Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo javljeno da je viza odobrena.
-04.07.2017 nasao posao,
-25.08.2017 amplocirao u ambasadi za termin po clanu 26,
-08.03.2018 javili da sam dobio termin,
-26.03.2018 bio na termin i oni me prebacili sa NOKS 1-2 na 3-5 ( imam srednju skolu ali ne za taj posao koji trebam raditi mada su srodni poslovi),
-09.04.2018 javili da je viza odobrena,
SRETNO SVIMA KOJI CEKAJU
Ovo me je stvarno kostalo zivaca al se isplati

Hallo!

Prijavila sam se za termin po Noks-u 6-8 29. januara. Vidim da su neki iz komsijskih datuma dobili termine, pa me zanima da li da mu se nadam sledece nedelje?

Pozz!

Upravo javljeno da je viza odobrena.
-04.07.2017 nasao posao,
-25.08.2017 amplocirao u ambasadi za termin po clanu 26,
-08.03.2018 javili da sam dobio termin,
-26.03.2018 bio na termin i oni me prebacili sa NOKS 1-2 na 3-5 ( imam srednju skolu ali ne za taj posao koji trebam raditi mada su srodni poslovi),
-09.04.2018 javili da je viza odobrena,
SRETNO SVIMA KOJI CEKAJU
Ovo me je stvarno kostalo zivaca al se isplati
Koju skolu imas a koji posao si dobio,posto kazes da je srodno?Sve najbolje ti zelim i sretno ti bilo!

Jeste,6-i stepen...samo da ne moram da stoniram pa sve is pocetka:(

- - - - - - - - - -

Stvarno zamrseno pitanje jer je to VI stepen?
Pokusaj da kontaktiras ambasadu, stvarno ne znam...

Jeste,6-i stepen,samo da nee moram da stoniram pa sve is pocetka:(

- - - - - - - - - -

Ja sam se registrovao po noksu 1-2, i nemam nameru da storniram termin jer cekam evo vec dva meseca. Imam zavrsenu srednju hem., (IV stepen), radicu posao za koji imam tzv kursnu diplomu , zakoje ne postoji redovna skola u Srbiji i koje apsolutno nema dodirnih tacaka sa zavrsenom srednjom .

Po objavama koje sam citao ovde i na FB grupama, informatoru na stranici ambasade, morao bi da prilozis diplomu za posao koji radis . Takodje da je zanimanje isto i u diplomi i u ugovoru .

Nadam see da ces uspeti,a imam ja i kursnu diplomu Ali vec Sam se registrovao za NOKs 3-5,19 Marta,pa kada bi prilozio tu onda bi me odbili jer on pripada pod noks1-2:(

Zdravo forumasi..
Imam jedno pitanje u vezi spajanja porodice. Danas sam bila u banku da izvadim listu poslednje tri plate ali mi je sluzbenica samo nesto odstampala sa nekog aparata na kome stoje sve stvari koje sam placala karticom poslednja tri meseca i na kome izmedju ostalog stoje i uplate plate..ali to je sve na 12 listica..pokazala sam joj informator za spajanje por.i tu stavku ona mi je rekla da kopiram samo obracune od poslodavca. Jel je to dovoljno kao dokaz o izdrzavanju supruznika,obracuni plate ili se ja sa njom nisam lepo sporazumela posto ne znam jos uvek dobro jezik?
Hvala unapred

Zdravo forumasi..
Imam jedno pitanje u vezi spajanja porodice. Danas sam bila u banku da izvadim listu poslednje tri plate ali mi je sluzbenica samo nesto odstampala sa nekog aparata na kome stoje sve stvari koje sam placala karticom poslednja tri meseca i na kome izmedju ostalog stoje i uplate plate..ali to je sve na 12 listica..pokazala sam joj informator za spajanje por.i tu stavku ona mi je rekla da kopiram samo obracune od poslodavca. Jel je to dovoljno kao dokaz o izdrzavanju supruznika,obracuni plate ili se ja sa njom nisam lepo sporazumela posto ne znam jos uvek dobro jezik?
Hvala unapred

Platnu listu ti daje poslodavac, a ako traze iz banku onda uzimas i tu izvod računa tvog. Moj muz jutros nosio platnu listu za pola mart mesec. Za decu za spajanje, ali papiri iz ambasade ih jos nema putuju od 21 marta na magarcu ocigledno.

Zdravo forumasi..
Hvala unapred

Upravo kako je muma rekla. Ne treba izvod iz banke da nosiš osim ako oni to striktno ne budu tražili od TEBE. Suprugu pošalji te obračune iz firme i to je to što se tiče dokaza o izdrzavanju.

Ja sam aplicirala za termin 29.3. 2018. noks 3 do 5. Dakle pre avgusta necu dobiti termin. Ali imam muza i dete. Treba da apliciram i za spajanje. Da li je moguce dobiti vizu za spajanje odmah nakon odobrene radne vize za ovaj noks? Kad da apliciram za termin za spajanje?

Trenutno vreme čekanja termina za spajanje porodice je 4 meseca i stagnira, ne povećava se. S obzirom na to, veoma je rano da se već sada registrujete na listu čekanja. Druga bitna stvar, obratite pažnju na Probezeit u ugovoru. Za vreme Probezeit ne može se izvršiti spajanje osim u veoma specifičnim uslovima. Dakle, dobijte vi vizu i idite u De, pa suprug neka se registruje tek tada za termin. Taman ćete prikupiti potrebne platne liste i imati vremena da nađete stan sa potrebnom kvadraturom za spajanje.

Ljudi treba mi informacija, savet u vezi zanimanja u ugovoru sta da bude napisano..
Evo o cemu se radi..
Poslodavac kad je vadio odobrenje biroa naveo je za " Gipsera" to odobrenje je isteklo, ja nemam diplomu Gipsera ni ti znam jezik, imam diplomu Bravara. To sam sad saznao kada sam mu rekao da u ugovoru treba da napise pomocni radnik. On mi ne trazi ni diplomu ni jezik. E sta sad da napise u ugovoru da mi ni u ambasadi ne bi trazili diplomu i poznavanje jezika? Da li ce biti problem ako napise pomocnik a u odobrenju koje je inace isteklo ne pise pomocnik vec samo Gipser? Ili ako napise Gipser da li ce mi ambasada traziti diplomu i poznavanje jezika ako mi on ne trazi.. Hvala svima pozz

Pronašla. Konfuzija. :-!

Za takve pozicije niko ne traži jezik. Za to ne brini, zbog sebe bi bilo dobro da ga bar malo naučiš. Svakog dana mi se žale ljudi, kako će ovo da kažu, šta im to stiglo poštom, daj prevedi mi ovo itd. Zaista je teško bez osnovnih stvari.
Drugi moj predlog, ne znam da li će me podržati ostali forumaši: taj Zustimmung ne prikazuj u ambasadi, već spremi dokumenta po informatoru 1-2. Naletećeš na zid. Pre par dana sam videla jednu odbijenicu otprilike ovim rečima "Zustimmung koji je izdao Agentur für Arbeit tad i tad se ne poklapa sa zanimanjem navedenim u ugovoru. Smatramo da je poslodavac dao lažne tvrdnje u vezi vas.. itd.. pravo na žalbu...itd" Ukratko, užas!
Može onda ostati pomoćnik ili Gipser bez školovanja (Gipser (ne znam na nemačkom:)) ohne Ausbildung. Ima tu opcija. Danas je bila objava jedna, odobrena viza za pomoćnika parketara. Dakle, može proći svašta. Da li imaš bilo kakvo iskustvo kao gipsar koje možeš na papiru dokazati?

Pronašla. Konfuzija. :-!

Za takve pozicije niko ne traži jezik. Za to ne brini, zbog sebe bi bilo dobro da ga bar malo naučiš. Svakog dana mi se žale ljudi, kako će ovo da kažu, šta im to stiglo poštom, daj prevedi mi ovo itd. Zaista je teško bez osnovnih stvari.
Drugi moj predlog, ne znam da li će me podržati ostali forumaši: taj Zustimmung ne prikazuj u ambasadi, već spremi dokumenta po informatoru 1-2. Naletećeš na zid. Pre par dana sam videla jednu odbijenicu otprilike ovim rečima "Zustimmung koji je izdao Agentur für Arbeit tad i tad se ne poklapa sa zanimanjem navedenim u ugovoru. Smatramo da je poslodavac dao lažne tvrdnje u vezi vas.. itd.. pravo na žalbu...itd" Ukratko, užas!
Može onda ostati pomoćnik ili Gipser bez školovanja (Gipser (ne znam na nemačkom:)) ohne Ausbildung. Ima tu opcija. Danas je bila objava jedna, odobrena viza za pomoćnika parketara. Dakle, može proći svašta. Da li imaš bilo kakvo iskustvo kao gipsar koje možeš na papiru dokazati?

Na zalost na papiru nista, jel nisam bio prijavljen. A odobrenje mislim da moram da ponesem jel sam se registovao sa njim 11. Oktombra po informatoru 26.2 . Mozda bih bilo naj bolje da pise Gipser bez skole ako vec moze.. Hvala punooo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back