troluj temu.

Mogu itekako da budu funkcionalni u nekom potrebnom trenutku, u dron varijanti ka eu metropolama ako se ukaže potreba! :mafijas:

S tim što nije lovac nego presretač (interceptor).
Mali mu je radijus kretanja i ima relativno slabe manevarske mogucnosti da bi bio lovac.
Ali je jako brz, tako da je savršen za presretača.
А шта је ако није ловац?

Није бомбардер, није ловац-бомбардер, није школски авион, није школско-борбени авион, није јуришник.

Pa ne znam koga bi mogao da lovi sa tako kratkim doletom.
Delio sam kancelariju godinama sa pilotom miga 21. Kaze da jedina realna upotreba je da brzo presretne, ispali rakete, i pobegne.
Mali radijus, malu kolicinu naoruzanja nosi...nema sta tu da lovi.
Lovac mora da bude agilniji, sa vecim dometom, vise naoruzanja....
Тако се каже: ловац - пресретач.

Руси кажу да је фронтовски ловац, а то исто говоре и за МиГ-29.

Pa ne znam koga bi mogao da lovi sa tako kratkim doletom.
Delio sam kancelariju godinama sa pilotom miga 21. Kaze da jedina realna upotreba je da brzo presretne, ispali rakete, i pobegne.
Mali radijus, malu kolicinu naoruzanja nosi...nema sta tu da lovi.
Lovac mora da bude agilniji, sa vecim dometom, vise naoruzanja....
па то сасвим довољно за загреб,вараждин,осијек и ријеку.

Back