Хрватски владари

Nema potrebe biti frustriran nepostojećim stvarima. Naravno, uvek možeš da priložiš neki ostatak te navodne države, recimo neki spomenik, utvrđenje, grad ili slične materijalne stvari potekle od Hrvata :kafa:

Srbija se već neko vrijeme stišće u Beogradu, dok su Bugari sila za Srbiju.

Pa vidiš, odlika velikih naroda je da se dignu iz pepela i potom u pepeo pretvore svoje neprijatelje, a što se Bugara tiče, poslednje što sam čuo o njima je da su ušli u Sofiju, ogromno dostignuće. Uzgred, dobro je da si pomenuo Bugare, može se povući neka paralela između vas i njih. Oba naroda su mongoloidnog podrijetla, i oba su potčinjena na sličan način. Vama su Mađari ubili "narodnog kralja" i potom ste im pofafali, a mi smo Bugarima ubili cara i potom su nam pofafali. Razlika je u tome što smo mi Bugarima ostavili pravo da imaju druge Bugare (naravno naše marionete) na tronu, dok vama Mađari nisu dali čak ni to. I, najveća razlika između vas i Bugara, oni su imali i državu i carstvo, a vi ste imali dva polupana fragmenta i "kraljeve" u vidu plemenskih vođa.

Istina...
Zato ste vi pod Bugarima i niste digli iz pepela nego ste pobjegli Hrvatima, pa kad su ih Hrvati smrvili vi ste onda sigurnosti radi čekali još četiri stoljeća da moć bugarskog imperija postane prošlost kako biste postavili etničkog BUGARA CARA DUŠANA (koji je svoj politički značaj izgradio time što je proveo cijelu mladost kao taoc tatarima da osigura Srbiju od ozbiljnog rata s tatarima, pa je pitanje jesu li vam tatari vratili nazad Bugara ili mongoloida da upravlja žvami...) da bude titulom "Car Bugara, Srba, Grka i ALBANACA" ukratko da stvori MULTIETNIČKO carstvo sa glavnim gradom u SKOPJU i tada ste u međuvremenu obracunali sa povijesnim ostatkom od bugarskog "imperija" koje se do tog trenutka već odavno rastočilo samo od sebe...

To je isto kao da npr. Hrvati ne žele ratovat protiv Turaka nego mirno sjede pod turcima pa nakon četiri stoljeća sisanja kite "nalupaju" turke na odlasku...
Čekaj malo, pa i ovaj primjer s turcima nam odnekud zvuči poznato ?
Hahahahaha...
hahahahahaha...
HAHAHAHAHAHA....

Ali slažem se s fruštriranim advokatom krangom da je to zlatno doba Srbije...
Hahahahahaha...
Hahahahahaha...
HAHAHAHAHAHA...

.

Ne bih baš rekao, jer da su Hrvati nekoga smrvili, imali bi kasnije makar nešto što liči na državu. Ovako, Mađari ih potčinili bez da su se oznojili, dok smo mi ipak morali malo da se pomučimo sa Bugarima. To je zato što su Bugari, kako je već pomenuto, imali i državu i carstvo, a Hrvati samo "kralja" za vešanje o granu :kafa:

Demantira te svjetska povijest...
Kao i obično...
Evo ti Zadra u Hrvatskoj...
Pogledajte prilog 734907
Када је то Задар био у Хрватској пре 1991?
Још би ово требало да буде у време кнеза Томислава, а он токође није владао далматинским градовима.
Gradovi su tada bili mali i nisu imali puno zemlje izvan zidina, tako da je Hrvatska bila odmah oko njih što pokazuju i darovnice hrvatskih vladara koji daruju crkve i samostane sa svojih posjeda koji su na par km od centra grada.
Gradovi su ionako bili vezani za svoje zaleđe i nekada prepuštani hrvatskim vladarima pod upravu.
Od 11.st se u ispravama u gradovima javljaju pretežno slavenska imena.
Знаш ли ти колика је била византијска тема Далмација?
Само што сами градови нису били у Хрватској а у повељама им се гарантује имовина и тамо, Нада Клаић је доказала да су фалсификати.
Којем то хрватском владару у који град је био препуштен на управу?
Због присуства словенског становништва тамо а не зато што су градом владали неки Словени.

Pa nisu iimali ni Kralja onaj Petar Snachic neznam shta je bio,Kradljivac neki iz jaruge neke..iskoci pred choveka koji je posao u svatove da ga pokrade,Ovaj ga nalupa i fik i gotovo...

Ne moramo baš ni njega toliko da potcenjujemo, jer je makar pokušao da se suprotstavi Mađarima. Da Hrvati nisu šljam kakav jesu, slavili bi ga kao heroja. A ovako, da bi opravdali svoj sramni poraz koji je u kontrastu sa njihovom umišljenom veličinom, otišli su toliko daleko da zakonom nasleđivanja pravdaju predaju svojih 12 plemenskih vođa Kolomanu. Kao što rekoh, tačnije kao što reče njihov saveznik Hitler, Hrvati su izmet ljudskog roda :kafa:

Pa vidiš, odlika velikih naroda je da se dignu iz pepela i potom u pepeo pretvore svoje neprijatelje, a što se Bugara tiče, poslednje što sam čuo o njima je da su ušli u Sofiju, ogromno dostignuće. Uzgred, dobro je da si pomenuo Bugare, može se povući neka paralela između vas i njih. Oba naroda su mongoloidnog podrijetla, i oba su potčinjena na sličan način. Vama su Mađari ubili "narodnog kralja" i potom ste im pofafali, a mi smo Bugarima ubili cara i potom su nam pofafali. Razlika je u tome što smo mi Bugarima ostavili pravo da imaju druge Bugare (naravno naše marionete) na tronu, dok vama Mađari nisu dali čak ni to. I, najveća razlika između vas i Bugara, oni su imali i državu i carstvo, a vi ste imali dva polupana fragmenta i "kraljeve" u vidu plemenskih vođa.
Bugari prije 70 godina vladali velikim dijelom Srbije, prije 100 godina isto, a ti sebe i nas lažeš kako ste vi neki mudo, a pobijedio vas svatko tko se s vama zakačio zadnjih 1000 godina. Državu vam poklonili stranci jednostranim priznanjem i prijetnjom Turcima da se povuku iz Srbije.
Tražiš utjehu i pljuvanju drugih, a ni povijest svoje države ne znaš.

Bugari prije 70 godina vladali velikim dijelom Srbije, prije 100 godina isto, a ti sebe i nas lažeš kako ste vi neki mudo, a pobijedio vas svatko tko se s vama zakačio zadnjih 1000 godina. Državu vam poklonili stranci jednostranim priznanjem i prijetnjom Turcima da se povuku iz Srbije.

Jesu, a onda smo ih mi uništili. Vladali su oni nama, pa smo onda mi vladali njima. Za razliku od Hrvata koji nisu vladali ni samima sobom, ali su zato drugi vladali njima :kafa:

Dr Višeslav Aralica o Srbima:
''Jedini narod u Europi uopšte za čiju se dinastiju nije smatralo da potiče od germanskih osvajača iz ranog srednjeg vijeka. Imali su ih, u stvari, čak dvije, Petrović Njegoše i Karađorđeviće, obje s područja današnje Crne Gore. Za to vrijeme, bugarski kralj je praktično Njemac. Grčki je Njemac ili Danac, kako se uzme.''

On ističe da su Srbi jedini slavenski narod koji je državotvoran.

''Gdje god pogledate, svuda su ili Nijemci ili su porijeklom Germani, kao kod Italijana ili Španjolaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Slaveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu da se oslobode, ne mogu da stvore državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Slaveni''.

Dr Višeslav Aralica o Srbima:
''Jedini narod u Europi uopšte za čiju se dinastiju nije smatralo da potiče od germanskih osvajača iz ranog srednjeg vijeka. Imali su ih, u stvari, čak dvije, Petrović Njegoše i Karađorđeviće, obje s područja današnje Crne Gore. Za to vrijeme, bugarski kralj je praktično Njemac. Grčki je Njemac ili Danac, kako se uzme.''

On ističe da su Srbi jedini slavenski narod koji je državotvoran.

''Gdje god pogledate, svuda su ili Nijemci ili su porijeklom Germani, kao kod Italijana ili Španjolaca. I onda je to stvar poštovanja. Kao, Slaveni su dobrice, kmetovi, radnici, ali nisu ratnici, ne mogu da se oslobode, ne mogu da stvore državu. A Srbi se u tu priču ne uklapaju, dakle nisu Slaveni''.
To je točno, Srbi i Crnogorci su jedini iznjedrili svoje vladare dok su drugim državama koje su nastajale nametani većinom njemački plemići.

Pa nije, evo samo zadnja naša pobjeda protiv Srba je sto puta veća od te jedne srpske protiv Bugara.
Dok su snage u toj bitci u 14.st. bile izjednačene, mi smo pobijedili 1000 puta bolje naoružanog protivnika.

Pa eto, čak ni to nije vaše, već svih ostalih osim vas. Tako da ste ipak narod i država u pokušaju, s tim što taj pokušaj nikad neće biti uspešan iz prostog razloga što ste nesposobni jadnici :kafa:

Koji smor od teme. Srbi su umislili da su neko mudo a ono zapravo go qurac. Imali ste ta dva tri Nemanjića koji su uzdignuli državu prije najezde Turaka i u momentu propasti Bizantskog i bugarskog carstva, jel tako tako je..Došli Turci koji su onda 450 godina bukvalno goozili cijeli taj prostor da bi propašću Turaka, bolesnika na Bosporu opet formirana srpska država krajnje skromnih kapaciteta, potom kratkotrajni mučki grabež skupa sa Grcima, Bugarima i Crnogorcima i Jugoslavija gdje ste tek umislili da ste neko mudo, na temelju ne znam ni sam čega i naučili na teži način da jelte, to nisu vaši realni kapaciteti. Da parafraziram St. Protića.

Hrvati nikad nisu bili neko mudo nego realno go qurac na milost i nemilost jakih sila, Franaka, Bizanta, Habzburga, Osmanlija , ali bogami nemamo ni te vizije o sebi kao nekom faktoru. Ispadate smiješni, doslovno.

I Srbija i Hrvatska nisu subjekti, nego objekti, i to da si utuvite, svi "uspjesi" i jednih i drugih su plod neobraćanja pažnje onih velikih ili njihove kratkotrajne zaokupljenosti. Jel tako tako je. Ako čovjek realno pogleda.

"Čuvena" Cerska i Kolubarska bitka nastala je kao plod toga da Austrija napadne sa jednako snaga koliko je i branilo. Čim su dovučene nove snage, bilo je gotovo, tj onda kada je Austrija donekle stabilizirala front prema Rusiji, koja je jelte krupan igrač.

Neko će se uvrijediti, ali ko ga yebe, kada je tako bilo. I tako će uvijek biti, mali su mali a veliki kolo vode. Dopi3dili su mi ovi krangovi, kvejevi, baneta i slični kompleksaši.

Jedina normalna država ovih prostora je Slovenija, naizgled nova, bez "svoje povijesti" ali Slovenac u prosjeku kupi tri Srbina i još mu ostane pride za đigericu i bubreg na roštilj.

Koji smor od teme. Srbi su umislili da su neko mudo a ono zapravo go qurac.

Vidi, u odnosu na vašu smešnu povijest, mi smo gospodari vaskolikog univerzuma. I to je ono što mi nikad nije bilo jasno, jer da bi nešto kritikovao, moraš imati i nešto čime ćeš da se pohvališ. Hrvati koji su dno dna, najgori šljam koji je ikada hodao ovim prostorima, nama nalaze zamerke. Pakao :kafa: Nego, primećujem da si počeo malo da budeš neUrozan, nisi valjda očekivao da ćeš nama prodavati svoju fantastiku?

Vidi, u odnosu na vašu smešnu povijest, mi smo gospodari vaskolikog univerzuma. I to je ono što mi nikad nije bilo jasno, jer da bi nešto kritikovao, moraš imati i nešto čime ćeš da se pohvališ. Hrvati koji su dno dna, najgori šljam koji je ikada hodao ovim prostorima, nama nalaze zamerke. Pakao :kafa: Nego, primećujem da si počeo malo da budeš neUrozan, nisi valjda očekivao da ćeš nama prodavati svoju fantastiku?
Albanci otimaju teritoriju Srbije, Bošnjake u Srbiju se pita jel slobodno uđe srpska vojska da pomogne, a krang umišlja da je "gospodar vaskolikog univerzuma".

Vidi, stvar ti je vrlo jednostavna. Tebi je praktički jedino pametno što postoji u tvojoj materijalnoj (ne ulazim u duševnu, intelektualnu itd) egzistenciji to što imaš stan u Ljubljani, i kiriju. Šta ti to govori? Srbi, gospodari svemira su se svojim intelektom i državotvornom idejom kroz milenij borbe izborili za teritorij koji je uglavnom bezvrijedan i ne zanima nikoga čak toliko da ima pretenzije na njega.

Knjigovodstvena vrijednost nekretnina + prihodovna moć nekretnina + prirodni resursi ( nafta, ruda, najam od turizma) = objektivna vrijednost neke nacije ili države ajde. Ostalo je trla baba lan i Krang ima svoje mišljenje kao i svi drugi.

Vidi, stvar ti je vrlo jednostavna. Tebi je praktički jedino pametno što postoji u tvojoj materijalnoj (ne ulazim u duševnu, intelektualnu itd) egzistenciji to što imaš stan u Ljubljani, i kiriju. Šta ti to govori? Srbi, gospodari svemira su se svojim intelektom i državotvornom idejom kroz milenij borbe izborili za teritorij koji je uglavnom bezvrijedan i ne zanima nikoga čak toliko da ima pretenzije na njega.

Knjigovodstvena vrijednost nekretnina + prihodovna moć nekretnina + prirodni resursi ( nafta, ruda, najam od turizma) = objektivna vrijednost neke nacije ili države ajde. Ostalo je trla baba lan i Krang ima svoje mišljenje kao i svi drugi.

Vidi, ja uopšte ne pričam o materijalnom. Ti pričaš jer jedino to i imaš, a da te ono drugo ne zanima, ne bi ni raspravljao o tome. Međutim, ova tema je došla do toga da Hrvati pokušavaju da dokažu postojanje svoje "države" i "kraljeva" bez ičeg materijalnog da to potkrepe, i plus da se po tom pitanju upoređuju sa nama. Kompleksi, šta reći :kafa:

Back