ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О ХРИШЋАНСТВУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kometa mase m kre¶ce se u gravitacionom polju zvezde S mase M (M À m), tako da
joj je u beskonacnosti brzina jednaka v1, a najkra¶ce rastojanje izmed-u pravca brzine u
beskonacnosti i zvezde jednako je d. Na¶ci jedna·cinu trajektorije komete i izra·cunati ugao
# izmed-u pravca brzine u beskonacnosti pre nego ·sto kometa naid-e na zvezdu i po·sto se
ponovo udalji u beskonacnost.

Zar ne mislite da ima suveše "beskonačnosti" u jednom ovako malom zadatku????
Zašto je problem kad teolozi kažu da Gospod vlada u beskonačnost, a nije problem kad jedna budala od profesora fizike nalupa 4 beskonačnosti u zadatku od dve rečenice??? :neutral:

Uvjek za sve postoji vjerojatnost ali valjda kolicina vjerovatnoce treba biti svakom covjeku mjerilo da li da u nesto vjeruje ili ne.

значи постоји вероватноћа да постоји, само треба веровати у ту вероватноћу, а вероватноћа аутоматси не искључује постојање.

Postoji vjerovatnost i da kada izadjes na ulicu grom te pogodi ali ti znas da je to mala vjerovatnoca i izlazis na ulicu vjerujuci da te nece pogoditi.

постоји вероватноћа и то мала, али не негира постојање грома
Ljudi koji vjeruju u religiju vjeruju u gotovo nevjerovatne tvrdnje u svetim knjigama i ne pridrzavaju se uopste zakona da treba vjerovati u tvrdnje vece vjerovatnoce.

надам се да си размишљао када си постављао пример о грому:)

Pa gospodo mnogo je veca vjerovatnoca da je Marija pocinila blud i da joj je to bio nacin da prodje bez kazne nego da Bogu koji je sve stvorio je potrebna ljudska zena da stvori svog jednog jedinoga sina

постоји вероватноћа да си ти женско
.I od toliki vanzemaljski oblika zivota odabrao je ni po cemu vaznu planetu zemlju i ljude na njoj da sa njima stvara jedinoga svoga sina

можда смо му ми највише занимљиви

Vidi Tesla...da ti kažem vako narodski...nisu ti ovo zupčanici ni strujna kola, ovo ti je viša matematika...ono...iracionalni brojevi i tako to. z:mrgreen:
Ja sam nekad davno danima lupao glavu da izračunam zadatak iz matematike koji je glasio vako: Izračunati beskonačno mali otpor trenja-kotrljanja beskonačno malih tela z:hm: Ja sam to izračunao i prošao na ispitu....ali od tada imam traume od vas "naučnika" čim vas vidim dobijem dijareju. Kako bilo koja budala, može da računa neki beskonačno mali otpor beskonačno malog tela...osim ako je totalni IDIOT????z:cry:
Tako da barem ti kao poznati naučnik ne bi smeo da potcenjuješ teoriju partenogeneze. z:poz:
Za naucnike govoriti da su idioti a upotrebljavati u svom zivotu sve ono sto su oni izmislili ukljucujuci i racunar preko kojega sada ja i ti komuniciramo je idiotski.

Kometa mase m kre¶ce se u gravitacionom polju zvezde S mase M (M À m), tako da
joj je u beskonacnosti brzina jednaka v1, a najkra¶ce rastojanje izmed-u pravca brzine u
beskonacnosti i zvezde jednako je d. Na¶ci jedna·cinu trajektorije komete i izra·cunati ugao
# izmed-u pravca brzine u beskonacnosti pre nego ·sto kometa naid-e na zvezdu i po·sto se
ponovo udalji u beskonacnost.

Zar ne mislite da ima suveše "beskonačnosti" u jednom ovako malom zadatku????
Zašto je problem kad teolozi kažu da Gospod vlada u beskonačnost, a nije problem kad jedna budala od profesora fizike nalupa 4 beskonačnosti u zadatku od dve rečenice??? :neutral:

Tako mali zadatak, a tako veliki problem.
Da li je gravitaciona sila između zvezde i komete, jednaka centrifugalnoj sili u najkraćem rastojanju d između komete i zvezde?

Vidi Tesla...da ti kažem vako narodski...nisu ti ovo zupčanici ni strujna kola, ovo ti je viša matematika...ono...iracionalni brojevi i tako to. z:mrgreen:
Ja sam nekad davno danima lupao glavu da izračunam zadatak iz matematike koji je glasio vako: Izračunati beskonačno mali otpor trenja-kotrljanja beskonačno malih tela z:hm: Ja sam to izračunao i prošao na ispitu....ali od tada imam traume od vas "naučnika" čim vas vidim dobijem dijareju. Kako bilo koja budala, može da računa neki beskonačno mali otpor beskonačno malog tela...osim ako je totalni IDIOT????z:cry:

Šta si sa ovim hteo da kažeš? :lol:

Pozdrav svima!Imam par pitanja,pa ako moze odgovor.

1.Dali je cijela Biblija Bozija rijec?

2.Zasto je Isus poslat na ovaj svijet?

3. Zašto Evanđeoske crkve kažu da nema kontradikcija u Bibliji?

4.Vjerujete li zaista da je Bog autor zbunjenosti,i da ne zna sta radi,kao sto tvrde mnogi odlomci u bibliji?

5.Zasto velika vecina Starog zavjeta uci da ne postoji zagrobni zivot,kao i neki djelovi Novog

6.Zasto su Isusovi ucenici navodno iznenadjeni njegovim uskrsnucem kada im je to on pno puta nagovijestio((Luka 24:6-7).

7.Zasto Isus nije detaljno objasnio sveto trojstvo kada je ono tako bitno,u Bibliji se kaze da je Isus tu da objasni svojim ucenicima bitne stvari,a trojstvo nije objasnio,a mnogo sitnije stvari jeste.

Eto unaprijed hvala na odgovorima

4.Vjerujete li zaista da je Bog autor zbunjenosti,i da ne zna sta radi,kao sto tvrde mnogi odlomci u bibliji?

5.Zasto velika vecina Starog zavjeta uci da ne postoji zagrobni zivot,kao i neki djelovi Novog

6.Zasto su Isusovi ucenici navodno iznenadjeni njegovim uskrsnucem kada im je to on pno puta nagovijestio((Luka 24:6-7).

7.Zasto Isus nije detaljno objasnio sveto trojstvo kada je ono tako bitno,u Bibliji se kaze da je Isus tu da objasni svojim ucenicima bitne stvari,a trojstvo nije objasnio,a mnogo sitnije stvari jeste.

1.Jeste,ali ne u protestantskom smislu.U njoj ima i istorije i drugih stvari.Npr. psalam 50(51):"pomiluj me Bože po velikoj milosti svojoj...Jel ovo Bog govori ili čovek?
2.Da bi omogućio naše oboženje.
3.Ne znam,pitaj ih.Jasno je da ima.
4.Kada je u pitanju Bilija,postoji i ljudski faktor.Pisci jesu bili nadahnuti,ali to ne znači da nije postojala sloboda u pisanju.Drugim rečima,bogonadahnutost se shvata kao inspiracija,a ne da je Bog od reči do reči diktirao piscima šta da napišu.
5.Koji delovi?
6.Do Pedesetnice(silaska Sv.Duha) oni nisu bili utvrdjeni u veri.
7.Hristos ih je jasno uputio na Tajnu Svete Trojice.On nije morao detaljnije da objasni jer se Biblija ne može tumačiti van Crkve,koja je "stub i tvrdjava istine".

Ne pričam o tome ko se čemu moli, niti o tome ko je kako deklarisan, već o tome gde se čovek, u suštini, moli.
A čovek se, u suštini, moli u svojoj duši. A tamo gde se čovek, u suštini, moli, tamo je, u suštini, hram molitve.

Hrišćanin se moli u Crkvi.Čak i nakon Litrugije kada odemo kući,treba da nastavimo da živimo evharistijskim životom.Bez toga,nismo hrišćani.
Molitvu ne možemo shvatati pijetistički.Barem u hrišćanstvu.

Можда ће ти ово моћи да помогне.

http://www.svetosavlje.org/bibliote...tihizis/SvetiInokentijeMoskovskiKatihizis.htm

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back