Kako resiti stambeno pitanje u Srbiji i okruzenju?

Nije tačno ja sam na poslu radim, vozim viljuškar, varim, farbam, brusim. Pogledajte prilog 1279536

Док си у паузи, нађи на Тубић неки туторијал како се прави селфи.

Немој тако одоздо да се сликаш стално. Ствара се подбрадак. Уместо тога, сликај селфи мало са висине, и у страну. И гледај да иза ухватиш нешто занимљиво, па да добијеш композицију слике.

Komsijin mali zaradjuje po 700 evra igrajuci neku igricu.
Pre ga terali na ulicu da se igra sa decom, a sad ga zakljucavaju u sobu da vezba

Раније су родитељи децу напињали да иду на фузбал и тенис, да постану нови Пикси и Ђоковић и тако реше породичне финансијске проблеме.

Раније су родитељи децу напињали да иду на фузбал и тенис, да постану нови Пикси и Ђоковић и тако реше породичне финансијске проблеме.
Pa i sad .
Jos ranije su roditelji decu davali da budu segrti i nauce zanat da zarade sebi hleba

Suprug je sreo pre neki dan druga iz srednje škole koji radi u Agenciji za nekretnine. Kaže da im je pre svaki drugi kupac bio kreditni, a sad ih gotovo i nema. Prodaja je opala za 50%, vrlo mali broj potencijalnih kupaca ih posećuje.

Kamatne stope rastu i mogu da odu mnogo visoko. Cena života poskupljuje iz dana u dan. Bolje je ne kupiti nego na kraju ostati i bez para i bez nekretnine ili dovesti sebe na nivo pukog preživljavanja. Barem nešto mora da se stabilizuje kako bi čovek znao da li će moći da preživi narednih par godina sa ratom kredita. Ako ništa drugo, barem znaš na čemu si. Trenutno je na vidiku mnogo više negativnih ishoda, nego pozitivnih, ako ih uopšte i ima. Ništa trenutno ne uliva nadu u bolje sutra. Ja nemam hrabrosti da se odlučim na kupovinu i potrošim sav novac koji imam i još više onog koga nemam.

Kad privreda nema pozajmice, opada i zaposlenost, a samim tim i kupovna moc.
Svi gledaju "akutnu" fazu trzista nekretnina, sklanja se novac da bi se sacuvala vrednost jer u trenutku kad se okrene klatno, onda je trka ko ce pre prodati nekretninu za sto vise novca. Niko nece zeleti nekretninu cija vrednost pada, dok novcu vrednost raste, a da raste to vec vidi svako ko prati svetsku ekonomiju.

images (1).jpg

Suprug je sreo pre neki dan druga iz srednje škole koji radi u Agenciji za nekretnine. Kaže da im je pre svaki drugi kupac bio kreditni, a sad ih gotovo i nema. Prodaja je opala za 50%, vrlo mali broj potencijalnih kupaca ih posećuje.

Kamatne stope rastu i mogu da odu mnogo visoko. Cena života poskupljuje iz dana u dan. Bolje je ne kupiti nego na kraju ostati i bez para i bez nekretnine ili dovesti sebe na nivo pukog preživljavanja. Barem nešto mora da se stabilizuje kako bi čovek znao da li će moći da preživi narednih par godina sa ratom kredita. Ako ništa drugo, barem znaš na čemu si. Trenutno je na vidiku mnogo više negativnih ishoda, nego pozitivnih, ako ih uopšte i ima. Ništa trenutno ne uliva nadu u bolje sutra. Ja nemam hrabrosti da se odlučim na kupovinu i potrošim sav novac koji imam i još više onog koga nemam.

Kad privreda nema pozajmice, opada i zaposlenost, a samim tim i kupovna moc.
Svi gledaju "akutnu" fazu trzista nekretnina, sklanja se novac da bi se sacuvala vrednost jer u trenutku kad se okrene klatno, onda je trka ko ce pre prodati nekretninu za sto vise novca. Niko nece zeleti nekretninu cija vrednost pada, dok novcu vrednost raste, a da raste to vec vidi svako ko prati svetsku ekonomiju.
Одличан коментар.

Ne znam da li je ovako nešto moguće:

Da ti centri moći namerno daju povoljne kredite, kakvi su bili pre par god i navuku ljude.

Zatim naprave inflaciju, izazovu paniku kod ljudi, oni dižu kredite, ulažu i keš i kredit u nekretnine, kupuju po sumanutim cenama. Cilj je da što više ljudi drže u svom ropstvu, a kredit podrazumeva ropstvo za 20 ili 30 godina.

Onda kao bajagi sprečavaju inflaciju tako što enormno podignu kamate u bankama. Ljudi ne mogu da otplaćuju kredite, banka im pokupi stanove i orobi im platu na narednih 20 god. Onda za deset godina ponove isto.

Back