aprilitd
Obećava
- Poruka
- 51
Psiholozi uvek kazu oboje...za svaki slucajDa li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Psiholozi uvek kazu oboje...za svaki slucajDa li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?
Ma ne mora. samo nek umetne umesto 'bog' --priroda, stvar po sebi, nesaznajno itd.ovo je forum religija i polazi se od te pretpostavke.
ako ne verujes u Boga molim te napusti forum religija.
Ми смо створени по његовом обличју што се тиче самог стваралаштва. Али твоје питање се више односи на наш карактер претпостављам. Тај део је у нашим рукама управо зато што имамо слободну вољу која нам је, опет, дата од Бога.Da li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?
Pa da. nije svako Leonardovo delo Mona Liza.Kako ko?!
Evo mene je stvorio na svoju sliku i priliku. Jasnu, kvalitetnu i u visokoj rezoluciji.
Tako je!Nesiguran u sebe je onaj koji sebe ne voli. Djeca sa određenom dozom samoljublja i egoizma će se ,,izvući,, bez obzira na podršku porodice.
Sve je više u samom djetetu i njegovim urođenim osobinama, nego na spoljnim uticajima, roditelja, društva...
Ne mislim. Mislim na ljubav, onu...muškarca i žene.da li je?
prvo ide zaljubljenost
ona vremenom evoluira u ljubav.
da li je onda prava ljubav prolazna?
mozda mislis na zaljubljenost koja jeste prolazna.
Može biti, ako su provodnici loših gena.da li onda lose ljude prave roditelji?
"Greška" je reč izvedena od reči "greh".A treba da verujem da "greh" postoji?
Što bi neko volio da ja ovo lajkujem....ali neću!Genije Darvin kaže da žirafe imaju gug vrat jer su su stalno pokušavale da brste lišće sa visokog drveća.
A da je život na Zemlju "posejan" iz svemira ima more dokaza.
De ne račuamo Denikena, Bosnića i ine ...
Npr. PIRAMIDE. Blokovi teški mnogo tona podizani ručno ???
I kad volis decu i familiju, ustvari volis sebe i to svoje u njima . To je samo prosirenje sebe svog divnog 'ja' (ma sta to bilo)Ne mislim. Mislim na ljubav, onu...muškarca i žene.
To je potpuno prirodan proces razmjene podataka. Muškarac prepoznaje dobar materijal za stvaranje novoga života. Žena takođe. To nije ljubav. To je intuicija i preporuka prirode. Takvo potomstvo je zdravo. Ovo ostalo....to slušaš samo jedan organ.
Prava ljubav, kao najljepše osjećanje je neuslovna, nesebična, prirodna i iskrena samo prema roditeljima, braći, sestrama i djeci.
a gde će biti ta nova zemlja?Da bi bili stanovnici nove zemlje
naravno da je ovo pdf "religija" i da se očigledno polazi od pretpostavke postojanja Boga, ali mislim da bi trebalo da postoji prostor za različita mišljenja i pitanja! ja ne verujem slepo ni u šta, i zato sam i postavio pitanje, u nadi da će neko da mi pruži argumente ili dokaze koji bi me možda naveli da promenim mišljenje.ovo je forum religija i polazi se od te pretpostavke.
ako ne verujes u Boga molim te napusti forum religija.
Ne mozes ovde osporavati postojanje Boga.naravno da je ovo pdf "religija" i da se očigledno polazi od pretpostavke postojanja Boga, ali mislim da bi trebalo da postoji prostor za različita mišljenja i pitanja! ja ne verujem slepo ni u šta, i zato sam i postavio pitanje, u nadi da će neko da mi pruži argumente ili dokaze koji bi me možda naveli da promenim mišljenje.
isto tako mislim da nije u duhu hrišćanskog učenja da se nekoga isključuje ili proteruje zbog drugačijeg mišljenja, što ti upravo radiš! hrišćanstvo uči o ljubavi, toleranciji i dijalogu, a ne o diskriminaciji, ili?!![]()
To ce biti ova zemlja.a gde će biti ta nova zemlja?
2. Petrova 3,13 | Ali čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi. |
2. Petrova 3,14 | Zato ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas on nađe čiste i prave u miru |
Otkrivenje 21,1 | I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. |
Otkrivenje 21,2 | I ja Jovan vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu. |
Otkrivenje 21,3 | I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo stana Božijeg među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. |
Otkrivenje 21,4 | I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe. |
Otkrivenje 21,5 | I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne. |
Otkrivenje 21,7 | Koji pobijedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin. |
nigde se ovde ne vidi da se radi o ovoj zemlji već o nekoj novoj gde je i novo neboTo ce biti ova zemlja.
Bog ce ju nanovo oblikovati, stvoriti.
Danasnji oblik nije kao kod dtvaranja.
Posle potopa se promenio oblik.
Pre potopa je bilo vise kopna.
A sada je vise vode.
Vetni ce vaskrsnuti i zivece na ovoj zemlji kao na pocetku.
Samo obnovljenoj.
To je Biblijski koncept.
Bog ce prebaciti svoj stan na ovoj zemlji.
Okeana vise nema vec manja mora kao na pocetku.
Veci deo zemlje ce biti nastanjiv.
2. Petrova 3,13 Ali čekamo po obećanju njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi. 2. Petrova 3,14 Zato ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas on nađe čiste i prave u miru
Otkrivenje 21,1 I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. Otkrivenje 21,2 I ja Jovan vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu. Otkrivenje 21,3 I čuh glas veliki s neba gdje govori: evo stana Božijeg među ljudima, i življeće s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. Otkrivenje 21,4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe. Otkrivenje 21,5 I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne.
Otkrivenje 21,7 Koji pobijedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Vazi.nigde se ovde ne vidi da se radi o ovoj zemlji već o nekoj novoj gde je i novo nebo
Isaija 66,22 | Jer kao što će nova nebesa i nova zemlja, što ću ja načiniti, stajati preda mnom, veli Gospod, tako će stajati sjeme vaše i ime vaše. |
Isaija 66,23 | I od mladog meseca do mladog, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod. |
Isaija 66,24 | I izlaziće i gledaće mrtva tjelesa onijeh ljudi koji se odmetnuše od mene; jer crv njihov neće umrijeti i oganj njihov neće se ugasiti, i biće gad svakom tijelu. |
Isaija 65,17 | Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i što je prije bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti. |
Ma ne mora. samo nek umetne umesto 'bog' --priroda, stvar po sebi, nesaznajno itd.
i dalje moze ravnopravno da ucestvuje u temi
naravno da je ovo pdf "religija" i da se očigledno polazi od pretpostavke postojanja Boga, ali mislim da bi trebalo da postoji prostor za različita mišljenja i pitanja! ja ne verujem slepo ni u šta, i zato sam i postavio pitanje, u nadi da će neko da mi pruži argumente ili dokaze koji bi me možda naveli da promenim mišljenje.
isto tako mislim da nije u duhu hrišćanskog učenja da se nekoga isključuje ili proteruje zbog drugačijeg mišljenja, što ti upravo radiš! hrišćanstvo uči o ljubavi, toleranciji i dijalogu, a ne o diskriminaciji, ili?!![]()
Ako je iko preispitivao sve živo i uključivao razum, tj barem pokušao, to sam ja.Ne mozes ovde osporavati postojanje Boga.
Argument i dokaz ne mozes dobiti jer da ga ima ne bi bila vera vec egzaktna nauka.
Ili verujes ili ne verujes.
Ako nastavis bicu primoran da ti blokiram pisanje na ovom forumu.
Hvala na razumevanju.
zavisi od pisanjaAko je iko preispitivao sve živo i uključivao razum, tj barem pokušao, to sam ja.
I sad vidim ovu bukvalnu ucenu.
Ja ne mogu da verujem. E ako je to hrišćanstvo, ne moraš da imaš ljubav ali daj makar malo razumevanja, ja mislim da ovde ljudi dolaze i da traže Boga (na neki način).
Znači, i ja mogu samo da čekam svoj red na klanje, tj ban.
Nisam ga ispratio, veze nemam ko je lik pa sam pogrešno shvatio da sam i ja ugrožen. Ako stvarno tako radi, banuj gazavisi od pisanja
jedno je pricati sa argumentima a drugo kao on pitati "imaš neke dokaze za to da "nas je Bog stvorio"?! ", no ovom forumu je to maliciozno pitanje.
na kraju, u koliko tema ja osporavam neka verska ubedjenja ali ne osporavam samu veru.
ne trazim dokaz za nesto sta se ne moze dokazati.
kako mislis da dokazes da nas je Bog stvorio? citatom iz biblije na koji ce on opet pitati "a imas dokaz da je to tacno?"
zato se i zove VERA.
naravno da važi neće ta zemlja i nebo biti apgrejtovani već novo
Možda smo oboje. U svakom čoveku postoji i crno i belo.Da li smo mi onakvi kakvim nas je Bog stvorio ili kakvim smo se sami napravili?
A kako sada odjedared znas da ce biti ova a prvo nisi znao?naravno da važi neće ta zemlja i nebo biti apgrejtovani već novo
evo i sam si citirao isajiu
Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i što je prije bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.
čak ni to ne treba osporavati. ubeđen teško menja ubeđenja čak i ako mu je dokaz ispred nosa. to je ljudska logika "pa samo valjda znam kako je" naročito o veri gde ja već imam sliku šta je bog ko je bog i šta traži od mene.koliko tema ja osporavam neka verska ubedjenja