Наравно да се знало али немају везе са границама данашње Хрватске.
Иако се знало бане ти каже да је у документу потписано неко друго краљевство
а не хрватско.
pa to je ono sto je sve vreme prisutno, to nesuglasje u njihovim nazovi argumentima,
imali su kralja ali niko ne zna ni kad ni gde ni ko ga je krunisao,
ni ko su mu roditelji, deca, gde je ziveo, gde je saranjen,
imali su personalnu uniju, da ali opet u njoj nema ni pomene nekakvog hrvatskog kralja!
kad konacno nadju neki dokument gde se nekakav kralj pominje, ispadne da je falsifikat, onda nadju drugi a to opet nesto na nekom drugom jeziku , ko zna odakle,
pa jel moguce da se kralj nikad nije oglasio svome narodu, svojoj crkvi na svom jeziku, nego je sa svima komunicirao na italijanskom, nemackom, madjarskom...
nije moje da brinem,, niti me zanima , niti se razumem u hrvatska kraljevstva i kraljeve, ali morali su vise da se potrude i naprave barem lepse i neoborive klesove po kamenju i prepise , prepisa, originalnih prepisa nekih spisa , cisto da se ne gloze sa svetskom a na kraju i domacom strucnom javnoscu a isto tako i svojim pucanstvom
znam za pricu o franji koji je kad je dosao na vlast 90-tih pokusao da tu falinku iz istorije ispravi dajuci zadatke tadasnjim poznatim povijesnicarima da pretresu sve arhive i konacno ispisu povijest i stave pecat na temu o hrvatskim kraljevima i kraljevstvima i da mu je tom prilikom neven budak rekao da tako nesto sa istorijske faktografije nije moguce uciniti,
pa je onda dobri franjo morao pomoc da potrazi u onim kvazipovijesnicarima koji su bili spremni da se "alternativnim" metodama opskrbe dokazima..i tako su nastale one silne danas vec uveliko osporene budalastine u klesovima i prepisima ...