ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Partizan na Ljajiću izgubio četiri miliona

Adem Ljajić je završio sve formalnosti oko prelaska u Fiorentinu, nakon što je uspešno obavio lekarske preglede u Firenci. Partizanova kasa će biti bogatija za šest miliona evra, a „ljubičasti“ će u naredne četiri i po godine moći da računaju na još jednog mladog igrača iz Partizana, posle Jovetića i Gulana.

Seoba u Kalčo: Adem Ljajić

Od trenutka kada je otpala opcija da mladi reprezentativac Srbije pojača Mančester junajted za sumu od deset miliona evra jer se čelnicima crno-belih nije svidela dinamika uplate sredstava od strane Engleza, u trku su se uključili Rubin iz Kazanja (zvanično ponudio osam miliona evra), kijevski Dinamo, Fiorentina… Ruski šampion želeo je da dovede igrača koga je Mančester kaparisao još pre godinu dana, ali, kako se Ljajiću nije išlo na istok Evrope, to je bio signal za klub iz Firence da krene u napad.
Na kraju, Fiorentina je bila ta koja je zadovoljno trljala ruke, mada su pregovori sa Italijanima trajali još od Nove godine. Pretpostavlja se čak da je Rubinova ponuda bila izdašnija za dva miliona evra.
Zadovoljstvo zbog prvog zimskog transfera Fiorentine nije krio ni Stevan Jovetić, koji dobro poznaje Ljajića iz mlađih kategorija Partizana. Takođe, srpski stručnjak Siniša Mihajlović, koji odnedavno predvodi Kataniju, pozdravio je dovođenje mladog reprezentativca Srbije u Firencu.

- Smatram da je Fiorentina napravila odličan potez. Poznajem Adema dobro, veoma je talentovan, ima i kvalitet i hrabrost da rešava situacije ’jedan na jedan’, a spretan je u i u kaznenom prostoru – istakao je Mihajlović za italijanske medije.

O Ljajiću se pohvalno izrazio i Srećko Katanec, nekada igrač Sampdorije, a danas selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Fiorentina je dobro investirala. Sa Ljajićevim talentom sam odavno upoznat i rekao bih da on, ne samo što ume da pravi razliku na terenu, već je predodređen da postane igrač svetskog kalibra. Naravno, moraće još da se nadogradi. Poseduje raznovrsne udarce, fizički je snažan i izuzetan, može da igra bilo gde u sredini. A, ima samo 19 godina – rekao je Katanec za sajt „Kalčomerkato.“

http://sport.blic.rs/Fudbal/171206/Partizan-na-Ljajicu-izgubio-cetiri-miliona-

PARTIZAN: Trener ima podršku uprave za sve

Brisanje Nenada Đorđevića iz prvog tima Partizana dodatno uzburkao duhove na Topčiderskom brdu. Umesto Đorđevića i Gavrančića, u defanzivi Kamberović i Stanković.

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović prethodnih dana je na meti medija zbog odluke da se kapitenu Nenadu Đorđeviću zahvali za dosadašnju saradnju.

Stevanović se u izjavama medijima pravdao da je to učinio u dogovoru sa upravom, kao i da nikakav drugi motiv, osim sportskog nije imao.

Prema nekim glasinama, Stevanović se navodno "sveti" Đorđeviću zbog njegove bliskosti sa dosadašnjim najvažnijim ljudima u Partizanu - Ivanom Tomićem, Gordanom Petrićem, Zoranom Mirkovićem, Slavišom Jokanovićem.

Stevanović je u izjavi "Sportskom žurnalu" takve tvrdnje nazvao besmislicama i istakao da nema nikakvog razloga da se bilo kome sveti i revanšira, pogotovo ne ljudima koji su ga pre dve godine i vratili u klub i omogućili mu da radi.

Tim povodom u četvrtak se oglasila i uprava crno-belih koja je stala uz trenera prvog tima.

"Trener FK Partizan Goran Stevanović je na osnovu svojih ovlašćenja, vizije igre i koncepta tima odredio spiskove igrača na koje u narednom periodu više neće računati, kao i listu igrača koji bi u budućnosti predstavljali pojačanja. Popularna 'transfer lista', kao što je i običaj svuda u fudbalskom svetu predstavljena je upravi kluba, od koje je trener prvog tima dobio punu podršku. To je jedini način funkcionisanja svakog ozbiljnog i profesionalnog fudbalskog kluba", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Partizana.

Uprava je navela da će "u narednom periodu" razgovarati sa igračima na koje se ne računa i pronaći najbolje rešenje u njihovom interesu i interesu kluba.

"Sve špekulacije o nefudbalskim razlozima pojedinih odluka trenera prvog tima FK Partizan su netačne i zlonamerne", tvrdi uprava Partizana.

Činjenica ostaje da je kapitenu Nenadu Đorđeviću usmeno saopšteno da ne mora da dolazi u petak na prozivku pred početak zimskih priprema, već da se u klubu pojavi tek 21. januara kada je zakazan odlazak ekipe u Antaliju.

Stevanović je tim povodom rekao da ni njemu nije bilo lako da presečem, ali da je tako odlučio i da je u svakoj odluci imao punu podršku upravnog odbora.

"Niko ne može da bude iznad Partizana", poručio je trener Stevanović.

KAMBEROVIĆ I STANKOVIĆ KAO ZAMENE ZA ISKUSNE

Osim Đorđevića, trener Stevanović u prolećnom delu ne računa ni na još jednog iskusnog defanzivca Gorana Gavrančića.

Njihova mesta, odnosno mesta u zadnjoj liniji Partizana zauzeće novajlije - Vojislav Stanković, dosadašnji štoper OFK Beograda i dosadašnji desni bek Sevojna Radenko Kamberović, koji je prirastao za srca navijačima Partizana prošle sezone kada je svojom igrom i golom doprineo da Sevojno izbaci iz kupa favorizovanu Crvenu zvezdu.

Obojica su na predstavljanju rekla da im je čast što će nositi dres Partizana, ali ujedno i obaveza da opravdaju poverenje.

http://www.mondo.rs/s158070/Sport/Fudbal/PARTIZAN-_Trener_ima_podrsku_uprave_za_sve.html

Deki, nije li Safet, a ne Sanel, Jahic?

ku.ac ki.ta - safet sanel !!! isto ti je druze!!! :hahaha::hahaha::hahaha:

a kakvi su ovo pajseri u upravi, pa ne moze ih covjek ni kriminalcima ozbiljnim nazvati!!!
prodaju ovog balvana petrovica sada, umjesto da sacekaju svjetsko prvenstvo, pa da ga onda uvale. valjda ce mu cijena skociti bar za 20 % s obzirom da ga gotivi antic i da ce igrati vjerovatno!!!

Jesi siguran za Rusmira? Ja se kao kroz maglu secam da je posle nas bio u Radu, Cukarickom, gde li vec, pa zapalio u Rumuniju.

Deki, nije li Safet, a ne Sanel, Jahic?

Inace, o Oditi se izgleda nije ni razmisljalo, pisalo juce u Sportu da je to bilo bacanje prasine javnosti u oci dok se novi centarfor trazi na skroz drugoj strani. Oumaru se najverovatnije prikljucuje ekipi na pripremama.

Nisam bas siguran...ali imao jedan sa tako slicnim prezimenom...a da,setio sam se!Vukmir,a ne Rusmir...

ako Moreira ode, a vrati se Ilic, kao sto se vratio, mislim da krece jedan jako los rezultatski period za Partizan... od ilica pamtim jedino one bruke i petarde po evropi, kao i poraze u derbijima (zbog visoke trave i slicno)... tvrdim da su jedino Diara i Moreira pravili razliku i da su oni jedini razlog zbog cega smo zvezdu dobijali, uglavnom, lako u poslednjih 5-6 derbija... ja ne mogu da shvatim da se Partizan 'pojacava' igracem koji nije cak bio ni u kombinaciji za tim u jednoj ispod proseceka ligi, kakva je austrijska... kao Lomic koji je doveden iz druge lige... ako jos budu doveli i Ilieva, spremite se za mucenje i nerviranje... daj Boze da gresim, ali nista ne ocekujem od ovako 'podmladjenog' tima, na celu sa Sasom Ilicem...

ako Moreira ode, a vrati se Ilic, kao sto se vratio, mislim da krece jedan jako los rezultatski period za Partizan... od ilica pamtim jedino one bruke i petarde po evropi, kao i poraze u derbijima (zbog visoke trave i slicno)... tvrdim da su jedino Diara i Moreira pravili razliku i da su oni jedini razlog zbog cega smo zvezdu dobijali, uglavnom, lako u poslednjih 5-6 derbija... ja ne mogu da shvatim da se Partizan 'pojacava' igracem koji nije cak bio ni u kombinaciji za tim u jednoj ispod proseceka ligi, kakva je austrijska... kao Lomic koji je doveden iz druge lige... ako jos budu doveli i Ilieva, spremite se za mucenje i nerviranje... daj Boze da gresim, ali nista ne ocekujem od ovako 'podmladjenog' tima, na celu sa Sasom Ilicem...

a oditu si zaboravio ?!
z:mrgreen:

Pazi,sa tim Ilicem je Partizan usao u Ligu sampiona(da ne napominjem onu sjajnu sezonu u Kupu kupova,kada nas je na mucku eleminisao Lacio),a sam Ilic(iako je mnogo puta u toj LS u*****o zicere) drzao je sredinu terena skoro jednu deceniju.Tako da ne mogu da dozvolim njegovo vredjanje.Svi znamo koliko je nasa igra bila ***** kada je Ilic otisao iz Partizana,sve dok nisu doveli Moreiru.Tako da ti ja savetujem malo da pogledas neke Iliceve utakmice,a ne da lupas neke nebuloze i okrivljujes jednu legendu Partizana za neke neuspehe njegove generacije(pogledaj malo sastav tima i uoci kakvu smo "fantasticnu odbranu" imali tih godinaz:mrgreen:)

Poslednja izmena:
Pazi,sa tim Ilicem je Partizan usao u Ligu sampiona(da ne napominjem onu sjajnu sezonu u Kupu kupova,kada nas je na mucku eleminisao Lacio),a sam Ilic(iako je mnogo puta u toj LS u*****o zicere) drzao je sredinu terena skoro jednu deceniju.Tako da ne mogu da dozvolim njegovo vredjanje.Svi znamo koliko je nasa igra bila ***** kada je Ilic otisao iz Partizana,sve dok nisu doveli Moreiru.Tako da ti ja savetujem malo da pogledas neke Iliceve utakmice,a ne da lupas neke nebuloze i okrivljujes jednu legendu Partizana za neke neuspehe njegove generacije(pogledaj malo sastav tima i uoci kakvu smo "fantasticnu odbranu" imali tih godinaz:mrgreen:)

Slazem se da Ilic nije zasluzio nijednu rec kritike. Samo je pitanje koliko on moze za 32 godine i kad dolazi iz kluba koji je losiji od Partizana.

Slazem se da Ilic nije zasluzio nijednu rec kritike. Samo je pitanje koliko on moze za 32 godine i kad dolazi iz kluba koji je losiji od Partizana.

To je druga stvar,ali ne bih se slozio da je Salcburg losiji tim od Partizana.Tu debelo gresis.Oni jesu ispusili protiv Makabi Haife u kvalifikacijama za LS,ali su odlicno igrali u svojoj grupi u UEFA ligi i odrali sve timove iz grupe(Lacio,Viljareal,Levski).Tako da ti ta konstatacija bas i ne stoji.Sto se Saleta tice,ne znam koliko njegov povratak ima smisla sada u 32.godine,a i ne znam u kakvoj je formi.Mislim da je pored Moreire nepotreban

Ilic je iz Borce znaci da je dobar fudbaler :P.

Svađa Đurića i Đorđevića „odzvanjala" Humskom

Iako mu je rečeno da se u Partizanu pojavi tek 21. januara, sada već bivši kapiten crno-belih, Nenad Đorđević odlučio je da to uradi nekoliko dana ranije. Đorđević je juče u Humskoj vodio veoma žustar i otvoren razgovor sa predstavnicima uprave, predsednikom Draganom Đurićem, generalnim sekretarom Darkom Gruborom i potpredsednikom Miletom Jovičićem. Kako prenosi "Press", tokom sat vremena rasprave u Đurićevoj kancelariji, čule su se brojne optužbe, sa obe strane. Iskusni defanzivac je nekoliko puta glasno upitao da li je zaslužio da ga tek tako sklone iz tima, a dobijao je različite odgovore, pa čak i takav da možda i nije zaslužio da mu se pismenim putem uruči otkaz.

Ipak, po završetku razgovora, pojedini sagovornici su s usiljenim osmesima napustili kancelariju i vešto izbegli da kažu šta se dešavalo iza zatvorenih vrata. Đorđević je samo kratko rekao da ništa nije dogovoreno, kao i da nema nikakav komentar u vezi sa sastankom.

- Razgovarao sam s čelnicima, ali ništa nismo konkretizovali, ni dogovorili, jer ćemo još da pričamo. Želeo sam da znam zbog čega sam kao kapiten tima odstranjen na ovakav način, ali za sada ne bih ništa da komentarišem - rekao je Đorđević, a još interesantniji bio je nastup potpredsednika Jovičića:

- Šta se događalo? Pa, samo smo pričali - rekao je Jovičić uz široki osmeh i odmah se vratio nazad u kancelariju!

A prema "Sportu", jedan od razloga "sukoba mišljenja" je i neslaganje u vezi sa finansijskim detaljima raskida saradnje. Naime, Đorđeviću su ugovorom bila garantovana primanja od 250 hiljada evra godišnje, a taj ugovor je važio još dve godine. Prema ovoj računici, Partizan mu duguje pola miliona evra plus dugovanja od 60 hiljada evra. Čelnici iz Humske, spremni su da daju samo 100 hiljada i da zamole bivšeg kapitena da im ostatak oprosti.

Za to vreme, u Sportskom centru "Teleoptik" polovina prvotimaca Partizana je odrađivala trening pod komandom trenera Gorana Stevanovića, a na terenu ponovo nije bilo zvanično najboljeg fudbalera Jelen Superlige Srbije Almamija Moreire. Trener Stevanović najavio je na prozivci u petak da će crno-bela desetka zakasniti i da će se ekipi priključiti u subotu, ali se Portugalac ni juče nije pojavio. Iako se čaršijom pronela priča da Doktor Mo ni u nedelju neće doputovati u Srbiju, šef stručnog štaba crno-belih objasnio je da nema razloga za paniku.

- Sve je pod kontrolom. Moreira će doputovati u subotu, tokom dana. Tek od danas počinjemo da radimo svi zajedno i imaćemo dva treninga dnevno, tako da Moreira neće biti u velikom zaostatku - rekao je Stevanović.

Svađa Đurića i Đorđevića „odzvanjala" Humskom

Iako mu je rečeno da se u Partizanu pojavi tek 21. januara, sada već bivši kapiten crno-belih, Nenad Đorđević odlučio je da to uradi nekoliko dana ranije. Đorđević je juče u Humskoj vodio veoma žustar i otvoren razgovor sa predstavnicima uprave, predsednikom Draganom Đurićem, generalnim sekretarom Darkom Gruborom i potpredsednikom Miletom Jovičićem. Kako prenosi "Press", tokom sat vremena rasprave u Đurićevoj kancelariji, čule su se brojne optužbe, sa obe strane. Iskusni defanzivac je nekoliko puta glasno upitao da li je zaslužio da ga tek tako sklone iz tima, a dobijao je različite odgovore, pa čak i takav da možda i nije zaslužio da mu se pismenim putem uruči otkaz.

Ipak, po završetku razgovora, pojedini sagovornici su s usiljenim osmesima napustili kancelariju i vešto izbegli da kažu šta se dešavalo iza zatvorenih vrata. Đorđević je samo kratko rekao da ništa nije dogovoreno, kao i da nema nikakav komentar u vezi sa sastankom.

- Razgovarao sam s čelnicima, ali ništa nismo konkretizovali, ni dogovorili, jer ćemo još da pričamo. Želeo sam da znam zbog čega sam kao kapiten tima odstranjen na ovakav način, ali za sada ne bih ništa da komentarišem - rekao je Đorđević, a još interesantniji bio je nastup potpredsednika Jovičića:

- Šta se događalo? Pa, samo smo pričali - rekao je Jovičić uz široki osmeh i odmah se vratio nazad u kancelariju!

A prema "Sportu", jedan od razloga "sukoba mišljenja" je i neslaganje u vezi sa finansijskim detaljima raskida saradnje. Naime, Đorđeviću su ugovorom bila garantovana primanja od 250 hiljada evra godišnje, a taj ugovor je važio još dve godine. Prema ovoj računici, Partizan mu duguje pola miliona evra plus dugovanja od 60 hiljada evra. Čelnici iz Humske, spremni su da daju samo 100 hiljada i da zamole bivšeg kapitena da im ostatak oprosti.

Za to vreme, u Sportskom centru "Teleoptik" polovina prvotimaca Partizana je odrađivala trening pod komandom trenera Gorana Stevanovića, a na terenu ponovo nije bilo zvanično najboljeg fudbalera Jelen Superlige Srbije Almamija Moreire. Trener Stevanović najavio je na prozivci u petak da će crno-bela desetka zakasniti i da će se ekipi priključiti u subotu, ali se Portugalac ni juče nije pojavio. Iako se čaršijom pronela priča da Doktor Mo ni u nedelju neće doputovati u Srbiju, šef stručnog štaba crno-belih objasnio je da nema razloga za paniku.

- Sve je pod kontrolom. Moreira će doputovati u subotu, tokom dana. Tek od danas počinjemo da radimo svi zajedno i imaćemo dva treninga dnevno, tako da Moreira neće biti u velikom zaostatku - rekao je Stevanović.

kako trenirate, ja da vam se prikljucim nedelju dan pred pocetak sezone ne bih bio u zaostatku

Partizan "zatvara" prelazni rok sa Ilićem i Abuom

Poslednja dva imena koja bi trebalo da popune spisak trenera Partizana Gorana Stevanovića su Saša Ilić i Abubakar Oumaru. Nekadašnji kapiten crno-belih raskinuo je ugovor sa austrijskim Salcburgom i njegov dolazak u Beograd očekuje se u ponedeljak. Naravno, očekuje se i potpis, a druga želja šefa branioca "duple krune" je dovođenje Oumarua, napadača OFK Beograda. Pregovori oko njegovog prelaska u Humsku 1 su počeli i, kako se može čuti, Kamerunac je sve bliže presvlačenju u crnu-belu opremu. Čak i u varijanti da od odlaska Lamina Dijare u Tursku ne bude ništa.

Kako prenose "Večernje novosti" potpuno je neizvesno šta će se desiti sa Senegalcem, pošto su pregovori sa Gaziantepom, koji su ušli u završnu fazu, odjednom stali. Navodno, sve može da pokvari ponuda Trabzona, koji se u poslednji čas ponovo javio i poslao mnogo bolje uslove i Partizanu i Dijari za njegov dolazak.

- Stvarno ne znam šta se dešava, pošto mi se menadžer tri dana nije javio, otkako je otišao u Tursku - priznaje Dijara. - Otišao ili ostao, ne pravim problem, pripremam se kao da ću nositi dres Partizana i na proleće, pa videćemo šta će se dalje desiti.

Taj Ilić je bio jedan od najnemaštovitijih plejmejkera koje sam ja ikad video. Od njega je bre i dezorijentisani Vašington kreativniji. A plejmejkeru je upravo to najbitnije. Džabe onda Iliću što ima relativno dobar pas kad ne zna da ga iskoristi.

Još mu je to bio prajm, mogu misliti kakav je sad. Nadam se samo da je barem nešto naučio tokom svih ovih godina u inostranstvu, ali obzirom na, haha, ''iskustvo'' koje su Krstajić i Gavrančić doneli u ekipu, skeptičan sam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back