Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
VOZACI, VOZACI, UPOZORENJE!!!!! UPOZORENJE!!!!!

Kad idete na zakazani termin, a imate COD95 iz Slovenije,
prevedite diplome na Nemacki jezik,
odradite dve kopije + original i dve kopije predajete na salteru!
Juce sam predao tako.

Srecno svima
Kolega zasto dizes tenziju ?? "UPOZORENJE" nije to nista novo ! Nisi ti prvi a ni poslednji ! Kolege opusteno nemojte se uznemiravati na obakve naslove,kolega kuki kao da radi za novine pa stavlja bombasticne naslove !!!

A ti vozac 87 prestani da se tripujes oko jezika netreba ti jezik ako si vozac kamiona pitas vec ko zna koji put ! Ovo citaju i ostali vozaci pa ih dovodis u zabludu !

44.JPG

Ali mogu da zatraze

Ljudi, jel zna neko koliko se čeka za vizu za viskokvalifikovane-plava karta, noks 6-8? Prijavila sam 26.12.2017,ali ne znam koliko se otprilike čeka na taj termin. Naravno da sam poslala mail ambasadi, a oni su mi odgovorili da zbog obima posla na termin se čeka 12nedelja I više. I zamolili su me da ih više ne uznemiravam. E sad, da li je stvarno toliko čekanje, 12+ nedelja?

Ljudi, jel zna neko koliko se čeka za vizu za viskokvalifikovane-plava karta, noks 6-8? Prijavila sam 26.12.2017,ali ne znam koliko se otprilike čeka na taj termin. Naravno da sam poslala mail ambasadi, a oni su mi odgovorili da zbog obima posla na termin se čeka 12nedelja I više. I zamolili su me da ih više ne uznemiravam. E sad, da li je stvarno toliko čekanje, 12+ nedelja?
Ja sam jesenas vec otkazao dva termina zbog kasnjenja nekih papira iz DE, termini su bili po noksu 6-8 samo za ausbildung a ne za blau card, oba puta sam dobio datum posle 10-15 dana i termini su bili 35-40 dana od registracije. Sad opet cekam na termin samo se sada oduzilo, registrovao sam se 22.1.2018-e i jos nema termina.

Javi kada dobijes termin.

Surovo realno, ali hvala na informacijama :) ako me ikada kontaktiraju, i daju mi termin - obavesticu,naravno. Ali stvarno mislim da nije fer. Pa čekam 100god ove za Berufserlaubnis, ali dobro,tesila sam se jer-to su Nemci. Ali sam čula da je kod nas mnogo brže. Prijavis,dobijes termin za 10ak dana I sve ok. A 12 nedelja je faktički 3 meseca. To znači da se sa radom može početi otprilike za pola godine.... Jadni moji poslodavci,ubedila sam ih da mogu početi za 6-8 nedelja :/

Kolika plata. Mene zanima. Kako Nemci odbijaju. Jel za svaki posao ima svoju bruto platu? Ili oni platu u brutu za svakog razlicito racunaju. Ne moze lekar i kuvar da imaju istu bruto platu.
Za svako zanimanje postoji minimum i maksimum i za svaku pokrajinu je različit.
Svaka se plata računa bruto. Ne računa ambasada za svakog različito, već je prosto primer Pflegehelfer min 2140 max 2250(primer navodim) i to je to. Ko izlazi iz okvira odbijaju ga uz obrazloženje da ugrožava tržište rada, prosta računica! A netto Vam određuje Finanzamt i to je od osobe do osobe različito

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back