Cene stanova u Nemačkoj

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
24.733
Cena stanova u Nemačkoj, u gradu Chemnitz su dosta niske u odnosu na ceo Beograd.

1000023386.jpg
1000023385.jpg
1000023384.jpg
1000023383.jpg

Cena stanova u Nemačkoj, u gradu Chemnitz su dosta niske u odnosu na ceo Beograd.

Pogledajte prilog 1769699Pogledajte prilog 1769700Pogledajte prilog 1769701Pogledajte prilog 1769702
Znas li ti gdje je Chemnitz, da ne kazem Karl-Marx-Stadt?
Pitaj @Frederick_ ili @RužnaKoLopov koliko se krecu stanovi u njihovim sokacima...Chemnitz molim te, mozes ici zivjeti i u Cottbusu ili Zwickau poprilicno jeftino, pretpostavljam...ali uporedi neko selo u Zap.Djermaniji sa cijenama pa vidi kako stoje, ne moras gradove.

Pitaj @Frederick_ ili @RužnaKoLopov koliko se krecu stanovi u njihovim sokacima...Chemnitz molim te, mozes ici zivjeti i u Cottbusu ili Zwickau poprilicno jeftino, pretpostavljam...ali uporedi neko selo u Zap.Djermaniji sa cijenama pa vidi kako stoje, ne moras gradove.
Blizu Češke. Drezden i Lajpcig blizu od poznatih. Cvikau je isto tu blizu.

Ja ne znam u kom su delu njih dvoje. Ako hoce da kazu , pa cu da uporedim sa ovim gradom.

Pa sto ne poredi taj Chemnitz sa recimo cenama u Vranju ili Pirotu a ne sa cenama u Beogradu?

Poredi recimo MinKen sa Beogradom, videces da su rente 3-4 puta vece u tom bavarskom gradu.

Generalno je bivsi DDR jeftiniji deo Dojclanda, imaju i nize plate a koliko cujem teze je i naci posao.
Poredio sam te velike i poznatije gradove. Chemnitz nije bas mali sa 250 000. Mnogo je to veće od Pirota i Vranja. U Bgu su skupe kirije i kvadrati kao da smo Dubai.

Poredio sam te velike i poznatije gradove. Chemnitz nije bas mali sa 250 000. Mnogo je to veće od Pirota i Vranja. U Bgu su skupe kirije i kvadrati kao da smo Dubai.
Pa i nije skupo u odnosu na Minken ili Berlin recimo, vidis koliko kosta recimo soba u centru MinKena, 700-800 eura, soba ej bre, a delis stan sa jos 4 osobe. Ako ne poredis Chemitz sa Pirotom ne treba ni Beograd da poredis sa Berlinom ili Minkenom a Srbiju sa Nemackom. Taj Chemnitz je u siromasnijem delu Dojclanda kao i Pirot u Srbiji.

Blizu Češke. Drezden i Lajpcig blizu od poznatih. Cvikau je isto tu blizu.

ja sam u Baden Württemberg i u velikim gradovima nova gradnja i za moj grad mogu ti reci 2 sobni stan spavaca, primača sa kuhinjom , kupatilo sa režijama 1800 eura , 5 soban stan na dva nivoa 2400 eura

Male kuće se krecu od 1500 eura (starija gradnja) nove kuće i do 3500 eura

1 sobni stanovi su takodje skupi od 600 eura pa sve do 800 eura (zbog studenata i fakulteta) navala je ogromna

Tako da stan i stanovanje je postao skup sport

ja sam u Baden Württemberg i u velikim gradovima nova gradnja i za moj grad mogu ti reci 2 sobni stan spavaca, primača sa kuhinjom , kupatilo sa režijama 1800 eura , 5 soban stan na dva nivoa 2400 eura

Male kuće se krecu od 1500 eura (starija gradnja) nove kuće i do 3500 eura

1 sobni stanovi su takodje skupi od 600 eura pa sve do 800 eura (zbog studenata i fakulteta) navala je ogromna

Tako da stan i stanovanje je postao skup sport
Znam da je stanovanje skupo. Zato sam se iznenadio ovim cenama.

U BW možeš jeftinije da nađeš u nekom selu u okolini Štutgarta i onda putuješ u Štutgart na posao. Meni recimo treba pola sata sa S1 do Štutgarta. Malo mesto je bolje i zbog papirologije, sve se brže završava.

Chemnitz je baš ozloglašen što se tiče ekstremne desnice

U BW možeš jeftinije da nađeš u nekom selu u okolini Štutgarta i onda putuješ u Štutgart na posao. Meni recimo treba pola sata sa S1 do Štutgarta. Malo mesto je bolje i zbog papirologije, sve se brže završava.
Pola sata prevozom je i za one koji žive po obodima BG.
Chemnitz je baš ozloglašen što se tiče ekstremne desnice
Što za neke može biti i privlačno.

Pa da, meni je trebalo pola sata ujutru iz Mirijeva do centra, popodne i sat vremena.

A ovo za desnicu, pa da, nego vecini nije prijatno kao strancima u takvim mestima

ja da zivim u beogradu prodao bi sta imam u mirijevu i kupio u jakovu na ledinama obrenovcu bilo gde uz autoput jer se sa te strane dosta brzo svuda stize

Mirijevo je da izvinete supak beograda

Totalno saobracajno nepovezano sa ostatkom grada. Nema brzih saobracajnica bulevara mnogo semafora itd.

Jeftinije gore nego ovde?

Sabina je za pet godina u Nemačkoj kupila pet stanova i plac, a sad je otkrila kako i kako: "Došla sam da radim i ostvarim određene ciljeve"
Sa svojim suprugom, koji takođe ima visoku platu i dodatne poslove, investira u nekretnine i planira izgradnju kuće na kupljenom placu.

Sabina Kotorobai, Rumunka koja radi u Nemačkoj, uspela je za pet godina da kupi pet stanova i jedno zemljište

Sabina koja radi u Nemačkoj otkrila je kako je za samo pet godina uspela da kupi pet stanova i jedno zemljište, a sada od njih zarađuje izdavanjem. Iako joj nije ostalo mnogo ušteđevine, kaže da je ostvarila svoj cilj i da se njen trud isplatio.

"Za osam godina rada u Nemačkoj uštede su mi male, jer sam ih usmerila na kupovinu nekretnina. Uspela sam da kupim tri stana, ulažući 20% kapitala za svaki. Sada od njih imam koristi jer ih većinu izdajem", kaže Sabina Kotorobai, Rumunka koja živi i radi u videu na TikToku.

Sabina istu strategiju primenjuje i danas, a u svemu joj pomaže suprug. Oboje imaju visoke plate i dodatne poslove, što im omogućava da ulažu u nove projekte. "Radimo oboje i imamo dobre plate, uz to imamo i dodatne poslove. Smatram da se štednja može postići, ali samo ako postavite konkretne ciljeve. Ne bih ostala u Nemačkoj da nisam planirala ovako velike investicije", dodaje ona.

Kupili kuću sa četiri stana i zemljište
Trenutno živi u kući sa četiri stana, gde koristi jedan stan za sebe, dok su ostali izdati. Takođe, iznajmljuje stan u Augsburgu, koji je ranije kupila. "Uložila sam u trosoban stan u Augsburgu, kao i u kuću sa četiri stana. U jednom živim, a tri su izdati. Iznajmljujem i stan u Augsburgu", navodi Sabina.

Planira da gradi kuću i izda deo nekretnine
Osim stanova, Sabina i njen suprug kupili su i plac na kojem planiraju da izgrade kuću. Deo te kuće takođe će izdavati, kako bi im donela dodatni prihod. "Kupili smo i zemljište na kojem planiram da gradim kuću u narednim godinama. Tu ćemo živeti, ali ćemo jedan deo nekretnine verovatno izdavati", objašnjava Sabina, koja je u Nemačku došla kako bi ostvarila svoje finansijske ciljeve.

Back