Ima li objašnjenja zašto bogati ljudi ne veruju u Boga?

Duševni mir. A odatle sve kreće. Što se kaže: svaka promena prvo dolazi iznutra.
Da, ok, to mogu da razumem. Ali vi duševni mir tražite na spoljašnjem mestu, a ne unutar sebe. Ti u crkvi i religiji ne pronalaziš mir već te te institucije smiruju, kao što narkomana smiruje heroin dok ne istekne dejstvo pa ajmo jovo nanovo, tako i vas crkva i popove molitve. Rešenje je da vernik provede ceo život u crkvi da bi bio smiren uvek. Čudno je kako sam ja uspeo da nađem apsolutni mir i blagostanje izvan crkve jer sam se okrenuo isključivo na ovaj trenutak i svestan sam svojih emocija i šta se dešava unutra. Probajte svi, nije rešenje u crkvi i religiji.

Šta pojedinac ima konkretno od religije? Šta bi ja sutra npr. da hoću da se učlanim u neku religiju, šta bih ja imao za uzvrat?
Recimo prestaces da pijes i pusis a tu usparas odma 200 do 300 evra.
20 do 40 ces davati kao dobrovoljni prilog.
I ostane ti dobra suma izmedjuv160 i 260.
Drugo, duhovan covek je manji potrosac i mnogo bolje postupa sa finansijama pa ces i tu mnogo usparati.

Alkoholicar neces sigurno postati a i zivot ti se zdravijim i verskim zivotom produzuje za 10 do 15 god. Itd, itd.
90% imas vise sanse za srecniji brak pa neces familiju rasturiti.
Kockar neces postati.
A kockar znaci upropascen zivot zauvek.

A i buducbost je sjajnija.

Recimo prestaces da pijes i pusis a tu usparas odma 200 do 300 evra.
20 do 40 ces davati kao dobrovoljni prilog.
I ostane ti dobra suma izmedjuv160 i 260.
Drugo, duhovan covek je manji potrosac i mnogo bolje postupa sa finansijama pa ces i tu mnogo usparati.

Alkoholicar neces sigurno postati a i zivot ti se zdravijim i verskim zivotom produzuje za 10 do 15 god. Itd, itd.
90% imas vise sanse za srecniji brak pa neces familiju rasturiti.
Kockar neces postati.
A kockar znaci upropascen zivot zauvek.

A i buducbost je sjajnija.
Ja bto imam sve bez crkve i religije, dakle nije do religije i crkve i pobožnosti, do pojedinca je.

Ajde da vidimo dokle?
Do tebe je, mene, i bilo koga drugog. Svako pronalazi mir tamo gde je naučen. Možda bih i ja da su me moji vodili po crkvama i učili o tome, ali na moju sreću nisu. Tako da sam morao pronaći svoj mir na drugom mestu i učih od prosvetljenih ljudi. Nije da nisam bio nikad u crkvi i slušao popove, ali ni jedan ne zna kako da pomogne pojedincu zauvek, da ga nauči da živi u ovom trenutku i da bude srećan. A i razmisli malo, da to crkve rade onda ne bi imali klijenata više a to znači nema više priliva novca.

i zaboravio si reket od korporacije ASD od 10% bruto zarade i da te bog vidi
Obavezni Desetak i druge poreze je ubirala i SPC dok nije bila sekularna drzava dok nije dosla sloboda i narod se oslobodio tog jarma.

i desetak...
profesionalni stočari, svakako češće, ali za većinu naroda meso je bilo nedeljni i praznični luksuz, posebno što su stoku pogađale mnoge dažbine. Tako je vladaru pripadao desetak svega što je živo, pa se u poveljama između ostalog pominje „svinjski“ desetak, kao i dažbina „žirovnina“, jer je narod krda svinja puštao u hrastove šume da se hrane žirovima. Danak u stoci uzimali su i Crkva te mala i velika vlastela, i oni su zbilja imali ogromna krda i stada.

https://www.google.de/amp/s/www.tel...r-evo-sta-su-stvarno-jeli-srednjovekovni-srbi

popisi košnica napravljeni su tek 1455. godine sa dolaskom Turaka, ali znamo da su u srednjem veku seljaci davali, pored svih ostalih stvari, i „pčelinji desetak“, odnosno, deseti deo dobijenog meda ili svaku desetu košnicu. Na metosima manastira Gračanice odredba je bila da „ko ima pčelinjak daje o prazniku Svete Bogorodice med; ko li ne da, a ima, da uzme pop sam“. Srpski seljak je time sigurno bio oduševljen.

Da, ok, to mogu da razumem. Ali vi duševni mir tražite na spoljašnjem mestu, a ne unutar sebe. Ti u crkvi i religiji ne pronalaziš mir već te te institucije smiruju, kao što narkomana smiruje heroin dok ne istekne dejstvo pa ajmo jovo nanovo, tako i vas crkva i popove molitve. Rešenje je da vernik provede ceo život u crkvi da bi bio smiren uvek. Čudno je kako sam ja uspeo da nađem apsolutni mir i blagostanje izvan crkve jer sam se okrenuo isključivo na ovaj trenutak i svestan sam svojih emocija i šta se dešava unutra. Probajte svi, nije rešenje u crkvi i religiji.
Ja ne idem po crkvama. Rekoh već da promena dolazi iznutra, ne očekujem da to dobijem na spoljašnjem mestu.

materijalno od duhovnog ne možeš odvajati,
Тачан контекст (умни) је увек одвојен од чулног...

Та збрка духовног са материјалним је само код вас антидуховних умова, који гурају неку своју умоболну богохулију

Ako je ikada vrag sišao na zemlju sišao je u obliku novca.
На земљу која је била у рају је ђаво прво сишао као змија...

Касније је та змија само мењала облике у нешто привлачније од те наказе...

Da, to i ja ne mogu shvatiti jer tako ne razmisljam...
Ali opste poznato je da novac kvari ljude...
Malo njih uspe da ostane prizermno i skromno i pored bogatstva...

Пре би се рекло да искварени стичу богатство него да их богатство квари.

Замисли зашто би неко уопште желео да се обогати? Да има већу кућу од просечне. Да има боља кола од просечних. Да носи скупљи сат од просечног. Да не кажем да ожени скупу *****. И да глуми бога. Сујета, егоизам, иживљавање.

Vladika Nikolaj je bio na skupovima SSC.
Причешћивао се са њима ко твоји Патријарси?

Тај да је видео да са вуду врачевима имате верску праксу и "братске" дијалоге позивајући се на њега и дипломатију између два светска рата, не верујем да би вас оставио без најгрубљег кара за лудило...

Причешћивао се са њима ко твоји Патријарси?

Тај да је видео да са вуду врачевима имате верску праксу и "братске" дијалоге позивајући се на њега и дипломатију између два светска рата, не верујем да би вас оставио без најгрубљег кара за лудило...
Dokaži da je bilo zajedničkog pričešća?

Ти аман заборављап да СПЦ под владиком Николајем НИКАД није била органски члан тог зборишта, већ у делегираном од СТРАНЕ ДРЖАВЕ СХС својству посматрача и експерта за теологију, културологију и сл...

Тадашње присуствовање седницама и овај данашњи заједнички сатанизам у ССЦ "молитвама" ко небо и земља...

Back