Ima li života pre smrti?

Ma mozak i funkcionise cim sanjam ali ja da uticem na snove ne mere.Odgledam pod moranje film do kraja haha
San je projekcija mozga mada i mnoga svesna shvatanja i razmisljanja su isto subjektivna, covek zivi u nekakvom matriksu koji sam kreira, u skladu sa ocekivanjima o tome kako treba da se zivi i kakav je svet. Ne bi bilo neocekivano da je i zagrobni zivot jos vise takav (bardo).
To je spavajuća faza života. Mozak i telo moraju da se odmore od svakodnevnih aktivnosti.
To je skoro nistavilo
Како за кога а то зависи само од нас самих.
Nije bas kako za koga, svi zive slicno, sablonski (time se dovodi u pitanje gorepomenuta subjektivnost...?)
 
Koliko nivoa sna postoji? Šta ako iz ovoga što sada smatraš realnošću
isto tako možeš da se trgneš?
unnamed.jpg

🤔?!?
 
Što mislite ima li ga? Danas je česta situacija da smo u strahu, panika, strka, strep ja, da li je to život prije smrti? Ili samo ništavilu prije smrti?
Slucajno otvorih ovaj podforum, ne pratim ga cesto, pa molim da mi oprostite moje eskapade.
U " nekim godinama" svaki dan je bitan.
Zivot je lijep.
Osim, ako nije.
I tada, svako suncano jutro, ustajanje bez bolova, pun tanjir i nasmejano lice najblize drage osobe, osjecaj da ste nekome ucinili nesto dobro i da ste se uzdrzali od kritike drugih, ne znajuci kakvu muku oni muce, daju vam snage da nastavite dalje.
 
Pa da li je ovozemaljski zivot covecanstva sadrzajan? Ima mnogo tenzija i problema, neocekivanih zbivanja, mozda je bas to sadrzaj kog ne bi bilo u rajskom stanju...
Ratno vreme je zanimljivo a mirno dosadno... kada se intenzivnije zivi?
Nekom je sadržaj destrukcija, rijaliti programi, odlazak u kockarnicu, kafić itd. A neki služe drugima. E sad, tko nije naučio služiti u ovom životu, onaj će mu biti i suviše dosadan.
 
Što mislite ima li ga? Danas je česta situacija da smo u strahu, panika, strka, strep ja, da li je to život prije smrti? Ili samo ništavilu prije smrti?

dobro pitanje !

teško je izbiti iz glave pojam smrti bez obzira koliko idealizovali i maštali o životu posle smrti

večita pitanja: imali šta posle, da li sam ništavilo nakon prestanka disanja, da li mi se svest gasi i sve ono što sam imao u ovom životu, produžiti život što više i više i više i više................... ??

normalno je da se plašimo nepostojanja i da će sve ovo nestati nekog trenutka i ne smatram da je vera konačan odgovor nego je to samo nada...

vera = nada ??
 

Back
Top