Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374

Atom elementa vodonika sastoji se od jednog protona i jednog elektrona.
Je li proton materija i je li elektron materija?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa naravno da je materija, oni su osnovni elementi svuda, nije valjda dusa?
Kakvo je to pitanje za religiju?![]()
Omaklo se ovdje, nije najmerno (bilo je namijenjeno podforumu Prirdne nauke), ali se na Religiji o ovome moze diskutovati u sklopu stvaranja svijeta. Crkva uci (naopako) da je Bog ovaj svijet stvorio ni iz cega, a ateisti kazu da je sve materija i da je ovaj svijet stvoren od materije. bas bi bilo zanimljivo cuti i crkvenjake i naticrkvenjake kako tumace sustinu protona i elektrona.To je za pocetak diskusije o stvaranju svijeta sasvim dovoljno.
Da se podsjetimo prirodnog zakona materije: dva tijela ne mogu istovremeno biti u jednoj tacki postojanja.
Definicija elektricne struje: elektricna energija je usmjereno kretanje elektrona kroz provodnik.
Problem: kako se elektroni prolazeci kroz provodnik istovremeno nalaze u jednoj tacki postojanja sa cesticama atoma provodnika?
Pa izvolite, tema je otvorena za diskusiju da li su proton i elektron materija ili su energija?
PS Ja odoh za poslom, a vi bez ustrucavanja kazite svoja misljenja.![]()
shta ispunjava prostor medj sinapsama pojedinih ljudova![]()
Цитоплазма.sta ispunjava prostor izmedju elektrona i protona?Sta ispunjava prostor izmedju dva atoma u nekoj materiji?![]()
sta ispunjava prostor izmedju elektrona i protona?Sta ispunjava prostor izmedju dva atoma u nekoj materiji?![]()
Celofan.Цитоплазма.
Empatija ,Sunce čikino od titanijuma...shta ispunjava prostor medj sinapsama pojedinih ljudova![]()
Najkraću popularnu verziju teorije struna koju sam postavio nisi pročitao ili nisi razumeo (ovo bi me čudilo)...Ili namerno zajebavaš raju...
Nema ,šefe,po teoriji struna,prazan prostor-ostale dimenzije struna NE VIDIŠ-jer ti organ vida takav da vidiš samo 3 +1 ...
Kad se izumeju multidimenzione cvike (d11 !) videćeš stvarnost u punom sjaju...Malo se zezam,a malo i ne...![]()
Empatija ,Sunce čikino od titanijuma...shta ispunjava prostor medj sinapsama pojedinih ljudova![]()