Хрватски владари

U je, sad si otkrio da su prijepisi nešto sasvim različito od originala.
ne tvrdim nista konkretno za ovaj tvoj papir , da li je ili nije original ali ... meni je uvek to bilo cudno i veoma interesantno,
isti modus je primenjen kod posleratnih usraskokomunistickih dokumeneta,
neverovatno ali istinito , uvek se u njihovim arhivama mogao naci neki "prepis zapisnika sastanka" ili "prepis odluke" , "prepis dogovora" , cega god,
a nikad ama bas nikad original ????
pa valjda je logicno da se posebno vodi racuna o origalu i da se on sacuva u nekoj arhivi ali ne , uvek nekim pukim slucajem iznikne tamo gde mu se najmanje nadas bas prepis, dakle kao original, za mal pa ko pravi..ali nije :rotf:
e sad zasto me ovaj tvoj dokument na to bas asocirao , ne znam, ali eto , ja napisah , nemoj mi sta zameriti :maramica:

Ostalo je utvrđenja od tada recimo Klis, Knin čak toliko da i danas se pronalaze arheološki dokazi o vladarima i njihovim obiteljima, kao prije nekoliko godina pronađen natpis Domaslave na Klisu gdje se spominje kao regina tj. kraljica

Pogledajte prilog 730706
koliko sam ja kamenja vako isto ispisao dok sam se kao klinac igrao u selu ... ali niko to ne prepoznaje kao neku posebnu vrednost ...valjda za tako nesto treba imati posebnog dara u klesanju :klap:

Pa ja vidim da ti pišeš traktate gdje se žališ da te zatrpavam dokazima da pišeš gluposti.
Napravi pauzu
pa u stvari je obrnuto...ti ovde sve vreme podastires u najmanju ruku kontra argumente ili barem falicne , nepotpune , nerelevantne ne samo strucnom oku nego i cistoj logici ,
tumacenja dokaza su proizvoljna, tendenciozna, najcesce cak potpuno nelogicna i netacna i ja na to gledam bas onako ako sto sam napisao,
da je sve u redu niko na ovom svetu ne bi se ni usudio da postavlja podpitanja,
ovako kako ti radis , tj sa materijom kojom obradjujes i dokazima koje prezentujes...daleko je i od primisli da bi neko poverovao u originalnost i verodostojnost prikazanog .
jednostavno bez obzira na ocigledno dobre namere sportskim recnikom sam sebi dajes autogolove sve vreme .

Наравно да се знало али немају везе са границама данашње Хрватске.
Иако се знало бане ти каже да је у документу потписано неко друго краљевство
а не хрватско.
pa to je ono sto je sve vreme prisutno, to nesuglasje u njihovim nazovi argumentima,
imali su kralja ali niko ne zna ni kad ni gde ni ko ga je krunisao,
ni ko su mu roditelji, deca, gde je ziveo, gde je saranjen,
imali su personalnu uniju, da ali opet u njoj nema ni pomene nekakvog hrvatskog kralja!
kad konacno nadju neki dokument gde se nekakav kralj pominje, ispadne da je falsifikat, onda nadju drugi a to opet nesto na nekom drugom jeziku , ko zna odakle,
pa jel moguce da se kralj nikad nije oglasio svome narodu, svojoj crkvi na svom jeziku, nego je sa svima komunicirao na italijanskom, nemackom, madjarskom...
nije moje da brinem,, niti me zanima , niti se razumem u hrvatska kraljevstva i kraljeve, ali morali su vise da se potrude i naprave barem lepse i neoborive klesove po kamenju i prepise , prepisa, originalnih prepisa nekih spisa , cisto da se ne gloze sa svetskom a na kraju i domacom strucnom javnoscu a isto tako i svojim pucanstvom :maramica:

znam za pricu o franji koji je kad je dosao na vlast 90-tih pokusao da tu falinku iz istorije ispravi dajuci zadatke tadasnjim poznatim povijesnicarima da pretresu sve arhive i konacno ispisu povijest i stave pecat na temu o hrvatskim kraljevima i kraljevstvima i da mu je tom prilikom neven budak rekao da tako nesto sa istorijske faktografije nije moguce uciniti,
pa je onda dobri franjo morao pomoc da potrazi u onim kvazipovijesnicarima koji su bili spremni da se "alternativnim" metodama opskrbe dokazima..i tako su nastale one silne danas vec uveliko osporene budalastine u klesovima i prepisima ...

Ostalo je utvrđenja od tada recimo Klis, Knin čak toliko da i danas se pronalaze arheološki dokazi o vladarima i njihovim obiteljima, kao prije nekoliko godina pronađen natpis Domaslave na Klisu gdje se spominje kao regina tj. kraljica

Pogledajte prilog 730706

U redu, daj te dokaze, odnosno da je u tom Klisu stolovao neki vladar, inače to može da bude bilo koje utvrđenje. Uzgred, kad kažeš "na primer", ja to uvek vidim kao jedini primer. Takođe, gde je dokaz da se ta Domislava pominje izričito kao kraljica Hrvata?

za koji period "se znalo dobro gde su bile granice hrvatske" cisto da uporedimo sa ovim do sada dokazima koje si prilozio vezano za hrvatsko kraljevstvo i njima pripadajuce hrvatske kraljeve...
dakle , ako znas odgovor evo jedno konkretno pitanje,
kad je tacno postojalo to fantomsko kraljevstvo i koje su teritorije podpadale pod isto ???
Kako da ti kažem da ti razumiješ, pa cijelo vrijeme se znalo koje su granice Hrvatske.
Granica prema Sloveniji i Mađarskoj je skoro ista više od tisuću godina.

pa u stvari je obrnuto...ti ovde sve vreme podastires u najmanju ruku kontra argumente ili barem falicne , nepotpune , nerelevantne ne samo strucnom oku nego i cistoj logici ,
tumacenja dokaza su proizvoljna, tendenciozna, najcesce cak potpuno nelogicna i netacna i ja na to gledam bas onako ako sto sam napisao,
da je sve u redu niko na ovom svetu ne bi se ni usudio da postavlja podpitanja,
ovako kako ti radis , tj sa materijom kojom obradjujes i dokazima koje prezentujes...daleko je i od primisli da bi neko poverovao u originalnost i verodostojnost prikazanog .
jednostavno bez obzira na ocigledno dobre namere sportskim recnikom sam sebi dajes autogolove sve vreme .
Priznaješ da si pogubio konce i razumiješ ništa ?
Kad bi ti znao što je autogol.

Kako da ti kažem da ti razumiješ, pa cijelo vrijeme se znalo koje su granice Hrvatske.
Granica prema Sloveniji i Mađarskoj je skoro ista više od tisuću godina.

Pa i nije, pošto smo već utvrdili da prvo Hrvatska nije bila samostalna da bi imala granice, drugo da je unutrašnja podela teritorija išla potpuno drugačije, pa je recimo ono što je danas Hrvatska bilo rascepkano na Pozsegu i slične okruge, a treće da su Turci oko 200 godina držali pod svojom kontrolom najveći deo onoga što se danas zove Hrvatska.

U redu, daj te dokaze, odnosno da je u tom Klisu stolovao neki vladar, inače to može da bude bilo koje utvrđenje. Uzgred, kad kažeš "na primer", ja to uvek vidim kao jedini primer. Takođe, gde je dokaz da se ta Domislava pominje izričito kao kraljica Hrvata?
Ok, s tobom sam vidio istu raspravu prije mjesec dva. Sad je dosta.
Ako te baš zanima potraži to od prije

Pa ni pre nisi priložio ništa. Dakle, pomenuo si utvrđenje, da vidimo dokaz da je to utvrđenje pripadalo Hrvatima (odnosno da su ga podigli Hrvati), potom da je tu bila prestonica nekog hrvatskog vladara, i na kraju kog tačno vladara?
Jesam dao sam ti dokaze i bio si umuknuo na neko vrijeme.
Sad opet sve ispočetka samo da ti misliš kako nekog prcaš? Ne hvala!

Nemam šta da se tešim, vaša istorija nema veze sa našom da bi nam to bilo bitno, ali kad si već tu i prilažeš stvari, ti si taj koji dokazuje, ne ja. Dakle, da konstatujemo da nema dokaza kako su pomenuti fragmenti original, a potom i da na njima ne piše ništa što asocira na Hrvate.
Kako nema veze? Jedini djelo koje govori i nekoj povijesti Srba prije Nemanjića piše da su Srbi svako malo bježali Hrvatima tražeći zaštitu od zločestih Bugara i Grka .

Jesam dao sam ti dokaze i bio si umuknuo na neko vrijeme.
Sad opet sve ispočetka samo da ti misliš kako nekog prcaš? Ne hvala!

Samo nisam bio tu, a nisi priložio niti jedan dokaz. Da ponovimo, pomenuo si utvrđenje u Klisu, pa da vidimo gde je dokaz da su to utvrđenje podigli Hrvati, potom da je tu bila prestonica nekog hrvatskog vladara, i na kraju tačno kog vladara?

[QUOTE"veliki krang, post: 40458864, member: 363831"]
Da, svako malo, a radi se o jednoj situaciji. I na osnovu tog jednog zapisa vi ste konstruisali priču kako ste imali državu i kraljeve :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:
[/QUOTE]
Pa ima barem pet slučajeva samo do 950. koje Porfirogenet nabraja. Poslije toga ihaha slučajeva svima dobro poznato.

Back