ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О ХРИШЋАНСТВУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
STROGA,ALI STROGA RODITELJSKA PAZNJA,I TO ZA DJECU DO 18 GODINA,MADA I ZA STARIJE NIJE PRIKLADNO

-Malo o zenskim,bujnim grudima

Pjesma nad pjesmama " Stas je tvoj kao palma, grudi su tvoje grozdovi. (9) Rekoh: popet ću se na palmu da dohvatim vrške njezine, a grudi će tvoje biti kao grozdovi na lozi, "

"..raduj se sa ženom svoje mladosti: neka te grudi njene opajaju u svako doba, Ta zašto bi se, sine moj, zanosio preljubnicom i grlio tuđinki njedra? "
Mudre izreke 5,18

Nadojite se i nasitite na dojkama utjehe njegove da se nasišete i nasladite na grudima krepčine njegove. Jer ovako govori Jahve: "Evo, mir ću na njih kao rijeku svratiti i kao potok nabujali bogatstvo naroda.

Pjesma 4,5; 7,3-7 Tvoje su dvije dojke kao dva laneta, blizanca košutina, što pasu među ljiljanima."

"...neka te grudi njene opajaju u svako doba"
Ezekiel 23,1-21
" I odaše se bludu u Egiptu, blud činiše u mladosti: ondje su im grudi stiskali, djevojačke dojke gnječili. "

Riječ je Jahve Gospoda:
Ezekijel 16
" Dojke ti se raspupale, kosa ti narasla, ali si još gola i naga bila. Prođoh kraj tebe i u te se zagledah: i gle, dob tvoja - dob je ljubavi! Raširih na te skute svoje i pokrih ti golotinju."

Ima tu jos toga

Levit. 19,20 "Suzana reče djevojkama: "Donesite mi ulja i pomasti pa zaključajte vrtna vrata da se okupam!"
"...ništa nisu znale o starcima, jer bijahu skriveni. Čim djevojke izađoše, oni ustadoše i pritrčaše k njoj . "Evo, rekoše, vrtna su vrata zaključana, nitko nas ne vidi. Mi te se poželjesmo, podaj nam se i budi naša! Ako li nećeš, mi ćemo protiv tebe svjedočiti da je neki mladić bio s tobom i da si zbog toga udaljila od sebe svoje

GRUPNO SILOVANJE
Suci 19,24-29 "Evo, moja je kći djevica, prepustit ću vam je. Činite od nje što vam drago, ali ovom čovjeku ne činite bezakonja." (25) Ljudi ga ne htjedoše poslušati. Tad onaj čovjek uze inoču (konkubinu) te im je izvede. Oni su je silovali i zlostavljali svu noć do jutra, a kad je zora zabijeljela, pustiše je."

... oca moga Šimuna, komu si ruku naoružao mačem da se osveti tuđincima koji bijahu radi sramote odriješili pas jedne djevice, obnažili njezin bok da je okaljaju i obeščastili njezinu utrobu za sramotu. Iako si kazao: 'Ne smije tako biti', oni su svejedno učinili.

BLUD

Korinćanima 5.1
" Općenito se čuje o bludnosti među vama, i to takvoj bludnosti kakve nema ni među poganima: da netko ima očevu ženu. "
" Pogani ispuniše Hram raspuštenošću i pijankama. Zabavljali su se s djevojčurama i u svetim se predvorjima upuštali sa ženama. "

" Ohola, iako meni pripadaše, bludu se odala; uspalila se za ljubavnicima, za Asircima, susjedima svojim, (6) u modri baršun odjevenima, sve samim vojvodama i namjesnicima, pristalim momcima, vještim konjanicima.

Za sinovima se asirskim uspaljivala, vještim konjanicima, poizbor momcima.
" Sinovi babilonski k njoj bi dohrlili na ljubavnu postelju da je bludom kaljaju. A kad bi se s njima okaljala, zgadili bi joj se."
" A ti se za njih kupala, oči svoje mazala i nakitom se kitila. (41) A potom bi sjedala na raskošnu postelju pred kojom stol prostrt bijaše na koji si stavljala moj tamjan i moje ulje. (42) Tu se čulo pocikivanje bezbrižnog društva zbog velikog mnoštva dovedena sa svih strana pustinje; stavljali su ženama na ruke narukvice i na glavu vijence prekrasne."

-Nemojte ovo sa svojom djecom nikako pokusavati

Matej 10,34-36 "Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; (36) i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi."

(21) Drugi mu od učenika reče: "Gospodine, dopusti mi da prije (nego što ti se pridružim) odem i pokopam svoga oca." (22) Isus mu kaže: "Hajde za mnom i pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve."

Za odgoj djece u obitelji namijenjena je: "ŠIBA" iz biblijske knjige "Mudrih" izreka, odakle je potekao glupi slogan: "Šiba je potekla iz raja."

Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom, da se na koncu u njemu obraduje.
Tko štedi šibu, mrzi na sina svog, a tko ga ljubi, na vrijeme ga opominje.
Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih.
Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi mu rebra dok je malen, da ti ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko.
Ludost prianja uza srce djetinje: šiba pouke otklanja je od njega.
Ne uskraćuj djetetu opomene, jer, udariš li ga šibom, neće umrijeti: biješ ga šibom, ali mu dušu iz Podzemlja izbavljaš.
Oko koje se ruga ocu i odriče posluh majci iskljuvat će potočni gavrani i izjesti mladi orlovi.
Krvave masnice očiste zlo i udarci pročiste odaje utrobe.

-UBISTVO DJECE(imate dosta primjera kako to raditi,ali nemojte molim vas,nisu djeca nista kriva,jos su mladi)

Spremite pokolj djeci za bezakonje otaca njihovih, da se više ne dignu da osvajaju zemlju i da ne pokriju lice svijeta!
Izaija 14,21

"Na vas ću pustiti šumsku zvjerad da vas liši djece"
Levitski zakonik 26,22
2 Kraljevi 2,23-24
" Dok je išao putem, dječaci bijahu izišli iz grada i rugahu mu se govoreći: "Hodi, ćelo! Hodi, ćelo!" (24) On se obazre, pogleda ih i prokle ih u ime Jahvino. I odmah iziđoše dva medvjeda iz šume i rastrgaše četrdeset i dvoje djece (42)."

Ezekiel 5
17 A povrh gladi pustit ću na vas i divlje zvijeri koje će ti djecu rastrgati; kuga će te i krv preplaviti: pod mač ću te svoj okrenuti. Ja, Jahve, rekoh!"

Levit. 20,9 "Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj."

" Ako tko imadne opaka i nepokorna sina koji neće da sluša ni oca ni majke - pa ni onda pošto ga kazne - neka ga njegov otac i njegova mati odvedu starješinama svoga grada. Potom neka ga svi ljudi, njegovi sugrađani, kamenjem zasiplju dok ne pogine. "
Ponovljeni zakon 21,18

Isus:
Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje.
(Mat.15:3)

Lamek prozbori svojim ženama: "Ada i Sila, glas moj poslušajte! Žene Lamekove, čujte mi besjedu: Čovjeka sam ubio jer me ranio i dijete jer me udarilo.

Linč djece prostitutki Ohole i Oholibe.
Zbor neka ih kamenuje i mačevima raskomada; sinove i kćeri neka im pokolje, a domove ognjem spali. Tako ću iz zemlje istrijebiti sramotu, da se druge žene opomenu i ne čine djela vaših sramotnih.

" Tada zagrmje (Jahve - Bog) na moje uši i reče: "Kazne grada! Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja. Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. "

Otkrivenje 2,22-23.Isus najavljuje bludnici da će pobiti njezinu djecu. Apologeti kažu da se ustvari radi o sljedbenicima kulta Jezabele. Tim gore. Umjesto djece onda pobija sve nesretne sljedbenike.
... i djecu ću joj smrću pobiti. I znat će sve crkve: Ja sam Onaj koji istražuje bubrege i srca - i dat ću vam svakomu po djelima. "

Suci 11,30-40 Ubojstvo nevine djevojke radi glupavog Zavjeta Jahvi, da će žrtvovati (ubiti) prvu osobu koja izađe iz njegove kuće da ga pozdravi (izašla je njegova kćerka koju je potom ubio), kako bi pobijedio u bitci.

" Mojsije se razljuti: Stoga svu mušku djecu pobijte ! "

Psalam 137,8,9 "Kćeri babilonska, pustošiteljice, blažen koji ti vrati milo za drago za sva zla što si nam ih nanijela! (9) Blažen koji zgrabi i smrska o stijenu tvoju dojenčad!."

Samuel 18:25-27 Jedna od najgnjusnijih seksističkih priča ikada napisanih. Šaul prodaje svoju kćer Davidu. Ali on nije htio novac, neeeeeeeeee to bi bilo previše normalno. On je zatražio 100 kožica s penisa ubijenih Filistejaca. David mu je isporučio 200 'obrezaka'.
Momci su čisti - nisu se dotakli žena
" A svećenik odgovori Davidu: "Nemam pri ruci običnoga kruha nego samo svetoga kruha; ali samo ako su se tvoji momci uzdržali od žena." (6) David odgovori svećeniku ovako: "Sasvim pouzdano! Žene su nam bile uskraćene, kao uvijek kad izlazimo na vojni pohod, i tijela su u momaka čista. "
1 Samuel 21:4-5
Knjiga o Esteri
Kralj Ahasver napravi veliku gozbu i opije se. Zatim, kada su već svi bili mrtvi pijani, naredi svojoj kraljici Vašti da "pokaže svoju ljepotu" njemu i pijanim gostima. 1:7-11
Vašti odbija plesati (gola?) pred pijancima. Kralj saziva mudrace i oni ga "mudro" savjetuju, a njihove "mudre" riječi su zabilježene u Bibliji, svim muževima na znanje i ravnanje:
"Kraljica je Vašti skrivila ne samo kralju nego i svim poglavarima i svem narodu koji prebiva u svim pokrajinama kralja Ahasvera. Jer će za držanje kraljičino doznati sve žene pa će prezirati svoje muževe govoreći: 'Kralj je Ahasver naredio da dovedu preda nj kraljicu Vašti, ali ona ne htjede doći.' ...pa će biti prkosa i prezira u izobilju.
...kralj neka preda kraljevsku čast drugoj ženi, boljoj od nje!
Kad se ta naredba koju će kralj učiniti pročuje po svem kraljevstvu, koje je zaista veliko, sve će žene iskazivati poštovanje svojim muževima, od najvišega pa do najnižega." Riječ se svidje i kralju i njegovim knezovima. Stoga on učini kako mu je savjetovao (mudrac) Memukan. Uputi pisma u sve kraljevske pokrajine, svakoj pokrajini pismom kojim se ona služila, a svakom narodu njegovim jezikom, da svaki muž bude gospodar u svojoj kući.
Rekoše tada momci što služahu kralja: "Neka se potraže za kralja mlade djevojke, djevice lijepa izgleda. Svaka je djevojka morala ući kralju kad je na nju, prema uredbi za žene, došao red, to jest nakon dvanaest mjeseci.
Tako dovedoše i Esteru u kraljevu palaču, pod nadzor Hegeja, čuvara žena.
Ona bi ulazila uvečer, a ujutro bi se vraćala u drugi harem, pod nadzorom Šaašgaza, kraljeva eunuha, čuvara priležnica.
I tako je Estera pobijedila u natjecanju u SEKSU s drugim djevicama i postala pokorna i poslušna nova kraljica - u još jednoj 'poučnoj' biblijskoj pričici.

Ajeti govore o tome da muslimani ne negiraju ni poslanstvo Musaa/Mojsija, ni Davuda/DAvida, ni SUlejmana/Solomona, ni Isaa/Isusa ni svih drugih Poslanika i Vjerovjesnika koji su dolazili svojim narodima. Ali u drugim ajetima Allah kaže kako su neki Allahove riječi mijenjali za ono što malo vrijedi.
Znači svaki musliman vjeruje da su Tevrat i Indžil Božje objave.

Tacno! Covjek je mala Crkva, jedan kamen. Vise ljudi, vise kamenja, veci objekat piramide apostola Pavla, a Hristos je vrh te piramide, Glava od ugla!

Pre se može reći da je Hristos čokot, jer od čokota polaze grane(Sveti Apostoli), i na granama grozdovi(ljudi).
Inače, kamen na vrhu piramide se stavlja tek kada se piramida cela napravi, tada se postavi vrh piramide. Vrh piramide je kraj.
Kod čokota je drugačija situacija, jer od čokota polaze grane, dakle, iz čokota izviru grane, Čokot je početak.

Pre se može reći da je Hristos čokot, jer od čokota polaze grane(Sveti Apostoli), i na granama grozdovi(ljudi).
Inače, kamen na vrhu piramide se stavlja tek kada se piramida cela napravi, tada se postavi vrh piramide. Vrh piramide je kraj.
Kod čokota je drugačija situacija, jer od čokota polaze grane, dakle, iz čokota izviru grane, Čokot je početak.

Христос почетак и крај

Ocigledno je da hriscanstvu preti realna opasnost od najezde islama.:worth: Jedini lek protiv rapidne islamizacije Evrope je dalje ubrzano sirenje ateizma.:rtfm:

једини лек је множење Срба православаца (што значи више секса и рађања, комбинација задовољства и корисног), а за јевропу, нек брину сами.
а ви атеисти ако хоћете да спречавате ширење ислама трк у џамахирије па исповедајте атеизам, објасните им да алах не постоји, ал будите овако убедљиви као што сте овде.:ok:

једини лек је множење Срба православаца (што значи више секса и рађања, комбинација задовољства и корисног), а за јевропу, нек брину сами.
а ви атеисти ако хоћете да спречавате ширење ислама трк у џамахирије па исповедајте атеизам, објасните им да алах не постоји, ал будите овако убедљиви као што сте овде.:ok:
Cane, zasto moras da si ekstreman. Izgleda da bi ti radije u muslese nego u ateiste. Sto se tice "vise seksa i vise dece" to se ocigledno ne odnosi na Srbe, jer ovde u Srlbiji svake godine je manje po sesdesetak hiljada stanovnika, a sve vise muslimana. Pojesce nas kao i Siposi sto su popapili Kosovo.. Sto se tice seksa, mislim da bi Ministarstvo zdravlja i socijalnog staranja morali da uvezu enermne kolicine vijagre i da dele besplatno iskljucivo Srbima, ne bi li popravili etnicku sliku Srbije.
:ljubomoran::amen:

Наши савременици, који су се удаљили од хришћанства, сматрају да је хришћанска Црква дужна да се састоји од савршених људи, од светих, и осуђују Цркву јер је у њој толико грешних људи, несавршених, толико лоших хришћана.
Али у томе и јесте непознавање природе Цркве, заборављање њене суштине. Пре свега, Црква и постоји ради грешника, ради несавршених, ради смртних.
У време првих векова хришћанства у Цркви је постојао секташки покрет монтаниста који су доказивали да се Црква састоји искључиво од савршених и светих, односно да из Цркве треба избацити грешнике и несавршане.
Црква је за монтанисте била заједница људи који су примили дар Светога Духа.
На тај се начин већи део грешног хришћанског човечанства налазио изван Цркве.
Изворно црквено учење је осудило монтанизам и утврдило тумачење Цркве по коме она јесте спасоносна Црква грешника.
Свети се јављају као заштита и помоћ Цркве, али се Црква не састоји исклучиво од њих, јер њој припада човечанство у свим ступњевима духовног усавршавања, човечанство које се спасава од сопственог греха.
Црква на земљи, онда, јесте војујућа Црква која се бори са злом, а не прослављена Црква, јер још није уздигнута до славе.
Сам Христос је био са страдалницима и грешнима због чега су га фарисеји и оптуживали.
А Црква Христова је дужна да буде слична Христу, она не може бити само уз честите и савршене, она је пре свега позвана да буде са онима који су духовно пали. Хришћанство би, признајући једино чиста и савршена бића, било фарисејско хришћанство.
Сажаљење, попустљивост, милосрђе према ближњима у свим њиховим гресима и несавршенствима јесте дело хришћанске љубави, јесте тражење хришћанског савршенства.
Зато, огласити хришћанство кривим за земаљски кал који се прилепио уз Цркву, на њеном историјском путу, није ништа друто до фарисејство. А тешко да су и сами тужитељи тако чисти и савршени.
Берђајев

Наши савременици, који су се удаљили од хришћанства, сматрају да је хришћанска Црква дужна да се састоји од савршених људи, од светих, и осуђују Цркву јер је у њој толико грешних људи, несавршених, толико лоших хришћана.
Али у томе и јесте непознавање природе Цркве, заборављање њене суштине. Пре свега, Црква и постоји ради грешника, ради несавршених, ради смртних.
У време првих векова хришћанства у Цркви је постојао секташки покрет монтаниста који су доказивали да се Црква састоји искључиво од савршених и светих, односно да из Цркве треба избацити грешнике и несавршане.
Црква је за монтанисте била заједница људи који су примили дар Светога Духа.
На тај се начин већи део грешног хришћанског човечанства налазио изван Цркве.
Изворно црквено учење је осудило монтанизам и утврдило тумачење Цркве по коме она јесте спасоносна Црква грешника.
Свети се јављају као заштита и помоћ Цркве, али се Црква не састоји исклучиво од њих, јер њој припада човечанство у свим ступњевима духовног усавршавања, човечанство које се спасава од сопственог греха.
Црква на земљи, онда, јесте војујућа Црква која се бори са злом, а не прослављена Црква, јер још није уздигнута до славе.
Сам Христос је био са страдалницима и грешнима због чега су га фарисеји и оптуживали.
А Црква Христова је дужна да буде слична Христу, она не може бити само уз честите и савршене, она је пре свега позвана да буде са онима који су духовно пали. Хришћанство би, признајући једино чиста и савршена бића, било фарисејско хришћанство.
Сажаљење, попустљивост, милосрђе према ближњима у свим њиховим гресима и несавршенствима јесте дело хришћанске љубави, јесте тражење хришћанског савршенства.
Зато, огласити хришћанство кривим за земаљски кал који се прилепио уз Цркву, на њеном историјском путу, није ништа друто до фарисејство. А тешко да су и сами тужитељи тако чисти и савршени.
Берђајев
Eh, Berđajev... :lol:
Vešt kao i obično, srebrnog jezika, al' malo toga kaže.
Dakle, ne kritikuju se hrišćanske crkve zato što su pune nesavršenih ljudi, nego zato što "sažaljenje, popustljivost i milosrđe" upravo ukazuju "zemaljskom kalu", a na uštrb velikog dela mirjana (Crimen sollicitationis i druga dela hrišćanske... ovaj, "ljubavi").
Sad, ako crkve hrišćanske i postoje radi grešnika, a po Berđajevu, očito radi onih najvećih, onda pošten čovek u crkvama ima malo šta da traži, baš kao i u zatvoru ili razuman čovek u ludnici, zar ne?

Čini mi se da ovaj tekst nije baš najsvetliji trenutak Berđajeva, već da je pre ilustrativan primer narodne poslovice: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada.", no ima dosta godina kako sam ga čitao. :think:

Ovo je potpuno shvatljivo. Čak i na ovoako malom podforumu postoje stotine izjava da samo ateisti i drugi nehrišćani mogu biti nosioci zla, a da su hrišani "savršeni ljudi" kojima je zlo strano u potpunosti. Po njihovom mišljenju, ko nije savršen, nije ni hrišćanin, makar bio hrišćanin. Neki pravoslavci ovu grupu sužavaju samo na pravoslavce, a jehovini svedoci na jehovine svedoke, dok međedi, normalno, sužavaju savršenost samo na međede.

I ondak nije teško razumeti da normalan čovek, makar se i "udaljio od hrišćanstva" ima prirodnu odbojnost prema ovakvim stavovima, što se, između ostalog, vidi i u onome što se ovde piše.

Ovo je potpuno shvatljivo. Čak i na ovoako malom podforumu postoje stotine izjava da samo ateisti i drugi nehrišćani mogu biti nosioci zla, a da su hrišani "savršeni ljudi" kojima je zlo strano u potpunosti. Po njihovom mišljenju, ko nije savršen, nije ni hrišćanin, makar bio hrišćanin. Neki pravoslavci ovu grupu sužavaju samo na pravoslavce, a jehovini svedoci na jehovine svedoke, dok međedi, normalno, sužavaju savršenost samo na međede.

I ondak nije teško razumeti da normalan čovek, makar se i "udaljio od hrišćanstva" ima prirodnu odbojnost prema ovakvim stavovima, što se, između ostalog, vidi i u onome što se ovde piše.
Potpuno razumljivo:)
Najveci povod za kritiku hriscanstva su hriscani...sto bi rekao neki indijski mislilac ,cini mi se, -Svidja mi se vas Hrist,ne svidjaju mi se vasi hriscani--vasi hriscani uopste ne lice na Hrista.
Na kraju Mahatma Gandi bude veci hriscanin od mnogih legitimnih hriscana.
I mada Hrist sve vreme govori protiv formalizma,hriscani vrllo cesto formu nadredjuju sustini--suprotno Hristovom ucenju...

sto bi rekao Aleksandar Veliki-Ili promeni ime ili promeni taktiku.
Zasto ljudi kojima Hristovo ucenje nije prihvatljivo i primenljivo u zivotu zele da se zovu hriscani nikad necu shvatiti.

Eto izneo si jednu zabludu...
Jehovini Svedoci SVIM ljudima propoivedaju hriscanstvo tj Bozju rec jer smatraju da svako moze da se spasi...
A normalno je da ocekuju spasenje jer vrse Bozju volju..

То је због тога што није поштено бити поштен међу непоштенима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back