ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AJGUN U HUMSKOJ!

TURCI nisu odveli Miloša Mihajlova iz Partizana, ali bi u Humsku mogao da stigne njihov zemljak Nedžat Ajgun! Predstavnici Konje u utorak se nisu dogovorili sa čelnicima crno-belih oko kupovine štopera “parnog valjka”, koji će do daljeg ostati na Topčiderskom brdu. A, činilo se da će transferom u startu “otvoriti” mesto u timu za zemljaka iz Duizburga.
- Igrači Partizana vrede više nego što rukovodstvo turskog kluba misli, njihova ponuda za Mihajlova bila je za nas neprihvatljiva - rekao je direktor crno-belih Ivan Tomić u utorak posle sastanka sa delegacijom Konje.
Iako je Miloš Mihajlov ostao, čelnici Partizana su u potrazi za novim štoperom, a u ponudi imaju Nedžata Ajguna (27,190 cm), koji bi mogao u ovom prelaznom roku da iz Duizburga stigne u Humsku 1. Reč je o fudbaleru koji je prošao omladinsku školu Minhena 1860, igrao pet utakmica za mladu reprezentaciju Nemačke, nosio dres još Bešiktaša i Unterhahinga, ali su ga povrede omele da napravi uspešnu karijeru.
Upravo zbog problema sa mišićima u poslednjih godinu dana nije upisao nastup za Duizburg i trebalo bi da narednih dana raskine ugovor. Za njega je bio zainteresovan Rot Vajs Esen, koji je mesto popunio dovođenjem Francuza Augustina Džoa, takođe igrača koji je bio interesantan Partizanu.
Pored Ajguna, crno-beli su u pregovorima sa štoperom koji bi trebalo da stigne iz Brazila, dok su male šanse da na to mesto ipak uskoči naš internacionalac iz Hereza Branislav Bajić.- Njegov klub se bori za opstanak, a Bajić je tamo već pet sezona standardan, ima veliki autoritet i pitanje je da li je Herez spreman da ga se odrekne - otkrio je situaciju Ivan Tomić.
Belgijanac Filip Leonar od utorka je član rumunskog Rapida, dok je Brazilac Ernani davno otpisana opcija za Partizan.

ODLASCI

OD utorka Partizan na platnom spisku ima trojicu igrača manje. Ugovori su raskinuti sa Ivanom Stankovićem i Jovicom Stefanovićem, dok Milan Perendija definitivno prelazi u Vardar, za koji je igrao kao pozajmljen fudbaler u prethodnoj polusezoni.

RADOVANOVIĆ “ITALIJAN”

JOŠ jedna “beba” je u utorak napustila Partizan. Ivan Radovanović (19) je postao član Atalante iz Bergama, sa kojom je potpisao ugovor na četiri i po godine. Naš mladi reprezentativac se lako dogovorio oko uslova, već se priključio novim saigračima na treninzima. Radovanović je prethodnu polusezonu igrao u Smederevu kao pozajmljen igrač.

ĆIRKOVIĆ I BOSANČIĆ

KOPLJA se lome oko statusa Ćirkovića i Bosančića.
- Ćirković će trenirati sa ekipom i imaće priliku da pokaže da li može da doprinese igri ekipe - rekao je Ivan Tomić.
Bosančić bi negde na šestomesečnu pozajmicu.
- Kod njega je jako specifična situacija. Razmišljamo da ostane do kraja sezone, ali će odluku doneti trener Jokanović.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=114356&datum=2008-01-16

RASPRODAJA "BEBA"

SEĆATE li se Simona Vukčevića, Miroslava Radovića, Nebojše Marinkovića, Milana Smiljanića, Nikole Gulana, Stefana Babovića? I mnogih drugih... Svi su nekadašnji igrači Partizana. A, najstariji među njima debitovao je za crno-bele u jesen 2003. godine. Četiri sezone kasnije, nijednog u Humskoj nema. I nisu samo oni na toj dugoj listi.
Diči se Partizan omladinskom školom. S razlogom. Dečaci u crno-belom, u raznim kategorijama, dele lekcije poslednjih godina, na domaćoj, a često i na međunarodnoj, sceni. Ali, umesto da sve što su naučili u detinjstvu krunišu partijama za pamćenje u dresu, za njih, omiljenih boja, navijači jedva stignu da im zapamte imena, a oni odu preko granice. Neki odu sami, neki ni ne znaju zašto su negde poslati, treći su, pak, prodati za lepe sume. “Zemunelo” je izgleda rasadnik talenata - za prodaju.
Od “ispisnika” jedino je Nemanja Rnić i danas, četiri godine kasnije, u Partizanu. Jedini on je slavio “davnašnju” titulu od pre tri sezone, slavio prolaz u evropsko proleće. “Bebe” iz škole pored njega su sada još Jovetić, Obradović, Lazevski i Knežević.
- Vukčević, Radović, Veselinović, Drinčić, Babović, Sulejmani, Grubješić, uz Rnića, Smiljanića, braću Marinković, Jovetića, Gulana, Bosančića, činili bi danas odličan tim! Oni što su pre tri godine postali seniori, danas bi bili nosioci igre. Bar da im se pružila prava šansa, pa da čovek kaže da ipak nisu za Partizan... - pričao je pre pola godine za “Novosti” direktor omladinske škole crno-belih Nedeljko Kostić.
Od tada, preko granice su otišli i Milan Smiljanić, Nikola Gulan, pozajmljen je u Grčku Nebojša Marinković, a u ovom prelaznom roku već su kofere spakovali Nenad Marinković i Ivan Radovanović. Možda će i Miloš Bosančić.
Istina je da je dobar posao za svaku omladinsku školu, ako godišnje stvori po dvojicu fudbalera za prvi tim. Partizan uveliko prebacuje tu normu, ali na silu. Svaki novi trener, a Jokanović je šesti za samo tri sezone (!), gurao bi u prvi tim neke svoje “bebe”, koje je on snimio u omladincima, a one prethodnikove gurao bi u ćoškove. Maltene, terao je klub da ih pošalje negde na pozajmicu, proda. I tako se, između ostalog, lista “bivših” samo produžavala.
- Oni moji klinci su već omatorili - ne bez gorčine znao je da kaže Vladimir Vermezović posle odlaska iz Partizana, na pitanje gde nestadoše za tren oka njegovi puleni koje je doveo do crno-belih seniora.Neke mlade nade donele su značajan novac Partizanu, što je bio razlog prodaje. Letos je od novca dobijenog za Milana Smiljanića i Nikolu Gulana, “parni valjak” potpuno renovirao tim, koji je lako stigao do jesenje krune. Pre dve zime u Saturn je otišao Simon Vukčević, u pravom trenutku, kada je postalo jasno da mu je srpsko-crnogorska liga postala tesna.
Međutim, prodaja Miroslava Radovića u poljsku Legiju pre godinu i po dana, za 750.000 evra ili puštanje Stefana Babovića u OFK Beograd, onda kada se očekivalo da “buknu” u dresu Partizana, pre bi moglo da se oceni kao promašaj kluba. Dok je beg Miralema Sulejmanija u holandski Herenven samo još jedna tužna priča srpskog fudbala, sa nemalim brojem sličnih slučajeva u proteklih deset godina.
Kako je Nikola Drinčić bio dobar za turski Gaziantep ili našu mladu reprezentaciju, ili sada Ivan Radovanović, velika želja italijanske Atalante, a nisu bili po meri Partizana, ostaje pitanje.

JEDINO JOVETIĆ NIJE NA PRODAJU

ZA promenu, ipak, prvi put u ovom zimskom prelaznom roku čulo se da jedan igrač nije na prodaju. Čelnici kluba odlučili su da odbiju svaku ponudu, do daljeg, za Stevana Jovetića, još jednu “bebu” iz omladinske škole. Mladi Podgoričanin ostaće u Humskoj do leta, ukoliko ne uspe rukovodstvo Partizana da ga nagovori da produži ugovor.
Međutim, i na prodaji za šest meseci za sumu od sedam-osam miliona evra, koliko se pominje da je cena za Jovetića, moći će samo da se čestita.

UGOVOR PA KALJENJE

SMISAO omladinske škole Partizana je verovatno i u tome da se stvaraju i igrači koji će biti prodavani drugim, manjim klubovima. To su fudbaleri koji nisu dostigli kvalitet neophodan za prelazak u prvi tim crno-belih.
Problem je, međutim, u tome što su čelnici kluba i sa velikim brojem takvih fudbalera potpisivali profesionalne ugovore, a onda ih maltene istog trenutka slali na pozajmice, sa kojih se nikad nisu vraćali u tabor Partizana. Selili bi se od kluba do kluba, daleko od Humske, dok im ne istekne ugovor. Na taj način se desilo da crno-beli u jednom momentu na platnom spisku imaju više od 50 fudbalera, iako ih je 25-26 treniralo sa prvim timom u “Zemunelu”.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=114363&datum=2008-01-16

Lepotane, lose si cuo. Postoji sansa, doduse veoma mala, da se dovede 31-godisnji Branislav (ne Branimir) Bajic, stoper spanskog drugoligasa Hereza.

ma kad sam cuo Bajic neki mrak mi pao na oci
ali mislim da je bolje to sto nece doci ovaj drugi Bajic, podsecao bi me na starog
mislim da je dovodjenje hronicno povredjenog stranca iz Nemacke pun pogodak, alo Tomicu sta ti je?

TOMISLAV KARADŽIĆ:

BIĆEMO PRVACI AKO LIGA BUDE REGULARNA!

Tomislav Karadžić:"Partizan će sigurno osvojiti titulu, čak i ako Zvezda dovede Kačara i Despotovića. Mogu da nas spreče samo neregularnosti, a njih će biti ako derbi bude na prevaru odigran pred publikom"

Predsednik Partizana Tomislav Karadžić tvrdi da ga uopšte nije briga da li će Zvezda uspeti da angažuje Gojka Kačara i Ranka Despotovića jer je ubeđen da će njegov tim biti šampion! Prvi čovek crno-belih ne plaši se Zvezdinih pojačanja, ali strahuje od mogućih neregularnosti u domaćem šampionatu!

- Neka Zvezda slobodno dovede Kačara i Despotovića! Ja znam da mi imamo najbolji tim i ukoliko prvenstvo bude regularno, mi ćemo sigurno biti šampioni - uveren je Karadžić.

Predsednik kluba iz Humske kaže da bi neregularnošću smatrao i eventualnu odluku da predstojeći „večiti derbi" bude odigran pred publikom, uprkos kazni koja je izrečena Zvezdi zbog incidenata na meču sa kulskim Hajdukom. Zajednica prvoligaša kaznila je crveno-bele igranjem tri meča pred praznim tribinama, ali se klub iz Ljutice Bogdana žalio, i očekuje se da će 1. marta kapije „Marakane" ipak biti otvorene.

- Već je u kalendar takmičenja naknadno ubačena utakmica Kupa Srbije kako bi Zvezda odradila još jedan meč kazne. Ipak, ne želim da predviđam kakva će biti odluka Zajednice prvoligaša, ali ako bude usvojena Zvezdina žalba i „večiti derbi" bude odigran pred publikom, to bi značilo da je prvenstvo neregularno. Mislim da je vreme da se prekine sa takvim stvarima. Probleme moramo da rešavamo na normalan način.

Partizan je u ovom prelaznom roku već doveo dvojicu igrača, napadača Čadikovskog i golmana Božovića, a prema Karadžićevim rečima, do starta prvenstva u Humsku će doći još najviše trojica novih igrača.

- Mi nemamo razloga da dovodimo mnogo igrača, jer smatramo da imamo snažnu ekipu. Do kraja prelaznog roka dovešćemo još najviše trojicu igrača. Tomić i Petrić su prethodnih dana obavili dosta razgovora sa potencijalnim pojačanjima i mi ćemo u petak, zajedno sa trenerom Jokanovićem, održati sastanak na kome ćemo sumirati rezultate svih tih razgovora - objasnio je Karadžić.

Crno-beli su bili veoma zainteresovani za fudbalera kulskog Hajduka Ljubomira Fejsu, ali prema svemu sudeći, on je sve dalje od Humske.

- Mi smo Fejsi ponudili četvorogodišnji ugovor, a obeštećenje Hajduku bilo bi najveće ikada na ovim prostorima. Međutim, izgleda da čelnici Hajduka imaju druge planove - zaključio je Karadžić.

Igrači se žale da im klub duguje

Kako saznajemo od nekih fudbalera Partizana, čelnici crno-belih još nisu svim igračima isplatili obaveze iz ugovora za prošlu godinu. Navodno, novac su dobili samo stranci. Karadžić, međutim, tvrdi da to nije tačno.

- Nemamo nikakva dugovanja prema igračima iz prošle godine, naprotiv. Mi smo strancima već isplatili deo za januar, jer su oni otišli kući. Pored toga, redovno servisiramo i sve obaveze prema bankama - ističe Karadžić.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=27777&sectionId=44

Džomba u Humskoj traži igrače

Kulski Hajduk je presedan srpskog fudbala. Tim koji je jesenji deo prvenstva završio na pretposlednjem mestu ima najviše igrača za koje se interesuju ne samo srpski klubovi. Iskusni Savo Pavićević je već u Vojvodini, na istom putu je i Jovan Radivojević, a Ljubomir Fejsa, sigurno prva zvezda Kuljana, trenutno je na "tromedji" izmedju berlinske Herte, Crvene zvezde i Partizana.

Finansijer Hajduka Nikola Džomba u sredu je posetio Partizan, a sportski direktor crno-belih Ivan Tomić rekao je novinarima da je tema bila pozajmica nekih igrača iz Humske.

"Džomba je svratio na kafu, malo smo popričali. Ima nekih igrača koji su mu interesantni i koje bi voleo da vidi u Hajduku na pozajmici. Mi smo spremni da mu ustupimo neke igrače, ali prethodno treba i sa njima da popričamo", rekao je Tomić.

Naravno, Džomba i Tomić su popričali i o Fejsi, ali Tomić tvrdi da tu nema nikakvih pomaka, odnosno da je sve na istim pozicijama kao i prošle nedelje. Dakle, Fejsa je (još) daleko od Humske.

Tomić nije želeo da odgovara na Džombinu izjavu da ima najboljeg golmana u zemlji (Andjelka Djuričića) i da samo on može da pomogne Partizanu da ode u Ligu šampiona, kao i da crno-beli nemaju tako kvalitetne golmane.

"Šta će nam novi golman? Mi smo golmana doveli (Mladena Božovića) i prezadovoljni smo njime, kao i svim golmanima koje imamo. To kakve golmane imamo pokazuje i mesto na tabeli, a da li će imati priliku da se pokažu u Ligi šampiona to ćemo videti, jer prvo treba da osvojimo titulu", rekao je sportski direktor Partizana.

Ivan Stevanović iz OFK Beograda još nije "zatvorena knjiga" za Partizan, ali ni tu nema bitnijih pomaka. Tomić kaže da je Stevanović "samo jedna od opcija" za mesto desnog beka, koje je ostalo upražnjeno posle odlaska kapitena Antonija Rukavine.

Za sada nije izvestan ni dolazak Riste Lakića iz Budućnosti i Tomić tek trba da se vidi sa njegovim menadžerom Zoranom Stojadinovićem, koji se vratio iz Španije.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=83627

Kufur se sam nudi Partizanu, Fejsa u igri

Samjuel Kufur jedan je od kandidata za štopera Partizana, a ono što je interesantno je da se iskusni 31-godišnji fudbaler iz Gane sam nudi crno-belima!

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=83923

Partizan neće štedeti za pojačanja

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Tomislav Karadžić izjavio je u petak da crno-beli neće štedeti za pojačanja u ovom prelaznom roku i najavio dolazak još nekoliko igrača, posle angažovanja golmana Mladena Božovića i napadača Dragana Čadikovskog.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=83972

Pa i ja...Fejsa je ranije izjavio da bi voleo da igra u partizanu tako da imamo veće šanse od zvezde...

Kako ova nesrecna Buducnost rasprodaje igrace...sramota!
Doci ce Risto Lakic u Partizan 80%!

E ovakve treba izbegavati.....Fejsa hoće u Partizan ali može da se pregovara i sa Zvezdom pa ko da više.
Lakić je maltene molio Zvezdu pre 2 godine da ga dovedu jer je veliki zvezdaš a sada pregovara sa vama.....pare,pare,pare....jbš.ono gde te srce vuče.

Evo još neke izjave...

FEJSIN PUT U NEPOZNATO

Partizan i Zvezda su i dalje u niskom startu. Čeka se glas iz Nemačke i novo aufiderzen od strane berlinskog kluba. U tom slučaju, sudeći po rečima finansijera Hajduka Džombe, za sve će se pitati samo Ljuba Fejsa. Herta, Zvezda ili Partizan? Zaplet, kulminacija ili rasplet? U ovom trenutku sigurno niko ne zna...

http://www.sport.novosti.co.yu/sadrzaj.php?kat=1&pkat=2&id_vest=22356

Ako se on pita znači da prelazi u PARTIZAN... ;)

HENES PRETI TUŽBOM UEFA

Direktor ljut jer je Ljubomir Fejsa već potpisao ugovor sa Hertom
Nemac tvrdi da su igrač i predstavnik Hajduka stavili potpis i pečat
na ugovor

Ljubomir Fejsa, talentovani vezista Hajduka iz Kule, više igra na novinskim stupcima nego na terenu. Počelo je prošle godine, kada je potpisao za Mec, a onda se posle velike huke i buke vratio u Kulu, a UEFA na kraju krajeva odustala od kazne. Kad, eto, i u 2008. godini – slična priča.

Problem talentovanog fudbalera jeste u tome što se on ništa ne pita, a transfer je u rukama Nikole Džombe, koji papirološki nije vezan za Hajduk, ali je gazda, alfa i omega, i za sve se samo on pita. E, pa otuda i ne čudi što Fejsa igra i za Partizan i za Zvezdu i za Vojvodinu, a sve to iz Berlina.

Boravio je mladi Kuljanin u kampu Herte, oduševio se kako je primljen, u bundesligašu su bili prezadovoljni onim što je pokazao na treninzima. A onda, kao grom iz vedra neba: Džomba je objavio da je prevaren, da nema ništa od dogovora sa Hertom i da će Ljuba sam odlučiti gde će nastaviti karijeru. Pošto je Vojvodina odustala, a Fejsa rekao da bi u Partizan, dakle Zvezda je otpala, trebalo je samo da se definiše dogovor između Džombe i crno-belih čelnika.

Ali, ne lezi vraže: kako saznajemo, direktor Herte Diter Henes je ljut na Džombu i tvrdi da ima (pred)ugovor sa važećim potpisom i Fejse i predstavnika Hajduka, sve sa pečatom, i da će, ukoliko mladi reprezentativac bude stavio paraf za bilo koji klub, poslati tužbu UEFA!

Samo bi nam to bilo potrebno, jer evropska kuća fudbala, ako je na neki način i oprostila slučaj Mec, sigurno nam neće dva puta izaći u susret. U tom slučaju, ako Henes zaista izađe na videlo sa papirima, i FS Srbije bi se našao na tapetu. Pitanje je, naravno, šta bi se dogodilo sa Hajdukom, a pogotovo igračem koji je, iako još u kratkim pantalonama, došao u situaciju da nije ni na nebu ni na zemlji. Pa, ako mu je potpisivanje ugovora postalo hobi, onda ga sigurno očekuju oštre sankcije.

Šta će biti na kraju balade znaće se uskoro, a možda se opet dogodi da Ljubomir Fejsa nastavi, do daljeg, karijeru u Hajduku
Ovo je neverovatno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back