Kakvi smo mi?

Nije pravilo. Manje više djeca koja nisu imala sretno djetinjstvo, svojom borbenošću trudom i radom ostvare dobre porodice i dobre uslove za iste.
Ceo život se bore sa nesigurnošću i ne nauče da uživaju u ljubavi i da žive opušteno. Na primer deca iz bogatih porodica uglavnom odrastu bez ljubavi jer su roditelji zauzeti sticanjem novca, sutra su kao neki roboti kojim partneri lako manipulišu.

I losi i dobri ljudi prave decu. Sta mislis cija ce deca biti bolja?

Ceo život se bore sa nesigurnošću i ne nauče da uživaju u ljubavi i da žive opušteno. Na primer deca iz bogatih porodica uglavnom odrastu bez ljubavi jer su roditelji zauzeti sticanjem novca, sutra su kao neki roboti kojim partneri lako manipulišu.
Nesiguran u sebe je onaj koji sebe ne voli. Djeca sa određenom dozom samoljublja i egoizma će se ,,izvući,, bez obzira na podršku porodice.
Sve je više u samom djetetu i njegovim urođenim osobinama, nego na spoljnim uticajima, roditelja, društva...

Nesiguran u sebe je onaj koji sebe ne voli. Djeca sa određenom dozom samoljublja i egoizma će se ,,izvući,, bez obzira na podršku porodice.
Sve je više u samom djetetu i njegovim urođenim osobinama, nego na spoljnim uticajima, roditelja, društva...
Gresis. I te kako drustvo utice. Posebno ako nema nekoga da ti ukaze da li je to ispravno ili ne.

Daleko od toga, samo sam imao prilike da vidim to u kraju u kome sam nekada ziveo. To je tako verovao ili ne. Ta deca su ne svojom krivicom zavrsila u popravnim domovima a kasnije i u zatvorima

da li je?

prvo ide zaljubljenost
ona vremenom evoluira u ljubav.

da li je onda prava ljubav prolazna?

mozda mislis na zaljubljenost koja jeste prolazna.
Ja govorim o pravom osjećanju ljubavi. Nad kim brineš, strepiš, čije te boli bole, čiji te nestanak doživotno obilježi?
To, zaljubljenost, odljubljenost, patnja, čežnja...to su samo ukrasi života.

Polazim od sebe. Nekada smo se mnogo voleli, onda dosla i deca pa smo se jos vise voleli. Deca odrasla i svako svojim putem. E sad se tek zaista volimo :D
Meni to, što si opisao, liči na jedan siguran život, koji ne donosi nikakav izazov, već ustaljenost i mir. To nije ljubav. Ljubav je obično kratka. Ok, lijepo je to, ali dosadno. U životu se treba prepustiti izazovima. Dati sebi šansu da upoznaš sve strane života, a ne da ga proživiš u kutiji.

Kako ko?!
Evo mene je stvorio na svoju sliku i priliku. Jasnu, kvalitetnu i u visokoj rezoluciji.

Сујета гуши љубав, милосрђе, покајање и праштање, злурадо величајући похлепни его човека, стварајући трулежни и пропадљиви лик човекобога који траје ‘‘једва један дан,’‘

-Sveti Nektarije Eginski

Meni to, što si opisao, liči na jedan siguran život, koji ne donosi nikakav izazov, već ustaljenost i mir. To nije ljubav. Ljubav je obično kratka. Ok, lijepo je to, ali dosadno. U životu se treba prepustiti izazovima. Dati sebi šansu da upoznaš sve strane života, a ne da ga proživiš u kutiji.
Dosadno! Proputovali smo pola sveta. Ljubav je vecna ako si sa pravom osobom.

Procitaj sta sam prethodno napisao. Malo smo promasili temu. Takvi smo kakvi smo. Nismo znali bolje.
Jesmo da. Ovakve filozofske teme često te odvuku dalje. Tab je filozof.
Mi sebe previše uzdižemo i dajemo sami sebi nekakve super osobine ili od drugih pravimo zvjeri.
Ne zaboravi da smo jedan značajan dio sveukupne prirode. A šta je u prirodi? Borba za opstanak. Upravo ta borba nas definiše. Pobjeći od predratora, nabaviti hranu, sklonište, sačuvati mlade, pojesti slabije, ratovati za teritoriju....
Nema u prirodi dobrih i loših. Ili se hrabro boriš ili si lovina.

Сујета гуши љубав, милосрђе, покајање и праштање, злурадо величајући похлепни его човека, стварајући трулежни и пропадљиви лик човекобога који траје ‘‘једва један дан,’‘

-Sveti Nektarije Eginski
To je trebala biti šala, a ne moj grijeh.

imaš neke dokaze za to dan "nas je Bog stvorio"?! 🤔
Genije Darvin kaže da žirafe imaju gug vrat jer su su stalno pokušavale da brste lišće sa visokog drveća.
A da je život na Zemlju "posejan" iz svemira ima more dokaza.
De ne račuamo Denikena, Bosnića i ine ...
Npr. PIRAMIDE. Blokovi teški mnogo tona podizani ručno ???

Back