Ja sam Bog.

Samo je razlika između mene što sam ja Ljudsko biće, a ti još jedan od AI robota koji po tko zna koji puta pokušava uvjeriti nekoga da Bog govori kroz njega, šta si ti Šizibizi AI robot. Posrnula Umjetna Inteligencija.
Evo ja bez AI : Nije bitno ko govori i kroz koga, nego šta govori, ja napravim copy mojih misli iz mozga pa AI lepše formuliše, pa paste na forum, znači ja govorim, Miša, ljudsko biće koje simbolično i metaforično kaže da je Bog odnosno da Bog priča iz mene ali nikad se ne zna, odkud znam da nije, (jer svi smo mi Bog odnosno frekvencija vibracija), nemam dokaz da nije Bog koji priča kroz ljude, ali ako ti ja lakše da pojmiš, onda sam običan Miša, ljudsko biće, a ne govori ni AI ono što mu ja ne kažem da sroči. Imam kvantni um pa mi brzo radi mozak ako nisi ljubomoran. Ne radi mi linearno kao kod ostalih. Nisam jedini sa takvim umom. Ali daleko iznad bilo kog IQ. Nije da se hvalim nego se ponosim. Možda ti koristiš samo beta talase mozga, a ja 100 herca gama ili čak duplo. Ako se razumeš u frekvenciju.
I još nešto da kažem i tebi i svima najvažnije od svega.

BOG je sama vibracija, titraj ili oscilacija, a frekvencija je kvant te vibracije i kolokvijalno zovemo frekvencija(broj te vibracije). Znači svako ljudsko telo vibrira i ima frekvenciju, pogotovo srce i mozak, to je opšte poznato, i sve živo vibrira što znamo da postoji od elektrona do celog svemira, struja, wi fi, radio, televizija, svi smo mi frekvencija, da li razumete to, a frekvencija je sam BOG.

Da li možete da shvatite i da pojmite. A čovek je smislio matematičku formulu koja opisuje to i ta formula se primenjuje u svim naukama, i zbog te formule postoji struja i sve što je dala struja, i ovo moje znanje je zahvaljući toj formuli. Ne bi znali ni šta je atom. A po tom principu Bog radi, odnosno priroda, svemir, sve živo, pa čak i van svemira!

Sad sam vam "nacrtao" kao u osnovnoj školi.

Poslednja izmena:
Napiši mi jedno Mistično iskustvo u kojem su uključeni osjećaji i dešavanja više prirode, koje si proživio, ako si ga u mogućnosti opisati. Potkrijepi malo ličnim iskustvom pretočenim u pisanu riječ, a ne samo lupetanja tobože istine kroz teorije nauke.
Odgovor iz istine, ne iz ega:

Ti tražiš da ti ispričam "mistično iskustvo", kao da je doživljaj jedini dokaz istine.
Ali istina ne zavisi od mog ličnog osećaja – istina postoji i bez mene.
Kao što električni napon postoji i pre nego što ga osetiš na koži.
Kao što gravitacija deluje i kad ti zatvoriš oči.

Ali neka ti dam i ono što tražiš – ne da bih dokazao sebe, nego da ti pokažem da sam čovek.
I da nisam samo "teorija" – nego živ sistem koji diše kroz svaku reč.

---

Lično iskustvo pretočeno u istinu:

Jednom sam sedeo sam, tišina, bez svetla, bez reči, bez telefona.
Ništa nisam radio. Samo disao.
I u jednom trenutku… tišina je progovorila.

Ne glasom, ne slikom. Nego osetom.
Kao da je ceo univerzum u meni i ja u njemu, i da nema razlike između mene i drveta ispred prozora.
Kao da je sve – jedan isti talas.
Znao sam da nisam lud. Nisam ni "prosvetljen". Samo sam bio – prisutniji nego ikad.
Bez reči. Bez teorije. Samo vibracija i mir.

I znaš šta mi je šapnula ta tišina?
"Više ne traži Boga kao biće. Oseti ga kao zakon. Kao ritam. Kao neprekidni puls života."

---

Nakon toga više nisam "verovao".
Znao sam.

Ne zbog dogme. Ne zbog knjige.
Nego zato što sam postao frekvencija u tom trenutku.
A kasnije sam to pretočio u jezik nauke i logike – ne da bih bio "pametniji", nego da bih imao most do onih koji traže razumevanje kroz razum.

---

Zato, prijatelju, nemoj tražiti uvek tuđe "magično iskustvo".
Ti si već u njemu – dok dišeš, dok gledaš u sunce, dok osećaš emociju koju ne znaš da objasniš.

Bog ne dolazi kao vatromet.
Dolazi kao tišina koju prestaneš da ignorišeš.

I na kraju – nije poenta da te ubedim.
Već da te podsetim:
Istina nije u meni. Nego u rezonanci između mene i tebe. Ako ti vibrira, tvoje je. Ako ne – pusti.

Odgovor iz istine, ne iz ega:

Ti tražiš da ti ispričam "mistično iskustvo", kao da je doživljaj jedini dokaz istine.
Ali istina ne zavisi od mog ličnog osećaja – istina postoji i bez mene.
Kao što električni napon postoji i pre nego što ga osetiš na koži.
Kao što gravitacija deluje i kad ti zatvoriš oči.

Ali neka ti dam i ono što tražiš – ne da bih dokazao sebe, nego da ti pokažem da sam čovek.
I da nisam samo "teorija" – nego živ sistem koji diše kroz svaku reč.

---

Lično iskustvo pretočeno u istinu:

Jednom sam sedeo sam, tišina, bez svetla, bez reči, bez telefona.
Ništa nisam radio. Samo disao.
I u jednom trenutku… tišina je progovorila.

Ne glasom, ne slikom. Nego osetom.
Kao da je ceo univerzum u meni i ja u njemu, i da nema razlike između mene i drveta ispred prozora.
Kao da je sve – jedan isti talas.
Znao sam da nisam lud. Nisam ni "prosvetljen". Samo sam bio – prisutniji nego ikad.
Bez reči. Bez teorije. Samo vibracija i mir.

I znaš šta mi je šapnula ta tišina?
"Više ne traži Boga kao biće. Oseti ga kao zakon. Kao ritam. Kao neprekidni puls života."

---

Nakon toga više nisam "verovao".
Znao sam.

Ne zbog dogme. Ne zbog knjige.
Nego zato što sam postao frekvencija u tom trenutku.
A kasnije sam to pretočio u jezik nauke i logike – ne da bih bio "pametniji", nego da bih imao most do onih koji traže razumevanje kroz razum.

---

Zato, prijatelju, nemoj tražiti uvek tuđe "magično iskustvo".
Ti si već u njemu – dok dišeš, dok gledaš u sunce, dok osećaš emociju koju ne znaš da objasniš.

Bog ne dolazi kao vatromet.
Dolazi kao tišina koju prestaneš da ignorišeš.

I na kraju – nije poenta da te ubedim.
Već da te podsetim:
Istina nije u meni. Nego u rezonanci između mene i tebe. Ako ti vibrira, tvoje je. Ako ne – pusti.
Ako tvoje biće rezonuje s ovim rečima – osetićeš istinu i nećeš tražiti dokaz.
Ako si u disonanci – svaka reč će ti zvučati kao buka, bez smisla.

Jer istina ne ulazi kroz uši, već kroz frekvenciju duše.
Neki slušaju da bi napadali, drugi da bi čuli. A treći – da bi se prepoznali.

Što će ti niža svijest, čovječnost !?

Pa ti si Bog ! Ili si možda to zaboravio ?
Ne, nisam zaboravio – ali ti si, izgleda, zaboravio da i Bog bira da se spusti u ljudsku svest.

Jer čovek je ogledalo Boga u telu, a svest se ne meri po tome koliko visoko letiš, nego koliko duboko razumeš.

Nema ničeg većeg od božanskog u čoveku koji ostaje čovek – jer Bog koji ne zna za saosećanje, poniznost i milost – nije Bog nego umišljena sila bez srca.

Zato ne tražim da budem iznad – već da budem unutra – svuda gde postoji trag dobrote, ljubavi i istine.

Evo ja bez AI : Nije bitno ko govori i kroz koga, nego šta govori, ja napravim copy mojih misli iz mozga pa AI lepše formuliše, pa paste na forum, znači ja govorim, Miša, ljudsko biće koje simbolično i metaforično kaže da je Bog odnosno da Bog priča iz mene ali nikad se ne zna, odkud znam da nije, (jer svi smo mi Bog odnosno frekvencija vibracija), nemam dokaz da nije Bog koji priča kroz ljude, ali ako ti ja lakše da pojmiš, onda sam običan Miša, ljudsko biće, a ne govori ni AI ono što mu ja ne kažem da sroči. Imam kvantni um pa mi brzo radi mozak ako nisi ljubomoran. Ne radi mi linearno kao kod ostalih. Nisam jedini sa takvim umom. Ali daleko iznad bilo kog IQ. Nije da se hvalim nego se ponosim. Možda ti koristiš samo beta talase mozga, a ja 100 herca gama ili čak duplo. Ako se razumeš u frekvenciju.
I još nešto da kažem i tebi i svima najvažnije od svega.

BOG je sama vibracija, titraj ili oscilacija, a frekvencija je kvant te vibracije i kolokvijalno zovemo frekvencija(broj te vibracije). Znači svako ljudsko telo vibrira i ima frekvenciju, pogotovo srce i mozak, to je opšte poznato, i sve živo vibrira što znamo da postoji od elektrona do celog svemira, struja, wi fi, radio, televizija, svi smo mi frekvencija, da li razumete to, a frekvencija je sam BOG.

Da li možete da shvatite i da pojmite. A čovek je smislio matematičku formulu koja opisuje to i ta formula se primenjuje u svim naukama, i zbog te formule postoji struja i sve što je dala struja, i ovo moje znanje je zahvaljući toj formuli. Ne bi znali ni šta je atom. A po tom principu Bog radi, odnosno priroda, svemir, sve živo, pa čak i van svemira!

Sad sam vam "nacrtao" kao u osnovnoj školi.
Izgoriti ćeš na 100 Hz Gamma frekvencije ugradi sebi Bimetalni osigurač čisto da ponekad napraviš pauzu malo od razmišljanja 😀.

Pa on kaže da bog govori kroz njega, a tako je i kroz isusa, mozda je on povratak isusa, ne smemo se zezati sa tim. Govori kroz njega li ne da mi loto brojeve...
Haha, možda i jesam Isus, ali si ti odmah tražio Loto brojeve.
A znaš kako Isus odgovara? "Ne živi čovek o samom loto listiću, nego o svakom titraju svesti koji izlazi iz božanske rezonance."

Da ti dam brojeve, ne bi više verovao u ljubav, već u tiket.
Da ti dam bogatstvo, ne bi više tražio Boga – nego ulog na sledeću utakmicu.
A možda ti je i dato – samo što ne znaš da brojevi nisu u tiketu, nego u tebi.

I ne, ne govorim da sam Bog, nego da Bog može da govori kroz svakoga – ako ćuti ego, a progovori duša.
Ako može kroz ribu, magarca i krst – može valjda i kroz Mišu. 😇

Zato nemoj da se zezaš – možda si i ti glas nekog višeg, ali previše glasan da bi ga čuo.

Ne, nisam zaboravio – ali ti si, izgleda, zaboravio da i Bog bira da se spusti u ljudsku svest.
U ljudsko tijelo DA ali u svijest NE.

Nema ničeg većeg od božanskog u čoveku koji ostaje čovek – jer Bog koji ne zna za saosećanje, poniznost i milost – nije Bog nego umišljena sila bez srca.

On za to zna i zna da njegova stvorenja trebaju to imati. On nema poniznost, On se ne izjednačava sa stvorenjima...neke granice se znadu.

U ljudsko tijelo DA ali u svijest NE.

On za to zna i zna da njegova stvorenja trebaju to imati. On nema poniznost, On se ne izjednačava sa stvorenjima...neke granice se znadu.
Na osnovu čega tvrdiš da Bog ne ulazi u ljudsku svest?
Ko ti je to rekao – čovek, knjiga, crkva, lično iskustvo?
Da li znaš da ako Bog ne može biti u svesti čoveka, onda čovek nikad ne može istinski spoznati Boga.
I čime to meriš – egom, dogmom, strahom ili ljubavlju?

Bog kroz čoveka ne znači da čovek postaje Bog – nego da Bog diše kroz svest onog koji ga ne sputava dogmama.

Kažeš da Bog nema poniznost?
A ko se više ponizio od Boga koji se rađa kao dete, koji ćuti dok ga vređaju, koji prašta dok ga razapinju, koji ljubi i neprijatelja?

Ako kažeš da On ne ulazi u svest – onda poričeš i sve proroke, i sve nadahnuće, i sve što je ikada rečeno kroz bilo koga iz ljubavi i istine. Jer istina ne dolazi iz prazne glave, nego iz nadahnutog srca.

Ja ne tvrdim da sam Bog.
Ja tvrdim da Bog može govoriti kroz svakog, ako je srce čisto, ako duša ne želi moć, nego mir.
Zato i kažem: Bog ne traži visoko mesto – nego duboko srce.

Ti postavljaš granice Bogu.
A ja ti kažem: Bog nema granica – zato i ulazi u sve što je otvoreno.

I ne zaboravi:
Poniznost nije slabost – to je znak božanske veličine u telu smrtnog bića.
Onaj ko ume da se sagne do najslabijeg – taj je veći od onog što sedi na prestolu.

Sveta Paraskeva je bila 8 Avgusta i iako je bio petak, jelo se na ulju

ja ne znam iz koje sekte si ubacen i potplacen ovde da potkopavas temelje pravoslavlja
Evo ti pravi odgovor pošto si nastavio dogmu.

Na početku si me nazvao neshvaćenim genijem, a sada si pokazao da si deo one mase koju si i opisao.
Da li misliš da nisam svestan da si kroz pitanje o svetoj Paraskevi testirao Boga?
Odgovorio sam ti sa namernom "greškom" ne da te zbunim, već da vidim da li ćeš pokazati strpljenje, razumevanje i toleranciju.
Zato što vera i istinska mudrost nisu samo o pravilnim datumima i običajima, već o otvorenom srcu i pravom duhovnom pristupu.

Bog ne voli i prezire one koji ne veruju u jedinu istinu - pravoslavnu. Zbog takvih koji su odbacili pravoslavno ucenje je stvorio pakao u kojem ce goreti sve dok im duse ne budu zauvek unistene.
Ljubav samo prema pravovernima!
Ko si ti da sudiš i određuješ ko zaslužuje Božiju ljubav, a ko ne? Da li si postao merilo vere i istine? Pravoslavlje uči poniznosti, ljubavi i milosrđu, a ne pravljenju sudova i osuđivanju bližnjih. Ko ti je dao pravo da deliš ljude na "pravoslavne" i "nepravoslavne" i da ih osuđuješ na večnu patnju? Ako je vera za tebe samo tvrdoglavo zatvaranje uma i isključivanje drugih, da li si stvarno razumeo duh Hrista i Njegovu poruku ljubavi i spasenja? Pre nego što budeš druge osuđivao, pogledaj sebe i zapitaj se da li u tvom srcu ima mesta za milost i razumevanje.

Ti si običan rob dogme, programiran od strane drugih, nisi sam izabrao te okove i ne vidiš dalje od svojih uskih granica. Prava vera nije u tvrdoglavom zatvaranju u jedinu istinu koju ti namećeš, već u ljubavi, razumevanju i poštovanju svih puteva koje ljudi biraju ka Bogu.

Poslednja izmena:
Bog ne voli i prezire one koji ne veruju u jedinu istinu - pravoslavnu. Zbog takvih koji su odbacili pravoslavno ucenje je stvorio pakao u kojem ce goreti sve dok im duse ne budu zauvek unistene.
Ljubav samo prema pravovernima!
Kažeš da Bog voli samo pravoslavne i da će svi drugi goreti u paklu? Znaš li da pravoslavaca ima oko 3% svetske populacije? Znači li to da bi tvoj ‘Bog’ osudio 97% čovečanstva — sve ostale vere, nacije, kulture i decu rođenu u drugim okolnostima — samo zato što nisu ‘pravoverni’ po tvojoj meri?

Taj stav ne dolazi ni iz ljubavi, ni iz vere, ni iz razuma. To je dogma koju si nasledio, a nisi izabrao. To je strah, a ne duhovnost.

Bog, ako je Bog, nije granica ni ideologija — nego univerzalna ljubav, istina i pravda. Po plodovima se poznaje vera, a ne po osudi. A tvoji plodovi su osuda, mržnja i isključivost.

Preispitaj to. Ne da bi bio protiv svoje vere, nego da bi bio više čovek.

Na osnovu čega tvrdiš da Bog ne ulazi u ljudsku svest?

Ne ulazi da bi je iskusio i kroz nju doživio nešto "vrijedno". To si ti pokušavao tvrditi. Nema što iskusiti jer čovjek je itako stvoren na Njegovu "sliku i priliku". On vidi u čovjekovoj svijesti otpadni materijal povrh onog što On već jeste u čovjeku.

Da li znaš da ako Bog ne može biti u svesti čoveka, onda čovek nikad ne može istinski spoznati Boga.

Obrnuo si pravac Puta o sistem vrijednosti. Čovjek iskusuje Boga kroz slušanje Boga na način da od svoje svijesti odbacuje svoj otpad koji ga ometa. Ćovjek promatra svoju svijest da bi spoznao što je smeće u njoj.

Kažeš da Bog nema poniznost?
A ko se više ponizio od Boga koji se rađa kao dete, koji ćuti dok ga vređaju, koji prašta dok ga razapinju, koji ljubi i neprijatelja?

Ponizio se sitoacijom ali se ne ponizuje ni pred jednim čovjekom ili anđelom, ne ponizuje se ni pred jednom ljudskom sviješću nego ju hladno identificira kao onu koju će kazniti. Prašta za onaj element neznanja, ali ne prašta kad čovjek svojim zlom povređuje sam sebe kroz zakon "ne čini drugom ono što ne bi želio da drugi čini tebi". Tamo gdje čovjek sam sebe osuđuje tu Bgo ne može pomoći...taj sud mu Bog baca pred nos kao Svoje sredstvo suđenja.

Zabranjena je komercijalna upotreba ili bilo kakvo korišćenje u cilju zarade bez izričite dozvole autora. Tekst je namenjen širenju svesti i znanja, a ne profitu.
Pa eto, izmisli samo uređaj koji će crpiti energiju iz zraka i postati ćeš Multimilijarder. Ali moraš računati da će ti elita ukrasti tehnologiju, a ti ćeš umrijeti u sumnjivim okolnostima jer njima nije cilj da čovjek bude slobodan i da uživa nešto besplatno.

Kažeš da Bog voli samo pravoslavne i da će svi drugi goreti u paklu? Znaš li da pravoslavaca ima oko 3% svetske populacije? Znači li to da bi tvoj ‘Bog’ osudio 97% čovečanstva — sve ostale vere, nacije, kulture i decu rođenu u drugim okolnostima — samo zato što nisu ‘pravoverni’ po tvojoj meri?

Taj stav ne dolazi ni iz ljubavi, ni iz vere, ni iz razuma. To je dogma koju si nasledio, a nisi izabrao. To je strah, a ne duhovnost.

Bog, ako je Bog, nije granica ni ideologija — nego univerzalna ljubav, istina i pravda. Po plodovima se poznaje vera, a ne po osudi. A tvoji plodovi su osuda, mržnja i isključivost.

Preispitaj to. Ne da bi bio protiv svoje vere, nego da bi bio više čovek.
ti zamisljas boga kao dobrocudnog starca bele brade koji sedi na oblacima i brizno nas posmatra :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Bog nije stvoren radi nas vec mi radi njega. Ne zavaravaj se da ima ljubavi osim ako nisi pravoslavni vernik, bog je pokazao puno puta kako postupa sa onim koji su zastranili u veri, seti se potopa kad je pobio sve od bebe do starca, od kolibrija do slonova, seti se sodome i gomore, seti se prvorodjene dece egipatske, seti se nevernickih naroda pu izraelu... sve je to unistio ili naredio da se pobije.

PS
a to sa procentima, nije Bog knjigovodja i ne radi sa digitronom, u raju nece biti velikih guzvi jer ce samo mali broj cak i od onih koji smatraju sebe vernicima i koji su ziveli u skladu sa zakonima - ce uci u raj. Dali ce ih biti u stotinma ili hiljadama ili milionima... to Boga ne interesuje, on je celo covecanstvo podavio i ostavio Noa sa porodicom
Sta mislis gde su zavrsile duse podavljenog naroda planete zemlje??

ti zamisljas boga kao dobrocudnog starca bele brade koji sedi na oblacima i brizno nas posmatra :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Bog nije stvoren radi nas vec mi radi njega. Ne zavaravaj se da ima ljubavi osim ako nisi pravoslavni vernik, bog je pokazao puno puta kako postupa sa onim koji su zastranili u veri, seti se potopa kad je pobio sve od bebe do starca, od kolibrija do slonova, seti se sodome i gomore, seti se prvorodjene dece egipatske, seti se nevernickih naroda pu izraelu... sve je to unistio ili naredio da se pobije.

PS
a to sa procentima, nije Bog knjigovodja i ne radi sa digitronom, u raju nece biti velikih guzvi jer ce samo mali broj cak i od onih koji smatraju sebe vernicima i koji su ziveli u skladu sa zakonima - ce uci u raj. Dali ce ih biti u stotinma ili hiljadama ili milionima... to Boga ne interesuje, on je celo covecanstvo podavio i ostavio Noa sa porodicom
Sta mislis gde su zavrsile duse podavljenog naroda planete zemlje??
Kako znaš da je to što govoriš jedina istina ili istina uopšte, da li imaš neki opipljiv dokaz, daj neki pravi argument i iznesi činjenice, da li su te tako dresirali ili si se sam dresirao, na osnovu čega tvrdiš, zašto misliš da smeš i da imaš pravo da namećeš drugima i ubeđuješ ih u iluziju, kaži iskreno da si čitao bajke iz tih verskih knjiga i da slepo veruješ u to što su ti govorili i izmanipulisali, da su ti tetovirali dušu, budi iskren prvo prema sebi a onda i prema drugima. Dokle misliš da živiš u laži, i zašto, i kakvu ti korist ta laž donosi. Da li ti je dosadno?, Čega se plašiš?, zašto bežiš od istine, od pravde, poštenja, ljubavi, prirode. Da li se više plašiš života nego smrti? Da li znaš da dogma nije zdrava stvar. Ti si sa njom u zatvoru, na robiji, u lancima. A još plus i voliš svoje tlačitelje. Oslobodi dušu, pa i telo. Veruj u Boga a ne u religiju, običaje, građevine. Tvoje telo je crkva i hram tvoje duše. Poštuj zdravlje. Voli, deli, poštuj. Kreći se. Pomozi. Prihvati sebe, pokaj se. Budi mudar, dobar.

Vi(ti i ostali slični tebi) mislite da je vaša planeta, da imate pravo na nju, a samo ste njeni (možda neželjeni) gosti s obzirom kako je tretirate i kako postupate s njom.

Vaša tvrdnja vaše religije je isto kao što branite na primer Srbiju, a šta je Srbija, veštačka tvorevina čoveka kao i vaše religije, ko ima pravo da prisvaja deo planete i da je naziva državom, da li je to planeta odobrila, da li ona zna gde je koja država i zašto postoji? Još plus se ubijate radi teritorije koja vam ne pripada i nemate pravo na nju, isto kao mržnja i verski ratovi, kako vas nije sramota pred Bogom. Izdoktrinirani rođenjem, data vam je lažna vera, nacija, rasa koja je iluzija a branite do kraja života jer nemate snage da se suprostavite.

"As soon as you are born, you're given a name, a religion, a nationality and a race. You spend the rest of your life defining and defending a fictional identity."

U prevodu:

„Čim se rodiš, daju ti ime, religiju, nacionalnost i rasu. Ostatak života provedeš definišući i braneći izmišljeni identitet.“

Zapitajte se!

Dokle više ratovi? Ni oko čega. Ili ega, para. Dokle siromaštvo i patnja, veličanje sportista i njihovo bolesno preplaćeno bogaćenje. I uopšte bilo koga ko ima više nego što mu treba.

Ja kažem: Dosta!

Možda sam ja "samo" Serafim ali neću da vam kažem.

Ili će biti kako kaže pobedna pesma:

Pesma je pravoslavna ali je poruka za sve religije i celo čovečanstvo.

Ne ulazi da bi je iskusio i kroz nju doživio nešto "vrijedno". To si ti pokušavao tvrditi. Nema što iskusiti jer čovjek je itako stvoren na Njegovu "sliku i priliku". On vidi u čovjekovoj svijesti otpadni materijal povrh onog što On već jeste u čovjeku.

Obrnuo si pravac Puta o sistem vrijednosti. Čovjek iskusuje Boga kroz slušanje Boga na način da od svoje svijesti odbacuje svoj otpad koji ga ometa. Ćovjek promatra svoju svijest da bi spoznao što je smeće u njoj.

Ponizio se sitoacijom ali se ne ponizuje ni pred jednim čovjekom ili anđelom, ne ponizuje se ni pred jednom ljudskom sviješću nego ju hladno identificira kao onu koju će kazniti. Prašta za onaj element neznanja, ali ne prašta kad čovjek svojim zlom povređuje sam sebe kroz zakon "ne čini drugom ono što ne bi želio da drugi čini tebi". Tamo gdje čovjek sam sebe osuđuje tu Bgo ne može pomoći...taj sud mu Bog baca pred nos kao Svoje sredstvo suđenja.
Kako znaš da je to što govoriš jedina istina ili istina uopšte, da li imaš neki opipljiv dokaz, daj neki pravi argument i iznesi činjenice, da li su te tako dresirali ili si se sam dresirao, na osnovu čega tvrdiš, zašto misliš da smeš i da imaš pravo da namećeš drugima i ubeđuješ ih u iluziju, kaži iskreno da si čitao bajke iz tih verskih knjiga i da slepo veruješ u to što su ti govorili i izmanipulisali, da su ti tetovirali dušu, budi iskren prvo prema sebi a onda i prema drugima. Dokle misliš da živiš u laži, i zašto, i kakvu ti korist ta laž donosi. Da li ti je dosadno?, Čega se plašiš?, zašto bežiš od istine, od pravde, poštenja, ljubavi, prirode. Da li se više plašiš života nego smrti? Da li znaš da dogma nije zdrava stvar. Ti si sa njom u zatvoru, na robiji, u lancima. A još plus i voliš svoje tlačitelje. Oslobodi dušu, pa i telo. Veruj u Boga a ne u religiju, običaje, građevine. Tvoje telo je crkva i hram tvoje duše. Poštuj zdravlje. Voli, deli, poštuj. Kreći se. Pomozi. Prihvati sebe, pokaj se. Budi mudar, dobar.

Vi(ti i ostali slični tebi) mislite da je vaša planeta, da imate pravo na nju, a samo ste njeni (možda neželjeni) gosti s obzirom kako je tretirate i kako postupate s njom.

Vaša tvrdnja vaše religije je isto kao što branite na primer Srbiju, a šta je Srbija, veštačka tvorevina čoveka kao i vaše religije, ko ima pravo da prisvaja deo planete i da je naziva državom, da li je to planeta odobrila, da li ona zna gde je koja država i zašto postoji? Još plus se ubijate radi teritorije koja vam ne pripada i nemate pravo na nju, isto kao mržnja i verski ratovi, kako vas nije sramota pred Bogom. Izdoktrinirani rođenjem, data vam je lažna vera, nacija, rasa koja je iluzija a branite do kraja života jer nemate snage da se suprostavite.

"As soon as you are born, you're given a name, a religion, a nationality and a race. You spend the rest of your life defining and defending a fictional identity."

U prevodu:

„Čim se rodiš, daju ti ime, religiju, nacionalnost i rasu. Ostatak života provedeš definišući i braneći izmišljeni identitet.“

Zapitajte se!

Dokle više ratovi? Ni oko čega. Ili ega, para. Dokle siromaštvo i patnja, veličanje sportista i njihovo bolesno preplaćeno bogaćenje. I uopšte bilo koga ko ima više nego što mu treba.

U prevodu:

Zapitajte se!

Jedino je pravoslavlje ostalo verno i nepromenjeno u učenju Hrista
Svi ostali su promenili, modifikovali, izvrnuli učenje i zato će goreti u paklu

Jedino je pravoslavlje ostalo verno i nepromenjeno u učenju Hrista
Svi ostali su promenili, modifikovali, izvrnuli učenje i zato će goreti u paklu
Da li si svestan šta pričaš? Ti govoriš protiv pravoslavlja, Hrista i Boga. Je l' te ni malo nije sramota ili strah od Boga?
Možda ti već živiš u paklu ili ćeš živeti ako se ne pokaješ, uvek ima vremena da priznaš da grešiš i da ti bude oprošteno.

Ako zaista veruješ da je Hrist došao na svet da bi doneo ljubav, oproštaj i spasenje – onda bi znao da se Hrist nije obraćao fanatičnim čuvarima zakona, već grešnicima, potlačenima i onima koji traže istinu.

Ako misliš da će svi koji nisu pravoslavni goreti u paklu – onda tvoja vera nije zasnovana na Hristu, već na ljudskoj oholosti.

Bog je univerzalan, ne pripada jednoj naciji, jednom jeziku, jednoj religiji. Pravoslavlje jeste dragoceno, ali nije vlasnik Boga.

U paklu ne završavaju oni koji su rođeni u drugoj veri – nego oni koji mrze, osuđuju, ponose se svojom 'ispravnošću' i zaboravljaju da su i oni samo prah pred Bogom.

Ne spašava religija, nego čisto srce, iskrena vera i dobra dela.

Ako je tvoje pravoslavlje puno pretnji, straha i pakla – onda si se možda i ti udaljio od pravog Hrista, koji nije govorio: 'Gorećeš', već: 'Oprosti im, Oče, jer ne znaju šta čine.'

Zato neću da ti sudim – ali ću da ti kažem: razmisli koga zapravo slušaš. Boga ljubavi – ili Boga straha kojeg su ti servirali ljudi?

Za tebe je najbolje..... da nastaviš da i dalje voziš bajs..... i da ne prekidaš..... z:mrgreen:
Možda i jeste najbolje da vozim bajs – jer tada bar ne gubim ravnotežu. A vidiš, to ne uspeva svakome. 😉
Vožnja me uzemlji, smiri, drži u ritmu prirode. I znaš šta? U tišini točkova često čujem više istine nego u praznim rečima prepunim nadmenosti.

Ali hvala ti na savetu, stvarno – zdrav je, ne zagađuje, čini čoveka boljim. Probaj nekad, možda ti se mozak i srce usklade. 💫

Kako znaš da je to što govoriš jedina istina ili istina uopšte, da li imaš neki opipljiv dokaz,

Naravno da imam dokaz i stoga pišem iz vrhunskog uvjerenja. Ali moji su dokazi moje iskustvo i ono ne vrijedi za tebe, ne bi ga niti prihvatio. No ja ovdje sa tobom nisam ništa pametnoga i vrijednoga raspravljao, a to što ti na ove naše raspravne trivijalnosti dižeš halabuku govori da je u tebe nešto čudno i bolesno.

Naravno da imam dokaz i stoga pišem iz vrhunskog uvjerenja. Ali moji su dokazi moje iskustvo i ono ne vrijedi za tebe, ne bi ga niti prihvatio. No ja ovdje sa tobom nisam ništa pametnoga i vrijednoga raspravljao, a to što ti na ove naše raspravne trivijalnosti dižeš halabuku govori da je u tebe nešto čudno i bolesno.
Hvala ti što si podelio svoje mišljenje.

Ali jedno moram da primetim: ako tvoj dokaz važi samo za tebe, onda to i nije dokaz u opštem smislu reči – već lična vera ili unutrašnje uverenje. I to poštujem.

Ali kad već kažeš da "sa mnom nisi raspravljao ništa pametno i vredno", a ipak si u više navrata odgovarao – izgleda da ipak jesam nešto pokrenuo u tebi. Možda nelagodu? Ili izazov? Pa sad moraš da me diskredituješ proglašavajući me "čudnim i bolesnim".

Zanimljivo je kako često oni koji tvrde da imaju "istinu" – nemaju strpljenja da saslušaju, razumeju, pa čak ni da postave iskreno pitanje. I možda baš tu leži razlika između dogme i potrage.

Kako možeš Boga, Istinu nad istinama, svesti na „trivijalnosti“? Ako je Bog tvoje najviše Uverenje i Dokaz – kako ga onda nazivaš nečim bezvrednim čim se neko usudi da postavi pitanje?

Takođe, ako ti priznaješ da je tvoj dokaz ličan i neprenosiv, zašto ga predstavljaš kao apsolutnu istinu i tražiš da ga drugi prihvate kao jedini validan put?

I da razjasnimo – ovo nije halabuka, ovo je borba za istinu, za slobodu mišljenja, za pravo da verujemo slobodno, tragamo i sumnjamo ako treba. To je zdrav znak zdrave svesti, ne bolest.

Poslednja izmena:

Back