Vizuelan matematicki dokaz da Kuran dolazi od Boga a ne od ljudi

Cackalica21

Iskusan
Poruka
5.299
Ovdje mozete da vidite ogromnu matematicku strukturu u Kuranu, kako je sve simetricno
481302867_1058254639677007_1777686500540333981_n.jpg

a kada bi samo dodali ili oduzeli 1 ajet/stih iz Kurana , ta simetrija bi se unistila
481180982_1059036989598772_4793572482586010838_n.jpg

sto znaci da ovakva ogromna kompleksnost nuzno mora doci od sveznajuceg Boga nikako od ljudi u 7 stoljecu.

Касно је сад. И ко је волео Куран сад га више не воли кад мора ба силу да се нешто доказује. Постоји исто и за Библију али није поента у набијању доказа на нос. Вера је слобода а не набеђивање. Верујеш јер си изабрао а не јер си притиснут доказима

ništa ti ja ovo gore ne razumem...ali recimo da ste nabasali na nešto tačno...

dobro de sinko...znam da brojke ne lažu..nego i Satana je vešt sa brojkama...možeš li dokazati da Kuran dolazi od Boga a ne od Satane?

možeš li dokazati da Kuran dolazi od Boga a ne od Satane?

mogu

Kuran kaze sljedece:
  • Surat Al-Baqara (2:168-169): "O ljudi, jedite od onoga što je na zemlji dopušteno i lijepo, i ne slijedite Satanine/šejtanove stope; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni. On vas navraća na grijeh i sramna djela i na to da o Allahu govorite ono što ne znate."
  • Surat Al-A'raf (7:27): "O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede Satana/šejtan kao što je iz Raja/Dženneta izveo roditelje vaše..."
  • Surat An-Nahl (16:98): "Kada hoćeš učiti Kur'an, zatraži od Allaha zaštitu od Satane/šejtana prokletog."
  • Surat Al-Isra (17:53): "I reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi, jer Satana/šejtan sije neprijateljstvo među njima; Satana/šejtan je, doista, čovjeku otvoreni neprijatelj."
  • Surat An-Nur (24:21): "O vjernici, ne idite Sataninim/šejtanovim stopama! Onoga ko bude išao šejtanovim stopama, on navraća na razvrat i odvratna djela..."

Mozes li se zamisliti da Satana objavljuje ovo u Kuranu?

mogu

Kuran kaze sljedece:
  • Surat Al-Baqara (2:168-169): "O ljudi, jedite od onoga što je na zemlji dopušteno i lijepo, i ne slijedite Satanine/šejtanove stope; on vam je, zaista, neprijatelj otvoreni. On vas navraća na grijeh i sramna djela i na to da o Allahu govorite ono što ne znate."
  • Surat Al-A'raf (7:27): "O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede Satana/šejtan kao što je iz Raja/Dženneta izveo roditelje vaše..."
  • Surat An-Nahl (16:98): "Kada hoćeš učiti Kur'an, zatraži od Allaha zaštitu od Satane/šejtana prokletog."
  • Surat Al-Isra (17:53): "I reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi, jer Satana/šejtan sije neprijateljstvo među njima; Satana/šejtan je, doista, čovjeku otvoreni neprijatelj."
  • Surat An-Nur (24:21): "O vjernici, ne idite Sataninim/šejtanovim stopama! Onoga ko bude išao šejtanovim stopama, on navraća na razvrat i odvratna djela..."

Mozes li se zamisliti da Satana objavljuje ovo u Kuranu?
naravno da mogu da zamislim to...Satana je vrhunski prevarant...može napisati šta god hoće u nekom verskom tekstu ako mu služi svrsi da zaludi neke ljude i skrene ih sa pravog puta......

Мени се свидео превод Курана из деветнаестог века,
који је наручио краљ Милан Обреновић.

Сви појмови су преведени на српски језик,
ајет је постао стих,
Иса - Исус,
а Алах - Бог.

Тако ослобођена тешких бошњачких речи,
књига је питка, лепа, поучна
и има онај светачки ореол.

Могу мислити како је деловала на неписмен народ ...

šta ako je sve religije koje postoje Satana štancovao da ljude navede na pogrešan trag da nikad ne upoznaju pravog Boga?

to i jeste Satana pokusavao , on koristi razne cake da skrene ljude sa pravog puta.

zadnja knjiga Kuran je Bog licno u Kuranu obecao da ce cuvati od iskrvljenja, da nebi mogao niko reci da nije postojala Bozija knjiga koja je neiskrivljena.

zato oni matematicki primjeri gore pokazuju neiskrivljenost Kurana, znaci sve je matematicki simetricno, a ako bi samo dodao 1 ajet ili oduzeo 1 ajet iz Kurana , poremetila bi se simetrija.

Мени се свидео превод Курана из деветнаестог века,
који је наручио краљ Милан Обреновић.

Сви појмови су преведени на српски језик,
ајет је постао стих,
Иса - Исус,
а Алах - Бог.

Тако ослобођена тешких бошњачких речи,
књига је питка, лепа, поучна
и има онај светачки ореол.

Могу мислити како је деловала на неписмен народ ...

Краљ је наручио овај превод
да би се Срби хришћани упознали на лак начин
са учењем које формира менталитет Срба муслимана.

Да, краљ Срба је признавао и био признат и од муслимана,
који су се тад изјашњавали као Срби.

to i jeste Satana pokusavao , on koristi razne cake da skrene ljude sa pravog puta.

zadnja knjiga Kuran je Bog licno u Kuranu obecao da ce cuvati od iskrvljenja, da nebi mogao niko reci da nije postojala Bozija knjiga koja je neiskrivljena.

zato oni matematicki primjeri gore pokazuju neiskrivljenost Kurana, znaci sve je matematicki simetricno, a ako bi samo dodao 1 ajet ili oduzeo 1 ajet iz Kurana , poremetila bi se simetrija.
vidi svi misle da je samo njihova religija od Boga a sve ostale je Satana štancovao...
niko ne pomišlja da je baš njegovu Satana štancovao
a svoju religiju nisu čak ni slobodno birali nego je nasleđe predaka

...emetila bi se simetrija.

Molim za pojašnjenje. Ako sam dobro razumio, Kur'an je Objava koju je Svevišnji poslao ljudima preko Poslanika/Vjerovjesnika..Muhameda a.s. Kako se u ovu simetriju uklapa činjenica da je Poslanik bio nepismen tj. nije znao čitati ni pisati.
Ako je to "zapisivao" netko drugi kako je on..nepismen ,mogao pregledati i eventualno korigirati zapisano. Nije li prvi zapis Kur'ana bio 100+ godina nakon Poslanikove smrti.

Molim za pojašnjenje. Ako sam dobro razumio, Kur'an je Objava koju je Svevišnji poslao ljudima preko Poslanika/Vjerovjesnika..Muhameda a.s. Kako se u ovu simetriju uklapa činjenica da je Poslanik bio nepismen tj. nije znao čitati ni pisati.
Ako je to "zapisivao" netko drugi kako je on..nepismen ,mogao pregledati i eventualno korigirati zapisano. Nije li prvi zapis Kur'ana bio 100+ godina nakon Poslanikove smrti.
Preteška su to pitanja. U Saudiji se glava odsjeca.

A to Bog nije mogao uraditi prije Kur'ana?

Празни мозгови,
неоптерећени свим наукама које данас трпамо себи у главу,
могу јако пуно и прецизно да памте !

Поготову када је текст у неком стиху или стилу као што је религијски ...

vidi svi misle da je samo njihova religija od Boga a sve ostale je Satana štancovao...
niko ne pomišlja da je baš njegovu Satana štancovao
a svoju religiju nisu čak ni slobodno birali nego je nasleđe predaka

ides u zonu nagadjanja bez da detaljno prostudiras materiju.

Nema smisla da Satana dadne Kuran Muhammedu i u njemu pise, Satana vam je najveci neprijatelj, nagovara vas na zlo ,i zeli da gorite u vatri Pakla....

kad to procitas, mozes li zamisliti da Satana to kaze?

ili kada stoji u Kuranu, pise, kada hoces da citas Kuran zatrazi zastitu od prokletog Satane......zamisli se to da satana o sebi tako napise....to je cisto pljuvanje sam po sebi....sto je jasan signal da satana nema nista sa tim.

A ona simetricna struktura u prvom tekstu ukazuje na ogromnu kompleksnost Kurana i da jedino moze od boga doci nikako od ljudi i satana.

Kako se u ovu simetriju uklapa činjenica da je Poslanik bio nepismen tj. nije znao čitati ni pisati.

pa nije Kuran od Muhammeda da bi se pitao kako i sta je Muhammed tu uradio, jer Muhammed je bio nepismen, a Kuran ionako nije od njega, cak sta vise Muhamemd i nije znao za ove simetrije matematicke u Kuranu...ovo je otkriveno tek zadnjih 15 godina sa racunarima.

Ako je to "zapisivao" netko drugi kako je on..nepismen ,mogao pregledati i eventualno korigirati zapisano

objasnjeno je to vec od strane glavnog pisara objave Zejda ibn sabita....gdje je rekao ovo:

Zejd bin Sabit, jedan od glavnih pisara, prenosi:

"Navikao sam pisati objavu za Časnog Poslanika, neka je mir i blagoslov Allahov na njega. Kada bi mu objava dolazila, osjećao bi jaku toplotu, a kapljice znoja bi mu se slijevale niz tijelo poput bisera. Kada bi to stanje prošlo, ja bih donosio plećku kosti ili komad nečeg drugog. On bi nastavio diktirati, a ja bih to zapisivao. Kada bih završio sa pisanjem, sama težina transkripcije bi mi davala osjećaj da će mi noga puknuti i da više neću moći hodati. U svakom slučaju, kada bih završio sa pisanjem, on bi rekao: 'Čitaj!' i ja bih mu pročitao nazad. Ako bi bilo propusta ili greške, on bi to ispravio i onda bi dozvolio da se to iznese pred ljude."
(Mu'džem Et-Taberani El-Evset, Hadis 1913. Dar el-Haramejn, Kairo, 1415 h.g., vjerodostojnim ga je ocijenio El-Hejsemi u Medžme'u Ez-Zeva'id 8/257, Hadis 13938)
Nije li prvi zapis Kur'ana bio 100+ godina nakon Poslanikove smrti.

nije, prvi zapis Kurana je bio jos za vrijeme Muhammeda.

Back