I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Postoje hipoteze o nastanku zivota. Trenutni favorit(znaci ima najvise dokaza a ne da je naucna zajednica najvise voli) jeste RNK hipoteza o nastanku zivota. To je abiogeneza. Iz mrtvog nastaje zivo.
Da li je moguce - pa jeste. Uspeli su u laboratoriji da stvore zivo iz mrtvog(jos pre 250 godina, 2 nedelje posto je jedan doticni zatucani vernik rekao "ZiVo NaStAjE sAmO iZ zIvOg).
E sad. Nema jos teorija o tome kako je nastao zivot jer jelte nista nije potpuno dokazano ali se sa sigurnoscu zna da je moguce dobiti zivot ni iz cega.

Nauka nema odgovor za mnogo sto sta. Ali religija ima jos manje. Religija nema odgovor ni za sta - vec svuda postavlja boga kao odgovor. iako to u istini samo dize jos pitanja. A cini vise logickih gresaka. Pogotovo sto iz neispitanog vadi ispitano. Te da si u istini izucavao ista iz nauke ne bi uradio sledecu gresku u tvojem izlaganju

Ne znas sta je naucna teorija. Vidis naucna teorija nije spekulacija. Naucna teorija je najvisi cin znanja u nauci.

Time shodno. Ako je nesto naucna teorija to je apsolutno istinito i funkcionalno u praksi(Sopenhauer strategma 33).
Elem. Teorija evolucije je cinjenica isto koliko i cinjenica da stvari padaju na zemlju pod ubrzanjem od 9.81m u sekundi po sekund.
Ili pak jednako cinjenica kao i oblik zemlje. Ja sam dao bio na jednoj prepisci oko 400 referenci na razlicita istrazivanja koja nezavisno dokazuju evoluciju no niko nije uzeo ni da ih procita. A samo u poslednjih 20 godina su nekoliko puta observacijom potvrdili specijaciju i to u prirodi. U laboratoriji maltene svaki 3. dan
Претпостављам да у својим "научним радовима" ниси сретао лика који се звао Луј Пастер. :think:

Ne znas sta je naucna teorija. Vidis naucna teorija nije spekulacija. Naucna teorija je najvisi cin znanja u nauci.
Стварно, баш ти хвала што си и ти препознао потребу да ме подучаваш научној терминологији као и остатак твоје братије, него реци ми постоји ли и научна хипотеза и шта би то било?

Шта је логичка грешка, јел то покушаваш да ми кажеш да атеисти не мисле (вјерују) да је универзум настао из првобитног хаоса?
Ne. Ateisti kao generlno ljudi koji ne veruju u boga ne veruju u to. Neki mozda misle tako. Vecina ne.
Ateisti ne veruju. To je znacenje reci ateista

Стварно, баш ти хвала што си и ти препознао потребу да ме подучаваш научној терминологији као и остатак твоје братије, него реци ми постоји ли и научна хипотеза и шта би то било?
Hipoteza postoji. Naucna hipoteza. Inicijalna pretpostavka. Ako se hipoteza utvrdi i potvrdi. Zatim je moguce tu hipotezu, odnosno njen dokaz eksperimentalno ponoviti vise puta, onda ona postane teorija. Sve je u nauci nekad bilo hipoteza. Dokazalo se i vise nije, sad je nesto od toga teorija. Kao npr evolucija

Претпостављам да у својим "научним радовима" ниси сретао лика који се звао Луј Пастер. :think:
AHAHA
Da, znam za njega. Louis Pasteur je izveo seriju eksperimenata koji su pokazali da se organizmi poput bakterija i gljivica ne pojavljuju spontano u sterilnim, hranljivim sastojcima, već da se mogu pojaviti samo invazijom spolja.
A evo sad malo naucnika koji su DOKAZALI da "Zivo nastaje samo iz zivog" nije tacno.

Ernst Heinrich Philipp August Haecke

Teorija Oparin-Haldane

Juri Milerov Eksperiment

Albert L. Lehninger​

I covek koji je licno oborio pasterovu tvrdnju - Friedrich Wöhler

Poslednja izmena:
Mislis da je paster rekao - Zivo iz zivog. Dok je to rekla crkva na njegov dokaz da bakterije ne nastaju same od sebe. Ocigledno nisi ni procitao dokumentaciju o tome.

Ne znas sta je teorija.

Шта је логичка грешка, јел то покушаваш да ми кажеш да атеисти не мисле (вјерују) да је универзум настао из првобитног хаоса?
Strawman. Mislis da su ateisti u korelaciji sa ljudima koji veruju da je svemir nastao iz prvobitnog haosa. Niti trenutna hipoteza ne naginje u tom pravcu nit ja znam i jednog jedinog ateistu da to misli. A i da ima ateista koji to misle, i dalje ne znaci da svi ateisti to misle, jer jelte ateista je osoba koja ne veruje u boga. Moze misliti i da jednorozi postoje, dok god ne veruje u boga, on se smatra ateistom. Ne znam zasto ta rec uopste postoji u recniku, nemas rec za osobu koja ne veruje u deda mraza, ili vilenjaka. nemas avilenjak, adedamrazov, ili nesto..ali imas etiketu kad covek ne veruje u boga...jos ti ne znas sta ona znaci

ZNA se sve o big bangu sem prvih 10^(-31) sekund.
:D Шта се то зна, оно што представља мејнстрим
Znaci imas pasterov dokaz da se bakterije ne pojavljuju same od sebe. I ti nekako iz toga izvlacis - zivo nastaje samo od zivog...okej..
Ali s druge strane imas vec teorije o necemu sto ti se ne svidja.
U 1864., Louis Pasteur konačno je objavio rezultate svojih naučnih eksperimenata. U seriji eksperimenata sličnih onima koje su ranije obavljali Needham i Spallanzani, Pasteur je pokazao da život ne nastaju u područjima koja nisu kontaminirana postojećim životom. Empirijski rezultati Pasteur-a su sažeti u latinsku frazu Omne vivum ex vivo ("sav život [je] od života").[13][14] Nakon dobijanja njegovi rezultati, Pasteur je izjavio: "La Génération spontanée est une Chimere" ("Spontano generiranje je san")

Poslednja izmena od moderatora:
Strawman. Mislis da su ateisti u korelaciji sa ljudima koji veruju da je svemir nastao iz prvobitnog haosa. Niti trenutna hipoteza ne naginje u tom pravcu nit ja znam i jednog jedinog ateistu da to misli.
Хајде ти прво смисли шта хоћеш да тврдиш, па нам тад реци, а не овако сад кажеш једно, а у следећем посту друго.
Дакле, да ли је универзум настао из уређеног или из неуређеног стања?

U 1864., Louis Pasteur konačno je objavio rezultate svojih naučnih eksperimenata. U seriji eksperimenata sličnih onima koje su ranije obavljali Needham i Spallanzani, Pasteur je pokazao da život ne nastaju u područjima koja nisu kontaminirana postojećim životom. Empirijski rezultati Pasteur-a su sažeti u latinsku frazu Omne vivum ex vivo ("sav život [je] od života").[13][14] Nakon dobijanja njegovi rezultati, Pasteur je izjavio: "La Génération spontanée est une Chimere" ("Spontano generiranje je san")
To se odnosi na musice u vocu. Dao sam ti naucnike koji su "oboroli" tu tvrdnju

Ovo je radjeno zbog tvrdnje da musice nastanu same od sebe u vocu. Bukv zato. Par nedelja kasnije pasterovog dokaza, nemacki hemicar je pokazao da je moguce

Back