Nama je svakako drago sto ne mozete ni pastetu osvojiti kako treba, sto dokazuje vas prigradski nivo. Jbg, klasa je vecna, i tu nikakva sminka niti lepljenje petokraka na limenke, uz izvoz u Evropu, ne pomaze.
Ja mislim da nije bio faul Odzoa nad Jaramazom kad se on razbio, jer je Odzo skocio potpuno vertikalno i drzao ruke u okviru svog cilindra, a ovaj deckonja je pokusao da se provuce i naleteo na tenk.
Ali to je samo ta jedna situacija. Npr, bila je fora kad je Beron navukao Jaramaza na faul na 3p i izvukao bacanja, a kad je to Jaramaz malo kasnije identicno uradio Odzou ispod kosa, isfintirao ga, a ovaj se bacio u pravcu finte i iskocio iz svog cilindra u njegov, sudije su zacutale. Manje bitna situacija, ali odlicno oslikava dvostruki kriterijum koji je trajao cele utakmice. Prosto je neverovatno kako je Odzo zavrsio utakmicu sa samo 3 licne greske, iako ih pravi taman koliko i glupavi Gagic (decko jeste zaista dobar sa svojom snagom, ali i okretnoscu i racionalnom igrom, ali je jos uvek nerafiniran). A pogledajte kakav respekt kod sudija imaju jedan, a kakav drugi, jer naravno, Gagic je budala (to svi znaju), a Odzo je jedini koji svojom snagom, gabaritima i okretnoscu moze praviti Partizanu stetu ispod kosa i rasiriti igru, omoguciti ovima spolja da imaju dobre suteve jer Partizan dole mora da skuplja i pravi nesto veci broj faulova.
Zato je i svesno cuvan u igri od strane sudija. A ono sto je svirano u poslednjoj cetvrtini, nepostojeci peti faul Zagorca, pa onda tehnicka i iskljucujuca za Trinkijerija, oni laktovi i faulovi, jos koja tehnicka nizasta, to je vec bonus koliko su sudije morale da rade dodatno posto jbg normalno domacinsko sudjenje nije radilo kod ove "sampionske" vasarske ekipe Pantera.
No, pasteta k'o pasteta, ja ne znam ko ce sad moci da objasni kako je Partizan dozvolio sebi da bude razbijen u majstorici plej-ofa ABA-lige, ko ce da poveruje u sve to. Ja sam nekako bio sklon da poverujem da smo mi zaista pali (vrhunac forme bio u februaru, kad smo jurili plasman u plej-of jer smo zbog prvog dela sezone kaskali), da su se Panteri zaista digli, i to je to, ali ne lezi vraze. Mi imamo dve ekipe skoro identicnih mogucnosti, jedna duplo skuplja i sa sudijama.
Tu su nam ostali duzni odgovora ili Trinkijeri, da objasni psihu svojih igraca i kako je ono bilo moguce (znamo da nasi igraci nisu ni u cemu vrhunski, tako da jeste moguce), ili Limar, da objasni da li je pred majstoricu dobio "poziv koji menja sve", i na koji nacin je sprovedeno eventualno "busenje".
Nazalost, u zemlji kosarke u kojoj suvereno vladaju kosarkaski panteri, panterodelije i ostale analfabete koje su pocele da se bave "basketom" od dolaska Vucica na vlast i upumpavanja para u ono sto se izjasnjava za njihov klub, i druge bitne stvari su ostale zakopane (nadam se ne zadugo), pa ce tako i ova.