Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije mi jasno sta je po novom a sta po starom i kakvo to ima uticaj na dobijanje termina
Jel se taj tvoj drug sto je dobio sad skoro Termin za Vozaca prijavio preko Agencije ili sam preko Internet stranice Ambasade?

Posto pratim uglavnom dobijanje Termina za Vozace i po drugi stranica e sad oni koji su preko Agencije za Termin isli naj duze su cekali i neki cekaju jos su se u Julu prijavili... e sa dali te Agencije rade kako treba i dali prate oni to sve kad ti stigne Termin i tako to... Znam poslodavca iz Nemacke u avgustu prijavio je njih 8 Vozaca sam preko Internet Stranice Ambasade za Termin i svi su dobili Termin krajem Novembra ili pocetkom decembra...

Najbolje je kad sam pravis Termin i svaki dan proveravas Mail i to je to... pa kad bude bice...

Poslednja izmena:
Postovani Forumasi, trebam savet ko zna nek se javi.
Naso sam Firmu koja mi nudi posao kao metalskiradnik (Metallfacharbeiter, Facharbeiter für Konstruktionstechnik). Ja sam zavsio za masinskogtehnicara. Moje pitanje dali su to struke koje se podudaraju po njihovom i nasem skolstvu? Dali je neko imao iskustvo? I dali mi vredi da za Diplomu napravim priznanje u nemackoj (Anerkennung)? Unapred hvala.

Evo iskustvo jednog mog Skolskog:
photo.php

ali samo opusteno...

Pozz ta_ra. Iskreno ni moj poslodavac ne zna kako sve to funkcionise, nije upucen. Nije imao jos susreta sa tim... Ali znam da je zvao ambasadu, poslao im ugovor o radu i jos neke papire. Cak je zvao i arbeitagentur u minhen, trazili mu isto tako ugovor o radu i ostale potrebne papire. Poslao im sve to, a meni proslijedio te emailove da i ja vidim. Ali medjutim jos uvijek nista... Ako nesto novo saznas, da poslodavac moze uraditi, obavijesti me molim te. Bio bih jako zahvalan...

Drajveri pustite termine, nemožete na taj deo da utičete. Nego imate li Slo Cod ili gore polažete? I šta ako ne priznaju iz Slo?
Kao sto je vozac87 rekao nije problem ni da se polaze u nemackoj cak moze i na hrvatskom da se polaze. A sto se tice slo, ljudi idu i kazu da polazu kod95 ali ustvari polazu temeljnu kvalifikaciju u slo i za to dobijaju diplomu A4 formata. Na osnovu te diplome i radnog odnosa u celju ti izdaju karticu kod95 koja izgleda kao vozacka dozvola ili ti licna karta. Koliko sam ja shvatio temeljnu kvalifikaciju(diploma A4 formata) nekom prihvate a nekom ne a kod karticu(format ko vozacka na kojoj pise da imas kod95 i za koje kategorije) prihvataju.

Moje misljenje je da ambasada deli vize i to ne sporo. Neko je ovde pisao da svaki dan kraj nje prodje i da uvek su guzve . Ima po pedesetak ljudi. Koliko ima ljudi koji su aplicirali vize a uposte ih nema po forumima i fb.
Nas je samo ovde 5 posto koji redovno izvestaju o terminima cekanju itd... A o 95 posto ljudi koji imaju veze sa Nemackom, poslom, vizama ovde ih nema. Mi nismo relevantni da pricamo o cekanjima jer nas je malo.

Nema me par dana i termini samo pljuste, pu pu pu pu da ne ureknem, zivi bili i srecno svima. Nego fali nam ovde neko, nesto ne vidim presretac77, da nije dobio termin pa nas sada zaobilazi u sirokom luku :-):-):-):-)

Tu sam i cekam strpljivo pratim forum a u mom prethodnom postu sam objasnio da se ne ponavljam .Naravno da cu javiti kad dobijem termin i posle kako budem proso u ambadadi i na kraju kad se dobije viza ako se dobije ali otom potom .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back