Pfegehelferin,za 55€ su me odbili
A Hessen pokraina.Predala sam papire po starom a plata po novom.Sta da vam kazem idem dalje.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Surovo realno, ali hvala na informacijamaako me ikada kontaktiraju, i daju mi termin - obavesticu,naravno. Ali stvarno mislim da nije fer. Pa čekam 100god ove za Berufserlaubnis, ali dobro,tesila sam se jer-to su Nemci. Ali sam čula da je kod nas mnogo brže. Prijavis,dobijes termin za 10ak dana I sve ok. A 12 nedelja je faktički 3 meseca. To znači da se sa radom može početi otprilike za pola godine.... Jadni moji poslodavci,ubedila sam ih da mogu početi za 6-8 nedelja :/
Za svako zanimanje postoji minimum i maksimum i za svaku pokrajinu je različit.
Svaka se plata računa bruto. Ne računa ambasada za svakog različito, već je prosto primer Pflegehelfer min 2140 max 2250(primer navodim) i to je to. Ko izlazi iz okvira odbijaju ga uz obrazloženje da ugrožava tržište rada, prosta računica! A netto Vam određuje Finanzamt i to je od osobe do osobe različito
Aha. E sad pitanje jako vazno. Svima bi nam koristilo jer toliko ima odbijenica zbog bruto plate. Gde da se raspitamo ili gde da vidimo kolika je granica tih plata. Po zanimanjima????
Znaci gde????? Bicu u Nemackoj krajem meseca gde tamo da pitam?????
Surovo realno, ali hvala na informacijamaako me ikada kontaktiraju, i daju mi termin - obavesticu,naravno. Ali stvarno mislim da nije fer. Pa čekam 100god ove za Berufserlaubnis, ali dobro,tesila sam se jer-to su Nemci. Ali sam čula da je kod nas mnogo brže. Prijavis,dobijes termin za 10ak dana I sve ok. A 12 nedelja je faktički 3 meseca. To znači da se sa radom može početi otprilike za pola godine.... Jadni moji poslodavci,ubedila sam ih da mogu početi za 6-8 nedelja :/
Još samo jedno pitanje: da li Vam je odbijenica stigla kao preporučeno pismo ili ne?Pfegehelferin,za 55€ su me odbiliA Hessen pokraina.Predala sam papire po starom a plata po novom.Sta da vam kazem idem dalje.
Jel si isto za blau card ili neki drudi modul i sklopu noksa 6-8?Ja sam isto po noksu 6-8, prijavio se 18.12 i još uvek ništa od termina. Bilo je skoro ljudi koji su spomenuli da su se prijavili početkom decembra i da su u skorije vreme dobili termine, tako da se nadam da će uskoro i nama javiti
Jel si isto za blau card ili neki drudi modul i sklopu noksa 6-8?
Da plava karta/visoko kvalifikovani
Bilo je skoro ljudi koji su spomenuli da su se prijavili početkom decembra i da su u skorije vreme dobili termine, tako da se nadam da će uskoro i nama javiti
Za spajanje dokle su stigli dali ima neko informaciju
Evo link sve ti tu pise...
http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Ar...?isPopup=true&view=render[Standard]&nn=144400
Postovani citajuci ovaj forum vidi da dosta vas ima slicnih problema kao i ja, a isto tako dosta vas je i upuceno u resavanju istih.
Volela bih ako moze neko da mi izadje u susret ako zna nesto o tome. U glavnom, moj brat je iz Srbije, nasao je poslodavca u Nemackoj, konkretno radio bi na zeleznici . Nema ni jedan sertifikat Nemackog jezika polozen ( niti zna nemacki , ali poslodavac nije ni trazio). Moje pitanje je: Da li moze da dobije radnu dozvolu samo na osnovu ugovora o radu ? Da li mu je neophodan neki srrifikat Nemackog jezika ? Radi se o Nemackoj ambasadi u Bg ?
Hvala unapred
Klepetalo odakle vam ta informacija da su stigli do 19.10.2017