KK Partizan

Двојица протува (Smailagić zbog pretnji i ucena otišao iz Srbije?), неки Д.Б. (40) и З.Ш (51) покушали су преваром и изнудом од Алена извућо 525.000 $. Сада се очекује судски епилог. Ипак, није Смаилагић због претњи и уцјена отишао из Србије како је то пренијело антисрпско ђубре од медија Б92, кривичну пријаву је поднио прије двије године, спор се вуче већ двије године што је наравно исцрпљивало младог кошаркаша, него зато што је постао прекобриојан у Партизану и указала се нова прилика у евролигашком клубу.
Наравно, Алену Смаилагићу и потенцијалном српском репрезентативцу пуно среће у новом клубу.

gledao sam drugo poluvreme sinoć

već sada se vidi neka ideja, u odbrani kidanje i svi na skok, u napadu lopta kruži, ide brzo iz ruke u ruku.. uvek je neko otvoren na trojci i onda cepanje mrežice.. Lundberg i Sterling Braun fantastični šuteri.. Brendon Dejvis ubija pod košem
igrali smo bez Vašingtona koji će verovatno biti vođa ove ekipe..
deluje obećavajuće, videćemo za mesec dana kada krene Evroliga

gledao sam drugo polouvreme sinoć
ekipa je odlična
već sada se vidi neka ideja, lopta kruži, ide brzo iz ruke u ruku.. uvek je neko otvoren na trojci i onda cepanje mrežice.. Lundberg i Sterlin Braun fantastični šuteri.. Brendon Dejvis ubija pod košem
igrali smo bez Vašingtona koji će verovatno biti vođa ove ekipe..
deluje obećavajuće
Ovo je već sinoć izgledalo dosta bolje u drugom poluvremenu nego u prvoj utakmici.

Lično mislim da je ova ekipa dosta timski više orijentisana nego ekipa iz prošle godine, šta ti misliš ?

Ovo je već sinoć izgledalo dosta bolje u drugom poluvremenu nego u prvoj utakmici.

Lično mislim da je ova ekipa dosta timski više orijentisana nego ekipa iz prošle godine, šta ti misliš ?
msm da smo kvalitetniji nego prošle sezone a prošle sezone smo završili na dve pobede od F8 i na jednu od plej ofa.. ne zaboravimo da smo bar sedan, osam utakmca izgubili na jednu loptu.. tako da sam siguran da ulazimo u top 8 , nadam se sa što bolje pozicije npr sa petog mesta..
za ABU a posebno za KLS svinjac me zabole stojko.. nadam se da KLS nećemo ni da igramo a u ABI nam je jedina šansa da pokidamo sve ekipe u regularnom delu i budemo prvi pred plej of

msm da smo kvalitetniji nego prošle sezone a prošle sezone smo završili na dve pobede od F8 i na jednu od plej ofa.. ne zaboravimo da smo bar sedan, osam utakmca izgubili na jednu loptu.. tako da sam siguran da ulazimo u top 8 , nadam se sa što bolje pozicije npr sa petog mesta..
za ABU a posebno za KLS svinjac me zabole stojko.. nadam se da KLS nećemo ni da igramo a u ABI nam je jedina šansa da pokidamo sve ekipe u regularnom delu i budemo prvi pred plej of
Ja se iskreno nadam dobrim utakmicama između Zvezde i Partizana ove godine jer su obe ekipe sada ono baš ... prednjače

Медији се често упиру селективно извученим примјерима и подацима прогурати неки жељени привид. И не ријетко лажан привид.
Тако је СК (овдје) ископао
I evroligaška sezona 2024/2025. imaće veliki broj košarkaša koji su nekada nastupali u NBA ligi – na tri nedelje pre početka sezone, takvih je 97, jedan više nego prošle sezone (posle deset kola).

Kao i uvek, neki su se zaputili u NBA – poput Pi-Džeja Doužera, Nikole Topića i Geršona Jabuselea – ali su mnogi krenuli i u suprotnom smeru: Evan Furnije (Olimpijakos), Džedi Osman (Panatinaikos), Furkan Korkmaz (Monako), Džordan Nvora (Efes), Frenk Ntlikina (Partizan), Čime Metu (Barselona), Venjen Gabrijel (Makabi), Teo Maledon (Asvel)…

Prošle sezone je Real Madrid imao najviše košarkaša sa NBA iskustvom (devet), a sada je to Olimpijakos sa desetoricom. Drugo mesto po tom kriterijumu dele Real Madrid, Barselona, Partizan i Monako – te četiri ekipe imaju po osmoricu igrača sa NBA iskustvom u timu.

Ipak, kada gledamo broj odigranih utakmica u NBA, prva je Barselona sa 1.898 mečeva (Satoranski, Ernangomez, Parker…), Real je drugi – ponajviše zahvaljujući dovođenju Serža Ibake – sa 1.576 mečeva, a slede Partizan (1.073), Olimpijakos (986) i Monako (944).

Crvena zvezda, drugi srpski predstavnik u Evroligi, ima četvoricu igrača sa NBA iskustvom, među njima ukupno 337 utakmica.
Како ће у евролиги у наредној сезони наступати 97 ен-би-еј уграча. Како предњачи Олимпијакос са 10 а прате га Реал, Барселона, Партизан и Монако са по осам. Када тако прикажете подарке дјелује да евролига малтене парира ен-би-еју по репутацији играча.

Међутим ако погледамо ен-би-еј каријере тих играча, од тих 97, само петорица (Паркер, Миротић, Ибака, Фурније, Нан) су кроз ен-би-еј каријеру имали просјек 10+ поена, односно за њих можемо рећи да су оставили неки траг у ен-би-еју, И само један је дошао у ЕЛ након успјешне ен-би-еј сезоне, када је наредне сезоне у ен-би-еју имао гарантован добар уговор и добру улогу у ротацији (и 3-4 пута веће паре од оних које је добио у Европи) Никола Миротић 2019.године. Значи само један, сви остали су се запутили пут Европе када су изгубили шансу да се докопају ен-би-еј уговора. Огромна већина од тих 97 играча су у ен-би-еју били строги епизодисти.

И када напишете да је у Партизану осам ен.-бу.еј играча, односно осам са ен-би-еј искуством (заиста јесте, К.Џонс, Браун, Нтиликина, Лундберг, Дејвис, Бонга, Вашингтон, Покушевски), опасно звучи, неко ће помислити, ваља платити такве играче и то осморицу. Међутим ако погледамо њихову ен-ни-еј епизоду, прилично скромно, Карлик Џонс је у двије сезоне скупио тек 12 мечева, мизерна минутажа Лундберг само 11 минута на 4 меча. 11 минута и води се као ен-би-еј играч.Заправо од ових Партизанових осам ен-би-еј играча највећи траг у ен-би-еју је оставио (иако је Браун прикупио више мечева али са мизерним учинком), вјеровали или не, Покушевски, скупио је 168 мечева уз просјек од 7,5 поена и 4,6 скокова по мечу. А објективно и Алексеј бјеше строги епизодиста у ен-би-еју.

Тако да чланак у СК води више заблуди него неком бољем сагледавању квалитета тимова у евролиги

459531715_18456258514027813_8057641758380798301_n.jpg

Back