Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se prijavila 18.10.2017 po 26.2 sama ne preko agencije i evo cekam kao i ostali

- - - - - - - - - -

Bravo... Lepo si mi rekla odavno da cete biti u Februar.... Samo napred sve CE da prodje

Evo ja sinoc izracunala kad ce moj termin. Juce podeljen avgust 8,9,10,11,12 a dobili dva ponedeljka i dva petka do 23.februar.tim tempom ja dobijam termin za 30 mart ili 2 april.

Vozači ima li neko konkretnu informaciju za slovenački KOD, hoće li da ga priznaju ili ne? Da znam da reagujem dok još ima vremena, ako treba i poslodavca da menjam.

Kolega, ja sam nov na forumu ali ga pratim unazad 4.meseca. I mene interesuje isto pitanje. Ono sto znam sigurno je da je moj komsija bio 22.januara na termin, samo sa papirom o polozenom codu 95 iz Slovenije i nisu mu pravili nikakav problem. Pozdrav i srecno nam bilo svima. Ja cekam od 2.10

Postovani Forumasi, trebam savet ko zna nek se javi.
Naso sam Firmu koja mi nudi posao kao metalskiradnik (Metallfacharbeiter, Facharbeiter für Konstruktionstechnik). Ja sam zavsio za masinskogtehnicara. Moje pitanje dali su to struke koje se podudaraju po njihovom i nasem skolstvu? Dali je neko imao iskustvo? I dali mi vredi da za Diplomu napravim priznanje u nemackoj (Anerkennung)? Unapred hvala.

Pozdrav, zanima me da li je ovaj pdf dokument relevantan sto se tice pridruzivanja clanu porodice koji zivi u Nemackoj i ima zdravstvenih problema (potrebna je zdravstvena nega koju bi po mogucnosti obavljao clan porodice) http://www.belgrad.diplo.de/contentblob/4689040/Daten/8014357/FZ03_Kindernachzug.pdf zanima me kako ide procedura, gde se sve obavlja , koja su dokumena potrebna itd. Ako ovo nije pravi link zamolio bih nekoga da me uputi.

Mogu i linkovi na nemackom.

Hvala puno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back