- Poruka
- 5.837
Kometa mase m kre¶ce se u gravitacionom polju zvezde S mase M (M À m), tako da
joj je u beskonacnosti brzina jednaka v1, a najkra¶ce rastojanje izmed-u pravca brzine u
beskonacnosti i zvezde jednako je d. Na¶ci jedna·cinu trajektorije komete i izra·cunati ugao
# izmed-u pravca brzine u beskonacnosti pre nego ·sto kometa naid-e na zvezdu i po·sto se
ponovo udalji u beskonacnost.
Zar ne mislite da ima suveše "beskonačnosti" u jednom ovako malom zadatku????
Zašto je problem kad teolozi kažu da Gospod vlada u beskonačnost, a nije problem kad jedna budala od profesora fizike nalupa 4 beskonačnosti u zadatku od dve rečenice???
joj je u beskonacnosti brzina jednaka v1, a najkra¶ce rastojanje izmed-u pravca brzine u
beskonacnosti i zvezde jednako je d. Na¶ci jedna·cinu trajektorije komete i izra·cunati ugao
# izmed-u pravca brzine u beskonacnosti pre nego ·sto kometa naid-e na zvezdu i po·sto se
ponovo udalji u beskonacnost.
Zar ne mislite da ima suveše "beskonačnosti" u jednom ovako malom zadatku????
Zašto je problem kad teolozi kažu da Gospod vlada u beskonačnost, a nije problem kad jedna budala od profesora fizike nalupa 4 beskonačnosti u zadatku od dve rečenice???

Ja sam to izračunao i prošao na ispitu....ali od tada imam traume od vas "naučnika" čim vas vidim dobijem dijareju. Kako bilo koja budala, može da računa neki beskonačno mali otpor beskonačno malog tela...osim ako je totalni IDIOT????