KO JEDANPUT ODE, NE UME BEZ SLOBODE ..

GalebDzonatan:
Mnogo vaznije, tj. najvaznije u celoj toj prici je da se voli, a ljubav ce biti uzvracena u vecoj ili manjoj meri-nebitno. Ako se ocekuje biti voljen prvi, pa da onda zauzvrat pocne se voleti, tu od ljubavi malo ima, to je racunanje i vaganje-ko kome koliko.
Kroz ljubav covek spoznaje sebe i kroz ljubav covek sebe najvise daje ("trosi", "izgara"). O ljubavi se moze pricati u nedogled, jer se ljubav manifestuje kroz milion nacina, nijansi. ;)
Prvo promenis nick u neki zenski... da te ceo svet bolje razume....
Drugo sve to zavisi i od horoskopskog znaka... a ti si vaga... :razz:
Samo je tu fora da ako se trazi ljubav da se i daje.... a ne da se trazi ljubav a da se bezi... Ljubav ce il doci il nece... il ce goreti il izgarati... nema tu velike filozofije... ni potrebe da se prica o tome uopste... Sta ce biti bice...

Petar_Pan:
Prvo promenis nick u neki zenski... da te ceo svet bolje razume....
Drugo sve to zavisi i od horoskopskog znaka... a ti si vaga... :razz:
Samo je tu fora da ako se trazi ljubav da se i daje.... a ne da se trazi ljubav a da se bezi... Ljubav ce il doci il nece... il ce goreti il izgarati... nema tu velike filozofije... ni potrebe da se prica o tome uopste... Sta ce biti bice...

Ajd sad sroci da te razumem. Ti dakle prvo trazis da budes voljen, pa tek onda, kada po tvojim merilima procenis da je u pitanju ljubav, i ti ces poceti da volis?

NatasaNatasa:
Pošto sam ja postavljač teme, moram da te razuverim u predrasudi da je ovo jedan ''pesimistički'' post ... daleko od toga ... naglašavam da sam ovisnik ''slobode'' i da ne mogu da se gušim u vezama ... da ću po svemu sudeći, ostariti sama, ali da se toga ne bojim ... ako me razumeš sada :)
Hmm... ima logike ...
Da pricao sam o tom idealu "slobode" koji vam je emancipacija ukljukala u glavu... los nuzefekat...
Pa da... bolje te kapiram....

Petar_Pan:
Hmm... ima logike ...
Da pricao sam o tom idealu "slobode" koji vam je emancipacija ukljukala u glavu... los nuzefekat...
Pa da... bolje te kapiram....

Emancipacija, koliko god da i vama i nama teško pada, ipak ima svojih prednosti .... zašto bih ja kao žena morala da čekam na muškarca da mi obezbedi nešto u životu ... niti sam glupa, niti sam nesposobna ..... zašto bih uostalom od svog muškarca očekivala sve, sedeći kući i gajeći decu.
Ideja emancipacije je bila da se odnosi medju muškarcima i ženama prodube i poboljšaju, a ne da probudi mušku sujetu i da se zbog nje povlačite i pretvarate u ''žene'' kakve mi nismo želele da budemo.

NatasaNatasa:
Emancipacija, koliko god da i vama i nama teško pada, ipak ima svojih prednosti .... zašto bih ja kao žena morala da čekam na muškarca da mi obezbedi nešto u životu ... niti sam glupa, niti sam nesposobna ..... zašto bih uostalom od svog muškarca očekivala sve, sedeći kući i gajeći decu.
Ideja emancipacije je bila da se odnosi medju muškarcima i ženama prodube i poboljšaju, a ne da probudi mušku sujetu i da se zbog nje povlačite i pretvarate u ''žene'' kakve mi nismo želele da budemo.

ovo moram da stavim u svoje favorite

NatasaNatasa:
HM ... koliko ste se puta u životu osmelili da raskinete i odete nepovratno pa čak i onda kada najviše volite .... Koliko vam je taj trip ''slobode'' važan ... i koliko ste spremni da ostarite sami, ako se u medjuvremenu ne nadje osoba koja će ispuniti sve vaše potrebe?
To po meni zavisi i od osobe koja ce biti ostavljena,to se moze desavati i stalno ... ;):):)

Ama trba napraviti ipak racunicu, i ako kazu da je u ljubavi nema, ali treba videti raskidom sta se gubi a sta dobija. Nekada je bolje biti sam nego u losem drustvu.
"Bolje uzasan kraj, nego uzas bez kraja" a promasena veza je upravo uzas kojem treba stato na kraj pa bio taj kraj i bolan.
Sve ima svoj kraj ( dobro de, jeste, kobasica ima dva kraja).
Ako neko nije srecan u vezi zasto je odrzava?

NatasaNatasa:
HM ... koliko ste se puta u životu osmelili da raskinete i odete nepovratno pa čak i onda kada najviše volite .... Koliko vam je taj trip ''slobode'' važan ... i koliko ste spremni da ostarite sami, ako se u medjuvremenu ne nadje osoba koja će ispuniti sve vaše potrebe?

Redom cu da odgovaram na pitanja. Jednom u zivotu sam se osmelila da odem onda kad ga najvise volim.Trip slobode mi je vazan zbog toga sto tek kad sam slobodna mogu nekog da zavolim.Nisam spremna da ostarim sama zbog toga cu sigurno imati dete.

NatasaNatasa:
Ideja emancipacije je valjda bila da svi budemo ravnopravni... tj. isti...
Al dala je mnogo nusefekata... npr jos jedan je to da su devojke kurcevitije... i to je dobro do doze jednakosti... Kad to predje tu dozu... onda je vec nekultura i vredjanje... to vec vise nije ono sto je emancipacija htela...
No elem... nekad i ta sloboda ume da bude lepa... nisi rob i tako to... Kao muz je robovlasnik a deca su teret na grbaci... opet takva razmisljanja prevazilaze emancipaciju...

Ne pada meni tesko emancipacija... od onih koji je razumu... jer to bi na primer znacilo da devojka isto startuje tipa kao i tip devojku... Da svako svoje racune sam placa... ili da isto placaju...

No emancipovane zene su mnogo dobre za kres seme... :lol: jer su slobodnije... pa time i bolje u sexu... :wink:

Eh, prijatelji moji, postoje osobe koje zasluzuju da budu ostavljene upravo zbog toga sto ne poznaju samu materiju ljubavi.
Ali je uzasan zlocin, krvav i nemilosrdan onaj zlocin kada su neke osobe sa pogresnim partnerima vadeci se pri tom na navodni intezitet osecanja koji osecaju prema njoj/njemu, a to je u stvari samo trenje, samo volja emocija da se iskazu, ali se ne iskazuju, nego u izoblicenom obliku egzistiraju.

Back