Вучићевић
Primećen član
- Poruka
- 754
Па колико је битан онај којега су писали Давидовић и Новаковић под утицајем Унијата и прихватио неписмени управитељ власти постављен од Турске или овај где је накнадно уведено да је Косово Србија и то кад је већ било независно и признато, оцени сам. И то је теби документ на који се позиваш.да би доказао да су у грбу Србије Огњила али што није објашњено њихово значење то ти и уставописци не сматрате потребним. Е то вам је грешка о којој стално причам јер хералдичка правила наводе да се мора објаснити шаржа која има друкчије значење од изворног, што је случај огњила у нашем грбу јер је бургундски војвода Филип узео велико слово латинице Б као почетно слово од Бургундије за шарж у своме грбу јер је уједно било најсличније фигури упаљача којега је он користио у својим пушкама кремењачама. Што значи да ми морамо навести у блазону шта престављају огњила у нашем грбу. Грб се може баштинити и такав ако то грбоносац одлучи али га то не прави правилним него га сврстава у последњу категорију грбова.
Ја причам о свим уставим а Србије икада. У уставима се, требало би да знате, не објашњавају симболи, нити се објашњавају разлози за појаву неких шаржи, већ се наводи блазон, односно опис, што једноставније и прецизније. Требало је да прочитате објашњење грба Краљевине србије, Стојана Новаковића, које је постављано овде. Он елементе у грб није убацивао због њихове симболике, већ због тога што имају хералдичку историју, као симболи или стварни грбови визани за српске земље. Тако је на грб доспео и орао, а љиљане правда као елементе који се често јављају на српској средњовековној нумизматици. О крсту и оцилима пише да нема доказа да су икада у средњем веку коришћени као симбол Србије, али да су јако важни за модерну државност па се стога налазе и на новом грбу државе. Значи грб Србије, како кнежевине, тако и краљевине нису чинила никада слова, већ искључиво огњила, а ми кроз устанке јесмо огњем крст бранили, хришћанство у целости, па ако неко заслужује тако частан грб, заслужује га Србија. Нећемо сигурно у грбу имати два обрнута слова с, која обртањем губе било које значење, осим можда представљајући неке полумесеце. Ми овде не расправљамо о вашем или мом мишљењу, већ о вашој нетачној тврдњи да су у српског грбу била слова, што ја демантујем најзначајнијим правним актом једне државе, уставом Кнежевине, Краљевине и Републике Србије, Дон Кихоте.

грб владара је редовно идентичан грбу државе, јер грб државе није ништа друго до грб њеног суверена. и то правило не важи само за апсолутистичке монархије, него за све од реда. прочитај Act of Union из 1707. - одељак о грбу. све ће ти бити јасно. осим ако не тврдиш да је и Уједињено Краљевство апсолутистичка монархија