ESAD RAHIĆ — sandžački pejgamber ili pritajeni Velikosrbin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa shvatio sam da misli na njih, ali ono što ostaje nejasno jeste gde je ona to pročitala.

Štaviše, i prilično je nelogično, odnosno moram reći da bih bio prilično mnogo iznenađen ukoliko bi se ispostavilo da je istina. Ljudi u takvoj poziciji obično su upravo na strani dukljanomontenegrina iz prostog razloga zato što im to omogućava da negiraju sopstveno srpsko poreklo. Jerbo, ako Crnogorci nisu Srbi, onda ni oni nisu srpskog porekla. Neko je spomenuo da bi Rahići trebalo da budu od Kuča...nikada nisam primetio da niti on nit' njemu slični upravo iz navedenog razloga reč o tome pominju. Štaviše u njihovim svetonazorima Srpstvo na području AVNOJevske Crne Gore zapravo bukvalno ne postoji, odnosno tretira se ko nekakva tabu tema. Dakle, u prevodu, to što je Sofija napisala zvuči izuzetno čudno i neočekivano.

Vidis imaju oni i elegantnije resenje. Posto su blizu polovina njih poreklom od Brdjana, koji realno su u mega-srpskom fazonu vec poduze, onda oni kazu da su Kuci i Vasojevici na primer, Srbizovani ili "Crnogorizovani" u neko skorije vreme, pre tiam sot i nesto godina, i time se pravi neki paritet u odnosu na njihovo "bosnjizaciju".

Vidis imaju oni i elegantnije resenje. Posto su blizu polovina njih poreklom od Brdjana, koji realno su u mega-srpskom fazonu vec poduze, onda oni kazu da su Kuci i Vasojevici na primer, Srbizovani ili "Crnogorizovani" u neko skorije vreme, pre tiam sot i nesto godina, i time se pravi neki paritet u odnosu na njihovo "bosnjizaciju".

Da, tačno tako. Svako bira ono što mu odgovara i toga se drži. Kada je u pitanju povest (kao trajanje) onda se traži određeni momenat u prošlosti i to koristi kao nekakva alfa, a nipodaštava se ono što je pre toga bilo, zato što je tako zgodno za manipulacije u političke svrhe.

Primer je upravo to sa poreklom Karađorđa od Malisora. Naravno da će biti značajno istaći arbanaške pretke Karađorđevićima (Rahić pominje da je isti slučaj i sa Nenadovićima) u potpunosti preskačući da su ti ljudi (Klimenti) bili s dolaskom Turaka poarbanašeni i pokatoličeni. I u krug tako dalje sve...ne postoji početak u istoriji i ljudskoj prošlosti (izvan, recimo, pojave prve pisane reči).

Hoće da kaže da si ti nalog Fuada Baćićanina.

Da, tačno tako. Svako bira ono što mu odgovara i toga se drži. Kada je u pitanju povest (kao trajanje) onda se traži određeni momenat u prošlosti i to koristi kao nekakva alfa, a nipodaštava se ono što je pre toga bilo, zato što je tako zgodno za manipulacije u političke svrhe.

Primer je upravo to sa poreklom Karađorđa od Malisora. Naravno da će biti značajno istaći arbanaške pretke Karađorđevićima (Rahić pominje da je isti slučaj i sa Nenadovićima) u potpunosti preskačući da su ti ljudi (Klimenti) bili s dolaskom Turaka poarbanašeni i pokatoličeni. I u krug tako dalje sve...ne postoji početak u istoriji i ljudskoj prošlosti (izvan, recimo, pojave prve pisane reči).

Ja koliko vidim po ovim DNK istrazivanji nasi brdski "Balkanci" u vidu EV-13 su cesto bas dosta udaljeni od albanskih, sto me mozda nagoni i na pomisao da su se dosta rano slovenizirali.

Znas kako, oni tu malo koriste neke normalne i uobicajne istorijske praznine, ipak su Brdjani slabo pismena populacija, ne mozes da ocekujes da bas non-stop ostavljaju pisane tragove srpstva, a kada nalete na neko istorijsko Srbovanje kod ovih plemena, samo okrenu glavu, i eventulano pripisu to srbizaciji.

A za Karadjordja, testirali su te Gitarice kod Smederevske Palanke za koje misle da su od brata Karadjordja, i dinarik sever su, msm imas Rurikide koji imaju taj haplotip, a Esid ( kapetan esid ahahaha) hoce da nas ubedi da su od Klimenta:hahaha: , ali cak i da postoji mogucnost da su se albanizovali, mi to realno ne mozemo znati. A svakako je bilo Slovena, da ne kazem pa i Srba, koji su ziveli u severnoj Albaniji, sto opet Rahitic ne vidi.

Ja koliko vidim po ovim DNK istrazivanji nasi brdski "Balkanci" u vidu EV-13 su cesto bas dosta udaljeni od albanskih, sto me mozda nagoni i na pomisao da su se dosta rano slovenizirali.

Znas kako, oni tu malo koriste neke normalne i uobicajne istorijske praznine, ipak su Brdjani slabo pismena populacija, ne mozes da ocekujes da bas non-stop ostavljaju pisane tragove srpstva, a kada nalete na neko istorijsko Srbovanje kod ovih plemena, samo okrenu glavu, i eventulano pripisu to srbizaciji.

Ili ono srpska vera, najčešće. :pop:

A za Karadjordja, testirali su te Gitarice kod Smederevske Palanke za koje misle da su od brata Karadjordja, i dinarik sever su, msm imas Rurikide koji imaju taj haplotip, a Esid ( kapetan esid ahahaha) hoce da nas ubedi da su od Klimenta:hahaha: , ali cak i da postoji mogucnost da su se albanizovali, mi to realno ne mozemo znati. A svakako je bilo Slovena, da ne kazem pa i Srba, koji su ziveli u severnoj Albaniji, sto opet Rahitic ne vidi.

Čekaj malo...ko to kod Smederevske Palanke, šta?

Ili ono srpska vera, najčešće. :pop:

Čekaj malo...ko to kod Smederevske Palanke, šta?

Pa da, imas taj rod Gitarica kod S. Palanke i ovi sa Porekla ubedjeni da su oni zaista od Karadjordjevog brata. Bili su dinarik sever, sto je bas onako slovenska haplogrupa. Msm, to je neko staro predanje u tim krajevima, e sad da l je istina, ili ne, nemam pojma. Skoro su nasli i neke Rurikovice u zapadnoj Ukrajini sa tom haplogrupom ( cisto to navodim onako ilustrativno ), nesto bas sumnjam u njihovo albansko poreklo tamo gore medju narodom Rus` hahahahha.

Pa da, imas taj rod Gitarica kod S. Palanke i ovi sa Porekla ubedjeni da su oni zaista od Karadjordjevog brata. Bili su dinarik sever, sto je bas onako slovenska haplogrupa. Msm, to je neko staro predanje u tim krajevima, e sad da l je istina, ili ne, nemam pojma. Skoro su nasli i neke Rurikovice u zapadnoj Ukrajini sa tom haplogrupom ( cisto to navodim onako ilustrativno ), nesto bas sumnjam u njihovo albansko poreklo tamo gore medju narodom Rus` hahahahha.

A od samih Karađorđevića haplogrupe nema ni danas?

Možemo tehnički reći da se u tim područjima govori isti jezik (što, za tako ranoslovenski period, apsolutno nema smisla ograničiti se tako i isključiti i Hrvate, Gačane i druge), ali reći isti srpski jezik predstavlja, u tom smislu, anahronizam - izuzev ukoliko, naravno, naglasimo da je to samo jedan od njegovih istorijskih imena, zbog čega nije apsolutno nikakva greška reći:

hipo.jpg

..kako se uostalom i jeste koristilo, dok su brojni izvori sa latinskog područja pisali i zamišljali prevođenje biblije, opismenjivanje naroda i standardizaciju jezika radi unijaćenja i prevjeravanja Slovenskoga juga na rimokatoličku vjeru i pod papinu kontrolu.
Nije mi jasno odakle je uzeo podatak, ali ocigledno je da je dobro upoznat sa stvaralackim opusom doticnog, elem Rik Ros navodi sledece Rahicevo stanoviste
Evo saznajemo da su i u Pomoravlju Bošnjaci bili autohton i većinski narod.

Dakle, Slaven777 najpre hipotetise, zatim decidno tvrdi da se u nemanjickoj drzavi govorilo bosanskim jezikom, Rahic konkretno kaze da su Bosnjaci u pomoravlju autohtoni.:pivce:

Nije mi jasno odakle je uzeo podatak, ali ocigledno je da je dobro upoznat sa stvaralackim opusom doticnog, elem Rik Ros navodi sledece Rahicevo stanoviste

Dakle, Slaven777 najpre hipotetise, zatim decidno tvrdi da se u nemanjickoj drzavi govorilo bosanskim jezikom, Rahic konkretno kaze da su Bosnjaci u pomoravlju autohtoni.:pivce:

Је л видиш какав чоек отима Албанцима комад земље. Његова најнеомиљенија аргументација идеологија "Крви и тла".z:mrgreen:
Међутим много је озбиљније питање када је сајт Крстарица незванично продат Бошњацима?!

Meni je iskreno fascinantno kako vas je Mrkalj iskoristio da preko vas vodi svoj licni obracun sa Slavenom i kako ste, sto kazu braca Hrvati, popusili tu pricu.

Нема ту никаквог рата Мркаљ је приметио нешто очигледно као и ја јер сам дуго ту и знам шта је ко кад писао за мене ту нема никакве дилеме јер са фб налога симунтално прелазе објаве на крстарицу.
Питање докле ти мислиш да се правиш глуп и да то пролази , мислиш да нико не примети кад "неприметно направиш спин и дигресију на теми" да не би отишла у правац који му одговара.

Meni je iskreno fascinantno kako vas je Mrkalj iskoristio da preko vas vodi svoj licni obracun sa Slavenom i kako ste, sto kazu braca Hrvati, popusili tu pricu.

A nije to ništa novo; stalno je tako manipulisao Mrkalj raznim forumašima, kad god želi tako nekako sujetu da zadovolji. Ovde bih rekao da je posebno razjaren jerbo nije više (na sreću) moderator. I onda se tako istorija ponavlja u krug...ljudi mi se izvinjavao, jao ja nisam znao ovo, nisam znao kakav je on, itd... :roll: Da sam ubacivao novčiće u teglu svaki put kad bi mi neko dojavio šta radi, do sad bih bio verovatno bogataš...valjda je zato prešao sada na komunikaciju sa ljudima van foruma, jerbo je skontao da se i privatne poruke mogu prijaviti i da ne zna kome može da veruje za svoje konspiracije.

Ali mislim da si ipak u pravu da on ne misli zaista da sam ja E. Rahić. Radi se, pre, o „šifri“ koju je pronašao kako da najlakše vrti ljude oko malog prsta. A cela poenta svega je, naravno, da me natera da podelim sa njim svoje privatne podatke, jerbo je to jedini ultimativni i pravi način da dokažem da ja nisam ovaj kako @NickFreak voli da kaže „učeni gospodin“. :mrgreen: A ovih par forumaša on (zlo)upotrebljava za taj svoj proxy war; misleći da je moguće išta ostvariti time. Naravno, cela poenta tog masterminda je da sakrije svoje učešće, krijući se iza te nekolicine forumaša sa kojima je u redovnoj komunikaciji i predstavi sebe kao, tobože, žrtvu, dok indirektnim putem ostvari pomenutu zamisao...

A nije to ništa novo; stalno je tako manipulisao Mrkalj raznim forumašima, kad god želi tako nekako sujetu da zadovolji. Ovde bih rekao da je posebno razjaren jerbo nije više (na sreću) moderator. I onda se tako istorija ponavlja u krug...ljudi mi se izvinjavao, jao ja nisam znao ovo, nisam znao kakav je on, itd... :roll: Da sam ubacivao novčiće u teglu svaki put kad bi mi neko dojavio šta radi, do sad bih bio verovatno bogataš...valjda je zato prešao sada na komunikaciju sa ljudima van foruma, jerbo je skontao da se i privatne poruke mogu prijaviti i da ne zna kome može da veruje za svoje konspiracije.

Ali mislim da si ipak u pravu da on ne misli zaista da sam ja E. Rahić. Radi se, pre, o „šifri“ koju je pronašao kako da najlakše vrti ljude oko malog prsta. A cela poenta svega je, naravno, da me natera da podelim sa njim svoje privatne podatke, jerbo je to jedini ultimativni i pravi način da dokažem da ja nisam ovaj kako @NickFreak voli da kaže „učeni gospodin“. :mrgreen: A ovih par forumaša on (zlo)upotrebljava za taj svoj proxy war; misleći da je moguće išta ostvariti time. Naravno, cela poenta je da sakrije svoje učešće, krijući se iza te nekolicine forumaša sa kojima je u redovnoj komunikaciji i predstavi sebe kao, tobože, žrtvu...

Мени си отворено показао из обести и осећања моћи и она твоја презентација пирамиде обрисана , пошто си знао да знам више ниси ни крио.
Друго пола сајта зна и многи су се сами уверили тако да је сакривање непотребно остаћете вероватно вас тројица на пдф-у историја док се ствар не реши.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back