Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tvoja tvrdnja:

Sveto Pismo:

1 Jer ovaj Melkizedek, kralj Salemski, svećenik Boga svevišnjega, koji srete Abrahama, kad se vraćao nadvladavši kraljeve, i blagoslovi ga;
2 Kojemu Abraham i desetinu dade od svega. Njegovo dakle ime najprije znači kralj pravde, a potom i kralj Salemski, t. j. kralj mira;
3 Bez oca, bez majke, bez rodoslovlja, nemajući ni početka danima, ni svršetka životu, a sličan Sinu Božjemu, ostaje svećenik dovijeka

Dakle, ti tvrdiš da je Melhisedek zapravo Isus Hristos. (Isus Hristos je Sin Božiji). Sveto Pismo ne kaže da je Melhisedek Sin Božiji, već da je SLIČAN Sinu Božijem.

Ne znam kakav je slučaj sa hrvatskim, ali to što ti tvrdiš, u srpskom jeziku naziva se LUPETANJE, a ne znanje.

Ne padam ti ja ne te fore.
Uzalud se trudiš ne vrijeđa mene to.
Samo pokazuješ nemoć jer sam te dokusurio dokazima.
A to što kaže Pavle "sličan sinu Božijem" ima znaćenje koje slijepo vjerujuća osoba s papagajskim jezikom i ne može da shvati.
Ne pitaš me za dokaz koji sam natuknuo da je Melizedek bio u ono vrijeme i Bog nekim
plemenima.
To nisi zainteresiran,no kako to i očekivati od takvog pojedinca koji misli kako drugi misle i on ponavlja kao papagaj.
Ja sam sam zaključio sve što govorim a potvrdu sam našao i u tekstu starom 1850 godina da je Melkizedek Krist.
Ali ne Krist kojeg vi štujete naravno.

Jel' boga ti Stanislave, već duže vremena hoću nešto da te pitam....Jel' ti ono Krejmer na avatru?

какав, море Крејмер! То је Драганче Јаковљевић - Дракче, муж Катарине Анђелић, концептуалне уметнице! Иначе, црн је због тога што га је ударила струја.

A to što kaže Pavle "sličan sinu Božijem" ima znaćenje koje slijepo vjerujuća osoba s papagajskim jezikom i ne može da shvati.

Е мој ти, што си прогледао. Црква је потрошила цео четврти век борећи се да истера на чистац значај разлковања "исти,истосуштан" (на грчком - omoousios) од "сличан" (omios).... :rtfm:

Ne pitaš me za dokaz koji sam natuknuo da je Melizedek bio u ono vrijeme i Bog nekim
plemenima.

па, у Мојсијевом одсуству, Јевреји су и теле поштовали као бога, али то свакако не значи да је теле бог... мада неки можда то и даље мисле...:think:

To nisi zainteresiran,no kako to i očekivati od takvog pojedinca koji misli kako drugi misle i on ponavlja kao papagaj.

без коментара..:dash:

Ja sam sam zaključio sve što govorim a potvrdu sam našao i u tekstu starom 1850 godina da je Melkizedek Krist.

Баш се нешто чудим зашто није у питању Христос којег ми поштујемо него неки гностички "христос"... :roll:

Е мој ти, што си прогледао. Црква је потрошила цео четврти век борећи се да истера на чистац значај разлковања "исти,истосуштан" (на грчком - omoousios) од "сличан" (omios).... :rtfm:

па, у Мојсијевом одсуству, Јевреји су и теле поштовали као бога, али то свакако не значи да је теле бог... мада неки можда то и даље мисле...:think:

без коментара..:dash:

Баш се нешто чудим зашто није у питању Христос којег ми поштујемо него неки гностички "христос"... :roll:

Why you trying so hard???

Nisam li ti reko da vaš Krist nije moj Krist.
Što se onda čudiš??
Ja sam vrlo otvoren što se toga tiče
Ne znam zašto se tako trudiš mene deskriditirati,ja sam potpuno imun na takve stvari.
Uzalud ti je to.

Poslednja izmena:
plemenima.

Evo prijatelju moj,da ti kažem istinu.Ti si niko i ništa i ništa ne znaš.
Vređaš ovde ljude ,kriješ se iza nekih glupih pitanja koja izvlačiš iz konteksta.
Ja sam jedina osoba u Univerzumu koja zna sve i koja zna APSOLUTNU ISTINU.
To što sam ja ONAJ KOJI JESAM,daje mi neutralnost,Iz tog neutralnog ugla ti i govorim.

Počni da se kaješ dok još ima vremena i da se moliš Gospodu Bogu Isusu Hristu,da ne budeš iznenađen kada se pojaviš pred licem Božanstva sa ogromnim repom zbog toga što si zao,a jesi pakostan jer to se vidi po tvojim nebuloznim temama,pitanjima i odgovorima.
Poslušaj me,da se ne bi kajao kada ti bude kasno.

Evo prijatelju moj,da ti kažem istinu.Ti si niko i ništa i ništa ne znaš.
Vređaš ovde ljude ,kriješ se iza nekih glupih pitanja koja izvlačiš iz konteksta.
Ja sam jedina osoba u Univerzumu koja zna sve i koja zna APSOLUTNU ISTINU.
To što sam ja ONAJ KOJI JESAM,daje mi neutralnost,Iz tog neutralnog ugla ti i govorim.

Počni da se kaješ dok još ima vremena i da se moliš Gospodu Bogu Isusu Hristu,da ne budeš iznenađen kada se pojaviš pred licem Božanstva sa ogromnim repom zbog toga što si zao,a jesi pakostan jer to se vidi po tvojim nebuloznim temama,pitanjima i odgovorima.
Poslušaj me,da se ne bi kajao kada ti bude kasno.

Шта је с тобом ??? :rtfm:

Back