Schrodinger
Elita
- Poruka
- 16.551
Znaci, Rumuni i Madjari su imali i imaju istocni vektor, a mi nemamo? Bruka.Србија је Запад, цела њена историја уназад два века иде у том смеру.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znaci, Rumuni i Madjari su imali i imaju istocni vektor, a mi nemamo? Bruka.Србија је Запад, цела њена историја уназад два века иде у том смеру.
Znaci, Rumuni i Madjari su imali i imaju istocni vektor, a mi nemamo? Bruka.
Danas ih je okupirala EU, evo da vidimo u kojoj prvoj zemlji ce biti dozvoljen referendum o izlasku nakon Britanije i kada?Мађари и Румуни су били окупирани после ДСР.
Koja je razlika izmedju DS, DSS, Gey17+ tad i SNS i prirepaka danas po pitanju EU? 2012-te su deklarativno bili za EU, danas je i SNS deklarativno za EU, pre 13 godina su bili za celovitu Srbiju, nepriznato Kosovo i bez EU uslovljavanja statusom Kosova, to je i SNS danas. Takodje, ti isti za koje je 2012 navodno bilo 85% glasaca su Rusima dali energetsku samostasnost Srbije na izvol'te, velicali su Putt.tlera kao branioca srpskih interesa, to radi i SNS. Iako je bilo oslanjanja na Rusiju i pre 2008-me i price o navodnom pravcu pristupanja u EU, te godine je zakucan ekser u kovceg za projekat Srbije u EU. Ustav iz 2008-me kao obavezujuci akt protiv glavnog uslova EU za pristupanje istoj i prodaju NIS-a Rusiji su zapocele i sprovele DSS/DS/Gey17, posledice toga Srbija trpi i danas. SNS je uskocio na njihovo mesto ne zbog razlike u odnosu na EU nego zbog posledica ekonomske krize 2009/10 koje su se u Srbiji pocele osecati u punom intezitetu od 2010-11-te a ne zbog toga sto su manje voleli EU ili manje "branili" Kosovo.Iz odgovora se lepo vidi stepen kolektivne sizofrenije naroda.
Za pristupanje EU bi glasalo tek 39% biraca, ali zato na izborima jos od 2012. stranke koje se zalazu za EU dobijaju po 85% glasova i jos visi procenat poslanika....
Danas ih je okupirala EU, evo da vidimo u kojoj prvoj zemlji ce biti dozvoljen referendum o izlasku nakon Britanije i kada?
А све, заборавио...?Hocemo sad i odmah.

Nigde nisam rekao da je DS 2008. i 2011. imao 85% glasova.po tebi ispada da je 2008-me i 2011-te recimo DS i prirepci bio na 85% glasaca odnosno da je 85% glasaca bilo za EU ali koliko me secanje sluzi nije.
Doticne stranke su 2008. zamenile programske stavove i praksu.Ni DSS ni SPS se nisu bas zalagali za EU, njima je uvek bila vaznija Rusija, vaznije Kosovo unutar Srbije nego EU.
Koalicija "Za evropsku Srbiju" (DS, G17 plus, SPO, LSV, Ljajic) je na parlamentarnim izborima 2008. bila dobila 38,40% glasova i 102 mandata (40,80%) sa sve javkom "EU nema alternativu!"DS i prirepci nisu prebacivali 30-35% u maksimalnom izdanju 2004-pa na ovano,
SPS 2008. jos uvek nije javno bio obrnuo curak u toj kampanji, nisu se otvoreno bili autovali da ce da prave koaliciju sa zutima, ali npr. imao si pokojnog Palmu kao deo te koalicije koji je non-stop sa svoje televizije bio ponavljao "Patriotizam se ne sipa u traktor!", a onda je odmah prvi minirao potencijalne pregovore sa SRS i DSS-NS. Sto ce reci da ni svi glasovi te koalicije nisu bili nuzno patriotski i kontra EU. Opet ponavljam, sve to u momentu kada je dva i po meseca ranije ta ista EU priznala "Kosovu".zato im je trebao SPS 2008-me kao velika kocka za formiranje vlasti a SPS od pocetka trubi da je za Rusiju a protivu EU.
I iz svega toga sledi da nije 85% glasaca glasalo za partije koje su za EU, jer samo su retke partije i 2008-me i 2012-te bile iskreno za EU.
Poenta tvog inicijalnog posta na koji sam odgovorio je da je za proEU stranke te 2012 glasalo 85% (sto si i sam u ovom drugom tekstu i sracunao) a da je danas samo 39% glasaca za EU. Samo msam tvrdio da nije istina da je onaj ko je glasao za stranke koje u svom programu imaju pristupanje i sam za pristupanje EU. I to je ocito.Nigde nisam rekao da je DS 2008. i 2011. imao 85% glasova.
Napisao sam jasno da na izborima od 2012. sve stranke koje su programski i praksi za EU dobijaju otprilike toliki procenat glasova.
Doticne stranke su 2008. zamenile programske stavove i praksu.
Koalicija "Za evropsku Srbiju" (DS, G17 plus, SPO, LSV, Ljajic) je na parlamentarnim izborima 2008. bila dobila 38,40% glasova i 102 mandata (40,80%) sa sve javkom "EU nema alternativu!"
Jos EUropskija lista LDP je na istim izborima bila dobila 5,24% glasova i 13 mandata.
Da ne sabiram jos i stranke nacionalnih manjina, koje su tek listom bile bezuslovno za EU.
Sve to dva i po meseca posto je ta ista EU priznala "Kosovu" i otvoreno da otvorenije ne moze biti stavila do znanja da Srbija u njeno clanstvo moze samo ako i formalno prizna kosovsku nezavisnost.
SPS 2008. jos uvek nije javno bio obrnuo curak u toj kampanji, nisu se otvoreno bili autovali da ce da prave koaliciju sa zutima, ali npr. imao si pokojnog Palmu kao deo te koalicije koji je non-stop sa svoje televizije bio ponavljao "Patriotizam se ne sipa u traktor!", a onda je odmah prvi minirao potencijalne pregovore sa SRS i DSS-NS. Sto ce reci da ni svi glasovi te koalicije nisu bili nuzno patriotski i kontra EU. Opet ponavljam, sve to u momentu kada je dva i po meseca ranije ta ista EU priznala "Kosovu".
Na izborima za skupstinu 2012. izricito protiv pristupanja Srbije EU bile su jedino liste:
DSS - 273.532 glasova (6,99%) i 21 poslanicki mandat (8,40%)
SRS - 180.558 glasova (4,61%), bez mandata
Dveri - 169.590 glasova (4,33%), bez mandata.
Dakle stranke koje su bile protiv pristupanja Srbije EU osvojile su u zbiru tek 15,93% glasova i 8,40% mandata.
To se videlo i naredne godine, kada je u istoj toj skupstini tek nekih dvadesetak i kusur poslanika glasalo protiv usvajanja veleizdajnickog "Briselskog sporazuma".
Gde sam onda pogresio?
Sine, meni ove beskonacne teme o EU, NATO, Rusiji, Kini dosadnije od tema o Vucicu, SNS-u, opoziciji, blokaderima... iz godine u godinu se vrte iste teme, iste stvari, te pasce za mesec dana, te gotov je, te pobedili smo, te... a kad pogledas nista se nigde nije pomerilo, ista meta isto rastojanje. I ako se sam ne potrudis u zivotu, nista se nece promeniti u njemu, sve promene, pozitivne i negativne iskljucivo od tebe zavise.
To nije istina.
Mnogo toga se promenilo. Za moga zivota sada se desavaju najsnaznije promene.
I sta to uopste znaci da se potrudis u zivotu? Trudi se svaki covek koji ustane ujutru i ceo dan radi za svoju porodicu.
Ljudi bi morali da budu realniji u samoljublju sta su sami stekli, a koliko su prilika imali jer su iste bile potpomognute.
Sada su stasale nove generacije koje ne prihvataju da su ispod tudjeg statusa i to je ona nada na dnu Pandorine kutije. Mladji su zauzeli **** off stav i ja ne pamtim da sam ranije svedocila takvoj slobodi. Slobodi da zive udobno i ignorisu prozivke, ali i jasno kazu ko je ko i da ne misle da ne znaju i da ne vide. Slobodi da se ne prljaju i da ne budu kontrateg vlasti na istim terazijama.
Srbi su na prekretnici. Ili ce preteci kao narod ili nece. Ne pada ovde Vucic vec se lomi jugoslovenska zamisao sa njenom elitom i zastitom iste i u tome je cela poenta.
Morace da se desi propusteno krajem '80-ih. Slicno kao sto se desilo u drugim drzavama istocne Evrope, poput Rumunije i Slovenije, ili gde vec...morace poluge vlasti da se preoblikuju, odnosno DB koji drzi dobar deo Srbije i odlucuje u svemu u njoj.