Skydancer
Elita
- Poruka
- 23.426
Srbijanac zvuci rogobatno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nema tu nista rogobatno, ali kako hoces.![]()
Ja da sam iz (uze) Srbije ne bih imao nikakvih problema sa tim nazivom, jos bih vjerojatno bio i ponosan na tradiciju.

Па да. И мени кад год сам чуо да га употребљавају што у Босни или Хрватској имао је лагани погрдан призвук. Де си бре , комшинице? Јел си видела како је лепо, снежно и не много хладно јутро? Идила.![]()

Srbijanac i Hrvacanin?![]()
![]()
Ako je revansizam odgovor, go for it.Meni svejedno, iskreno.Ako je revansizam odgovor, go for it.
Salim se malo.Sto bi rekla moja majka, zovi me i loncem, ali me nemoj razbiti.
Па да. И мени кад год сам чуо да га употребљавају што у Босни или Хрватској имао је лагани погрдан призвук. Де си бре , комшинице? Јел си видела како је лепо, снежно и не много хладно јутро? Идила.![]()
ma brate samo se radi o tome sto srbi izvan srbije zele da se zovu srbi a mi koji zivimo u srbiji za njih smo srbijanci....da bi sebe zvali srbi nas mogu malo i da ponize sa tim srbijanci...
Najjace od svega je da sam izraz "Srbijanci" u stvari ni po cemu nije uvredljiv, kakvim ga neki pokusavaju predstaviti.
No homogenizacija srpskog naroda na kojoj vec stoljece i pol insistira SPC i intelektualna (citaj: ideoloska) elita srpskog naroda ne trpi nikakav drugi izraz sem zbirnog i uopcenog naziva Srbi, a kako drugacije zaustaviti upotrebu naziva Bosanac, Srbijanac, Vojvodjanin, itd. nego plasirati u narod pomno razradjenu tezu o tome kako su to uvredljivi nazivi koje su njihovi neprijatelji smislili da ih omalovaze, podijele i oslabe, zavade, kako je to ustaska podmetacina, i Boga pitaj sto sve ne.
Pri tome se spremno pogaziti i vlastitu povijest, Vuka, Maticu Srpsku, narodni govor i pjesme, samo da bi se dostigao krajnji cilj opisan u floskuli "samo sloga Srbe spasava".
Ako iskaces iz kalupa nametnutog od strane SANU i SPC nisi dobar Srbin i treba te cekicem u glavu da se vratis u kalup ili ugines, treceg nema. Nema vi kaj da mislite svojom glavom, tu su akademici i popovi da to rade za vas, vi ima samo da slusate sto vam je receno i klimate glavom.
Najjace od svega je da sam izraz "Srbijanci" u stvari ni po cemu nije uvredljiv, kakvim ga neki pokusavaju predstaviti.
ovde vidis nesto ponizavajuce, ili smatras da ovo pevaju prekodrinci ???
Срби из:
- Војводине
- Славоније
- Лике, Кордуна, Баније
- Далмације
- Херцеговине
- Босне
- Црне Горе
Дакле, већина Срба.
Нисам чуо "у Србију, бре!", али сам у Србији чуо.
2 милиона грађана Србије (Војводина) тако зове Србе из Централне Србије или пореклом одатле, не рачунајући Београд.
ПС. Је л' сте вас неколико Срба из Централне Србије стварно толико слепи и толико немате појма о другим Србима у другим српским земљама, или се овде мало зеките?![]()
Srbijanci ne postoje , To je nakaradan termin koji je Grog Andrasi izvukao iz jeednog mrtvog ugla Vukovg jrecnika , u zla namere to jest specijalnom ratu protiv Srbije , koji je vodjen posle aneksije Bosne , kako bi se Srbi iz danasnje Bosne i Srbi iz danasnje hrvatske mogli lakse mobilisati protiv Srbije . Ro je , mislili su , lakse uraditi , u koliko se stekne utisak da su u pitanju razliciti narodi .Jedni Srbi , a drugi Srbijanci .
Taj termin nije koristen izmedju dva rata , al su ga aktivirali komunisti opet , iz rdjave namere .. Al je pravu ekspanziju dozive posle raspada Jugoslavije , . Sada kga masovno koriste svi srobomrsci , neprijatelji strpskog naroda , in ostali LDPovci . A i inace , koristi se sa poptuno razlicitim znacenjima , te za jednae to znaci jedno , a zadruge drugo .
Na zalost , moram reci da ga iz neznanja , neobrazovanja ili jenostavne gluposti koriste i mnogi Srbi .
U samoj Srbiji , termin se nem koristi , all i sami uSrbi u Srbiji cesto grese po tom pitanju , kao sto se mozde videti na ovakvim temama . To je do nekle zbog toga sto su Srbi u Srbiji neverovatno naivni . A moze biti da su Srbi u Srbiji arogantni i gordi, te da se ne boje nestanka, pa usled toga nema nikoga da ulozi pn otu na primer hrvtskoj ambasadi , zbog uvredljivog nazivanja srpskih institucija .
Е сад, по прекодринским крајевима, по Босни, Херцеговини, Црној Гори, Крајини... има доста Срба који не воле Србијанце и сматрају их неким "полу-Циганима", не воле србијански ни говор, ни културу, ни обичаје... ништа.-
Yebiga, Pajo, tebi tko god sto kaze nesto sto ti nije po volji, tebe ne zanima.
Ti si bas neki nezainteresiran i konzervativan lik, a?
Која средина? Моја средина. Моја породица. Моји пријатељи. Моје колеге. Моја шира и даља родбина. Моја улица у Панчеву. Моје насеље у Панчеву. Цело Панчево. Цела јбена панчевачка општина. Цео Јужнобанатски округ. Цео Банат. Цела Војводина. Цела Војводина + Славонија. Цела Војводина + Славонија + Босна + Хрватска + Далмација + Херцеговина + Црна Гора. Сви ван Централне Србије. Сви Срби на овом форуму који су пореклом са територија ван Централне Србије.
Потврде имаш горе, у литератури од пре 200 година до данас. А и не треба ти то, довољно је да ми верујеш на реч, ја те барем никад не бих лагао.![]()
Srbijanac nije samo geografsko obelezje coveka....Srbijaci imaju svoj govor, kulturu, jezek, koji se razlikuje recimo od bosansko...Imaju svoju istoriju...U prvom ratu Solunski front dok su prekodinci sluzili Austrugarima.....I ide i dalje jer su na prostorima dasnje Srbija nastali i prvi kraljevi-Nemanjici, nesto stro drugi Srbi nemaju....Imaju oni svoje..Kulin bana i sl....Sv Sava je od loze Nemanjica nastale na teritoriji prve Srbijanske drzave.......Prva Srbijanska drzava nastala je na postorima stare Raske kako se i zvala prva srpska drzava sa Nemanjicima na celu.....
sta si hteo da kazes ovim postom..??
Tebe bi bilo svejedno, nema te nacije koja bi od tebe načinjela čoeka.Pa znas , Pajo , potpisao se hrvatskim potpisom . Znas kako je to kod njih . Kad se radjaju redovno ostano malo vise bez kiseonika ,pa im vijuge ne vijugaju .
Ta kombinacija zaista uvek sokira , zar ne Pajo . Glup , a pokvaren . Zajedno ... jednostavno samo hrvat .
Tebe bi bilo svejedno, nema te nacije koja bi od tebe načinjela čoeka.