ИСТИНЕ И ЗАБЛУДЕ О ХРИШЋАНСТВУ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E sad ako vi kazete da je cijela Biblija Bozija rijec,i to je misljenje svakog krscanina,kako onda objasnjavate ovo sto cu pisati u narednim postovima

Isusovo porijeklo

U evandjelju po Mateju 1:16 se kaze da je muz Isusove majke bio Josip sin Jakova,a u Evandjelju po Luki 3:23 se kaze da je to bio Josip sin Helijev.U Evandjelju po Mateju 1:6 se kaze bas kao sto ti rece da Isus vodi porijeklo od Davida sina Solomona,a u Evandjelju po Luki 3:31 da on vodi porijeklo od Davidovog sina Natana.

Nakon toga u evandjelju po Mateju 1:6-11 se saznaje da su svi preci Isaa od Davuda a,s do zatocenistva u Babilonu bili poznati kraljevi,a iz Evandjelja po Luki 3:27-31 saznajemo da nisu bili niti kraljevi niti poznate licnosti,izuzev Davuda a.s i Natana.To su samo neka neslaganja vezano za njegovo porijeklo

Ko je nosio krst

2.Kazete da ga je nosio Isus,i ja sam tako mislio zaista,dok nisam vidio da u Evandljelju po Mateju 27:32 stoji citat "Izlazeci sretose nekog Cirenca,imenom Simuna i prisilise ga da ponese kriz"

A u Evandjelju po Luki 23:26 stoji "Dok su ga vodili,uhvatise nekog Simuna,te na njega stavise kriz da ga nosi ZAJEDNO sa Isusom"

U Evandjelju po Ivanu 19:17 stoji "...a on(Isus) noseci svoj kriz uzidje na mjesto zvano lubanja,hebrejski Golgota.Ovo su 3 teksta o istom dogadjaju.Prvi i drugi tvrde da je kriz nosio Simun Cirenac a treci tekst kaze da ga je nosio Isus.Kojem tekstu vjerovati ustvari?

Svrha dolaska Isusa,radi mira ili razdora?

3.sto se tice toga dali je Isus gradio mir apsolutno se slazem i uvjeren sam da jeste,ali ne i Biblija gdje stoji

"Nemojte misliti da sam dosano donijeti mir na zemlji!Nisam dosao donijeti mir,nego MAC!(Evandljelje po Mateju 10:34

"Dosao sam da bacim oganj na zemlju,pa kako bih zelio da se vec zapalio(51)!Mislite li da sam dosao na zemlju donijeti mir?Ne,kazem vam,nego RAZDOR!"(Evandjelje po Luki 12:49 i 51)

A prije toga u Evandjelju po Luki 9:56 stoji "...jer sin covjeciji nije dosao da pogubi duse covjecije,nego da ih spase!"

Proturjecje je ocito.U prvom tekstu(a ima ih jos dosta slicnih) spominje se dobra namjera Isusa,da bi u ostalim tekstovima osporio miroljubivost govoreci da je dosao napraviti razdor??????????

Bog nije mogao ovako pogrijesiti,jer On sve zna i ovo je jedan od jasnih dokaza da je Biblija koju imate danas izmijenjena i neprihvatljiva

1.) Biblija govori o stvaranju svijeta. Pa u Bibliji stoji; da je Bog stvorio nebo i zemlju za 6 dana, a pri tom spominje vece i jutro, sto upucuje na dan od 24h. Danas nam naucnici kazu da kosmos nije mogao nastati u periodu od 6 dana, od kojih svaki dan ima 24h. Dok Kur'an isto govori o 6 duzih perioda, razdoblja, sa kojim se vecina naucnika slazhe.

2.) U knjizi postanka, 1:3-5 stoji da je svjetlost stvorena prvog dana, a u stihovima 14-19, izvor svijetla, zvijezde i Sunce, stvoreni su cetvrtog dana. Kako je moguce da izvor svjetlosti nastane cetvrtog dana, i to kasnije od same svjetlosti koja se pojavila prvog dana?! To je nenacusno

3)Dalje, u Knjizi Postanka, 1:9-13, stoji da je Zemlja stvorena treceg dana. Kako cete imati dan i noc bez zemlje ?! Dan zavisi od rotacije Zemlje. Kako cete prije stvaranje Zemlje imati dane i noci ?!

4) Postanak,1:9-13, kaze da je Zemlja stvorena treceg dana, a u stihovima 14-19 stoji da su Sunce i Mjesec stvoreni cetvrtog dana. Danas nam nauka kaze da je Zemlja bila dio Sunca i da je nemoguce da je postojala prije Sunca. To je nenaucno...

Biblija kaze u Knjizi Postanka, prvo poglavlje, stihovi 11-13, da je vegetacija stvorena treceg dana, a da je Sunce stvoreno cetvrtog dana. Kako je moguce da se biljke pojave prije sunceve svjetlosti, i kako ce prezivjeti bez nje?!

6)Postanak, 1:16 da je Bog stvorio dvije svjetlosti; vecu svjetlost Sunce, da vlada danju, i manju svjetlost- Mjesec, da vlada nocu. Danasnja nauka tvrdi da Mjesec reflektuje svjetlost od Sunca, tj da on nema svoje svjetlosti. Dakle, i to je nenaucno.

7)"Ili ce svijet opstati ili ce zauvijek nestati" Ne moze se desiti i jedno i drugo, to je nenaucno. Ali to je tacno ono sto biblija kaze! U Bibliji, u Poslanici Hebrejima, 1:10-11

Zemlja i nebo imaju stubove. Nenaucno.

9)Biblija kaze u Postanku, 1:29 : i Bog rece:" Eto, predajem vam sve na svoj zemlji bilje, sto nosi sjeme, i sve drvece s plodovima, u kojima je sjeme; neka vam bude za hranu!" Sve biljke! Danas cek i nepismeni znaju da postoji veliki broj otrovnih biljaka, koje unesete u organizam, velika je vjerovatnoca da cete umrijeti! Kako je moguce da Bog nije znao, da ako te biljke pojedete, da cete umrijeti?! NENAUCNO.

10) Biblija ima naucni test kako identifikovati istinskog vjernika. U Evandelju po Marku, 16:17-18 stoji: " One koji vjeruju, pratit ce ova cudesa: " u moje ime izgonit cete davle, govorit ce novim jezicima,. Uzimat ce zmiju u ruke. I ako otrov smrtonosan popiju, nece im nauditi. Na bolesnike metat ce ruke, i oni ce ozdravljati." Ovo je naucni test, naucnom terminologijom nazvan: potvrdni test istinskog vjernika. Danas ne znam, bar ja, nijednog krscana, misionara, koji je proshao ovaj test iz Biblije. Nisam sreo ni jednog krscana koji bi mogao uzeti otrov, a da ne umre !

11) Na polju medicine, Biblija i Levitskom Zakoniku, 14:49-53 pruza novi nacin dezinfekcije kuce, radi zastite gube i krasti. Tamo stoji: " Neka uzme dvije ptice, cedrovinu, grimizno predivo i hisop. Tada neka zakolje jednu pticu nad posudom zamljanom sa svjezom vodom, i neka ih umoci u krv zaklane ptice i u svjezu vodu, i neka tim 7 puta poškropi kucu."
POPRSKATI KUCU KRVLJU DA BI SE DEZINFIKOVALA PROTIV GUBE ?! Znamo da je danas krv jako pogodna za razvoj bakcila i bakterija... NENAUCNO !

12)Biblija, takoder, ima jako dobar test utvrdjivanja preljube. Kako cete znati da je zena ucinila preljubu? u Knjizi Brojeva, 5:11-31 stoji: da svecenici trebaju uzeti svetu vodu, u nju staviti svete prasine sa poda i pomjesati sa vodom, to je gorka voda prokletstva... Nakon sto prokunu zenu, daju joj tu vodu, pa ako je pocinila preljubu, nakon sto popije vodu, kletva ce uci u njeno tijelo, tjelo ce oteci, bedra spasti, i bice od ljudi prokleta. Ako zena nije pocinila preljubu, ostat ce cista, i postace majka. ZASTO LI SE OVAJ METOD UTVRDJIVANJA PRELJUBE NE KORISIT U SAVREMENOM SVIJETU?! NENAUCNO!

13)ZAtim, u Ezri, 2:65 stoji da je bilo 200 pjevaca i pjevacica. A u nehemija 7:67, kaze da je bilo 245 pjevaca i pjevacica. DA LI JE BILO 200 ili 245 pjevaca ?! kontekst je potpuno isti, matematicka kontradicija... Dakle josh jedna nelogicna greska...

14) U drugoj poslanici kraljevima 24. poglavlje, 8 stih, stoji: Jojakin je imao 18 godina kad postade kralj, i vladao je 3 mjeseca u Jerusalemu." Druga Ljetopisa, 36. poglavlje, 9 stih, kaze: Bilo je Jojakinu 8 godina, kad postade kralj, i vladao je 3 mjeseca i 10 dana... DA LI JE JOJAKIN IMAO 18 ili 8 GODINA KAD JE POCEO DA VLADA ? DA LI JE VLADAO 3
MJESECA ili 3 MJESECA i 10 DANA ? NELOGICNO, GRESKA.

15)Zatim, u Prvoj kraljevima, 15:33, stoji da je Baaša umro u 26-oj godini vladavine Asina, a u drugoj Ljetopisa, 16:1, stoji da je Baaša izašao protiv Jude u 36-oj godini vladavine Asina! KAKO JE BAAŠA MOGAO RATOVATI 10 GODINA NAKON SVOJE SMRTI ?! NELOGICNO,NENAUCNO,GRESKA!

16) u Bibliji stoji, da ce se jedno drvo dici u vis do nebesa, i da ce ga moci vidjeti cijeli svijet, cijeli narod na Zemlji, bez obzira gdje se nalazio. KAKO JE MOGUCE DA CE CIJELI NAROD TO VIDJETI, KAD JE DANAS DOKAZANO DA JE ZAMLJA OKRUGLA, DAKLE NEMOGUCE JE DA VIDI ONAJ DRVO; KOJI SE NALAZI NA SUPROTNOJ STRANI ZEMLJE... NENAUCNO

Islam je religija ljubavi , kazu muslimani , a onda u kuranu pise da zenu treba tuci ali malo manje nego kamilu . Naravno da u kuranu nema konradikcija , jer kad muslimani kazu da ih nema onda ih , bre, nema .A ako ih i nadjemo to je samo zato sto mi ne razumemo kuran. Sto se mene tice , sve da je kuran susta istina a nije , ja nikada ne bi podigao ruku na zernu ili dete ,niti bi zaklao nekoga samo zato sto veruje drugacije od mene .Jedino sto ja koljem je prase na Bozic , tu se sva moja krvolocnost i verski fundamentalizam zavrsva

Islam je religija ljubavi , kazu muslimani , a onda u kuranu pise da zenu treba tuci ali malo manje nego kamilu . Naravno da u kuranu nema konradikcija , jer kad muslimani kazu da ih nema onda ih , bre, nema .A ako ih i nadjemo to je samo zato sto mi ne razumemo kuran. Sto se mene tice , sve da je kuran susta istina a nije , ja nikada ne bi podigao ruku na zernu ili dete ,niti bi zaklao nekoga samo zato sto veruje drugacije od mene .Jedino sto ja koljem je prase na Bozic , tu se sva moja krvolocnost i verski fundamentalizam zavrsva
To sto pricas nema veze sa istinom.Ovo je jedno od najosjetljivijih pitanja u islamu. Islam je vjera po mjeri čovjeka. Svi njegovi propisi i zakoni su u korist i za dobro čovjeka. On jednako poštuje i muškarca i ženu. Jednakost spolova je u potpunosti zastupljenaAllah kaže: „A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!...“ (En-Nisa, 34) Međutim ovaj ajet se tumači na slijedeći način: Pojam “nušuz” spomenut u ajetu u prijevodu kao neposlušnost, doslovno “protivljenje”, obuhvaća zlonamjerno ponašanje žene prema svome mužu ili muža prema svojoj ženi, uključujući i ono što danas obilježavamo s “duševnom okrutnošću”; u odnosu na muškarca znači i “zlostavljanje” – u tjelesnom smislu – žene. Radi se o specifičnoj vrsti neposlušnosti gdje supruga namjerno i bez razloga provocira, izaziva i otkazuje poslušnost mužu u stvarima u kojima je dužna zbog funkcionalnosti braka biti poslušna. Tada je mužu prema ajetu dozvoljeno da postupi prema sljedećem redoslijedu: 1) opominjanje, 2) seksualna suzdržljivost (dakle, u pravilu najmanje jednu noć) a potom tek 3) kazna. Udaranje u afektu je u svakom slučaju zabranjeno. Muž je glava i gospodar kuće i porodice – zbog svoje prirodne sposobnosti i odgovornosti za opskrbu porodice. On ima pravo da od svoje supruge traži poslušnost i saradnju, pa, prema tome, njoj nije dozvoljeno da se pobuni protiv njegova autoriteta, čime prouzrokuje razdor. Bez kormilara, lađa domaćinstva će posrtati i potonuti. Ako muž primijeti da njegova supruga sve više pokazuje znakove neposlušnosti i pobune protiv njega, on treba da je na jabolji način popravi lijepim riječima, ljubaznim savjetovanjem i mudrim upućivanjem. Ako ovakav način ne pomogne, on treba da spava odvojeno od nje nastojeći da probudi njezin ženski nagon – kako bi mogla biti povraćena vedrina i mir i ona mu uzvratila na harmoničan način. Ako, pak, ni na ovaj način ne bi uspio, njemu je dozvoljeno (ali ne i naređeno) da je blago udari rukom izbjegavajući njezino lice i druge osjetljive dijelove i to je lijek za neke žene u nekim situacijama i u nekoj mjeri. Udariti ženu u lice je zabranjeno zato što je to uvreda za njen ljudski dignitet, a osim toga, to je opasno po najljepši dio njezina tijela. Ali ni u kom slučaju on ne smije pribjeći šibi ili nekom drugom sredstvu koje bi prouzrokovalo bol ili ranjavanje. Kao što je vidljivo iz autentičnih predaja, sam je Poslanik odlučno prezirao pomisao da se udara žena i više nego jednom je rekao: “Zar je nekom od vas zaista moguće udarati ženu kao da je robinja, a navečer ići k njoj?” (El-Buhari i Muslim) Slijedom jedne druge predaje zabranio je uopće tući žene: “Nikad ne udarajte sluškinje (robinje) Božije!” (Ebu Davud, En-Nesai, Ahmed ibn Hanbel) Uvijek je bolje upozoriti, ili učiniti nešto slično upozorenju: i dokle god je moguće postići cilj upozoravanjem, nikakva upotreba sile nije dozvoljena zato što sila proizvodi mržnju, i mržnja šteti skladnom životu koji se traži u braku. Sila se primjenjuje samo kada se boji grijeha prema Allahu. Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Sto se tice kontradikacija,ponavljam,u Kuranu nema kontradikacija,ako mislis da ima to ces morati detaljno objasniti i dokazati.Upravo to je dokaz da je Kuran Bozija rijec jer samo Bog moze ne grijesiti tako,a Biblija ima bezbroj tih kontradikacija koje cu kasnije i navesti
.Dalje,ti pricas o nekom klanju i ubistvima,pa vidi se ko koga kolje,Palestina,Irak,Afganistan,Cecenija i druge muslimanske zemlje,svugdje se islamska krv proljeva.Citao se onaj americki sajt sto je otkrio zlocine americke vojske u Iraku.Vidi se ko koga kolje,a u Kuranu se ne naredjuje ubistvu drgih i drugacijih osim u ratu,znaci to je logicno

Poslednja izmena:
A kad si vec poceo o pravima zene i brutalnosti,pogledaj svoju bibliju

1.-Knjiga Sirahova 42:14
Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."

2-Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
(Efežanima 5:21).

Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti."
Levitski zakoni 21:9
"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se spali!"
Post. 38:24
Evo gdje je Sveta Inkvizicija našla nadahnuće za spaljivanje vještica - vatra čisti. O kažnjavanju sinova svećenika niti riječi.

6.--- popis stanovništva. Je li popis uzimao u obzir i žene?
(15) "Popiši Levijevce po njihovim porodicama i rodovima; popiši sve muškarce od jednoga mjeseca i više."

7.---Evo još par izreka nekih kršćanskih svetaca-ženomrzaca:
Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
Drugi:
Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje.

8. --- Rabinski izvanbiblijski izvori naširoko opisuju mukotrpni način kako je Adam tražio pravu partnericu - on se pario sa svakom ženkom koju je Bog pred njega doveo, pa je prigovarao Bogu, "Svaki stvor ima svog para!" Tek tada, Bog, metodom pokušaja i promašaja, stvara prikladnu partnericu, drugu Evu. Adamova prva žena Lilit ga napušta, jer je odbila ležati ispod Adama tijekom seksa, a prvu Evu Adam odbacuje s gnušanjem, jer je vidio kako ju je Bog stvarao, organ po organ. To je smisao Adamovog uspavljivanja kod izrade druge Eve. (Vidi Graves i Patai: "Židovski mitovi".)

nastavice se

Zelis cuti jos o brutalnosti tvoje "Bozije objave" biblije?Ok!

KANIBALIZAM

II Kraljevi 6:28,29 "Još joj kralj reče: "Što ti je?" Ona odgovori: "Ova mi je žena rekla: 'Daj svoga sina da ga pojedemo danas, a sutra ćemo pojesti moga!' (29) Skuhale smo moga sina i pojele ga. A sutradan rekoh joj: 'Daj svoga sina da ga pojedemo."

" I žena najnježnija i najmekša što bude u tebe - toliko nježna i tankoćutna da se ne usuđuje spustiti stopala na zemlju - zlobnim će okom gledati na muža u svome naručju, i na sina svoga, i na kćer svoju, (57) i na posteljicu svoju što joj iziđe između nogu, i na djecu što ih ima roditi, jer će ih potajno jesti, oskudna u svemu, zbog nevolje i jada kojim će te neprijatelj tvoj pritisnuti po svim gradovima tvojim. "
Knjiga brojeva 28:56

".... sedmerostruko ću vas kazniti za vaše grijehe. (29) Jest ćete meso od svojih sinova, jest ćete meso od svojih kćeri. "

Mihej 3:2-3
" Čujte sada, glavari kuće Jakovljeve, suci doma Izraelova! Vi ljudima derete kožu s tijela i meso s kosti njihovih. Oni proždiru tijelo moga naroda i deru mu kožu, lome kosti. Oni ih komadaju kao u loncu, kao meso u punom kotlu! "

" Plamti zemlja od gnjeva Jahvina, narod ognju hrana postaje. Nitko ni brata svog ne štedi, svatko jede meso svog susjeda. Proždire zdesna, i opet je gladan; guta slijeva, i opet sit nije: Manaše Efrajima, Efrajim Manašea, obojica zajedno Judu."
Izaija 9:19

Strijele svoje opojit ću krvlju i mač moj najest će se mesa, krvi ubijenih i zarobljenih, glava dušmanskih vrhovnika. Kličite, o nebesa, s njime, obožavajte ga, sinovi Božji!
Ponovljeni zakon (32:42)
Jahve nad Vojskama zakrilit će ih i oni će gaziti nogama kamenje praćaka, pit će krv kao da je vino, napojit' se kao škropilo, kao uglovi na žrtveniku.

Za sad bi molio objasjenje ovoga do sad napisanog,pa cemo nastaviti

Pozdrav svima!Imam par pitanja,pa ako moze odgovor.

1.Dali je cijela Biblija Bozija rijec?

2.Zasto je Isus poslat na ovaj svijet?

3. Zašto Evanđeoske crkve kažu da nema kontradikcija u Bibliji?

4.Vjerujete li zaista da je Bog autor zbunjenosti,i da ne zna sta radi,kao sto tvrde mnogi odlomci u bibliji?

5.Zasto velika vecina Starog zavjeta uci da ne postoji zagrobni zivot,kao i neki djelovi Novog

6.Zasto su Isusovi ucenici navodno iznenadjeni njegovim uskrsnucem kada im je to on pno puta nagovijestio((Luka 24:6-7).

7.Zasto Isus nije detaljno objasnio sveto trojstvo kada je ono tako bitno,u Bibliji se kaze da je Isus tu da objasni svojim ucenicima bitne stvari,a trojstvo nije objasnio,a mnogo sitnije stvari jeste.

Eto unaprijed hvala na odgovorima
1.Jeste.

2.Da plati za covekov greh.

3.Verovatno zato sto ih nema. Postoje mala neuklapanja, npr. kod objavljivnja nekih brojki u ratovima, br. poginulih i sl. od strane dva pisca,...sto i nije toliko bitno.

4.Prvi put cujem za ovo. Jedno su ljudske zelje, a drugo je realnost.

5.Zato sto i ne postoji. Postoji vaskrsenje koje treba da usledi po drugom Hristovom dolasku.

6.Zato sto nemamo vere.

7.Isus nam je poslao svoju pisanu Rec, Sveto Pismo, u kojoj nam se obratio i objasnio sve sto nam je u ovom trenutku potrebno da znamo.

Da,vjerujem,Kuran nema kontradikacija,ono sto citate po raznim sajtovima je samo odraz njihovog neznanja.A Biblija ima oko 50.000 gresaka,kontradiikacija+ razne druge stvari koje po meni nemogu biti Bozija rijec

Pokusacu pokazati koliko je Kuran besmislen.

U Kuranu pise:
# A kada je Musa rekao narodu svome: "Allah vam naređuje da zakoljete kravu", - oni upitaše: "Zbijaš li ti to s nama šalu?" - "Ne dao mi Allah da budem neznalica!" - reče on.

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime", - rekoše - "da nam objasni kojih godina ona treba biti." - "On kaže" - odgovori on - "da ta krava ne smije biti ni stara ni mlada, nego između toga, srednje dobi, pa izvršite to što se od vas traži!"

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime", - rekoše - "da nam objasni kakve boje treba biti." - "On poručuje" - odgovori on - "da ta krava treba biti jarkorumene boje, da se svidi onima koji je vide."

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime," - rekoše - "da nam objasni kakva još treba biti jer, nama krave izgledaju slične, a mi ćemo nju, ako Allah htjedne, sigurno pronaći."

# "On poručuje" - reče on - "da ta krava ne smije biti istrošena oranjem zemlje i natapanjem usjeva; treba biti bez mahane i bez ikakva biljega." - "E sad si je opisao kako treba!" - rekoše, pa je zaklaše, i jedva to učiniše.

# I kada ste jednog čovjeka ubili, pa se oko njega prepirati počeli - Allah je dao da iziđe na vidjelo ono što ste bili sakrili -

# Mi smo rekli: "Udarite ga jednim njezinim dijelom!" - i eto tako Allah vraća mrtve u život i pruža vam dokaze Svoje da biste shvatili.*

# Ali srca vaša su poslije toga postala tvrda, kao kamen su ili još tvrđa, a ima i kamenja iz kojeg rijeke izbijaju, a ima, zaista, kamenja koje puca i iz kojeg voda izlazi, a ima ga, doista, i koje se od straha pred Allahom ruši. - A Allah motri na ono što radite.

Hajde neka neko od vjernika muslimana protumaci ove recenice iz Kurana .Ove recenice su meni potpuno nepovezane.Prvo mi nije jasno zasto su klali kravu i zasto bas kravu.E onda odjednom ubijaju covjeka i prepiru se (nemam pojma zbog cega ali znam da je oko ubijenog covjeka)i sta bi sa kravom(gdje je poenta).Zatim nesto izlazi na vidjelo sto je bilo sakriveno ,a ne kaze se sta..I onda odjednom udaraju pretpostavljam mrtvaca jednim (neznam kojim) djelom necega (krave pretpostavljam ) da bi ozivio.Ja ovo ne mogu da shvatim

1.Jeste.

2.Da plati za covekov greh.

3.Verovatno zato sto ih nema. Postoje mala neuklapanja, npr. kod objavljivnja nekih brojki u ratovima, br. poginulih i sl. od strane dva pisca,...sto i nije toliko bitno.

4.Prvi put cujem za ovo. Jedno su ljudske zelje, a drugo je realnost.

5.Zato sto i ne postoji. Postoji vaskrsenje koje treba da usledi po drugom Hristovom dolasku.

6.Zato sto nemamo vere.

7.Isus nam je poslao svoju pisanu Rec, Sveto Pismo, u kojoj nam se obratio i objasnio sve sto nam je u ovom trenutku potrebno da znamo.

1.Ako jeste dali je svojstveno Bozijoj rjeci da bude puna kontradikacija,gnusnih i erotskih citata,i nenaucih cinjenica?
2.Zasto bas on?
3.Jesi li siguran da nema?
4.Zelis li cuti po prvi puta za to?
5.Zasto onda Novi zavjet uci u nekim djelovima da postoji?

KONTRADIKACIJE U BIBLIJI

Posto vi ne smatrate nicim strasnim ogromne greske u brojkama i kontradikacije,onda cu hiljade takvih greski izostaviti.EVO NEKIH KONTRADIKACIJA,za pocetak par njih,pa cu kasnije nastaviti sa prevodom sa engleskog linka,kojeg cu vam takodje postaviti na kojem se nalaze 500 kontradikacija

1.Jeli Herod mislio da je Isus bio Ivan Krstitelj

(A) Da (Matej 14:02; Mark 06:16)

(B) Ne (Luka 9:09)

2.Dali je svjedocanstvo Isusa vjerodostojno

(A) "Ako ja svjedočim za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito" (Iv 5,3 1)

(B) "Čak i ako ja ne svjedočim za sebe, moje svjedočanstvo je istina" (Ivan 8:14)

3.Jeli Isus govorio sta javno

(A) "Ja nisam rekao nikad ništa tajno" (Ivan 18:20)

(B) . "...On je privatno svojim učenicima je objasnio sve" (Mark 04:34).

4.Gdje je Isus bio na sesti dan raspeca

(A) na križu (Mark 15:23)

(B) U Pilatovom sudu (Ivan 19:14)

5. Kada je Pavao bio na putu za Damask je ugledao svjetlost i čuo glas. Jesu li oni koji su bili s njim čuli glas

(A) Da (Acts9: 7)

(B) Ne (Acts22: 9)

6. Kada je Pavao vidio svjetlo on je pao na tlo. Jesu li mu suputnici također pali na tlo?

(A) Da (Djela 26:14)

(B) Ne (Djela 9:07)

A EVO MALO OZBILJNIJIH KONTRADIKACIJA

1.Bog je stvario životinje a onda čovjeka - Gen 1:25-26
Bog stvai čovjeka, a zatim životinje - Gen 2,18-19

2.Arpakšad je bio sin Šela - Gen 11:12
Arpakšad je unuk bio Šela - Luka 3:35-36

3.David ubija Golijata - 1 Sam 17:4,7,50
Jairov ubija Golijata - 2 Sam 21:19

Ostatak vidite na

http://www.apokrinomai.com/Kontradiktornosti.htm

I OBJASNITE

Pokusacu pokazati koliko je Kuran besmislen.

U Kuranu pise:
# A kada je Musa rekao narodu svome: "Allah vam naređuje da zakoljete kravu", - oni upitaše: "Zbijaš li ti to s nama šalu?" - "Ne dao mi Allah da budem neznalica!" - reče on.

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime", - rekoše - "da nam objasni kojih godina ona treba biti." - "On kaže" - odgovori on - "da ta krava ne smije biti ni stara ni mlada, nego između toga, srednje dobi, pa izvršite to što se od vas traži!"

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime", - rekoše - "da nam objasni kakve boje treba biti." - "On poručuje" - odgovori on - "da ta krava treba biti jarkorumene boje, da se svidi onima koji je vide."

# "Zamoli Gospodara svoga, u naše ime," - rekoše - "da nam objasni kakva još treba biti jer, nama krave izgledaju slične, a mi ćemo nju, ako Allah htjedne, sigurno pronaći."

# "On poručuje" - reče on - "da ta krava ne smije biti istrošena oranjem zemlje i natapanjem usjeva; treba biti bez mahane i bez ikakva biljega." - "E sad si je opisao kako treba!" - rekoše, pa je zaklaše, i jedva to učiniše.

# I kada ste jednog čovjeka ubili, pa se oko njega prepirati počeli - Allah je dao da iziđe na vidjelo ono što ste bili sakrili -

# Mi smo rekli: "Udarite ga jednim njezinim dijelom!" - i eto tako Allah vraća mrtve u život i pruža vam dokaze Svoje da biste shvatili.*

# Ali srca vaša su poslije toga postala tvrda, kao kamen su ili još tvrđa, a ima i kamenja iz kojeg rijeke izbijaju, a ima, zaista, kamenja koje puca i iz kojeg voda izlazi, a ima ga, doista, i koje se od straha pred Allahom ruši. - A Allah motri na ono što radite.

Hajde neka neko od vjernika muslimana protumaci ove recenice iz Kurana .Ove recenice su meni potpuno nepovezane.Prvo mi nije jasno zasto su klali kravu i zasto bas kravu.E onda odjednom ubijaju covjeka i prepiru se (nemam pojma zbog cega ali znam da je oko ubijenog covjeka)i sta bi sa kravom(gdje je poenta).Zatim nesto izlazi na vidjelo sto je bilo sakriveno ,a ne kaze se sta..I onda odjednom udaraju pretpostavljam mrtvaca jednim (neznam kojim) djelom necega (krave pretpostavljam ) da bi ozivio.Ja ovo ne mogu da shvatim

Jeli to najbolje sto mozes?Ako jeste da se nasmijem pa ti objasnim.Moras citati Kuran do kraja i islamsku literaturu da bi ti bilo jasno.Ne mozes tako.A prvo objasni ti svoju bibliju jer sam ja postavio temu

Kada sam iznio da smatram Kuran nedovoljno smislenim preciznim i definisanim a ne dubokim sada cu na suri krava pokusati i da pokazem sta sam zelio reci.Pokusacu da navedem pitanja na koja se u suri moralo odgovoriti da bi tekst bio precizan i jasno definiran.
U 67 ajetu sure krava se kaze:
A kada je Musa rekao narodu svome: "Allah vam naređuje da zakoljete kravu", - oni upitaše: "Zbijaš li ti to s nama šalu?" - "Ne dao mi Allah da budem neznalica!" - reče on.
Smatram da je ovdje prije nego sto se iznio govor Muse trebala prvo da se opise njegova emocionalna situacija (dali je bio zabrinut,zadovoljan,nezadovoljan itd) te nacin na koji je govorio.Zatim je trebalo da se opise mjesto na kojem je govorio, te da se odgovori gdje se desavao taj govor(lokacija)kao i da se opise mjesto odrzavanja govora unutar lokacije,te odnosi ,recimo razdaljina do sljedecega kljucnoga mjesta o kome ce se govoriti.Zatim je trebala da se opise masa (narod kojoj je govorio(koliko je orijentaciono brojala ljudi,u kakvom stanju su bili ti ljudi,neke kljucne dogadjaje iz njihovoga zivota kao naroda, a za vazne pojedince o kojima se prica navesti i eventualno njihove pojedinacne kljucne dogadjaje, te kako su se tu nasli,zasto su se tu nasli.Eventualno sa kime su bili,te njihove fizicke i karakterne specificnosti.Trebalo je navesti i nivo razvoja toga naroda kao i nivo razvoja pojedinaca koji su odskakali od grupe i o kojima se prica.Eventualno ako su neki od vazni pojedinaca (o kojima ce se dalje govoriti)bili u prijateljskome ili neprijateljskome ili nekakvome drugom odnosu da se to naglasi.
Allah vam naređuje da zakoljete kravu. Ova recenica nije se mogla izgovoriti na samom pocetku obracanja. to jednostavno nije prirodno stanje.Morao je prije toga postojati nekakav uvod.Kada je dobio i gdje tu poruku te nacin na koju je dobio.Jeli to neki trascedentalni nacin ili mu se ucinio govor Alaha ili mu se Alah ukazao u nekom od oblika ,te onda opisati taj oblik ukazivanja ,emocionalno stanje Muse te nacin na koji je eventualno okupio narod.Zatim slijedi citav niz pitanja iz naroda gdje se ne specifizira ni ko pita, tako da se nemoze zakljuciti ni ko je postavljao najvise pitanja.Nema opisa emocionalni reakcija naroda na takav zahtjev niti opisa reakcija pojedinca koji najvise odskace od naroda.Osim toga razumljivo je da ce vise ljudi pitati razlicita pitanja istovremeno i da ce neko davati i ideje kako da se to uradi.Takve ideje su preskocene, nisu opisane a morale su da se opisu ako nista makar ideja koja se slijedila pri klanju te krave.
Tada ide ide jedna zanimljiva recenica:Ne dao mi Allah da budem neznalica! koja u sustini sadrzi dvije negacije koje su nepotrebne jer se mogu ukinuti pa recenica glasi. Dao mi Alah da budem znalac.Naravno ne precizira se cega znalac.Jeli razloga,mjesta,vremena,vrste ,nacina klanja krave ili necega drugo.
Poslije se kaze: Da se slozise,zaklase je i jedva to ucinise.Zanimljivo je da su se svi slozili a jos zanimljivije je da su se istoga momenta slozili.Nedoreceno je kako su je zaklali a navodi se da jedva to ucinise ali se ne navodi zbog cega je to jedva(nisu mogli naci odgovarajucu,fizicki ili emocionalno im je bilo tesko).
Poslije toga sljedeci ajet spominje nekoga mrtvaca i citav razlog svega toga ostaje nedorecen.Prica kao da nema kraja.
Ova prica u suri krava niti ima logike niti bi mogla proci bilo kakvu knjizevnu kritiku.

Jeli to najbolje sto mozes?Ako jeste da se nasmijem pa ti objasnim.Moras citati Kuran do kraja i islamsku literaturu da bi ti bilo jasno.Ne mozes tako.A prvo objasni ti svoju bibliju jer sam ja postavio temu

Biblija nije moja, niti vjerujem da je tacna tako da je necu ni objasnjavati.A ako ti i dokazes da je Biblija netacna to opet ne znaci da je Kuran tacan.

Poslednja izmena:
Ja ne znam sta se treba desiti sa mentalnim sklopom ljudi pa da pocnu vjerovati kako ce mrtvaca oziviti tako sto ga udaraju zaklanom kravom.A vjerujte o ovome sam pisao na forumu sarajevo x i postoji ogroman broj muslimana koji u to vjeruju.
Da ne spominjem sto vjeruju u sihre i vjeruju da se sihre mogu prizivati tako sto po klozetu hodas sa zavezanim musafom za noge.
Imate na linku:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sihir

Ja ne znam sta se treba desiti sa mentalnim sklopom ljudi pa da pocnu vjerovati kako ce mrtvaca oziviti tako sto ga udaraju zaklanom kravom.A vjerujte o ovome sam pisao na forumu sarajevo x i postoji ogroman broj muslimana koji u to vjeruju.
Da ne spominjem sto vjeruju u sihre i vjeruju da se sihre mogu prizivati tako sto po klozetu hodas sa zavezanim musafom za noge.
Imate na linku:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sihir
Da,u sve to mi vjerujemo,u sihre vjerujemo jer je dokazano da one postoje,ti moras malo vise citati objektivno i opsirno stvari koje mrzis kao sto su islamske stvari da bi mogao komentarisati,znas?Sihri ili crna magija je opcepoznata i dokazana stvar.A sto se tice to za udaranje kraveom,prvo moram te pitati jesi li ateista ili krscanin,ako si ateista nema potrebe da ti objasnjavam ajete i price koje si naveo

Biblija nije moja, niti vjerujem da je tacna tako da je necu ni objasnjavati.A ako ti i dokazes da je Biblija netacna to opet ne znaci da je Kuran tacan.

Kuran je tacan sve dok ne dokazate da nije.Kaze Allah:"Zasto oni ne razmisle o Kuranu?Da je on od nekog drugog a ne od Allaha sigurno bi u njemu nasli mnoge proturjecnosti"

"Ako vi mislite da je nestina ono sto objavljujemo robu svome,pa nacinite vi onda jednu suru slicnu objavljenim njemu,i pozovite bozanstva vasa u pomoc,osim Allaha,ako istinu govorite.A ako to ne ucinite a necete uciniti eto vam onda kazne od Allaha..."

TO JE MOJ IZAZOV

Kada sam iznio da smatram Kuran nedovoljno smislenim preciznim i definisanim a ne dubokim sada cu na suri krava pokusati i da pokazem sta sam zelio reci.Pokusacu da navedem pitanja na koja se u suri moralo odgovoriti da bi tekst bio precizan i jasno definiran.
U 67 ajetu sure krava se kaze:
A kada je Musa rekao narodu svome: "Allah vam naređuje da zakoljete kravu", - oni upitaše: "Zbijaš li ti to s nama šalu?" - "Ne dao mi Allah da budem neznalica!" - reče on.
Smatram da je ovdje prije nego sto se iznio govor Muse trebala prvo da se opise njegova emocionalna situacija (dali je bio zabrinut,zadovoljan,nezadovoljan itd) te nacin na koji je govorio.Zatim je trebalo da se opise mjesto na kojem je govorio, te da se odgovori gdje se desavao taj govor(lokacija)kao i da se opise mjesto odrzavanja govora unutar lokacije,te odnosi ,recimo razdaljina do sljedecega kljucnoga mjesta o kome ce se govoriti.Zatim je trebala da se opise masa (narod kojoj je govorio(koliko je orijentaciono brojala ljudi,u kakvom stanju su bili ti ljudi,neke kljucne dogadjaje iz njihovoga zivota kao naroda, a za vazne pojedince o kojima se prica navesti i eventualno njihove pojedinacne kljucne dogadjaje, te kako su se tu nasli,zasto su se tu nasli.Eventualno sa kime su bili,te njihove fizicke i karakterne specificnosti.Trebalo je navesti i nivo razvoja toga naroda kao i nivo razvoja pojedinaca koji su odskakali od grupe i o kojima se prica.Eventualno ako su neki od vazni pojedinaca (o kojima ce se dalje govoriti)bili u prijateljskome ili neprijateljskome ili nekakvome drugom odnosu da se to naglasi.
Allah vam naređuje da zakoljete kravu. Ova recenica nije se mogla izgovoriti na samom pocetku obracanja. to jednostavno nije prirodno stanje.Morao je prije toga postojati nekakav uvod.Kada je dobio i gdje tu poruku te nacin na koju je dobio.Jeli to neki trascedentalni nacin ili mu se ucinio govor Alaha ili mu se Alah ukazao u nekom od oblika ,te onda opisati taj oblik ukazivanja ,emocionalno stanje Muse te nacin na koji je eventualno okupio narod.Zatim slijedi citav niz pitanja iz naroda gdje se ne specifizira ni ko pita, tako da se nemoze zakljuciti ni ko je postavljao najvise pitanja.Nema opisa emocionalni reakcija naroda na takav zahtjev niti opisa reakcija pojedinca koji najvise odskace od naroda.Osim toga razumljivo je da ce vise ljudi pitati razlicita pitanja istovremeno i da ce neko davati i ideje kako da se to uradi.Takve ideje su preskocene, nisu opisane a morale su da se opisu ako nista makar ideja koja se slijedila pri klanju te krave.
Tada ide ide jedna zanimljiva recenica:Ne dao mi Allah da budem neznalica! koja u sustini sadrzi dvije negacije koje su nepotrebne jer se mogu ukinuti pa recenica glasi. Dao mi Alah da budem znalac.Naravno ne precizira se cega znalac.Jeli razloga,mjesta,vremena,vrste ,nacina klanja krave ili necega drugo.
Poslije se kaze: Da se slozise,zaklase je i jedva to ucinise.Zanimljivo je da su se svi slozili a jos zanimljivije je da su se istoga momenta slozili.Nedoreceno je kako su je zaklali a navodi se da jedva to ucinise ali se ne navodi zbog cega je to jedva(nisu mogli naci odgovarajucu,fizicki ili emocionalno im je bilo tesko).
Poslije toga sljedeci ajet spominje nekoga mrtvaca i citav razlog svega toga ostaje nedorecen.Prica kao da nema kraja.
Ova prica u suri krava niti ima logike niti bi mogla proci bilo kakvu knjizevnu kritiku.
Pa Kuran ti sam kaze,napisi samo jednu suru slicnu Kuranskoj ili bolju od nje odmah islam je razotkriven.Eto,izmisli ti nesto kao Muhammed sto je izmislio kako ti mislis da jeste

Poslednja izmena od moderatora:
1.Ako jeste dali je svojstveno Bozijoj rjeci da bude puna kontradikacija,gnusnih i erotskih citata,i nenaucih cinjenica?
2.Zasto bas on?
3.Jesi li siguran da nema?
4.Zelis li cuti po prvi puta za to?
5.Zasto onda Novi zavjet uci u nekim djelovima da postoji?
1.Ovde se postavlja pitanje da li si ti uopste otvorio Sveto Pismo. Sve su prilike da nisi, vec ovde dolazis da se glupiras.
2.Je je pristao da plati za nas. Da strada kao nevin, za nas koji smo zgresili. Po zakonu u Univerzumu. Da bi dobili drugu sansu.
3.Vec sam rekao.
4.Po ovome sto si dole izneo ne bih...jer si mnogo neozbiljan.
5.Postoje losi prevodi...ali i pored toga se moze videti na sta se misli. Nigde ne pise da covek odmah posle smrti ide u raj ili gde vec.

KONTRADIKACIJE U BIBLIJI

Posto vi ne smatrate nicim strasnim ogromne greske u brojkama i kontradikacije,onda cu hiljade takvih greski izostaviti.EVO NEKIH KONTRADIKACIJA,za pocetak par njih,pa cu kasnije nastaviti sa prevodom sa engleskog linka,kojeg cu vam takodje postaviti na kojem se nalaze 500 kontradikacija
Sada cu ti odg. na ovo sto si postavio...ali stvarno nemam nameru da gubim vreme na ove vase gluposti...a kao sto moderator rece postoji tema gde se o tome diskutuje, pa ces mozda tamo naci nekog ko ce ti objasnjavati i citirati stihove, jer si ti ocigledno nesposoban.

1.Jeli Herod mislio da je Isus bio Ivan Krstitelj

(A) Da (Matej 14:02; Mark 06:16)

(B) Ne (Luka 9:09)
Da se ne bih na svaki post ponavljao pojedinacno, samo cu naglasiti da je sve sto si citirao izvuceno iz konteksta...i da ovo moze da napise ozbiljno bolesna osoba.

''Potom je rekаo svojim slugаmа: „Verujem dа je to Jovаn Krstitelj.”

''Kаd je Irod to čuo, rekаo je: „To je Jovаn kome sаm odrubio glаvu, on je vаskrsnuo.”

''Irod je rekаo: „Jovаnu sаm jа odrubio glаvu. Ko je ondа ovаj o kome sve ovo čujem?” Zаto je trаžio priliku dа gа vidi.''

Ocigledno da je Irod bio u nedoumici.

2.Dali je svjedocanstvo Isusa vjerodostojno

(A) "Ako ja svjedočim za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito" (Iv 5,3 1)

(B) "Čak i ako ja ne svjedočim za sebe, moje svjedočanstvo je istina" (Ivan 8:14)
''Ako sаmo jа svedočim o sebi, moje svedočаnstvo nije istinito. Imа drugi koji
svedoči o meni, i znаm dа je istinito svedočаnstvo kojim on svedoči o meni.''

''A fаriseji su mu rekli: „Ti svedočiš sаm o sebi, tvoje svedočаnstvo nije istinito.” Isus im je rekаo: „Ako i svedočim sаm o sebi, moje svedočаnstvo je istinito, jer znаm odаkle sаm došаo i kudа idem. A vi ne znаte odаkle sаm došаo i kudа idem.''

3.Jeli Isus govorio sta javno

(A) "Ja nisam rekao nikad ništa tajno" (Ivan 18:20)

(B) . "...On je privatno svojim učenicima je objasnio sve" (Mark 04:34).
''Isus mu je odgovorio: „Jа sаm jаvno govorio svetu. Uvek sаm poučаvаo u sinаgogi i u hrаmu, gde se skupljаju svi Judejci. Ništа nisаm govorio u tаjnosti.''

''Još je rekаo: „S čime dа uporedimo Božje cаrstvo, ili kаkvim poređenjem dа gа prikаžemo? Ono je kаo zrno gorušice, koje je, kаd se poseje u zemlju, nаjsitnije od sveg semenjа nа zemlji. Ali kаdа se jednom poseje, izrаste i bude veće od svаke druge biljke u vrtu i poterа velike grаne, tаko dа se ptice nebeske mogu nаstаniti pod njegovom senkom.” I u mnogim tаkvim poređenjimа govorio im je reč Božju, koliko su mogli rаzumeti. Uvek im je govorio u poređenjimа, а nаsаmo je svojim učenicimа sve objаšnjаvаo.''

4.Gdje je Isus bio na sesti dan raspeca

(A) na križu (Mark 15:23)

(B) U Pilatovom sudu (Ivan 19:14)
Dva potpuno razlicita citata, koja nemaju veze jadan sa drugim.

5. Kada je Pavao bio na putu za Damask je ugledao svjetlost i čuo glas. Jesu li oni koji su bili s njim čuli glas

(A) Da (Acts9: 7)

(B) Ne (Acts22: 9)
''LJudi koji su putovаli s njim stаjаli su bez reči, jer su, doduše, čuli dа neko govori, аli nikogа nisu videli.''

''A ljudi koji su bili sа mnom videli su svetlost, аli nisu rаzumeli reči onogа koji mi je govorio.''

6. Kada je Pavao vidio svjetlo on je pao na tlo. Jesu li mu suputnici također pali na tlo?

(A) Da (Djela 26:14)

(B) Ne (Djela 9:07)
''Kаd su svi popаdаli nа zemlju, čuo sаm glаs kаko mi se obrаćа nа hebrejskom: ‘Sаvle, Sаvle, zаšto me progoniš? Teško ti je opirаti se bodilu.''

''LJudi koji su putovаli s njim stаjаli su bez reči, jer su, doduše, čuli dа neko govori, аli nikogа nisu videli. Tаdа je Sаvle ustаo sа zemlje. Ali, iаko su mu oči bile otvorene, ništа nije video, pа su gа zаto uzeli zа ruku i odveli u Dаmаsk.''

A EVO MALO OZBILJNIJIH KONTRADIKACIJA
Da...kao i ove gore...mnogo ozbiljne.

1.Bog je stvario životinje a onda čovjeka - Gen 1:25-26
''Bog stvai čovjeka, a zatim životinje - Gen 2,18-19
''I Bog je nаčinio divlje životinje ze mаljske po njihovim vrstаmа, stoku po njenim vrstаmа i sve druge životinje što se miču nа zemlji po njihovim vrstаmа. I Bog je video dа je to dobro. Zаtim Bog reče: „Hаjde dа nа činimo čovekа po svom obličju, sličnog nаmа, i nekа vlаdа nаd morskim ribаmа, nаd stvorenjimа kojа lete po nebu, nаd stokom, nаd svom zemljom i nаd svim drugim životinjаmа što se miču po zemlji.”

''Gospod Bog je zаtim rekаo: „Nije dobro dа čovek bude sаm. Nаčiniću mu pomoćnicu dа gа dopunjuje.” Gospod Bog je od zemlje stvаrаo sve divlje životinje poljske i svа stvorenjа kojа lete po nebesimа, i dovodio ih je pred čo vekа dа vidi kаko će koje stvorenje nаzvаti. Kаko je čovek nаzvаo svаku živu dušu, tаko joj je bilo ime. Tаko je čovek dаvаo imenа svoj stoci i svim stvorenjimа kojа lete po nebesimа i svim divljim životinjаmа poljskim, аli se zа čovekа nije nаšlа pomoćnicа kojа bi gа dopunjаvаlа.''

2.Arpakšad je bio sin Šela - Gen 11:12
Arpakšad je unuk bio Šela - Luka 3:35-36
''Kаdа je Arfаksаd imаo trideset i pet godinа, rodio mu se Sаlа.''

''...Seruhov, Rаgаvov, Fаlekov, Everov, Sаlin, Kаinаnov,* Arfаksаdov, Simov, Nojev, Lаmehov,..''
* U nekim rukopisimа ovog jevаnđeljа Kаinаn se ne spominje, što je u sklаdu sа originаlnim tekstom iz 1. Mojsijeve 10,24; 11,12.15; 1. Dnevnikа 1,18.

3.David ubija Golijata - 1 Sam 17:4,7,50
Jairov ubija Golijata - 2 Sam 21:19
U pitanju nije isti Golijat.
Mislim da treba biti mnogo retardiran i naivan da bi se u sve ovo poverovalo.

1.Ovde se postavlja pitanje da li si ti uopste otvorio Sveto Pismo. Sve su prilike da nisi, vec ovde dolazis da se glupiras.
2.Je je pristao da plati za nas. Da strada kao nevin, za nas koji smo zgresili. Po zakonu u Univerzumu. Da bi dobili drugu sansu.
3.Vec sam rekao.
4.Po ovome sto si dole izneo ne bih...jer si mnogo neozbiljan.
5.Postoje losi prevodi...ali i pored toga se moze videti na sta se misli. Nigde ne pise da covek odmah posle smrti ide u raj ili gde vec.

Sada cu ti odg. na ovo sto si postavio...ali stvarno nemam nameru da gubim vreme na ove vase gluposti...a kao sto moderator rece postoji tema gde se o tome diskutuje, pa ces mozda tamo naci nekog ko ce ti objasnjavati i citirati stihove, jer si ti ocigledno nesposoban.

Da se ne bih na svaki post ponavljao pojedinacno, samo cu naglasiti da je sve sto si citirao izvuceno iz konteksta...i da ovo moze da napise ozbiljno bolesna osoba.

''Potom je rekаo svojim slugаmа: „Verujem dа je to Jovаn Krstitelj.”

''Kаd je Irod to čuo, rekаo je: „To je Jovаn kome sаm odrubio glаvu, on je vаskrsnuo.”

''Irod je rekаo: „Jovаnu sаm jа odrubio glаvu. Ko je ondа ovаj o kome sve ovo čujem?” Zаto je trаžio priliku dа gа vidi.''

Ocigledno da je Irod bio u nedoumici.

''Ako sаmo jа svedočim o sebi, moje svedočаnstvo nije istinito. Imа drugi koji
svedoči o meni, i znаm dа je istinito svedočаnstvo kojim on svedoči o meni.''

''A fаriseji su mu rekli: „Ti svedočiš sаm o sebi, tvoje svedočаnstvo nije istinito.” Isus im je rekаo: „Ako i svedočim sаm o sebi, moje svedočаnstvo je istinito, jer znаm odаkle sаm došаo i kudа idem. A vi ne znаte odаkle sаm došаo i kudа idem.''

''Isus mu je odgovorio: „Jа sаm jаvno govorio svetu. Uvek sаm poučаvаo u sinаgogi i u hrаmu, gde se skupljаju svi Judejci. Ništа nisаm govorio u tаjnosti.''

''Još je rekаo: „S čime dа uporedimo Božje cаrstvo, ili kаkvim poređenjem dа gа prikаžemo? Ono je kаo zrno gorušice, koje je, kаd se poseje u zemlju, nаjsitnije od sveg semenjа nа zemlji. Ali kаdа se jednom poseje, izrаste i bude veće od svаke druge biljke u vrtu i poterа velike grаne, tаko dа se ptice nebeske mogu nаstаniti pod njegovom senkom.” I u mnogim tаkvim poređenjimа govorio im je reč Božju, koliko su mogli rаzumeti. Uvek im je govorio u poređenjimа, а nаsаmo je svojim učenicimа sve objаšnjаvаo.''

Dva potpuno razlicita citata, koja nemaju veze jadan sa drugim.

''LJudi koji su putovаli s njim stаjаli su bez reči, jer su, doduše, čuli dа neko govori, аli nikogа nisu videli.''

''A ljudi koji su bili sа mnom videli su svetlost, аli nisu rаzumeli reči onogа koji mi je govorio.''

''Kаd su svi popаdаli nа zemlju, čuo sаm glаs kаko mi se obrаćа nа hebrejskom: ‘Sаvle, Sаvle, zаšto me progoniš? Teško ti je opirаti se bodilu.''

''LJudi koji su putovаli s njim stаjаli su bez reči, jer su, doduše, čuli dа neko govori, аli nikogа nisu videli. Tаdа je Sаvle ustаo sа zemlje. Ali, iаko su mu oči bile otvorene, ništа nije video, pа su gа zаto uzeli zа ruku i odveli u Dаmаsk.''

Da...kao i ove gore...mnogo ozbiljne.

''I Bog je nаčinio divlje životinje ze mаljske po njihovim vrstаmа, stoku po njenim vrstаmа i sve druge životinje što se miču nа zemlji po njihovim vrstаmа. I Bog je video dа je to dobro. Zаtim Bog reče: „Hаjde dа nа činimo čovekа po svom obličju, sličnog nаmа, i nekа vlаdа nаd morskim ribаmа, nаd stvorenjimа kojа lete po nebu, nаd stokom, nаd svom zemljom i nаd svim drugim životinjаmа što se miču po zemlji.”

''Gospod Bog je zаtim rekаo: „Nije dobro dа čovek bude sаm. Nаčiniću mu pomoćnicu dа gа dopunjuje.” Gospod Bog je od zemlje stvаrаo sve divlje životinje poljske i svа stvorenjа kojа lete po nebesimа, i dovodio ih je pred čo vekа dа vidi kаko će koje stvorenje nаzvаti. Kаko je čovek nаzvаo svаku živu dušu, tаko joj je bilo ime. Tаko je čovek dаvаo imenа svoj stoci i svim stvorenjimа kojа lete po nebesimа i svim divljim životinjаmа poljskim, аli se zа čovekа nije nаšlа pomoćnicа kojа bi gа dopunjаvаlа.''

''Kаdа je Arfаksаd imаo trideset i pet godinа, rodio mu se Sаlа.''

''...Seruhov, Rаgаvov, Fаlekov, Everov, Sаlin, Kаinаnov,* Arfаksаdov, Simov, Nojev, Lаmehov,..''
* U nekim rukopisimа ovog jevаnđeljа Kаinаn se ne spominje, što je u sklаdu sа originаlnim tekstom iz 1. Mojsijeve 10,24; 11,12.15; 1. Dnevnikа 1,18.

U pitanju nije isti Golijat.

Mislim da treba biti mnogo retardiran i naivan da bi se u sve ovo poverovalo.

Mislim da si ti iznio gomilu laznih i pogresnih objasnjenja sa svojim cudnim citatima i arguemntima.Mislim da nisi gotovo nista objasnio,i bilo bi lijepo da objasnis ostalih 500,ali ne na taj nacin.A sada ces mi ovo objasniti posto pitas dal sam ikada otvorio sveto pismo

OVO STO CU SADA NAVESTI NE MOZE BITI BOZIJA RIJEC KAD BI GA NAGLAVACKE OKRENUO

DOKAZI DA JE KRSCANSTVO LAZNA VJERA JER NJIHOVA SVETA KNJIGA NALICI NA EROTSKI ROMAN I TAKVE OGAVNE STVARI

-Prostitutke su takodje nasle svoje mjesto u "Bozijoj rijeci,knjigom nadahnutom od Boga"

" Žene opasane užetom sjede na putovima i pale kad od maslinovih ljusaka; kada koju od njih snubi prolaznik da mu se poda, ona se ruga svojoj susjedi što je nisu zapazili kao nju i što joj uže nije prekinuto."

... ode Samson u Gazu; ondje vidje neku bludnicu i uđe k njoj. Opkoliše ga i vrebahu ga svu noć na gradskim vratima. Svu noć bijahu mirni. "Pričekajmo do zore", mišljahu, "pa ćemo ga ubiti." Ali je Samson ležao samo do ponoći.

Abraham - najuzvišeniji lik biblije poslije Krista - daje svoju ženu (sestru) Saraju kao prostitutku, jedan put faraonu, drugi put kralju Abimeleku, i bogati se na njen račun (svodnik).
Post 12,10 " Kad je bio na ulazu u Egipat, reče svojoj ženi Saraji: "Znam da si lijepa žena. Kad te Egipćani vide, reći će: 'To je njegova žena', i mene će ubiti, a tebe na životu ostaviti. Nego reci da si mi sestra, tako da i meni bude zbog tebe dobro i da, iz obzira prema tebi, poštede moj život."
Zbilja, kad je Abram ušao u Egipat, Egipćani vide da je žena veoma lijepa. Vide je faraonovi dvorani pa je pohvale faraonu i odvedu ženu na faraonov dvor.
Abramu pođe dobro zbog nje; steče on stoke i goveda, magaraca, slugu i sluškinja, magarica i deva. "

Matej 1,1-16 U rodoslovlju Isusa, pojavljuju se 4 žene - Tamara, Rahaba, Ruta i Betšeba. Tamara [Post. 38] se prerušava u prostitutku, i dobiva novac od njenog svekra za seks. Rahaba [Jošua 2] je bila prostitutka, koja je sakrila 2 izraelska špijuna i izdala svoj narod.
Luka 7,37-50 "Kad eto neke žene koja bijaše grešnica u gradu." Premda je Luka opisuje kao "grešnicu", ona je držana prostitutkom, kao i Marija Magdalena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back