Hrvati i Srbi | GENETSKI ISTI NAROD? ILI NE? (Video)

ja sam mnogo dobar prijatelj i kolega sa bosanskim Hrvatom iz centralne Bosne koji se borio protiv muslimana.
ne kažem da bih bio dobar prijatelj sa muslimanom koji se borio protiv Hrvata.
jbg imam neku kočnicu u glavi i sa njima sam uvek na oprezu.
Jeste, naša vojska ih je spasila, posle smo videli šta se desilo. Mislim da je to sve od čoveka do čoveka.

ja sam mnogo dobar prijatelj i kolega sa bosanskim Hrvatom iz centralne Bosne koji se borio protiv muslimana.
ne kažem da bih bio dobar prijatelj sa muslimanom koji se borio protiv Hrvata.
jbg imam neku kočnicu u glavi i sa njima sam uvek na oprezu.
Многи Хрвати из средње Босне за своју трагичну судбину криве Шкуторе. Сматрају да су Шкутори испровоцирали хрватско-муслимански сукоб и кажу да су до тада били у добрим односима са муслиманима.

Многи Хрвати из средње Босне за своју трагичну судбину криве Шкуторе. Сматрају да су Шкутори испровоцирали хрватско-муслимански сукоб и кажу да су до тада били у добрим односима са муслиманима.
ček, ne razumem. ko su Škutori?

Nekako sam mišljenja da oni sasvim dobro znaju da sa Hrvatima nemaju ništa, zato se tako komotno i ponašaju sa njima.
Sada među Bošnjacima u BiH postoje dve struje, dominanto mejnstim radikalna i većinska, i ona manjinska koja je za mir sa Srbima, a deo njih čak i ističe srpsko poreko tj ne krije ga.

No, nisi ti ukapirao uopšte Koletovu poruku. Mislio je na mene. 🤣

Овако многи Хрвати из ХР виде Шкуторе и њихов менталитет. 😆

@Jugoslav Čvarak
images999.jpg

Skapirao sam donekle.
Mada sam se više bazirao na konstruktivniji deo poruke i na neko moje mišljenje o toj problematici.
:D

Kako ono beše...ne mogu da im sve teze pohvatam...

Dakle žestoko smo protiv Đukanovića i dukljanomontenegrina jerbo nam je podelio Sandžak i tamo radi na denacionalizaciji.

Protiv Hrvata jerbo pljuc po njima, ba.

A protiv Zukorlića jerbo su to borbe dve moćne struje za prevlast u Sandžaku; lome se koplja oko centara moći, a Krstarica će presuditi ko će nositi alah-barjak u Novibazaru. :mafijas:

ček, ne razumem. ko su Škutori?
Западнохерцеговачки католици, без оних из Чапљине, Мостара и Дувна.

Шкуторија (неформални назив)је отприлике област омеђена Међугорјем, Читлуком, Широким Бријегом, Кочерином, Посушјем и Имотским, као што је приказано на карти (то је крај из којег су регрутоване најекстремније усташе) https://www.vrisak.info/magazin/znate-li-sto-su-skutori-i-sperci/

58bfd81fbaa2289f597ad60a81f8a012_M.jpg

Шкуторија је отприлике област омеђена Међугорјем, Читлуком, Широким Бријегом, Кочерином, Посушјем и Имотским, као што је приказано на карти (то је крај из којег су регрутоване најекстремније усташе) https://www.vrisak.info/magazin/znate-li-sto-su-skutori-i-sperci/

Pogledajte prilog 1007185
i sunce ti Paganija i zaledje

Kako ono beše...ne mogu da im sve teze pohvatam...

Dakle žestoko smo protiv Đukanovića i dukljanomontenegrina jerbo nam je podelio Sandžak i tamo radi na denacionalizaciji.

Protiv Hrvata jerbo pljuc po njima, ba.

A protiv Zukorlića jerbo su to borbe dve moćne struje za prevlast u Sandžaku; lome se koplja oko centara moći, a Krstarica će presuditi ko će nositi alah-barjak u Novibazaru. :mafijas:
To je sve prošlom mimo nas ( msm na mene, krishnu i jos neke), nas slabo interesuje ko je ko, većinom smo bazirani na istoriju i pisanje pojedinaca.

Ali, da čuo sam da tebe vezuju za taj kraj, rašku itd..

Ja nemam mišljenje neko posebno o tome, jer isključivo gledam nečije pisanje.

Ovo je vrv poslednji put da se izjašnjavam oko toga :D

Шкуторија (неформални назив)је отприлике област омеђена Међугорјем, Читлуком, Широким Бријегом, Кочерином, Посушјем и Имотским, као што је приказано на карти (то је крај из којег су регрутоване најекстремније усташе) https://www.vrisak.info/magazin/znate-li-sto-su-skutori-i-sperci/

Pogledajte prilog 1007185
Široki i Posušje treba to malo više ofarbat, mada i Mostar je doživio promjenu.

Back