Не може се генетика користити у те сврхе, а хрватско тисућљетно право етаблирано током 19. века на све и свашта је добро познато, као и његове последице.Данашња хрватска нација је нешто друго од тадашњег хрватског народа.Сеобе и миграције су саставни део људског друштва, дешавале су се и дешаваће се, тако да се и етнички простор мењао, да не говоримо о границама држава.
Genetika može dati neke naznake ako se kombinuje sa ostalim naukama.
Ja sam prvenstveno hteo da kažem da mi nije jasna ta potreba da se na silu gura narativ o nekakvim hrvatskim zemljama izvan onih linija koje već stoje, i oko kojih postoji konsezus sa obe strane, barem u naučnim krugovima.
Zašto bi Zahumlje, ili Bosna iza Vrbasa bila tolika opsesija, kad imaju "svoj" deo teritorije za koji Srbi ne pokazuju značajan interes kada je tema o etničkim granicama, onim prvobitnim.
Mislim da je to.upravo linija gde se vidi razlika između Hrvata i Ustaše, sa Hrvatima nemam problema, sa Ustašama već da. Svako može da razume rodoljublje, pa čak i nacionalizam, to mi je skroz shvatljivo, al ekstremizam koji je usput ostavio krvave tragove do dan danas je teško razumeti.
Daću primer, Nedića većina Srba ne podnosi, nismo voljni ni da razmotrimo situaciju oko njega, a on nije uopšte u istoj kategoriji kao Ustaše. Bukvalno srpski nacionalisti se ograđuju od Nedića.
Naravno da će tipovi poput onog Prkačina da frsiraju razne "hrvatske" u svim paletama boja kad on izvodi sam svoje poreklo iz Crne Gore od Nikolića, stara hercegovina, pleme riđana ( ako se ne varam).
Kako sada on može sebe da objasni samom sebi ako ne insistira da Srbi ne postoje.