kafana kod tri modelsice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blah, niko merodavan da se uhvati diskusije o nuspojavi književnosti zvanoj epska fantastika. Jedan je Tolkin, ostali bi da ga prepisuju. Fuj.

Dakle, niš' od moderatora da kazne ono što se kažnjava, ništa od Deneris koja mi se ne učini tako stidljiva :) kada smo načeli temu... :)

О квазиписцима

"Dela osrednjih pisaca publiku odvlače i odvraćaju od istinskih remek-dela i njenog obrazovanja takvim delima; dakle, ona rade upravo protiv duhovnog uticaja genija, sve više upropašćuju ukus i, tako, osujećuju napredak epohe. Zato bi kritika i satira trebalo da bezobzirno i nemilostivo šibaju osrednje pesnike, sve dok oni - zarad, sopstvenog dobra - ne dođu dotle da svoju dokolicu više koriste za čitanje nečeg dobrog, nego za pisanje nečeg rđavog. Jer, ako je čak blagog boga muza sklepan posao nepozvanih toliko razgnevio, daje on mogao da odere Marsiju - onda ja ne vidim na čemu će osrednja poezija da zasnuje svoje zahteve za trpeljivošću." Шопенхауер

Бог Аполон и Марсија
image.aspx

Тако да ако неко укаже на неког квазиписца овде или негде другде треба га похвалити а не кажњавати. Он ради добро дело у корист духовног развоја човека. Сувише је мало времена да би га човек трошио на осредњу литературу.

пс. Говорим уопштено. Ако се неко препозна ..ја ту ништа не могу.

Blah, niko merodavan da se uhvati diskusije o nuspojavi književnosti zvanoj epska fantastika. Jedan je Tolkin, ostali bi da ga prepisuju. Fuj.

Dakle, niš' od moderatora da kazne ono što se kažnjava, ništa od Deneris koja mi se ne učini tako stidljiva :) kada smo načeli temu... :)

А Роберт Џордан и Филип Пулман? (хмм овај први много растеже радњу а другог нисам ни читао ал' кажу добар) :D
Милисав Поповић? :D

Martina u šake, i da čitaš :). On nema veze s Tolkinom, u stvari drugačiji je za 360 posto. Kod Tolkina imaš bajkovite, nestvarne, plastične likove, dok su kod Martina to ljudi čiju ti psihu i motivaciju odlično predstavlja, koji su nekad hrabri, nekad kukavice, nekad pošteni, nekad licemerni, nekad dobri, nekad izdaju- kao i većina ljudi u stvarnom životu. I kod njega nemaš crno-beli svet dobrih i zlih ; u svakom njegovom liku ima nijansi i jednog i drugog.
Ima dosta klonova Tolkina, ali Martin nije taj.

Fronzimen, jesi li čitao moje delo? Nisi? Ajde da ti pojasnim onda malo; moje delo nije epohalno filozofsko bla la lah, nego jedno sasvim solidno ostvarenje fantastike. Žao mi je što niko od učesnika pdf-a, kome sam poklonio primerak nema hrabrosti da iznese svoj osvrt ovde, ma kakav god bio, jer se boje poruge, ismejavanja i nipodaštavanja koje sam ja imao kada se saznalo da sam idao knjigu. I to poruge od zavidnih, polupismenih karaktera koji sem Blica nisu u životu ništa pročitali, koji smatraju da je lako napisati knjigu i poslati je izdavaću na štampu.

Malo morgen. Pisaca u pokušaju more, izdavać u tom okeanu izabere naravno najbolje.:)

Mr Mo, Džordana nisam čitao niti nameravam, a Pulmana jesam i to njegovo delo Zlatni Kompas, koje ama baš nikakve veze sa epskom fantastikom nema :)
Izuzetno delo, neko bi pomislio tinejdžersko ali ja se sa tim ne slažem. Dvoslojnost pripovedanja se najviše oslikava, dolazi do izražaja kroz one životinje koje su vezane za gospodara, a koji svaki čovek ima. Lep i jedinstven način oslikavanje čovekove duše i titraje iste, psihološke interakcije sa drugima (jačina karaktera) i povezanost duše i tela (experiment sa dečakom kome su prekinuli tu nit povezivanja)

Dakle, jedno lepo dvoslojno fantasy delo, drži pažnju, nelinearna radnja sa stabilnim pripovedanjem.
Preporučujem svima, čak i onima koji ne gotive SF

Martina u šake, i da čitaš :). On nema veze s Tolkinom, u stvari drugačiji je za 360 posto. Kod Tolkina imaš bajkovite, nestvarne, plastične likove, dok su kod Martina to ljudi čiju ti psihu i motivaciju odlično predstavlja, koji su nekad hrabri, nekad kukavice, nekad pošteni, nekad licemerni, nekad dobri, nekad izdaju- kao i većina ljudi u stvarnom životu. I kod njega nemaš crno-beli svet dobrih i zlih ; u svakom njegovom liku ima nijansi i jednog i drugog.
Ima dosta klonova Tolkina, ali Martin nije taj.

Možda, ali samo nakon par pivkana u Fox-u. Treznog me nećeš nagovoriti na taj gnusni čin čitanja EF-a... :)

Daj adresu na PP i šaljem omah ujutru, a ja ću tebi svoju pa ti pošalji kad želiš :)

Hoću i posvetu, obavezno, ne usudi se mi poslati primerak bez iste! (90 posto mojih knjiga je sa posvetom autora, imam baš zavidnu kolekciju toga i ne mrzi me juriti autore, makar i na kraj sveta, da mi švrljnu svoj sig. Nekako mi knjiga tada dobije dušu, postane toplija u rukama i bolje komunicira samnom, ako znaš na šta mislim :))

Daj adresu na PP i šaljem omah ujutru, a ja ću tebi svoju pa ti pošalji kad želiš :)

Hoću i posvetu, obavezno, ne usudi se mi poslati primerak bez iste! (90 posto mojih knjiga je sa posvetom autora, imam baš zavidnu kolekciju toga i ne mrzi me juriti autore, makar i na kraj sveta, da mi švrljnu svoj sig. Nekako mi knjiga tada dobije dušu, postane toplija u rukama i bolje komunicira samnom, ako znaš na šta mislim :))

Mogu da ti posaljem tek u petak - ako ti tako odgovara.

Naravno, s posvetom, sto bih i ja ocekivala od tebe.:)

Тако да ако неко укаже на неког квазиписца овде или негде другде треба га похвалити а не кажњавати. Он ради добро дело у корист духовног развоја човека. Сувише је мало времена да би га човек трошио на осредњу литературу.

Prepoznao sam jednog...upravo

Смешно. Па колико ти онда књига имаш ако ти је 90 посто са посветом аутора.:roll:

Где наћи посвету Достојевског, Толстоја, Кафке, Гетеа, Андрића, Црњанског итд. да не набрајам даље
Ја књиге којима бих могао добити посвету, могу набројати на прсте а и баш ћу попут неке клинчурије да са књигом у рукама спопадам ауторе.

И пази да ти не поверујем да би ти јурио пола света да би ти неко потписао књигу.

Poslednja izmena od moderatora:
Смешно. Па колико ти онда књига имаш ако ти је 90 посто са посветом аутора.:roll:

Где наћи посвету Достојевског, Толстоја, Кафке, Гетеа, Андрића, Црњанског итд. да не набрајам даље
Ја књиге којима бих могао добити посвету, могу набројати на прсте а и баш ћу попут неке клинчурије да са књигом у рукама спопадам ауторе.

И пази да ти не поверујем да би ти јурио пола света да би ти неко потписао књигу.
Боље читај тих пар романа са киоска које имаш... ако их уопште имаш. :)

Hahaha... tvoja ljubomora na moj uspeh opet izbija na videlo... vi večni blogeri nikad nećete naučiti osnovne stvari, očito, a to je da će te i ostati većiti blogeri drugorazredne narative.

Elem, čitam isključivo domaću žanrovsku prozu, i većinu autora poznajem lično ili preko Fb-a, sa kojima se i razmenjujem. Skoro kompletan fond mojih autorskih primeraka je otišlo u te svrhe, razmene.

Sa suzama besa u očima si gledao moje fotke na sajmu, gde mi je bilo predstavljanje dela, a da nisi skontao da su to sve moje kolege, objavljeni autori? Koji su mi nesebićno poklanjali svoja dela, sve sa posvetom?

Koji si ti zavidni, mali parazit koji ništa u životu ne radi sem što kritikuje ono što nikad neće biti, pa to je neverovatno... :)

Kupi moju njigu bre, naučićeš mnogo o lepoj pisaniji...hahahaha :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back