insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
зар постоји још негде живот у свемиру осим на Земљи?
Za sada ne postoje dokazi,ali vrlo verovartno da postoji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
зар постоји још негде живот у свемиру осим на Земљи?
...ja bih još dodao:
Sve mi je dozvoljeno, ali sve nije na dobro!
....tuga me obuzme kad pomislim samo, koliko ljudi nije svesno prave istine i smisla ovog života na zemlji,....
Evo kako izgleda stvarnost viđena očima hrišćanskog vjernika. Čovjek je raspet između Boga i Đavola. Bog i Đavo kao da igraju neku igricu u kojoj su im ljudi figure. Pravila igre su im stroga i dosledno ih poštuju i Bog i Đavo. Đavo "vuče" na stranu zla, a Bog na stranu dobra. U svemu tome poštuju i čovjeka jer on odlučuje kojoj strani će se prikloniti. Ni Bog ni Đavo neće uraditi čovjeku ništa mimo njegove volje. Ja sam ovo malo simbolički prikazao ali činjenica je da većina hrišćanskih vjernika ovako doživljava stvarnost.Imam osjecaj da je kod vjernika ovako.Sve ono sto je bozije dobro je. Kako to znamo? Pa dobro je, mora biti bozije.A sve ono sto je lose dzavolje je.Kako to znamo?pa lose je, mora biti djavolje.A dok ne znamo da li je dobro ili lose ne znamo ni cije je.Za dogadjaje za koje od dodatni uvjeta koji se jos ne znaju ovisi da li su ti dogadjaji dobri ili losii vidjecemo da li su dzavolji ili boziji.Bog je sustinski izvor dobrote a dzavo je sustinski izvor zla.I dobrota i zlo ulaze u ljude i onda se filtriraju, te od covjeka kao filtra ovisi sta ce se isfiltrirati a sta ce ostati.Onda kazu Bog je stvorio te filtre ali nije proracunao kako ti filtri rade nego ih je podvrgao eksperimentu da vidi kako ce raditi pa da odluci da li su ti filtri ispravni ili neispravni.Znaci li to da je Bogu za odlucivanje potrebno eksperimentalno istrazivanje?Ako nije potrebno zasto onda Bog sve to radi.
Uzimajuci u obzir vjeroivatnocu sta ti mislis?зар постоји још негде живот у свемиру осим на Земљи?
Hristos je postojao oduvek,dok je ovaploćenjem prihvatio ljudsku prirodu.,Prema tome,nije tačno da je Bog sa Marijom začeo svoga Sina.Marija mu nije bila potrebna za rodjenje Sina,već za izvršenje Ikonomije spasenja.
Evo kako izgleda stvarnost viđena očima hrišćanskog vjernika. Čovjek je raspet između Boga i Đavola. Bog i Đavo kao da igraju neku igricu u kojoj su im ljudi figure. Pravila igre su im stroga i dosledno ih poštuju i Bog i Đavo. Đavo "vuče" na stranu zla, a Bog na stranu dobra. U svemu tome poštuju i čovjeka jer on odlučuje kojoj strani će se prikloniti. Ni Bog ni Đavo neće uraditi čovjeku ništa mimo njegove volje. Ja sam ovo malo simbolički prikazao ali činjenica je da većina hrišćanskih vjernika ovako doživljava stvarnost.
Sad moje lično mišljenje. Evidentno je da je Đavola uveo u religiju čovjek u nemogućnosti da objasni mnoga zla koja se dešavaju. Kako je Bog oličenje dobra, On ne može biti odgovoran za zlo. Zato je Đavo odgovoran za sva zla. Naivna je priča o Palom anđelu. Meni je logično da je Bog stvorio svijet na zakonima. Oni djeluju i u živom i u neživom svijetu. I zlo i dobro koje se događa samo je posledica djelovanja tih zakona. Naravno, čovjek je opet taj koji odeđjuje na koju stranu će ići, pa bilo da to uradi svjesno ili čak nesvjesno.
Ja nisam rekao da je sebicno nego da je vjerovanje iz koristoljublja.Zanima me da li bi vjerovali da se ne nudi nagrada u vidu boljeg onozemaljskoga zivota.Prvo, vjeruju da Bog postoji (i sada) i da je stvoritelj svijeta i života. Drugo, vjeruju da Bog traži od ljudi da čine dobro a ne zlo. Čak i da se žvrtvuju samo da ne počine zlo. Treće, vjeruju da će za takvo življenje po Božjoj volji biti nagrađeni. I što ima loše u tome što je to na kraju sebično? Zaboravljaš da se do te nagrade stiže ovozemaljskom i ovoljudskom nesebičnošću. I ako to svakome žele i preporučuju, zar su sebični? Sebičan je ko je samo za sebe, a briga ga za sve druge.
I Boga, ristobe i Boga je uveo čovek.Evo kako izgleda stvarnost viđena očima hrišćanskog vjernika. Čovjek je raspet između Boga i Đavola. Bog i Đavo kao da igraju neku igricu u kojoj su im ljudi figure. Pravila igre su im stroga i dosledno ih poštuju i Bog i Đavo. Đavo "vuče" na stranu zla, a Bog na stranu dobra. U svemu tome poštuju i čovjeka jer on odlučuje kojoj strani će se prikloniti. Ni Bog ni Đavo neće uraditi čovjeku ništa mimo njegove volje. Ja sam ovo malo simbolički prikazao ali činjenica je da većina hrišćanskih vjernika ovako doživljava stvarnost.
Sad moje lično mišljenje.Evidentno je da je Đavola uveo u religiju čovjek u nemogućnosti da objasni mnoga zla koja se dešavaju. Kako je Bog oličenje dobra, On ne može biti odgovoran za zlo. Zato je Đavo odgovoran za sva zla. Naivna je priča o Palom anđelu. Meni je logično da je Bog stvorio svijet na zakonima. Oni djeluju i u živom i u neživom svijetu. I zlo i dobro koje se događa samo je posledica djelovanja tih zakona. Naravno, čovjek je opet taj koji odeđjuje na koju stranu će ići, pa bilo da to uradi svjesno ili čak nesvjesno.
Pa, kad se uzme u obzir činjenica da Bog stalno posmatra svakog čovjeka, da vidi sve što on radi i misli, onda se sigurno čovjek ne bi postavljao i radio isto kao kad bi znao da od pomenutog nema ništa.
(Zaboravio sam ko to reče. Čini mi se neki književnik).Uzimajuci u obzir vjeroivatnocu sta ti mislis?

......a kako je tebi pravo ime?.....Sisoje?.....kad si tako pametan,.....

Evo da ja napišem nešto o ubedljivo NAJVEĆOJ hrišćanskoj zabludi.
Naime, hrišćani su se pogrešno nazvali. Osoba pod imenom Isus Hrist nije nikad imala takvo ime. On se zvao Jehešuah (Bog spašava) a pošto jevreji ne čitaju ha slično kao i mi (hleb=leb) njega je mama zvala Ješua ili Ješa, pođšto se kod jevreja mast - pomazanje - pomazanik kaže mesiah ili mesih (pomazani - masni) on je u jevrejskim krugovima bio poznat kao Spasoje Masni = Ješua mesia. Međutim onda se tu umešao Pavle polu Grk i njegov učenik Luka i napravio cirkus prevodeći imena.
To bi bilo kao kad bi mi traktore John Deer zvali Jovo Jelen, ako bi na ulici sreli čoveka sa tim imenom on se nikad ne bi odazvao jer se on preziva Deer a ne Jelen. Ako idemo dalje tom logikom onda smo mi Masnići jer smo učenici Spasoje Masnog.
Zaključak: HRIŠĆANI SE MORAJU PREIMENOVATI U MASNIĆE![]()
Joj relativiziranja izraza.Uzmite Bibliju i procitajte tacno sta je napisano.Ne iskrivljujte pojedine rijeci i izraze.
Nije bitno postoji li vjerovatnoca za nesto vec je bitno kolika je ta vjerovatnocaпа није лепо да ме питаш оно што сам те ја питао и тиме дао одговор, али, ти, знајући да постоји вероватноћа и тиме даш потврдан одговор, онда је беспредметно искључивати вероватноћу да Бог постоји што би те аутоматски искључило из своје предрасуде да нема Бога у никаквом облику.
Evo da ja napišem nešto o ubedljivo NAJVEĆOJ hrišćanskoj zabludi.
Naime, hrišćani su se pogrešno nazvali. Osoba pod imenom Isus Hrist nije nikad imala takvo ime. On se zvao Jehešuah (Bog spašava) a pošto jevreji ne čitaju ha slično kao i mi (hleb=leb) njega je mama zvala Ješua ili Ješa, pođšto se kod jevreja mast - pomazanje - pomazanik kaže mesiah ili mesih (pomazani - masni) on je u jevrejskim krugovima bio poznat kao Spasoje Masni = Ješua mesia. Međutim onda se tu umešao Pavle polu Grk i njegov učenik Luka i napravio cirkus prevodeći imena.
To bi bilo kao kad bi mi traktore John Deer zvali Jovo Jelen, ako bi na ulici sreli čoveka sa tim imenom on se nikad ne bi odazvao jer se on preziva Deer a ne Jelen. Ako idemo dalje tom logikom onda smo mi Masnići jer smo učenici Spasoje Masnog.
Zaključak: HRIŠĆANI SE MORAJU PREIMENOVATI U MASNIĆE![]()
Ај мало бесплатна веронаука...
-------------------------
ИСУС ХРИСТОС (грч: Ίησοΰς Χριστός), оваплоћено друго лице Свете Тројице, Богочовек, средишња личност Новог Завета, зачетник и давалац новог савеза између Бога и човека. Његов свеколики овоземаљски живот и рад, посебно Оваплоћење, Распеће, Васкрсење и Вазнесење значе за Хришћане свеспаситељно дело искупљења од греха и спасења целог људског рода. Име Исус се изводи од јеврејске речи Је-hoshua (Лука 2,21), која значи Спаситељ (Мт 1,21), а звање Христос (јев: Месија, грч: Μεσσίας; Јн 1,41) значи "помазани", тј. Помазаник, и означава лице Богом одређено за посебни задатак. Код Јевреја су свештеници били помазивани приликом свог увођења у службу (1 Дн 16,22), (Зах 4,14). Да би се разликовао од других са истим именом, уз Његово име додаје се географско одређење: Исус из Назарета Галилејског (Мт 21,11; Мк 1,9), Исус из Назарета (Јн 1,45; 18,5,7; Дап 2,22,32,36), или Исус Назарећанин (Мк 1,24; 10,47; Лк 24,19).
Име Исус јесте лично име нашег Господа, а име Христос додаје се да би се он идентификовао са обећаним Месијом. Реч Христос јавља се у Новом Завету 529 пута, од тога 379 у посланицама Св. Павла. Друга имена се понекад придају уз имена Исус Христос, као: Господ, Цар, Цар Израиљев, Емануил, Син Давидов. Постоје нехришћански извори који говоре о Исусу Христу и они представљају живи доказ скептицима, о историјском постојању и овоземаљском животу нашег Спаситеља. Веровање да Исус јесте Господ је најдревније хришћанско веровање (Рим 10,9; 1 Кор 12,3; 2 Кор 4,5,14; Кол 2,6; 1 Петр 1,3; Лк 23,42).
Nije isto kad se dobije sudski poziv za Petra Lukića i za Kamenka Svetlića. Osim toga sam si kopirao (a ne znam koja budala je napisala u originalu) da su reč Hristos izvukli iz jevrejskog Mesija a grčkog Mesih???????????
Ko je ovde lud????? Ako je i na grčkom Mesih kako je odjednom sa grčkog na grčki prevedeno kao Hristos?????

Nije bitno postoji li vjerovatnoca za nesto vec je bitno kolika je ta vjerovatnoca
Nije bitno postoji li vjerovatnoca za nesto vec je bitno kolika je ta vjerovatnoca

Uvjek za sve postoji vjerojatnost ali valjda kolicina vjerovatnoce treba biti svakom covjeku mjerilo da li da u nesto vjeruje ili ne.Postoji vjerovatnost i da kada izadjes na ulicu grom te pogodi ali ti znas da je to mala vjerovatnoca i izlazis na ulicu vjerujuci da te nece pogoditi.ма колика била да ли постоји?
Vidi Tesla...da ti kažem vako narodski...nisu ti ovo zupčanici ni strujna kola, ovo ti je viša matematika...ono...iracionalni brojevi i tako to.Uvjek za sve postoji vjerojatnost ali valjda kolicina vjerovatnoce treba biti svakom covjeku mjerilo da li da u nesto vjeruje ili ne.Postoji vjerovatnost i da kada izadjes na ulicu grom te pogodi ali ti znas da je to mala vjerovatnoca i izlazis na ulicu vjerujuci da te nece pogoditi.
Ljudi koji vjeruju u religiju vjeruju u gotovo nevjerovatne tvrdnje u svetim knjigama i ne pridrzavaju se uopste zakona da treba vjerovati u tvrdnje vece vjerovatnoce.
Pa gospodo mnogo je veca vjerovatnoca da je Marija pocinila blud i da joj je to bio nacin da prodje bez kazne nego da Bogu koji je sve stvorio je potrebna ljudska zena da stvori svog jednog jedinoga sina.I od toliki vanzemaljski oblika zivota odabrao je ni po cemu vaznu planetu zemlju i ljude na njoj da sa njima stvara jedinoga svoga sina.

Ja sam to izračunao i prošao na ispitu....ali od tada imam traume od vas "naučnika" čim vas vidim dobijem dijareju. Kako bilo koja budala, može da računa neki beskonačno mali otpor beskonačno malog tela...osim ako je totalni IDIOT????