Kakvi smo mi?

zavisi od pisanja
jedno je pricati sa argumentima a drugo kao on pitati "imaš neke dokaze za to da "nas je Bog stvorio"?! ", na ovom forumu je to maliciozno pitanje.
na kraju, u koliko tema ja osporavam neka verska ubedjenja ali ne osporavam samu veru.
ne trazim dokaz za nesto sta se ne moze dokazati.
kako mislis da dokazes da nas je Bog stvorio? citatom iz biblije na koji ce on opet pitati "a imas dokaz da je to tacno?"
zato se i zove VERA.
Mora da se šališ. 😂 Pa omiljen način prepucavanja između vernika različitih religija je traženje dokaza od druge strane za njihovu veru i naravno pljuvanje po istim. 🤣
Što bi se reklo, razlika između ateiste i vernika je što prvi ne veruje u 4000 bogova , a drugi u 3999.

pa ne vidi se iz Biblije da će to novo ustvari biti staro
A sada se opet bäne vidi?
Mnogo sam se nasekirao?
Vazi.

2. Petrova 3,5Jer navalice neće da znadu da su nebesa bila otprije i zemlja iz vode i usred vode Božijom riječi.
2. Petrova 3,6Zato tadašnji svijet bi vodom potopljen i pogibe.
2. Petrova 3,7A sadašnja nebesa i zemlja tom istom riječi zadržana su te se čuvaju za dan strašnoga suda i pogibli bezakonijeh ljudi.

Ne mozes ovde osporavati postojanje Boga.
Argument i dokaz ne mozes dobiti jer da ga ima ne bi bila vera vec egzaktna nauka.
Ili verujes ili ne verujes.

Ako nastavis bicu primoran da ti blokiram pisanje na ovom forumu.
Hvala na razumevanju.
Ja bi uveo pre nego neko dodje na forum bilo vernik ili ne, da duva da vidimo promile i dogen test.
Pa ako je negativan onda mu tek sistem dozvoljava.
Mislim da 2 trecine ne bi mogle da udju na forum.
Najmanje polovina.

Da li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?
Mi smo stvoreni po slici Boga sto znaci sa tim bozanskim osobinama ljubavi dobrote
i savescu koja je od Boga.
Posto smo nesavrseni i savest nam je nasavrsena
A kakvi smo sad mnogo zavisi od toga ko nas je vaspitavao i kako
i od okruzenja u kojem smo rasli

Bog nas je stvorio na svoju sliku i priliku, da budemo sveti kao što je On svet. I dao nam život u raju i besmrtnost. Ali, sagrešivši postali smo smrtni i izgnani iz raja. Možemo se vratiti na staro stanje živeći po Božjim zapovestima i posle smrti opet lepo živjeti u raju gde nam je i mesto.
Gde je tu slobodna volja?
El te pitao neko da li želiš da budeš stvoren?

Da li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?
Fizički smo onakvi kakve nas je Bog stvorio.

A ono što izlazi iz nas...misli, postupci, dela...to smo mi onako kako smo vaspitani, naučeni i onako kako mi mislimo da treba.
Od tebe zavisi šta ćeš nasuti u kristalnu čašu koju ti je Bog dao i dal' će to mirisati ili zaudarati...samo od tebe zavisi. Ni Bog ti ne brani da svoju čaš puniš čim hoćeš, jer čaša je dar. On se unapred pobrinuo da ti kaže kako bi trebao da se ophodiš prema njoj i ništa više...A ti kroz život idući, zahvatiš malo ovde malo onde pa se sadržaj vremenom zamuti...
I onda, šta prelivaš na okolinu?! Pa samo ono što imaš u čaši...ono što imaš to ćeš i ponuditi.

Žalosno je takav dar upropastiti i nebrinuti o njemu...Što je još gore, nismo ni svesni toga dok se ne zamuti...

Back